Do you know that? Software developers, virtual assistants and designers are most likely to earn more as a self-employed professional than as an employee. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Internet Programming category

Test answers for Facebook Development Test 2016

(38 / 37, CL) Last updated: March 5
Upwork (oDesk) • Internet Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

38 Answered Test Questions:

1. In which situations will you recieve the $API_EC_TIMEOUT error?

Answers:

• When the user's login credentials for Facebook are incorrect.

• When the applications API key is invalid.

• When the user already has an application session open with another application.

• When the current session key expires.

2. Finished applications that have been submitted show up in...

Answers:

• Google

• Developers Discussion Group

• Developers News Feed

• Facebook Application Directory

3. A developer has to be logged in to use the test console.

Answers:

• True

• False

4. When tagging a photo using the photos.addTag method, the tags parameter is normally in what format?

Answers:

• XML

• CSV

• JSON

• $_GET

5. A Facebook application can have an infinite session:

Answers:

• True

• False

6. For a balanced and centered profile box your content must be about how many pixels wide?

Answers:

• 75px

• 180px

• 220px

7. To override your callback url you must pass the following parameter to the Facebook API:

Answers:

• override

• url

• canvas

• nextpage

8. How does the Facebook API tie accepted IP addresses to your application?

Answers:

• The first IP to connect to the application is always allowed and the rest are disabled.

• A variable called valid_ips is passed upon logging into the application.

• When the api_key variable is passed to FBAPI the API can pull these IP's from your application profile.

9. Applications can send notification messages to a Facebook user's inbox.

Answers:

• True

• False

10. How can an application publish a user action to the public news feed?

Answers:

• fql.publishStory

• notifications.send

• feed.publishActionOfUser

• Facebook servers do this automatically.

11. FQL stands for...

Answers:

• Facebook Quotation Layer

• Free Query Logistics

• Facebook Query Logistic

• Facebook Query Layer

• Facebook Query Language

12. API stands for...

Answers:

• A Programmatic Inheritance

• Alpha Production Interface

• Alpha Programming Service

• Application Programming Interface

13. Which of the following is not a FQL table?

Answers:

• user

• friend

• email_address

• group

• group_member

14. Email notifications are sent in plain text only; they do not support html.

Answers:

• True

• False

15. How do you change the format that Facebook methods will use to return data to your application?

Answers:

• Change the format in your application preferences.

• Your application must format the data to the type you want.

• Your application will pass a 'format' GET variable to the API indicating a supported format.

• You cannot change the format; Facebook only supports XML.

16. Email notifications must always include the fb:name tag in the beginning email body.

Answers:

• True

• False

17. When creating a photo album, what is the default return value for cover_pid?

Answers:

• 1

• the same as your album_id

• 101

• 0

18. If your API key is invalid you will receive the following error number from the Facebook API:

Answers:

• 1

• 3

• 565

• 101

• 102

19. A user must log into Facebook before using your application.

Answers:

• True

• False

20. Email notifications can be sent by passing the email param to which method?

Answers:

• notifications.send

• notification.sendEmail

• notify.email

• notifications.email

21. Error code 103 indicates that your signature is incorrect.

Answers:

• True

• False

22. The FQL syntax equivalent to the friends.get method is...

Answers:

• SELECT friends FROM user_friends WHERE userid1=loggedInUid

• SELECT this FROM friends WHERE uid1=loggedInUid

• SELECT uid2 FROM friend WHERE uid1=loggedInUid

• SELECT user_friends FROM users WHERE (uid1=loggedInUid and friends=uid2)

23. Error code 103 indicates that....

Answers:

• The application has reached the maximum amount of requests allowed.

• The service is not allowed at this time.

• The submitted call_id has not incremented since the last call_id was passed.

• An unknown error has occurred.

24. At most an application can send how many notifications per day?

Answers:

• 60

• 40

• 25

• 10

25. FBML stands for...

Answers:

• Facebook Meeting Layer

• Facebook Manipulation Layer

• Facebook Mega Language

• Facebook Markup Language

26. Desktop applications must use which protocol when executing the auth.createToken
method?

Answers:

• HTTP

• HTTPS

• IMAP

• JSON

27. Facebook API is only compatible with open source servers like Linux.

Answers:

• True

• False

28. What are Profile Action Links?

Answers:

• Links on your application which lead to a user's profile.

