Do you know that? 1% jobs posted on Elance are for Legal next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Java Technologies category

Test answers for JSP 2.0 Test 2016

(45) Last updated: June 14
Upwork (oDesk) • Java Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

45 Answered Test Questions:

1. If cookies are turned off on the client, which two methods still work with the session ID?

Answers:

• response.getSessionId()

• encodeRedirectURL()

• sessionRedirectURL()

• encodeURL()

2. Which two of the following statements are best associated with the HTTPPOST method?

Answers:

• This HTTP method is the one most frequently used by browsers

• There is no limit on how much data this HTTP method can send

• There is a limit on how much data this HTTP method can send

• This method is most often used to submit form data

3. Which two statements among the following apply to redirecting a HTTP request to another URL?

Answers:

• The path must be absolute

• The path must be relative

• The redirect method must be called before the response body is committed, otherwise an IllegalStateException is thrown

• The path may be relative or absolute

4. Which of the following statements are true regarding the HTTP GET method?

Answers:

• There is a limit on how much data this HTTP method can send

• There is no limit on how much data this HTTP method can send

• This HTTP method is the fastest

• This HTTP method is used when you click on an HTML link

5. Which of the following statements are true regarding declaring a servlet instance in a deployment descriptor?

Answers:

• The tags are nested within <web-app> tags

• The tags do not define parameters

• The tags are <servlet-instance></servlet-instance>

• It specifies the fully qualified class name of the servlet

6. Which of the following statements are true regarding the structure of a WebArchive file?

Answers:

• It has a jar extension

• It is a JAR archive of the WebApplication structure

• It has a war extension

• It is extracted by the container upon the first call to any´┐Żservlet it contains

7. With regard to the service() lifecycle method, identify two correct statements about its purpose or about how and when it is invoked.

Answers:

• Upon completion it calls the destroy method

• It is called whenever the servlet is requested

• It is called after the init method is called

• It is only called when the servlet is first requested

8. Read the following code snippet and answer the question based upon it:

<taglib>
    <taglib-uri>
    http://www.yourcompany.com/you TagLibrary
</taglib-uri>
  <taglib-location>
      /WEB-INF/yourTagLibrary.tld
      </taglib-location>
  </taglib>

From the statements given below, which one applies to the code snippet?

Answers:

• The taglib directive can reference a TLD by name

• This tag goes into the WEB-INF/myApplication/web.xml file

• This definition is incorrect because the taglib-uri should have been uri

• This definition is incorrect because the taglib should have been tag

9. Which method is called by the servlet container just after the servlet is removed from service?

Answers:

• public void finalize() {// code...}

• public void destroy() {// code...}

• public void destroy()throws ServletException {// code...}

• public void finalize()throws ServletException {// code...}

10. Which statement is true regarding ServletContext Initialization Parameters in the deployment descriptor?

Answers:

• They are accessible by all servlets in a given web application

• They are accessible by all servlets in a given session

• They are accessible by all servlets in a given HTTP request

• They are accessible by all servlets in a given container

11. Which method in the HttpServlet class corresponds to the HTTPPOST method?

Answers:

• postHttp

• doPost

• post

• getPost

12. What is the file name of the WebApp deployment descriptor?

Answers:

• web.xml

• deploy.xml

• init.xml

• config.xml

13. What is the WebApp deployment descriptor element name for the Servlet Context Initialization Parameters?

Answers:

• <context-init-param>

• <context-param>

• <init-param>

• <context-init>

14. With regard to the destroy lifecycle method, identify the correct statements about its purpose or about how and when it is invoked.

Answers:

• It gives the servlet an opportunity to clean up resources

• Like try-catch, it is called upon an exception

• It is rarely used but can be called to remove a servlet from memory

• It isn't called if the server crashes

15. How would you use a bean in a JSP page?

Answers:

• <jsp:useBean name="houseLotBean" scope="response" class="session.Realestate"/>

• <jsp:useBean id="houseLotBean" scope="session"><jsp:useBean>

• <jsp:useBean id="houseLotBean" scope="session" class="session.Realestate"/>

• <jsp:useBean scope="session" class="session.Realestate"/>

16. Which of the following is the name of the cookie used by Servlet Containers to maintain
session information?

Answers:

• SESSIONID

• SERVLETID

• JSESSIONID

• CONTAINERID

17. Which design pattern reduces network traffic by acting as a caching proxy of a remote object?

Answers:

• DataAccess Object

• Model-View-Controller

• Value Object

• Business Delegate

18. Assuming the tag library is in place and the tag handler is correct, which of the following is the correct way to use a custom tag in a JSP page?

Answers:

• <yourLibrary="whatColorlslt" color="red"/>

• <yourLibrary:whatColorlslt color="red"/>

• <yourLibrary color="red"/>

• <yourLibrary.whatColorlslt color="red"/>

19. What output will be sent to the browser by the following code snippet?

   <!--
    Que <%="Reader"%>
   -->

Answers:

• 'Que Reader' within HTML comment markers

• This will cause an error

• Que <%="Reader"%> within HTML comment markers

• This is a comment so it is ignored by the container

20. Which of the following are used by Servlet Containers to maintain session information?

Answers:

• Cookies

• Hidden form fields

• HTTPS protocol information

• URL rewriting

21. Read the following code snippet:

1 <libraryPrefix:handlerName parameterNAme="value">
2 <%=23*counter %>
3 <b>Congratulations!</b>

Which of the following is the correct way to complete the above code snippet?

