Do you know that? Research your client´┐Żs target audience before designing. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Java Technologies category

Test answers for J2ME Test 2016

(9 / 60) Last updated: February 11
Upwork (oDesk) • Java Technologies
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

9 Answered Test Questions:

1. Which of the following are not supported by the CLDC 1.1 VM?

Answers:

• Weak references

• Float calculations

• Threads

• Finalization

2. Which of the following is not addressed by MIDP?

Answers:

• Display toolkit and user input methods

• Messaging

• Security and networking over wireless network connections

• Persistent data storage

• All of the above are addressed

3. Which of the following are Java ME profiles?

Answers:

• MIDP

• Foundation

• Personal

• Vista

4. What will happen on attempting to compile and run the following code?

public class ERMidlet extends MIDlet implements CommandListener, Runnable
{
        private Display mDisplay;
        private Form myForm;
        private Command exitCommand;
        private StringItem myString;

        ERMidlet()
        {
                myForm = new Form("Expert Rating Exam");
                exitCommand = new Command("Exit",Command.EXIT, 0);
                myString = new StringItem("15");
                myForm.append(myString);

                myForm.addCommand(exitCommand);
                myForm.setCommandListener(this);

        }

        public void startApp()
        {
                mDisplay = Display.getDisplay(this);
                mDisplay.setCurrent(myForm);
        }

        public void commandAction (Command c, Displayable s)
        {
                destroyApp(false);
                notifyDestroyed();
        }

        public void run()
        {
        }

        public void pauseApp()
        {
        }

        public void destroyApp(boolean unconditional)
        {
        }

}

Answers:

• It will display 15 on the devices screen

• The code will not compile

• The code will compile but will throw a runtime exception

• It will not display anything

5. Which of the following is not a characteristic features of the target devices of CDLC?

Answers:

• They have 128KB to 512KB of total memory

• They support the complete JVM specification

• They are often battery powered

• They are network enabled

6. Which of the following profile is supported by CLDC?

Answers:

• MIDP

• Foundation

• Personal

7. The constant to create a modal alert is:

Answers:

• Alert.FOREVER

• AlertType.FOREVER

• Alert.MODAL

• AlertType.ALWAY

8. The version of CLDC in a JAD file can be known by the:

Answers:

• MIDlet-Configuration

• Microedition-Configuration

• MIDP-Configuration

• Configuration

9. The RecordStore can be shared among multiple MIDlets.

Answers:

• True

• False


60 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
10. State whether true or false:

A MIDlet can retrieve its environment properties.

Answers:

• True

• False

11. Which of the following are not Java ME Configurations?

Answers:

• Connected Device Configuration

• Connected Restricted Configuration

• Connected Limited Device Configuration

• Common Legitimate Device Configuration

12. Which of the following methods would be suitable in opening a connection using the Generic Connection framework?

Answers:

• connect(url)

• Connector.open(url)

• Network.open(url)

• conopen(url)

13. SMS Push is not required for JTWI.

Answers:

• True

• False

14. Which of the following statements regarding configuration in Java ME is incorrect?

Answers:

• It is defined by the Java Community Process

• It is not subjected to compatibility tests

• It specifies the minimum Java libraries required for a particular set of devices

• It specifies the minimum virtual machine capabilities required for a particular set of devices

15. For a device to be JTWI MMAPI enabled, it must support:

Answers:

• 16 Bit KHz color PCM (video)

• 16 Bit KHz mono PCM (audio)

• 8 Bit KHz mono PCM (audio)

• 8 Bit KHz color PCM (video)

16. Which of the following in CLDC is not derived from J2SE?

Answers:

• Vector

• Stack

• Hashtable

• ArrayList

• Enumeration

17. The CLDC properties are defined in:

Answers:

• microedition.platform

• microedition.profiles

• microedition.configuration

• microedition.reflection

18. Which of the following authmodes can be used to share a RecordStore between multiple MIDlets?

Answers:

• AUTHMODE_ANY

• AUTHMODE_SHARED

• AUTHMODE_PUBLIC

• A RecordStore cannot be shared between multiple MIDlets

19. Which of the following statements are correct regarding CLDC security?

Answers:

• The J2SE security model is too big to be implemented in J2ME

• It defines low-level virtual machine security

• It defines high-level virtual machine security

• It defines application-level security

20. Which of the following image formats is supported by JTWI 1.0?

Answers:

• JPEG and GIF

• PNG

• TIFF and PNG

• PNG and JPEG

21. Which of the following packages constitute the Java ME?

Answers:

• JCP

• Configuration

• Profiles

• Optional packages

22. Which of the following statements is correct regarding RecordStores?

Answers:

• A call to RecordStore.deleteRecord will allow the recordID to be reused

• When updating a record, another user can update the same record at the same time

