Do you know that? Freelancers in their 60s placed a high priority on the ability to work from anywhere next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Internet Concepts category

Test answers for Zoho Creator Test 2016

(1 / 58) Last updated: December 17
Upwork (oDesk) • Internet Concepts
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

1 Answered Test Questions:

1. Which of the following statements is true with respect to Time zones and Date formats?

Answers:

• Time zone and Date format are supported at the User level/Account level.

• Time zone and Date format are supported at the Application level.

• Time zone and Date format are supported at the Form level.

• None of the above


58 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
2. Is the contains operator in deluge case sensitive?

Answers:

• Yes

• No

3. List the type of filters supported in Views?

Answers:

• Base criteria, Custom Filters and Auto-Filters

• Base criteria only.

• Base criteria and Custom filters

4. State if the following statement is true/false:

"Zoho Creator automatically tracks details about when and by whom a record was added or modified".

Answers:

• True

• False

5. When you deploy your application in marketplace,

i)you should pay in order to deploy your app in marketplace.
ii)you should give a percentage of the application selling income to ZohoCreator.

Answers:

• i alone is correct

• ii alone is correct

• Both are correct

• Both are incorrect

6. In Deluge, Collection variables hold one or more records fetched from a form, based on a given criterion, sort by and range.

Answers:

• True

• False

7. Which of the following views supports Search, Sort and Filter?

Answers:

• Grid View

• List View

• Summary View

• HTML View

8. Which of the following actions is performed by the Deluge syntax "input.formdata"?

Answers:

• Used in the Send mail task, it sends the form data with the email message.

• It adds data to the form via email.

9. In which of the following scenarios is support for redirecting a Form to another page supported?

Answers:

• On form load

• On form submit

• On form success

• All of the above

• None of the above

10. How can you provide public access to your forms without access to data?

Answers:

• Make application public and view private

• Make application private and select Forms - change to public.

• Make forms and views private

11. Which of the following fields is used to display descriptions in your form?

Answers:

• Single line text field

• Multi-line text field

• Add notes field

12. You can create Forms in such a way that Data can either be stored in ZC or not.

Answers:

• Yes

• No

13. Zoho Creator supports role based sharing and unsharing.

Answers:

• True

• False

14. What does the Deluge syntax "input.fieldName" refer to?

Answers:

• The user input field value before storing in DB

• The user input field value after storing in DB

15. Which of the following statements is "not true"?

Answers:

• You can import data to an existing view.

• You can import data only when a new view is created.

16. State whether True or False

"You can restrict the number of entries in a Lookup field by specifying criteria".

Answers:

• True

• False

17. Can you post data to external websites using deluge script?

Answers:

• No, posting data to external websites is not supported.

• Yes, you can.

18. An HTML View comprises _________.

Answers:

• only HTML code

• HTML and Deluge Scripting

• only Deluge Scripting

19. Which of the following criteria is used to view only the records added by the logged in user?

Answers:

• Added_User == zoho.loginuser

• AddedUser == zoho.loginuserid

• Added_User=zoho.user

20. Is the following statement correct?

A database application has two forms - "Product" and "Orders". The forms are related by a column called "ProductID". You can create a combined view which displays data from both the forms.

Answers:

• No, you cannot create a combined view.

• Yes, you can create a combined view from the "Product" view.

• Yes, you can create a combined view from the "Orders" view.

21. Which of the following field types supports the selectAll() and deselectAll() Deluge task?

Answers:

• Single select field type

• Multi select field type

• Both a and b

22. When a form is submitted, in which of the following scenarios is the "Validate" action in it triggered?

Answers:

• Before storing the record in the db

• After storing the record in the db

• Neither of the above

23. What is the default view supported by Zoho Creator?

Answers:

• Grid View

• List View

• Summary View

• HTML View

24. What are Custom Actions?

Answers:

• Actions performed on records in a view

• Actions performed on form data

25. Which of the following action is performed by the Deluge syntax - field:ui.add();

Answers:

• It adds a new record to your form.

• It adds a new field to your form.

• It adds an item to a picklist.

26. In addition to application level sharing, individual tab, form and view can also be shared.

Answers:

• Yes

• No

27. State which of the following statements is "not true":

Answers:

• The criterion "rec = formName[ID != 0]" fetches all the records in the form.

• The criterion "rec = formName[ID != 0]" fetches only specific records in the form.

28. How can you submit data to your ZC form?

Answers:

• From the Form GUI

• By sending an e-mail

• From a Deluge Script

• From a third party app

• All of the above

29. When is the Hide/Show Deluge task executed?

Answers:

• Only when form is loaded

• Only when form is submitted

• When form is loaded or a field value is updated

• When form is loaded or submitted

30. The Fetch record task in deluge supports___________.

Answers:

• sorting, grouping and range

• sorting alone

• sorting and range alone

• None of the above.

31. Can shared users modify the application structure. (i.e) the forms, views and scripts configured in the Edit mode?

Answers:

• Yes, if the user is configured as a "Developer"

• No, only the app owner can modify the application structure

32. In ZC terminology, the data submitted through a Form is displayed as _________.

Answers:

• Views

• a Script

• Reports

33. Which of the following statements is true?

Answers:

• You can create a new application by importing a Deluge script file.

