Do you know that? 2% jobs posted on Elance are for Finance & Management next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Internet Programming category

Test answers for AJAX Test 2016

(57, CL) Last updated: January 22
Upwork (oDesk) • Internet Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

57 Answered Test Questions:

1. Which of the following is/are true regarding AJAX?

Answers:

• It's an engine developed by Microsoft to load web pages faster

• It's merely a concept with many implementation methods (XMLHttpRequest, iFrames...)

• It's a server side scripting language used to serve partial parts of a webpage

• It's a good way to reduce network traffic, if used correctly

• None of the above

2. Which of the following browsers provide XMLHttpRequest property?

Answers:

• Internet Explorer 5

• Internet Explorer 6

• Internet Explorer 7

• Firefox 2.0

• Safari 3.0

3. What is true regarding XMLHttpRequest.abort()?

Answers:

• It can only be used with async requests

• It will remove the onreadystatechange event handler

• It will send an abort message to the remote server

• It changes readyState to 4 (aborted)

• None of the above

4. What is the third (async) parameter of the XMLHttpRequest open method?

Answers:

• If true, the request doesn't return anything.

• If true, the javascript engine is blocked while making the request

• If true, the send method returns immediately

• If true, the request object is destroyed when 'send' is executed

• If true, callbacks are executed

5. What is the correct way to have the function checkState called after 10 seconds?

Answers:

• window.setTimeout(checkState, 10);

• window.setTimeout(checkState, 10000);

• window.setTimeout(checkState(), 10);

• None of the above

6. document.write ("Hello");  will pop a dialog box with "Hello" in it.

Answers:

• true

• false

7. The format of an HTTP request is given below:

<request-line>
<headers>
<blank line>
[<request-body>]

Which of the following is not passed in the request-line?

Answers:

• Type of request

• Resource to access

• Version of HTTP

• Browser name

• None of the above

8. Is it possible to make a page "reload-safe" when using AJAX?

Answers:

• no

• yes, if each AJAX request modifies the server side context, which would render a page similar to the actual JS modified page, if reloaded.

9. How can you create an XMLHttpRequest under Internet Explorer 6?

Answers:

• var oReq = new XMLHttpRequest ();

• var oReq = new ActiveXObject ("MSXML2.XMLHTTP.3.0");

• var oReq = new IEHttpRequest ("XML");

• None of the above

10. The X in AJAX refers to XML, but is it possible to make a request for plain text data by using AJAX?

Answers:

• yes

• no

11. In the following list, which ones are used to fetch the result data of an XMLHttpRequest?

Answers:

• responseData

• responseBody

• responseString

• responseText

• responseXML

12. Is it possible to create and manipulate an image on the client with AJAX?

Answers:

• yes

• no

13. Is it always possible to make requests to multiple websites with different domain names from an AJAX client script?

Answers:

• yes

• no

14. Is it possible to make some system calls on the client with AJAX?

Answers:

• Yes

• No

15. Is the loading of an AJAX enabled web page any different from the loading of a normal page?

Answers:

• No

• Yes

16. You want to update the following element with the XMLHttpRequest status. Which of the following approaches is correct for the purpose?
<div id="statusCode"></div>

Answers:

• var myDiv = document.getElementById ("statusCode"); myDiv.innerHTML = req.statusCode;

• var myDiv = document.getElementById ("statusCode"); myDiv.innerHTML = req.status;

• var myDiv = document.getElementById ("statusCode"); myDiv.setStatus (req.statusCode);

• var myDiv = document.getElementById ("statusCode"); myDiv.status = req.status;

• None of the above

17. Which HTTP server does AJAX require?

Answers:

• Apache

• Sun application server

• lighttpd

• Microsoft web server

• Any HTTP server will work

18. Which of the following is a block comment in JavaScript?

Answers:

• <!-- -->

• /* */

• //

• #

• --[[ ]]

19. It might be needed to set the request content-type to XML explicitly. How can you do so for an XMLHttpRequest Object?

Answers:

• myReq.setContentType ("text/xml");

• myReq.contentType = "text/xml";

• myReq.overrideContentType ("xml");

• myReq.contentType = "xml";

• myReq.setRequestHeader ("Content-Type", "text/xml");

20. Does JavaScript 1.5 have exception handling?

Answers:

• yes

• no

21. Which of the following cannot be resolved by using AJAX?

Answers:

• Partial page processing

• Unresponsiveness of web pages

• Server side communication initiation

• Server crashes (failover)

• None of the above

22. Can AJAX be used with HTTPS (SSL)?

Answers:

• yes

• no

23. Which of the following list is/are true regarding AJAX?

Answers:

• It can only be implemented with the XMLHttpRequest object

• It can be used to update parts of a webpage without reloading it

• It can be used to make requests to the server without blocking the user (async)

• It requires a special AJAX enabled web server

• It cannot be used under Internet Explorer

24. Can WebDav methods like PROPFIND be used with XMLHttpRequest.open()?

Answers:

• Yes

• No

25. Which of the following request types should be used with AJAX?

Answers:

• HTTP GET request for retrieving data (which will not change for that URL)