• All RecordStore operations are atomic, synchronized, and serialized

23. The character limit for an SMS Text message is:

Answers:

• 70 characters

• 160 characters

• Whether it is 160 or 70 characters depends on the encoding

24. Which of the following is not the characteristic feature of the target devices of CDC?

Answers:

• They have a minimum of 512KB ROM

• They support the complete JVM specification

• They are network enabled

• They have a minimum of 512KB RAM

25. What would you infer from the following code?

1.MessageConnection conn;
2.
3. public void startApp()
4. {
5.
6. try
7. {
8. conn = (MessageConnection)Connector.open("cbs://:3382");
9. }
10. catch(Exception e)
11. {
12. //Some exception handling
13. }
14. }
15.
16. public void run()
17. {
18. Message msg = conn.receive();
19. conn.send(msg);
20. }

Answers:

• There is an error on line 8

• There is an error on line 18

• There is an error on line 19

26. According to JTWI, what is the standard size for a MIDlet jar file?

Answers:

• 32KB

• 128KB

• 64KB

• 16KB

27. According to JTWI, what is the standard size for a JAD file?

Answers:

• 32KB

• 128KB

• 64KB

• 5KB

28. Which of the following devices is served by CLDC?

Answers:

• PDAs and Communicators

• Phones and Pagers

• Embedded Devices

29. Which of the following could be the reasons for the introduction of the Generic Connection framework?

Answers:

• In J2SE Networking classes, the total size was greater than 200Mb

• J2SE Networking classes assume TCP/IP is available

• Both of the above

30. Mids server should only download data which has a MIME type of:

Answers:

• text/vnd.sun.j2me.app-configuration

• text/vnd.sun.j2me.app-description

• text/vnd.sun.j2me.domain-configuration

• text/vnd.sun.j2me.domain-description

31. Identify the incorrect statement regarding CLDC:

Answers:

• It enables dynamic downloading of applications and content to small devices

• It is a minimum-footprint application development platform for resource constrained connected devices

• It enables third-party software development for small devices

• It is not standardized through the Java Community Process

32. Which of the following profiles give full AWT and applet support?

Answers:

• Personal

• Foundation

• RMI

• All of the above

33. Which of the following is used to specify the Push enable MIDlets?

Answers:

• Midlet-Push-<y>

• Midlet-enable-<n>

• Midlet-Push-<n>

• Midlet-enable-<y>

34. Which of the following migration of codes is possible?

Answers:

• CDC-->CLDC

• CLDC-->CDC

• MIDP-->CDC

35. Which of the following is designed for single-processor desktop environments that require faster start-up time and a smaller memory footprint?

Answers:

• CLDC HotSpot Implementation

• Java HotSpot Client

• Java HotSpot Server

36. Which of the following statements are correct regarding Xlet application programming model?

Answers:

• Xlets must have GUI, whereas standalone application may have or may not have GUI

• It is very similar to the applet application programming model

• It is possible only to run single Xlet application

• The lifecycle of Xlet is init, start, stop and destroy, whereas for stand-alone application there is main and exit only

37. Which of the following is designed for very small memory scenarios, typically 128 KB to 512 KB for the Java application environment?

Answers:

• CDC HotSpot Implementation

• CLDC HotSpot Implementation

• Java HotSpot Client

38. The minimum number of threads supported by JTWI complaint implementations are:

Answers:

• 5

• 10

• 16

• 32

39. Which of the following functions fall under the scope of J2ME profiles?

Answers:

• Application installation and life-cycle management

• Event Handling

• Database Support

• High-level Application Model

• User Interface Support

• All of the above

40. Which of the following is designed for multi-processor enterprise server environments that require maximum program execution speed, 64-bit support and very large memory heaps?

Answers:

• CDC HotSpot Implementation

• CLDC HotSpot Implementation

• Java HotSpot Client

• Java HotSpot Server

41. In J2ME, the approximate number of classes taken from J2SE java.util is:

Answers:

• 16

• 23

• 8

• 30

42. In J2ME, the approximate number of classes taken from J2SE java.io is:

Answers:

• 18

• 13

• 22

• 30

43. Which of the following form a part of CLDC?

Answers:

• Event handling

• Database support

• Additional I/O and networking libraries

• Security features

44. The following are the two statements related to Java Community Process:

Statement X: A Java specification begins life as a Java Community Process
Statement Y: The specifications for Java standard, enterprise and micro platforms are developed under the direction of JCP

Which of the following options is correct?