• Links on a user's profile at the bottom of the page leading to your application.

• Links under the user's profile picture which link to more information about their use of your application.

29. Facebook Applications can use cross-domain scripting by submitting which variable when authenticating the auth token?

Answers:

• sig

• domain_script

• callback

• script_token

30. Which of the following is not an event RSVP status?

Answers:

• attending

• not sure

• declined

• not_replied

31. On the application's About Page a user will always see all of the developer's personal Facebook account information.

Answers:

• True

• False

32. How can you find out which of the user's friends are also subscribed to your application?

Answers:

• You cannot find this out.

• fql.query("select user, uid from friends where app_id='".$appID."');

• friends.getAppUsers()

33. The FB API requires only one key to be passed when connecting.

Answers:

• True

• False

34. The only way to get the Facebook ID of the user who is logged in is to use this method: users.getLoggedInUser

Answers:

• True

• False

35. Which Hex color code does Facebook use for the Header and Links?

Answers:

• #3b5998

• #ddefef

• rgb(244,344,22)

• #ccc

36. FQL supports certain string function calls that can evaluate a string before executing a query.

Answers:

• True

• False

37. Within a Facebook Application the 'canvas page' is...

Answers:

• A small box on the user's profile page for the application to run in.

• A large news feed box on the user's profile page that the application runs in.

• A sidebar application that runs in the user's profile.

• The right column of the Facebook site. It can be as large, or larger than a user's profile page.

38. The Facebook v1 API supports SOAP protocols.

Answers:

• True

• False


37 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
39. What is MockAJAX?

Answers:

• MockAJAX is a dynamic FBML method that allows you to display lightbox alert and confirm boxes.

• MockAJAX is an open source framework you should download to build your application.

• MockAJAX is flash that acts like AJAX.

40. Which formats does the auth.createToken method support when returning data?

Answers:

• JSON

• XML

• XLS

• CSV

• String

41. What restrictions are put on your applications logo?

Answers:

• 100px x 100px and must be JPG

• 75px x 75px and can be JPG, GIF, or PNG

• 16px x 16px and can be JPG, GIF, or PNG

42. The Facebook Groups.get method returns how many image options for each event?

Answers:

• 1

• 2

• 3

43. To send notifications to another Facebook user through your application, that user must be???

Answers:

• logged into Facebook

• in the same network as you

• subscribed to the same application

• in your friends list

44. To stay connected to an external application the user usually must...

Answers:

• Set this option in their user settings.

• Check off "Save my login info" box on the login page.

• Set this option in the applications settings.

• Only applications built by Facebook can do this.

45. When using the photos.getAlbums method, what will happen if you omit the optional parameters?

Answers:

• You will get an array of the entire list of all the albums by the logged in user

• You will get an array of the last album created by the logged in user

• You will get an array of albums that the user is tagged in

• You will get a 100 Error

46. The FQL syntax for returning the current timestamp is which of the following?

Answers:

• time()

• now()

• timestamp()

• currenttime()

• timeanddate()

47. Which method is used when adding a link under the user's profile image?

Answers:

• profile.setProfileAction()

• profile.setFBML()

• profile.setProfileLink()

• profile.setProfileFMBL()

48. With desktop applications which parameter can be used to create a call stack?

Answers:

• request_id

• call_id

• process_id

• execute_id

49. What is FBJS:

Answers:

• Facebook Job Search

• Facebook Java Servlet

• Facebook Java Script

• Facebook Joining System

50. To log out of a Facebook application you must link to:

Answers:

• http://www.facebook.com/logout.php

• http://www.facebook.com/logout.php?logout=true

• http://www.logout.facebook.com/

• http://www.facebook.com/logout.php?confirm=1

51. The url for the Facebook Developer Portal is...

Answers:

• http://facebook.com/developers

• http://facebook.com/development

• http://developer.facebook.com

• http://www.developers.facebook.com

52. Which FQL statement example is most likely to return the user's friends who are also subscribed to your application?

Answers:

• SELECT uid FROM user WHERE uid IN (SELECT uid2 FROM friend WHERE uid1=$loggedInUid) AND is_app_user

