Do you know that? For writers, it is $50 - $69/hr next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Internet Concepts category

Test answers for Salesforce Test 2016

(35 / 24) Last updated: October 22
Upwork (oDesk) • Internet Concepts
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

35 Answered Test Questions:

1. Which of the following are true?

Answers:

• Force.com is a Platform as a service (PaaS) application.

• Salesforce is a Software as a Service (SaaS) application.

• Salesforce is a Platform as a service (PaaS) application.

• Force.com is a Software as a Service (SaaS) application.

2. Which of the following are the Application Development Components of Salesforce?

Answers:

• Apex Code

• AppExchange

• ERP Connectors

• VisualForce

3. What is the syntax for the logout() API call?

Answers:

• LogoutResult = binding.logout();

• LogoutResult = binding.logout (string username, string password);

• LogoutResult = binding.logout (string username);

• LogoutResult = binding.logout (string password);

4. You have a static resource archive named Testpack in your VisualForce organization which contains an image file named hills.jpg. You want to reference this image file in your VisualForce page. Which of the following Code Snippets can be used to achieve the desired result?

Answers:

• <apex:image url="{!$Resource.Testpack}" width="50" height="50" />

• <apex:image url="{!URLFOR($Resource.Testpack , 'hills.jpg')}" width="50" height="50" />

• <apex:image url="{!($Resource.Testpack , 'hills.jpg')}" width="50" height="50" />

• <apex:image url="hills.jpg" width="50" height="50" />

5. Which of the following Managed package Components contain a Subscriber and Developer Editable attribute?

Answers:

• Apex Class

• Apex Trigger

• Home Page Layout

• None of the above

6. Which of the following is/are required to convert a Lead into an Account and Contact?

Answers:

• You must be logged in.

• You must have the "Convert Leads" permission and the "Edit" permission on leads.

• You must have the "Create" and "Edit" permission on Accounts and Contact objects.

• All of the above

7. What is the field type of the AccountNumber field name of the Account object?

Answers:

• string

• int

• picklist

• textarea

8. Which of the following are examples of Assignment operator expressions?

Answers:

• +=

• /=

• >>>=

• All of the above

9. What type of object can be added to your organization's information using the create() API call?

Answers:

• Account

• Contact

• Both a and b

10. Which of the following fields of the Case API object cannot be updated?

Answers:

• AccountId

• Description

• CaseNumber

• ParentId

• OwnerId

11. In which type of Salesforce Edition can a Managed package be created?

Answers:

• Group

• Professional

• Enterprise

• Unlimited

• Developer

12. Which of the following Access Levels can be granted under Apex Managed Sharing?

Answers:

• Read Only

• Private

• Read/Write

• All of the above

13. What is the description of the Lead object?

Answers:

• It defines a prospect or potential Opportunity.

• It defines the rules that assign an owner to a Lead.

• It defines the status of a Lead, such as Open, Qualifed, or Converted.

• It associates a word or short phrase with a Lead.

14. The following is a VisualForce code snippet:

 <apex:page standardController="Account">
   <apex:pageBlock title="Contacts">
      <apex:pageBlockTable value="{!account.Contacts}" var="contact">
         <apex:column value="{!contact.Name}"/>
         <apex:column value="{!contact.MailingCity}"/>
         <apex:column value="{!contact.Phone}"/>
      </apex:pageBlockTable>
   </apex:pageBlock>
 </apex:page>

It displays the Name, Mailing City, Phone details of a particular contact. Which of the following modifications will enable the above VisualForce code to return the data as a Microsoft Excel sheet?

Answers:

• <apex:pageBlock title="Contacts" contenttype="application/vnd.ms-excel">

• <apex:page standardController="Account" contenttype="application/vnd.ms-excel">

• <apex:pageBlockTable value="{!account.Contacts}" var="contact"contenttype="application/vnd.ms-excel">

15. The following is a VisualForce code snippet:

<apex:page standardController="Account" recordSetVar="accounts">

Answers:

• It is an example of VisualForce Standard Controllers.

• It is an example of VisualForce Standard List Controllers.

• It is an example of VisualForce Custom Controllers.