Answers:

• Statement X is incorrect and Statement Y is correct

• Statement X is correct and Statement Y is incorrect

• Both Statements X,Y are correct

• Both Statements X,Y are incorrect

45. Which of the following methods are defined as a part of CLDC Internationalization?
1.new InputStreamReader(InputStream)
2.new InputStreamReader( InputStream,String)
3.new OutputStreamWriter(OutputStream)
4.new OutputStreamWriter(OutputStream, String)

Answers:

• 1,2

• 1,3

• 2,3,4,

• 1,2,3,4

46. Which of the following statements with respect to Java ME profiles is incorrect?

Answers:

• They are defined through the Java Community Process initiative

• They are subject to a compatibility test

• They are a set of APIs which support a configuration for all devices

• They are subsets of two configurations, the Connected Limited Device Configuration (CLDC) and the Connected Device Configuration (CDC)

47. State whether true or false:

Migration of code from J2SE to CDC would be a straight forward process.

Answers:

• True

• False

48. Which of the following is designed for resource-constrained devices like consumer products and embedded devices?

Answers:

• CDC HotSpot Implementation

• CLDC HotSpot Implementation

• Java HotSpot Client

• Java HotSpot Server

49. An attribute is defined in both JAD and MIDlet JAR files. Which one will take precedence over the other?

Answers:

• The same attributes cannot be specified in both the files

• JAR file

• JAD file

50. Which of the following are a part of the CLDC expert group?

Answers:

• Nokia

• Motorola

• Sony

• Ericsson

• Symbian

• All of the above

• Only a, b and e

51. Which of the following is true for Technology Compatibility Kit(TCK)?

Answers:

• TCK is applicable in CLDC only

• TCKs are developed and licensed by the JSR specification lead

• TCK is a test suite that verifies whether an implementation is compliant with a given JSR

52. Which of the following capabilities are provided to device manufacturers by embedded Java technology?

Answers:

• A familiar object model based on C++

• A rich set of functionality for developers including networking, security, graphics, database, and XML support

• Optimizing for devices with no GUI and intermittent networking

• A single Platform Support

53. Which of the following devices is served by CDC?

Answers:

• PDAs and Communicators

• Phones and Pagers

• Smart Cards

• Embedded Devices

54. Which of the following statements is incorrect regarding the Generic Connection framework?

Answers:

• The central idea is to treat everything as a URL

• Protocols are defined by profiles

• A new set of classes are defined for CLDC

• CLDC defines basic network types and mandates the network protocols

55. Which of the following are the optional packages available with CDC?

Answers:

• RMI Optional Package

• JDBC Optional Package

• Multimedia Optional Package

56. The MIDlet permission is defined in a JAD file using __________.

Answers:

• Microedition-Permissions

• MIDP-Permissions

• Midlet-Permissions

• MIDlet-Configuration

57. Which of the following features are absent in CLDC as compared to JVM?

Answers:

• Floating point calculations

• Error Handling

• Garbage Collection

• Object finalization

58. MIDP specification requires support for which of the following auth schemes?

Answers:

• Digest

• Form

• Basic

59. The CLDC specific classes are defined in a package called:

Answers:

• javax.cldc.io

• javax.configuration.util

• javax.j2me.util

• javax.microedition.io

60. The default mode for an open connection is:

Answers:

• READ

• WRITE

• READ_WRITE

• Any of the above

61. Which of the following fall under the scope of CLDC?

Answers:

• Core Java Libraries

• Profile Configuration

• High-level Application Model

• User Interface Support

62. What would be the values for boxes 1 and 2 respectively in the given Generic Framework figure?

Answers:

• Content connection and stream connection

• Stream connection and content connection

• Data Notifier and stream connection

63. The callback method that is invoked for a specific item event is _____________.

Answers:

• itemEventFired(ItemEvent)

• itemStateChanged(Item)

• itemEventFired(Item)

• itemStateChanged(ItemEvent ie)

64. Which of the following is in sync with the sandbox model?

Answers:

• Java class files have been properly verified and guaranteed to be valid Java applications

• Access to native functions is allowed

• Only a limited, predefined set of Java APIs are available to the application programmer

• The programmer can override the standard class loading mechanism or the system classes of the VM

• The programmer can download new libraries containing the native code

65. Which of the following is not required for JTWI?

Answers:

• WMA 1.1

• CLDC 1.1

• MIDP 2.0

• MMAPI 1.1

66. Which of the following features would the target devices for CLDC have?

Answers:

• They have a 128KB to 512KB of memory

• They are often battery powered

• They have a processor speed of 6MHZ-16MHZ

• They often have a limited bandwidth network connection (9600)

67. According to JTWI, what is the recommended screen size?

Answers:

• 96 x 54 (12 bit color depth)

• 96 x 54 (1 bit color depth)

• 125 x 125 (1 bit color depth)

• 125 x 125 (12 bit color depth)

68. According to JTWI, what is the recommended size for a heap?

Answers:

• 256KB

• 128KB

• 64KB

• 16KB

69. Which of the following is a CDC based profiles?

Answers:

• Foundation

• PDA

• MID