Do you know that? 46% like freelancing because there is no chance of lay off next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Internet Concepts category

Test answers for Knowledge of Google AdSense Test 2016

(42) Last updated: January 22
Upwork (oDesk) • Internet Concepts
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

42 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. The data shown in the channel reports is not displayed in near-real-time

Answers:

• True

• False

2. Which of the following messages indicates that your domain has just been added and is waiting for approval?

Answers:

• Verifying Domain and Checking Policy Compliance

• Verifying Domain

• Unverified Domain

3. If the total unpaid earnings of your Google AdSense account have not yet reached the payment threshold,

Answers:

• they will be transferred to your bank account.

• they will not be rolled over to the next month.

• they will roll over to the next month and remain accrued for one year, after which they expire.

• they will roll over to the next month and remain accrued until they meet the threshold.

4. Which of the following markup languages can not be used for AdSense for Mobile content?

Answers:

• wml (WAP 1.x.)

• xhtml (WAP 2.0)

• TeX

• chtml (imode)

5. Choose the correct statement.

Answers:

• A PIN is sent to you for the verification of your AdSense Account as soon as you sign up for a new account.

• A PIN is sent to you for the verification of your AdSense Account as soon as your account balance reaches the verification threshold.

• If you do not verify your PIN within four months of your account balance reaching the verification threshold, your Ads will be replaced by public service Ads.

• If you do not verify your PIN within three months of your account balance reaching the verification threshold, your Account will be disabled and your unpaid earnings will be refunded to the appropriate advertisers.

6. Identify the correct sequence of steps for obtaining the code for an AdSense for mobile content Ad unit.

Answers:

• Choose Ad Style > Choose Ad Type > Choose Ad Channels > Get Ad Code

• Choose Ad Type > Choose Ad Channels > Choose Ad Style > Get Ad Code

• Choose Ad Channels > Choose Ad Style > Choose Ad Type > Get Ad Code

• Choose Ad Type > Choose Ad Style > Choose Ad Channels > Get Ad Code

7. For cost per click ads, you generate earnings when:

Answers:

• users click on an ad.

• viewers view an ad.

• users either click or view an ad.

8. A website is jointly managed by two companies each having an individual AdSense publisher account - Account A and Account B. How can the AdSense units be placed on a single page without violating the AdSense Policy Guidelines?

Answers:

• Three Ad Sense for Content units from account A + Three Ad Sense for Content units from account B

• One Ad Sense for Content unit from account A + Two Ad Sense for Content units from account B, Or vice versa

• Three Ad Sense for Search units from account A + Three Ad Sense for Search units from account B

• Three Ad Sense for Link units from account A + Three Ad Sense for Link units from account B

• None of the above

9. If you make changes to the look and feel of an already published AdSense for Search Unit, ______.

Answers:

• the changes made to the search unit will automatically reflect after 48 hours without updating the code for the unit

• the changes made to the search unit will automatically reflect instantly after the updating of the code for the unit

10. Choose the incorrect statement.

Answers:

• It is possible to delete an ad unit from within your AdSense account.

• It is possible to hide an ad unit within your AdSense account.

• It usually takes about 10 minutes for the changes in an Ad unit to reflect on the website.

• It is possible to upgrade your AdSense ad code within your account using the import code option.

11. What is the correct sequence of steps for generating an "AdSense for Content" code?

Answers:

• Choose Ad Format and Colors > Choose Ad Type > Choose Ad Channels > Save and Get Ad Code

• Choose Ad Type > Choose Ad Channels > Choose Ad Format and Colors > Save and Get Ad Code

• Choose Ad Type > Choose Ad Format and Colors > Choose Ad Channels > Save and Get Ad Code

• Choose Ad Channels > Choose Ad Type > Choose Ad Format and Colors > Save and Get Ad Code

12. Choose the incorrect statement.

Answers:

• CPC AdSense ads appear on a webpage by default.

• CPM AdSense ads appear on a webpage only if an advertiser has bid to run ads on your site through placement targeting.

• It is possible to request exclusively CPM ads for your site or set your account to be paid only on a per impression basis.

• It is possible to view separate reports for placement-targeted and contextually targeted ads.

13. AdSense for search results pages show ______.

Answers:

• exclusively CPC ads

• exclusively CPM ads

• both CPC and CPM ads

• CPC or CPM Ads depending on the publisher's choice

14. If a publisher earns $360 from 90,000 impressions, the eCPM would be ___.

Answers:

• 3

• 2

• $3.00

• $4.00

• 4

15. Which of the following units is not the correct Google AdSense Mobile Ad formats?

Answers:

• Text Ads (Single Unit)

• Text Ads (Double Unit)

• Image Ads (Banner 300x50)

• Image Ads (Sky scrapper 500x300)

16. AdSense for Mobile Content requires

Answers:

• client-side scripting

• server-side scripting

17. If your AdSense account balance reaches the payment threshold during November, your payment will be sent to you (there are no holds on your account):

Answers:

• at the end of February, next year .

• at the end of November, the same year.

• at the end of December, the same year.

• at the end of January, next year.

18. If you have assigned more than one custom channel to an ad unit, clicks and impressions from that ad unit will be recorded for:

Answers:

• any one of the custom channels.

• each of the custom channels.

• only one of the custom channels which has been marked as the preferred channel.