16. Which of the following API calls are supported by the AssignmentRuleHeader soap?

Answers:

• create()

• merge()

• update()

• All of the above

17. A Custom Component named "myCustomComponent" is created and has the following code:

 <apex:component>
           <b>
                       <apex:outputText value="This is a custom component."/>
           </b>
 </apex:component>

Which of the following code snippets depicts the correct way to call the above custom component in a VisualForce page, provided, both of these are defined in the same namespace?

Answers:

• <apex:page standardController="Account"> <c:myCustomComponent/> </apex:page>

• <apex:page standardController="Account"> <apex:myCustomComponent/> </apex:page>

• <apex:page standardController="Account"> <apex:component name="myCustomComponent" /> </apex:page>

18. Which of the following User Permissions are needed to create test drives and publish AppExchange packages to AppExchange?

Answers:

• Download AppExchange Packages

• Create AppExchange Packages

• Upload AppExchange Packages

19. State whether the following statement is True or False.

In the Iteration method of accessing components, the concept of DOM ids is used.

Answers:

• False

• True

20. Which of the following objects is associated with errors relating to create(), update(), and delete() method calls?

Answers:

• DeployMessage object

• AsyncResult object

• RetrieveMessage object

21. Which of the following keywords are used with reference to Classes, Objects and Interfaces in the Apex Code?

Answers:

• final

• instanceof

• without sharing

• All of the above

22. Apex allows developers to lock sObject records while they are being updated in order to prevent race conditions and other thread safety problems. Which of the following keywords is used, in SOQL statements for Locking?

Answers:

• TABLOCK

• COMMIT

• ROWLOCK

• FOR UPDATE

23. Which of the following field properties is not supported for the PersonContactId field name of the Account object?

Answers:

• Create

• Filter

• Nillable

• None of the above

24. Which of the following properties is not associated with Managed Packages?

Answers:

• Subscriber Deleteable

• IP Protection

• Automatic Renaming

• Upgradeable

25. In which type of relationships among objects is the object not deleted when its related product is deleted?

Answers:

• Master-Detail

• Many-to-Many

• Lookup

• All of the above

26. A VisualForce page definition consists of VisualForce Markup, which is made up of <apex:page> tags. How many such tags are allowed in a VisualForce page?

Answers:

• Only One

• Two

• Three

• Unlimited

27. What is the data type of the size property of the QueryResult object returned by a query() call?

Answers:

• int

• boolean

• string

• textarea

• sObject

28. What is the maximum number of characters in the OldValue field of SolutionHistory object?

Answers:

• 100

• 255

• 755

• 1000

• There is no limit.

29. In order to modify existing customizations in an organization using XML metadata files, which of the following method calls will be used?

Answers:

• deploy()

• create()

• update()

• All of the above

30. Which type of the CRM approach does Salesforce follow?

Answers:

• Operational CRM

• Sales Force Automation(SFA) CRM

• Analytical CRM

• Sales Intelligence CRM

31. Unit tests are class testing methods that verify whether a particular piece of code is working properly. Which of the following is not a feature of Unit tests?

Answers:

• Unit test methods take no arguments.

• A Unit test commits data to the database.

• Unit tests send no emails.

• Unit test methods are always flagged with the testMethod keyword in the method definition.

32. Which of the following Typographical Conventions is used to represent variables in Apex?

Answers:

• Bold

• Italics

• Bold Italics

• Regular Italics

33. What is the maximum number of Custom Apps that can be created using the Developer
Edition?

Answers:

• 1

• 5

• 10

• Unlimited

34. What is the difference between the queryAll() and queryMore() calls?

Answers:

• queryAll() returns the records count of more than 500 returns while queryMore() also returns the records that have been deleted because of a merge or delete.

• queryMore() returns the records count of more than 500 while queryAll() also returns the records that have been deleted because of a merge or delete.

• queryAll() returns the records when the Ids are not known while queryMore() returns the records with known Ids.

• queryMore() returns the records when the Ids are not known while queryAll() returns the records with known Ids.

35. Which of the following methods is not defined under ApexClass ?

Answers:

• deploy()

• retrieve()

• create()

• describeMetadata()


24 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
36. Which of the following functionalities is provided by the Apex Code?

Answers:

• It can change the standard functionality.

• It can spawn threads.

• It can render error messages.

• It can create temporary files.

37. You have to show the Firstname of the logged in user through a VisualForce page. Which of the following code snippets is correct for achieving the above result?