• HTTP POST request for retrieving data (which will not change for that URL)

• HTTP GET should be used when the state is updated on the server

• HTTP POST should be used when the state is updated on the server

26. When may asynchronous requests be used?

Answers:

• To submit data to the server

• To retrieve data from the server

• To load additional code from the server

• To download an image

• All of the above

27. Can AJAX be used with offline pages?

Answers:

• yes

• no

28. Is it possible to access the browser cookies from a javascript application?

Answers:

• yes

• no

29. Can a client AJAX application be used to fetch and execute some JavaScript code?

Answers:

• yes

• no

30. Which of the following is not a JavaScript operator?

Answers:

• new

• delete

• this

• typeof

• All of the above are Javascript operators

31. The server returns data to the client during an AJAX postback. Which of the following is correct about the returned data?

Answers:

• It only contains the data of the page elements that need to be changed

• It contains both the data of the whole page and the data that needs to be changed in separate blocks

• It contains the data of the whole page

• It may contain anything

• None of the above

32. When doing an AJAX request, will the page be scrolled back to top as with normal requests?

Answers:

• Yes

• No

33. What language does AJAX use on the client side?

Answers:

• JavaScript

• AppleScript

• PHP

• Ruby

• Java

34. Can AJAX be used with PHP?

Answers:

• yes

• no

35. Javascript uses static bindings.

Answers:

• true

• false

36. Which of the following is not a valid variable name in JavaScript?

Answers:

• _my_var

• 2myVar

• MY_VAR

• __MyVar2__

• All are valid

37. Is JavaScript the same as Java?

Answers:

• yes

• no

38. What is NOSCRIPT tag for?

Answers:

• To prevent the page scripts from executing

• To shield a part of a page from being modified by JS (like aDiv.innerHTML = 'something' has no effect)

• To enclose text to be displayed if the browser doesn't support JS

• NOSCRIPT tag doesn't exist

• None of the above

39. In the following list, which states are valid?

XMLHttpRequest.readyState

Answers:

• 0, The request is not initialized

• 1, The request has been set up

• 2, The request has been sent

• 3, The request is in process

• 4, The request is complete

• All of the above.

40. What is the standardized name of JavaScript?

Answers:

• Java

• NetscapeScript

• ECMAScript

• XMLScript

• WebScript

41. Which language does AJAX use on the server side?

Answers:

• JavaScript

• PHP

• Java

• Ruby

• Any language supported by the server

42. Which of the following is/are not addressed by AJAX?

Answers:

• Partial page update

• Offline browsing

• Server side scripting

• All of the above

43. Which of the following are drawbacks of AJAX?

Answers:

• The browser back button cannot be used in most cases

• It makes the server and client page representation synchronization more difficult

• It loads the server too much

• It's not supported by older browsers

• It augments the used bandwidth significantly

44. What is the correct way to execute the function "calc()" when an XMLHttpRequest is loaded?

Answers:

• myRequest.onreadystatechange = calc;

• myRequest.onload = calc;

• myRequest.execute = calc;

• myRequest.addCallback (calc, "loaded");

• None of the above

45. Can an HTML form be sent with AJAX?

Answers:

• yes

• no

46. What is the correct syntax to create an array in JavaScript?

Answers:

• var array = Array.new;

• var array = [];

• var array = new Array;

• var array = new Array ();

• None of the above

47. Can you call responseBody or responseText to get a partial result when the readyState of an XMLHttpRequest is 3(receiving)?

Answers:

• Yes

• No

48. Can an AJAX application communicate with other applications on the client computer?

Answers:

• Yes

• No

49. Which of the following describes the term 'Asynchronous' correctly?

Answers:

• Ability to handle processes independently from other processes

• Processes are dependent upon other processes

• Processes are not fully dependent on other processes

• None of the above

50. What is the correct syntax to include a script named myScript.js into a page?

Answers:

• <script href="myScript.js">

• <script name="myScript.js">

• <script src="myScript.js">

• <script root="myScript.js">

51. Consider the following function:

function foo ()
{
return 5;
}

What will the following code do?

var myVar = foo;

Answers:

• Assign the integer 5 to the variable myVar

• Assign the pointer to function foo to myVar

• Do nothing

• Throw an exception

• None of the above

52. What should be called before 'send ()' to prepare an XMLHttpRequest object?

Answers:

• prepare ()

• open ()

• init ()

• build ()

• None of the above

53. Can you start multiple threads with JavaScript?

Answers:

• Yes

• No

54. What is the common way to make a request with XMLHttpRequest?

Answers:

• myReq.request();

• myReq.get();

• myReq.post(null);

• myReq.send(null);

• myReq.sendRequest(null);

55. Can AJAX be used to move files on the client-side?

Answers:

• Yes

• No

56. Which of the following status codes denotes a server error?

Answers:

• 100

• 200

• 300

• 501

• 500

57. When a user views a page with JavaScript in it, which machine executes the script?

Answers:

• The client machine running the Web Browser

• The server serving the JavaScript

• A central JavaScript server like root DNS

• None of the above