Do you know that? 52% freelancers have more free time now than they did as employees. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Mac Applications category

Test answers for Final Cut Pro 7 Skills Test 2016

(6 / 43) Last updated: December 31
Upwork (oDesk) • Mac Applications
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

6 Answered Test Questions:

1. What is the difference between the two Timecode Durations, marked as 'A' and 'B' in the figure above, in the Canvas window of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• A shows the current duration between the clip In and Out points, whereas B displays the timecode of the frame at the In point.

• A shows the current duration between the clip In and Out points, whereas B displays the timecode of the frame at the Out point.

• A displays the timecode of the frame at the current position of the playhead, whereas B shows the current duration between the clip In and Out points.

• A shows the current duration between the sequence In and Out points, whereas B displays the timecode of the frame at the current position of the playhead.

2. What is the difference between 'A' and 'B', as shown above, in the Timeline window of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• A indicates the render status of audio items, whereas B indicates the render status of the video items.

• B indicates the render status of audio items, whereas A indicates the render status of the video items.

3. In Final Cut Pro 7.0, a Scratch Disk is used to store which of the following types of data?

Answers:

• Captured videos and audio files.

• The items you delete during editing.

• Rendered media files created during editing.

• System files when another instance of Final Cut Pro 7.0 is opened.

4. What is a bin in Final Cut Pro 7.0 projects?

Answers:

• A bin is a folder that contains only the clips used in the project.

• A bin is a folder within a project that contains clips, sequences and other items used in the project.

• A bin is a folder in a project which is used to store the meta data about the project.

5. In Final Cut Pro 7.0, how is a pair of Stereo channels stored in a single QuickTime media file?

Answers:

• The pair of channels is stored as a single interleaved track.

• Each channel in the pair is stored as a separate connected track.

• Each channel is stored in a separate track randomly.

• You cannot store a Stereo pair channel in a QuickTime file.

6. What are the maximum and the minimum values that the Level slider bar can have in the Audio Tab of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• +12 to -infinity

• +12 to -12

• +6 to -6

• +6 to -infinity


43 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
7. Up to how many video and audio tracks can there be in a sequence?

Answers:

• A sequence can have 49 video and 99 audio tracks.

• A sequence can have unlimited video and audio tracks.

• A sequence can have 99 video and 99 audio tracks.

• A sequence can have 999 video and 999 audio tracks.

8. Which of the following statements are correct regarding FXScript in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• It is a scripting language to write XML script in Final Cut Pro 7.0.

• It is a scripting language for creating Final Cut Pro Transitions.

• It is a scripting language for creating Final Cut Pro Filters.

• It is a scripting language for creating Final Cut Pro Effects.

9. Which of the following naming schemes is used by the Autosave files option in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• ProjectName_MM_DD_YY_HHMM

• ProjectName_MM-DD-YY_HHMM

• ProjectName.MM.DD.YY.HH.MM

• ProjectName-MM-DD-YY-HH.MM

10. What is the default audio transition in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• +3dB Cross Fade

• +1dB Cross Fade

• +2dB Cross Fade

• +4dB Cross Fade

11. What is the difference between the Clip marker and the Sequence marker in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• The Clip marker appears on individual clips in the Viewer window and the Timeline window, whereas the Sequence marker appears both in the Timeline ruler and the Canvas scrubber bar.

• The Clip marker appears on an individual clip only in the Viewer window, whereas the Sequence marker appears both in the Timeline window ruler and the Canvas scrubber bar.

• The Clip marker appears on individual clips only in the Viewer window, whereas the Sequence marker appears only in the Canvas scrubber bar.

• The Clip marker appears on individual clips in the Timeline ruler and the Canvas scrubber bar, whereas the Sequence marker appears both in the Viewer window and the Timeline window.

12. In Final Cut Pro 7.0, it is possible to apply a single transition to a set of clips or to an entire sequence in one step.

Answers:

• True

• False

13. Will any gap be created when you mark an area and click on delete from the menu in the Final Cut Pro Timeline window?

Answers:

• Yes

• No

14. Is it possible to continue editing in the main window of Final Cut Pro 7.0, if you are using it with Compressor application to render, export and publish your work?

Answers:

• True

• False

15. What is the difference between the Viewer window and the Canvas window in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• There is no significant difference. Both can be used to view and edit the clips from the sequence.