Answers:

• <apex:page> Hello [!$User.FirstName]! </apex:page>

• <apex:page> Hello {User.FirstName}! </apex:page>

• <apex:page> Hello ($User.FirstName)! </apex:page>

• <apex:page> Hello {!$User.FirstName}! </apex:page>

38. What does the WSDL describeGlobal() call return?

Answers:

• It retrieves a list of available objects for your organization's data.

• It retrieves metadata about page layouts for the specified object type.

• It allows the user to switch between the listed apps at any time.

• It is used to obtain metadata for a given object.

39. Which of the following types of CRM customization techniques are used in Force.com?

Answers:

• Apex Code

• Customize with Code

• Both a and b

40. The length of Calculate Field Type in Salesforce API is 3900 characters.

What will happen if the length exceeds 3900 characters?

Answers:

• An exception will be thrown.

• The data will be truncated.

• It will show no data.

• It will cause the application to crash.

41. Which of the following methods can be used to handle sObjects dynamically in Apex?

Answers:

• Use of Token and Describe Result Data Structures

• Use of Dynamic DML

• Use of Dynamic SOQL and SOSL

• All of the above

42. What is the field type of the NewValue field name of the ContractHistory object?

Answers:

• string

• anyType

• picklist

• textarea

43. State whether the statement is True or False

Once records have been deleted using the emptyRecycleBin() call, they cannot be undeleted.

Answers:

• True

• False

44. Which of the following components of a Custom Field in Managed Packages can be edited only by a developer?

Answers:

• Help Text

• Description

• Sharing Setting

• Mask Type

45. Which type of apps are built using only the Force.com API to access the Salesforce service?

Answers:

• Composite apps

• Client apps

• Native apps

• All of the above

46. Which of the following are the types of Collections in the Apex Code?

Answers:

• Lists

• Sets

• Maps

• All of the above

47. Which of the following situations demands the use of the Apex Code?

Answers:

• Building wizards and other multi-step processes.

• Adding functionality to a composite application that processes only one type of record at a time.

• Processing more than one record at a time efficiently, and with transactional correctness.

• Creating a custom flow control through an application.

48. Which of the following web services is used by Representational state transfer (REST) architecture to transmit domain-specific data?

Answers:

• SOAP

• WSDL

• MIME

• HTTP

49. The create() call returns an array of SaveResult which contains the id, success, errors properties.

What will be the values of these three properties respectively if the object has been created successfully?

Answers:

• null, true, null

• id generated, false, error code

• id generated, true, null

• null, false, error code

50. Which of the following methods does not constitute CRUD-based Metadata Development?

Answers:

• create()

• update()

• delete()

• deploy()

51. Which of the following are the Declarative (File based) Metadata API Calls?

Answers:

• listMetadata()

• deploy()

• describeMetadata()

• All of the above

52. What is meant by Cloud Computing?

Answers:

• It is defined as the use of scalable and virtual resources provided as a service over the Internet.

• It is defined as a cluster of networked, loosely-coupled computers used to perform large tasks.

• It is defined as the packaging of computing resources such as computation and storage to work as a metered service.

• It is defined as the ability of computer systems to perform self-management.

53. State whether the following statement is true or false.

Unmanaged packages are completely editable in both the installer's and the developer's organizations and are not upgradeable.

Answers:

• True

• False

54. What is the data type of the accountId argument in a convertLead() API call?

Answers:

• string

• boolean

• int

• ID

• anyType

55. What is the functionality of a resetPassword() utility API call?

Answers:

• It changes the password to a system-generated value.

• It changes the password to the specified value.

• It sets the password to the initially assigned password.

• None of the above

56. Which of the following statements regarding an Unmanaged Package are false?

Answers:

• An Unmanaged Package consists of Non-Upgradeable Components.

• An Unmanaged Package consists of Upgradeable Components.

• An Unmanaged Package can be used for one time distribution only.

57. Which of the following object types is supported by the merge() API call?

Answers:

• Lead

• Idea

• User

• Group

• Event

• Case

58. Which of the following action methods are supported by the VisualForce Standard Controllers?

Answers:

• save

• edit

• list

• delete

59. Which of the following is not a Primitive Data Type of the Salesforce?

Answers:

• boolean

• byte

• currency

• datetime

• double