• You can create a new application by importing data from an XML file.

• You can create a new application by importing data from an Excel file.

• You can create a new application by importing data from an XML/Excel file.

• You can create a new application by importing data from an Excel file or by importing a Deluge script file.

34. How can you view the script definition of your ENTIRE Application?

Answers:

• By copying the application as a .ds file

• By selecting the Free-flow scripting option from the Script tab

• Neither of the above

35. Creating dashboards for your application is supported in______.

Answers:

• List View

• Script View

• HTML view

• Grid View

36. Which of the following Zoho variables returns the app owner name?

Answers:

• zoho.login_user

• zoho.loginuserid

• zoho.adminuser

• zoho.appowner

37. Can the delete record task in scripting be configured without any criteria?

Answers:

• No, a criterion is a must.

• Yes, it can be run without any criteria.

38. You can invoke user-defined functions from______.

Answers:

• form and field actions

• form actions, field actions and custom actions in views

• form actions, field actions and HTML views

39. Which of the following statements is true?

Answers:

• You can invoke email notifications only on form actions.

• You can invoke email notifications on form and field actions.

• You can invoke email notifications only on field actions.

• You can invoke email notifications on form actions, on field actions and on views through custom functions.

• You can invoke email notifications only on views, through custom functions.

40. When a form is submitted, in which of the following scenarios is the OnSuccess action in it triggered?

Answers:

• Before storing the record in the db

• After storing the record in the db

• Neither of the above

41. Select the Deluge expression that returns the total number of records in the Employee form.

Answers:

• EmpCount=tot(Employee);

• EmpCount=count(Employee);

42. The URL format to open a form with default values is ______.

Answers:

• http://creator.zoho.com/<app owner name>/<app name>/#Form:FormName?<FieldName1>=<value1>

• http://creator.zoho.com/<app owner name>/<app name>/<FormName>/<FieldName1>=<value1>

• http://creator.zoho.com/<app name>/<FormName>/<FieldName1>=<value1>

43. Which of the following field types is used to create relationship between forms in Zoho Creator?

Answers:

• Drop-down

• Lookup

• Check-box

44. What happens when a function is called recursively without any terminating condition?

Answers:

• The user account is blocked for abuse by Creator team.

• The loop executes infinitely for ever.

• The loop is kept under check by the statement limit restriction in deluge.

• The user level memory shoots and the function stops due to stock overflow.

45. Which among the following is not true regarding a lookup column?

Answers:

• A lookup column is a field in a table the value of which is retrieved from another table.

• A lookup column cannot be used to display a list of choices in a combo box or a list box.

• A lookup column can be added by drag-n-drop of the "Lookup" field type and specifying the App name and Field name from which it needs to be retrieved.

46. What is the Customize Tab used for?

Answers:

• To customize the application logic

• To customize the application layout and themes

47. Which of the following is not a functionality of Stateless forms?

Answers:

• To generate dynamic HTML views

• To update data in the current form

• To fetch and display data from other forms

48. Which of the following statements refers to a "Zoho Creator Public Application"?

Answers:

• Everyone with a Zoho account can access the app.

• Everyone with/without a Zoho account can access the app.

• Everyone within a Business domain can access the app.

49. Zoho Creator supports api for various operations. Choose the style of api supported in zoho creator

Answers:

• REST api

• RPC api

• Both REST and RPC

• None of the above

50. When does an "on update script" get executed?

Answers:

• Before storing the updated data in the db

• After storing the updated data in the db

• Neither of the above

51. What are the different modes of writing a script?

Answers:

• Freeflow, ScriptBuilder and FlowChart

• FreeFlow and ScriptBuidler

• FreeFlow and FlowChart

52. What happens when you delete the view for a form?

Answers:

• All the data is deleted.

• No, data remains intact as data is bound to forms and not to views.

53. State which of the following statements is true:

Answers:

• Users can add, edit or delete records in a view shared to them by default.

• Users can add, edit or delete records in a view shared to them only if access permission is enabled by the owner.

54. Does zoho creator provide a free version?

Answers:

• Yes

• No

55. Html view______.

(i)should be dependent on a form
(ii)supports jsp style coding with the help of deluge scripting
(iii)supports javascript
(iv)supports permalink so that html view alone can be embedded in the website

Answers:

• All the four are correct

• ii and iv are correct

• i, ii, and iv are correct

• i, iii, iv are correct

56. To send email notifications to selected records in a view _________.

Answers:

• define Custom Actions

• define Form Action scripts

• define on click scripts

• Alll of the above

• None of the above

57. State if the following statement is true:

"You have to define a Fetch Record task before using the Update record task"

Answers:

• True

• False

58. Which of the following criteria is used to view records that are after the current date, and also up to 2 days before the current date?

Answers:

• date_field >= zoho.currentdate

• date_field >= zoho.currentdate-'0W:2D:0H:0M:0S'

• date_field >= zoho.currentdate && date_field<=zoho.currentdate-'0W:2D:0H:0M:0S'

59. In which of the following field types is a "Custom Filter" present in a View?

Answers:

• Drop down fields

• Text Fields

• Number fields

• all the above