• In the Viewer window, you open and play clips in preparation for editing, while the Canvas shows video from a sequence in the Timeline window.

• In the Viewer window, you can see video from a sequence in the Timeline window, while in the Canvas you open and play clips in preparation for editing.

16. What is the function of the floating meter, marked as 'A' in the figure, in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• Used to monitor speed of the current clip.

• Used to monitor audio levels.

• Used to monitor video levels.

• Used to monitor sequences of clips to be played.

17. What is the default marker color for the Note marker in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• Blue

• Green

• Orange

• Red

18. Which of the following statements about the Safe RT option and the Unlimited RT option are true?

Answers:

• The Safe RT mode guarantees that effects are played back at the quality and frame rate you specify and that no frames are dropped during playback.

• The Safe RT mode guarantees that effects are played back at the quality and frame rate you specify but frames may be dropped during playback .

• The Unlimited RT lets you play only a limited number of frames when your effects exceed the processing power of your computer.

• The Unlimited RT mode lets you play as many frames as possible when your effects exceed the processing power of your computer.

19. Up to how many audio channels can be captured to a QuickTime media file at once from any of the available input channels of a single audio interface in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• 12

• 16

• 24

• 20

20. What does using 'Sequences as scenes' in Final Cut Pro 7.0 mean?

Answers:

• Combine the entire movie into a single sequence as a single scene.

• Combine all the sequences into a single sequence as a single scene.

• Break a movie into a series of separate sequences for each scene.

21. What will happen if you paste attributes into clips having a frame rate different from that of the copied source clip?

Answers:

• The frame rate from the source clip will also be copied to the target clip.

• The frame rate will not be copied and the target clip will work fine with its own frame rate.

• We cannot copy the attributes between clips having different frame rates.

• It will produce some erratic result.

22. When you capture both the audio channels by turning OFF Stereo/Mono control from the Clip Setting tab, as shown above, in Final Cut Pro 7.0, how are the captured channels handled?

Answers:

• They are handled as a stereo pair.

• They are handled as a discrete mono channel.

• You cannot capture both the audio channels at once if you turn off Stereo/Mono in Final Cut Pro 7.0.

23. Which of the following menus will be used to perform Lift and Ripple Delete?

Answers:

• Sequence menu

• Viewer menu

• Timeline menu

• Ripple menu

24. What is the default video transition in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• 3-second Cross Dissolve

• 1-second Cross Dissolve

• 2-second Cross Dissolve

• 4-second Cross Dissolve

25. What is the purpose of the option marked as 'A' in the figure above?

Answers:

• It specifies the number of channels that will be captured when the audio interface is connected.

• It specifies the number of channels you want to capture if no audio interface is connected.

• It specifies the number of channels to capture if the audio interface crashes while the audio is being captured.

26. By default, what happens to the rendered files when you disable a track from the Track Visibility control in the Timeline Editing control of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• The rendered files are deleted from computer.

• The rendered files are deleted from the project but remains on the hard disk.

• The rendered files remain in the project.

• A dialog box appears asking for the desired action.

27. What are the areas beyond the In Out point boundaries in Final Cut Pro 7.0 called?

Answers:

• Out

• Handles

• Outside

• In

28. Which of the following types of markers is NOT available in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• Note

• Chapter

• Compression

• Video

• Audio

29. How many colors are there in Final Cut Pro 7.0 to indicate distinct groups of synced clip items?

Answers:

• 10

• 12

• 16

• 24

30. What will happen to the existing tracks if you add a new audio and/or video track in the sequence using 'insert before base track' from the Insert Tracks dialog?

Answers:

• The existing tracks and their clips will move down.

• The existing tracks and their clips will move up.

• There will be no effect on the tracks.

31. What is represented by the icons being pointed to in the figure of the Final Cut Pro 7.0 Browser window?

Answers:

• Deleted clips

• Offline clips

• Broken clips

• Clips yet to be used in the movie.

32. Which of the following modifier keys can be used to create a poster frame in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• The Shift key + P

• The Control key + P

• The Option key + P

• The Command key + P

33. What is the function of the Reset button in the Audio Control of the Viewer window in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• This button deletes all marked keyframes on both the level overlay and the pan overlay of the currently selected audio track.