Answers:

• </libraryPrefix:handlerName>

• </libraryPrefix:handlerName paremeterName="value">

• </handlerName>

• <libraryPrefix>

22. In which directory do you place any auxiliary JAR files?

Answers:

• WEB-INF/servlets

• WEB-INF/jar

• WEB-INF/classes

• WEB-INF/lib

23. Which statements are true regarding ServletContext Init Parameters in the deployment descriptor?

Answers:

• They are set at deployment-time, but accessed at run-time

• They are accessible from any session within that context

• They are not set at deployment-time, but accessed at run-time

• They are set at deployment-time and can be updated at run-time

24. With regard to the servlet context listener, which of the following methods is valid?

Answers:

• contextListenerEvent

• contextListenerInitialized

• contextInitialized

• contextListenerDestroyed

25. Assuming the servlet method for handling HTTPGET requests is doGet(HttpServletRequest req, HTTPServletResponse res), how do you get a request parameter in that servlet?

Answers:

• String value=req.getInitParameter(10);

• String value=req.getInitParameter("product");

• String value=res.getParameter("product");

• String value=req.getParameter("product");

26. Assume the custom tag is GLOOP and the prefix is TWONG. Which of the following is the syntax for an empty custom tag?

Answers:

• <TWONG:GLOOP/>

• <GLOOP:TWONG/>

• <GLOOP:TWONG></GLOOP:TWONG>

• <TWONG:GLOOP></TWONG:GLOOP>

27. Which of the following is not a JSP implicit object?

Answers:

• out

• in

• response

• page

28. Which of the following is the listener interface for servlet context attributes?

Answers:

• ContextAttributeListener

• ServletContextAttributeListener

• ServletAttributeListener

• ServletContextListener

29. What is Template Data?

Answers:

• The JSP blueprint or pattern

• The plain text (such as HTML) outside JSP tags(non java) in a JSP page

• The taglib XML namespace

30. Which of the following options is a valid declaration?

Answers:

• <%! String name="Patricia" %>

• <%! String name="Patricia"; %>

• <% String name="Devyn" %>

• <% public String name="Devyn"; %>

31. Which of following interfaces can make a servlet thread safe?

Answers:

• Runnable

• synchronization

• Servlets can't be made thread safe

• None of the above

32. Which statement is true regarding a servlet context listener?

Answers:

• An object that implements a context listener is notified when its request objects are created or destroyed

• An object that implements a context listener is notified when its Web App context is created or destroyed

• An object that implements a context listener is notified when its Web App deployment descriptor defines it to be notified

• An object that implements a context listener is notified when its sessions are created or destroyed

33. Which of the following options is a valid expression?

Answers:

• <%! String name="Patricia" %>

• <%! String name="Patricia"; %>

• <%=(new java.util.Date()).toLocaleString() %>

• <% public String name="Devyn"; %>

34. What does the container do with the following code snippet?

<!--#include file="somefile.html"-->

Answers:

• The container passes this line of code through to the client

• The container includes this file statically

• The container includes this file dynamically

• The container will throw an exception

35. Which method in the HttpServlet class corresponds to the HTTPPUT method?

Answers:

• put

• doPut

• httpPut

• putHttp

36. Which of the following is a JSP implicit object?

Answers:

• objRequest

• Request.send

• request

• servlet

37. Which design pattern is used to decouple presentation from core data access functionality?

Answers:

• BusinessDelegate

• DataAccess Object

• ModelView Controller

• Value Object

38. In which directory do you place servlet class files?

Answers:

• WEB-INF\servlets

• webapp\servlets

• WEB-INF\classes

• WEB-INF\

39. Which design pattern did technical designers of JSP use to provide centralized dispatching of requests via a controller servlet?

Answers:

• Model-view-Controller

• Facade

• Server-Client

• Publish-Subscribe

40. Which interface and method name should be used to retrieve HTTP request header information?

Answers:

• HttpServletRequest.getHeaderNames

• ServletRequest.getNames

• ServletRequest.getHeadNames

• None of the above

41. Which interface provides access to request scoped attributes?

Answers:

• ServletContext

• ServletRequest

• ServletConfig

• None of these

42. Which JSP action retrieves the value of a property from a properly declared JavaBean in a JSP page?

Answers:

• jsp:getProperty

• jsp:getParameter

• jsp:getAtrribute

• jsp:getValue

43. Suppose you had a servlet that simply returned an error message because that resource was forbidden to that user. Read the following code snippet:

1.public void service(HttpServletRequestrequest,
2.HttpServletResponseresponse)
3.throws ServletException, IOException
4. {
5.
6. }

What code would you type on line 5 to return an error message to the requesting client?

Answers:

• response.sendError(HTTPServletResponse.SC_FORBIDDEN,"Error");

• response.setStatus(HTTPServletResponse.SC_FORBIDDEN,"Error");

• response.sendError(Response.SC_FORBIDDEN,"Error");

• response.setStatus(SC_FORBIDDEN);

44. Which interface and method name should be used to acquire a text stream for the response?

Answers:

• ServletResponse.getOutputStream

• ServletResponse.getWriterStream

• ServletResponse.getTextStream

• ServletResponse.getWriter

45. Which among the following objects is the best choice to share information between pages for a single user?

Answers:

• application

• page

• request

• session