19. An "AdSense for search" query is counted______.

Answers:

• each time the "AdSense for Search" unit is displayed

• each time a "search results page" is displayed

• each time a user views the webpage on which "AdSense for Search" unit is displayed

• each time a user clicks on the links in the search results page

20. The appearance of an Earnings line on your Payment History page for any month ______.

Answers:

• guarantees that you will be paid for those earnings within a month

• means that you will be paid for those earnings in that month

• means that Google has verified the earnings that were generated for your account during that month

• means your payments have reached a payment threshold

21. Contextual targeting, which determines what a webpage is about, does NOT use _____ in order to precisely match Google ads to each page.

Answers:

• keyword analysis

• word frequency

• font size

• automated readability index

• overall link structure of the web

22. What will be the effect of adding the following code in your robots.txt file?

User-agent: Googlebot
Disallow: /

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

Answers:

• It will NOT allow ads to appear on all your pages and won't let those pages appear in Google Search.

• It will allow ads to appear on all your pages, but won't let those pages appear in Google Search.

• It will provide you with the most relevant Google ads for the content on your webpage.

• It will prevent any of the search engine bots from indexing your webpages.

23. The Reports overview does not show the______.

Answers:

• estimated earnings for the same day

• estimated earnings for the last 7 days

• estimated earnings for the last year

• estimated earnings for the current month

24. Choose the incorrect statement.

Answers:

• eCPM is not a reporting feature.

• eCPM does not represent the actual amount paid to a publisher.

• It is not possible to change the reporting currency of your account once you've set it.

• If you want to switch over to another new reporting currency for your AdSense account, you'll need to close your current account and open a new one.

25. Clicking on your own AdSense Ads is ______.

Answers:

• allowed for testing purposes

• allowed on local servers only

• not allowed for any reason

• allowed with automated click generation tools only

26. When clicks occur on a framed page, they will ______.

Answers:

• be counted once in your channel reports.

• be counted twice in your channel reports.

• not be counted in your channel reports.

27. For CPM ads, you will generate earnings in your account every time:

Answers:

• the ad is clicked by a user.

• the ad appears on your site.

• the user buys a product.

28. After applying AdSense Ads on his webpages, John wants to block the above two ads, as both of them belong to his competitor's websites. What should he do?

Answers:

• Click on both the ads to find the URLs of both the websites, and then add the URLs to the block URL list.

• Right Click on the Title of both the Ads and find out the URLs, and then add them to the block URL list.

• Click on both the ads to find the URLs of both the websites, and then add the URLs to the Competitive Ad Filter list.

• Right Click on the Title of both the Ads and find out the URLs, and then add them to the Competitive Ad Filter list.

29. Setting a self-hold on your Google AdSense account payment will______________.

Answers:

• stop Google from sending you payments, but your earnings will continue to accrue.

• stop Google from sending you payments, and your earnings will also stop to accumulate.

30. State whether true or false.

Google AdSense Program is free for anybody to join.

Answers:

• True

• False

31. What are active Ad Sense Units?

Answers:

• AdSense Units that were created within the last 10 days

• AdSense Units that were created, or received impressions within the last 7 days

• AdSense Units that received impressions within the last 24 hours

• AdSense Units that were created, or received impressions within the last 24 hours

32. Choose the incorrect statement.

Answers:

• AdSense for mobile content Google matches ads to the content of your mobile site.

• Publishers are permitted to display one AdSense for mobile ad unit on each of their mobile webpages.

• It is not possible to view AdSense for mobile ads from a standard computer; mobile ads will appear only on mobile web pages.

• AdSense for mobile content Google matches ads to the content of your online site.

33. Which of the following features can not be customized for AdSense for Search units?

Answers:

• site language

• keywords

• custom channel

• safe search

• cost per click value

34. Which of the following font faces is not available for customizing AdSense text Ads?

Answers:

• Arial

• Times

• Comic Sans

• Verdana

35. In an AdSense for Content Unit, which of the following parts is not clickable?

Answers:

• background

• title

• URL

• Text

36. Choose the incorrect statement.

Answers:

• It is not possible to filter the AdSense for Mobile content Ads on your mobile website pages.

• Googlebots will not be able to crawl your webpages for ads targeting if the access to your mobile website is restricted to a specific set of IP addresses.

• Mobile text ads contain 24-36 characters of text.

• Advertisers also have the option to allow customers to directly connect to their business phone, in which case a call link will appear next to the destination URL in an AdSense for Mobile Content Ad.

37. How many AdSense channels are available for each publisher?

Answers:

• Unlimited

• 50

• 200

• 500

38. Choose the incorrect statement.

Answers:

• Channels enable you to view detailed reporting about the performance of specific pages and ad units.

• Custom channels allow you to track the performance of specific ad units based on your specified criteria.

• URL channels are available for AdSense for content pages, as well as Ad Sense for Search units.

• If you rename an ad placement in your AdSense account, you will lose any existing advertiser bids for that placement.

39. Google AdSense program policies allow you to place up to _____ "AdSense for search" units on any page.

Answers:

• One

• Two

• Three

• Four

40. Choose the correct sequence of steps for obtaining the code for an "AdSense for Search" unit.

Answers:

• Choose Search Type > Choose Search Box Options > Search Results Style > Get Search Code

• Choose Search Box Options > Choose Search Type > Search Results Style > Get Search Code

• Choose Search Results Style > Choose Search Box Options > Choose Search Type > Get Search Code

• Choose Search Type > Choose Search Box Options > Get Search Code > Search Results Style

41. Choose True or False:

Up to 500 custom channels can be created in your AdSense account and each ad unit can be tracked using up to five different custom channels.

Answers:

• True

• False

42. Which of the given options is true about Google Publisher Toolbar?

Answers:

• It lets you view up-to-date information about your AdSense account.

• It gives an overview of your earnings and performance.

• It provides ad overlays with in-page reporting.

• All of the above.