• This button deletes all marked keyframes only on the level overlay of the currently selected audio track.

• This button deletes all marked keyframes only on the pan overlay of the currently selected audio track.

34. What is the use of the button, marked as 'A' in the figure above, in the Viewer window of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• It moves the playhead to the current Out point of a clip and plays forward from that point to the In point.

• It plays your clip from the current location of the playhead. Clicking it again stops playback.

• It moves the playhead to the current In point of a clip and plays forward from that point to the Out point.

35. What is the number of clips and sequences that can be stored in a Final Cut Pro 7.0 project?

Answers:

• A project in Final Cut Pro 7.0 can store an unlimited number of clips but only 100 sequences.

• A project in Final Cut Pro 7.0 can store up to 1000 clips and an unlimited number of sequences.

• A project in Final Cut Pro 7.0 can store unlimited numbers of clips and sequences.

• The number of clips and sequences that can be stored in a project depends upon the size of Scratch Disk.

36. Which of the following ProRes codec versions are available in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• ProRes 422(LT)

• ProRes 444

• ProRes422(Proxy)

• ProRes4444

37. Which of the following options do NOT appear in the status area of the Voice Over tool tab in the Tool Bench window, as seen above, in Final cut Pro 7.0?

Answers:

• Saving

• Name

• Finishing

• Target

• Recording

38. What is the difference between Jog control and Shuttle control in the Viewer window in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• Shuttle control lets you quickly play through clips at different speeds in fast motion and slow motion, whereas Jog control lets you move forwards and backwards in your clip very precisely.

• Shuttle control lets you move forwards and backwards in your clip very precisely, whereas Jog control lets you quickly play through clips at different speeds in fast motion and slow motion.

• Shuttle control can be used only with a mouse, whereas Jog control can be used only with a track ball.

39. What will happen to the video and audio clips if the Source control is not connected to the Destination control, while editing a track in the Timeline?

Answers:

• The individual video or audio clips will end up in the wrong track.

• Only the individual video clips will end up in the wrong track.

• Only the individual audio clips will end up in the wrong track.

40. Sequence In and Out points always take precedence over Source clip In and Out points.

Answers:

• True

• False

41. State whether the following is True or False:

It is possible to create a bin inside another bin in Final Cut pro 7.0.

Answers:

• True

• False

42. Which of the following restrictions and limitations are correct regarding Motion Clips in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• The frame size and duration are determined by the settings in Final Cut Pro.

• The frame size and duration are determined by the settings in the Motion project.

• The audio in the Motion Clip is not imported into Final Cut Pro.

• The audio is also imported into Final Cut Pro.

43. Which of the following are the different ways to switch Snapping ON or OFF in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• Press N

• Press S

• Press the Snapping button in the Timeline

• Press Alt+N

44. What is indicated by the Sprocket holes shown above in the Viewer window of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• It indicates that this clip is not present in any sequence.

• It indicates that there is a gap at the end of the clip.

• It indicates that this is a sequence clip.

45. Which of the following is NOT a function of the Sequence marking controls, as shown above, in the Canvas window of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• Adding sequence In and Out points

• Adding sequences markers

• Adding clips into the sequences

• Adding keyframes

46. What is the difference between the Log Clip and Capture Clip buttons in Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• Log Clip only creates a clip in your project, while Capture Clip creates a clip and also captures its media file.

• Log Clip creates a clip and also captures its media file, while Capture Clip only creates a clip in your project.

• Log Clip button gets a clip reference from the log, while the Capture Clip button asks the user about the reference of the clip.

• Capture Clip button captures an image from a source other than your computer, while the Log clip button captures the file from the computer.

47. Which of the following statements are true about a track which is disabled from the Track Visibility control in the Timeline Editing Panel of Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• The track appears darkened in the Timeline.

• The track does not appear in the Timeline.

• The content of the track remains in the sequence and can be edited.

• The content of the track are deleted when the track is disabled from the Track Visibility control.

48. Which of the following image file formats are NOT supported by Final Cut Pro 7.0?

Answers:

• PSD

• TIFF

• EXIF

• PICT

• PNM

49. Which of the following tools can be used to modify the audio level or opacity of clip items on the locked tracks?

Answers:

• Pen tool

• Smooth Point

• Delete Point