• SELECT app FROM apps WHERE uid IN (SELECT apps FROM friend WHERE uid1=$loggedInUid) AND has_app

• SELECT apps FROM user_apps WHERE uid IN (SELECT user FROM friend WHERE uid1=$loggedInUid) AND has_app_added

• UPDATE apps SET user_apps=$loggedInUid WHERE uid IN (SELECT user FROM friend WHERE uid1=$loggedInUid) AND has_app_added

53. Which parameter value invokes a redirect after a user logs into Facebook to authenticate your application session?

Answers:

• redirect

• next_page

• next

• follow

• go_to

54. Which of the following are NOT optional parameters that can be passed to the feed.publishStoryToUser method?

Answers:

• image

• title

• body

• header

• link

55. When using the Groups.get method, what is returned if both optional parameters are omitted?

Answers:

• Nothing is returned. There are no optional parameters.

• All groups related to the session user are returned.

• All groups joined in the last month are returned.

• The last 10 groups associated to the user session are returned.

56. You cannot use an Iframe to render content within a profile box.

Answers:

• True

• False

57. Which two options are available for Cavnbase page url type in your application settings?

Answers:

• Use FBML / Use FBSQL

• Use FBML / Use Iframe

• Use External Page / Use Internal Page

58. Which album will be used if no album is specified when using the photo.upload method?

Answers:

• A 'default' album is created

• The photos are added to the last created album

• The photos are added to the application default album

• The photos are added to the profile as if the user had been tagged

59. What does the Data.getAssociatedObjectsCount do?

Answers:

• This is not a function or method associated to the API

• This method returns the count of object ids that are associated with a specified object.

• This method counts items in an array and then converts to JSON.

60. What are the dimensions of the Facebook canvas?

Answers:

• width:646px height:auto

• width:503px height:900px

• width:700px height:auto

• width:unlimited height:unlimited

61. Which variable in the php5 Facebook client has the user id saved?

Answers:

• $user_id

• $user

• profileuser

• user

62. Which types of interface does the Facebook API use?

Answers:

• REST

• HTTP

• MVC

• SOAP

63. The sig parameter passed to the authentication method is a md4 hash of the current request and your secret key.

Answers:

• True

• False

64. When using the friends.areFriends method, which form of data can the uid parameters be in?

Answers:

• integer

• decimal

• array

• string

• object

65. What are Facebook flavors?

Answers:

• An application that assigns favorite flavors to persons profiles.

• An acronym for Facebook Language Anatomy Vector Oriented Raster Structure.

• The interpreter that renders and validates FBML.

• A data structure for executing Regular Expressions within FBML.

66. How many users must be subscribed to your application before it can be added to the application directory?

Answers:

• 1

• 2

• 5

• 7

• 10

67. To find out if a user has added your application you should use the following method:

Answers:

• user.checkForApp

• users.hasAddedApp

• users.isAppAdded

• users.appHasBeenAdded

68. Of the allotted amount of notifications that your application can send per day, how many of these can be emails?

Answers:

• 2

• 5

• 10

• 15

• 20

• 25

69. When tagging a photo using the photos.addTag method you can pass which two parameters to create a box around the persons face?

Answers:

• x,y

• left,top

• area.x,area.y

70. Which types of applications does the Facebook API support?

Answers:

• External Web Apps

• External Desktop Apps

• Internal Facebook Apps

• Integrated Desktop Servers

• Email Apps

71. Which non-standard parameter is required when using the photos.createAlbum method?

Answers:

• description

• name

• location

72. The deletion associated to data.dropObjectType is reversible.

Answers:

• True

• False

73. Which non-standard characters can you set as the 'separator' parameter when authenticating your application session?

Answers:

• *

• +

• #

• &

• ?

74. Which url would allow you to open a Facebook login box without leaving the application page?

Answers:

• http://www.facebook.com/login.php?api_key=YOUR_API_KEY&v=1.0&slient_login=true

• http://www.facebook.com/login.php?api_key=YOUR_API_KEY&v=1.0&login_prompt=1

• http://www.facebook.com/login.php?api_key=YOUR_API_KEY&v=1.0&popup=1

75. What is a Post-Add Url?

Answers:

• The url from which you will post information to Facebook.

• The url of the applications home page: http://apps.facebook.com/appname/

• A url for only external applications.