Do you know that? 3 in 10 spend less hours at work than their full time employed equivalent next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Internet Concepts category

Test answers for Dimdim Test 2016

(71) Last updated: March 26
Upwork (oDesk) • Internet Concepts
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

71 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. You want to upload a .zip file to the Collaboration Space Web Page. Which of the following statements is true about naming the .zip file?

Answers:

• The name of the .zip file should be the same as that of the main html file of the .zip file.

• The name of the .zip file should be the same as that of the folder contained in the .zip file.

• The name of the .zip file should be the same as that of the first web page in the .zip file.

• You can give any name to the .zip file.

2. During the integration of Dimdim with Moodle, Dimdim tables are created. Which message shows that tables have been created successfully?

Answers:

• Created

• Success

• Built

• None of these

3. What is the function of the Screencast feature available while hosting a Web Meeting using Dimdim?

Answers:

• To enable or disable the Whiteboard

• To enable or disable Presentations

• To enable or disable Desktop Sharing

• To enable or disable Private Chat

4. Suppose you are the host of a Web Meeting using Dimdim. You give the control of the meeting to an attendee. What will happen if that attendee leaves the meeting?

Answers:

• The session of the Web Meeting will come to an end.

• The control will go back to the host of the meeting.

• The control will go to the attendee who joined after the one who left the meeting.

• All the attendees except the host will be removed from the meeting.

5. What is the maximum time limit up to which a host can extend his Web Meeting using Dimdim?

Answers:

• 4 Hours 45 Minutes

• 5 Hours 45 Minutes

• 4 Hours 30 Minutes

• 5 Hours 30 Minutes

6. You use the Dimdim API to start a Web Meeting by passing the username, password and other settings as shown below. If you set the parameter audioVideo=V, what will happen?
http://hostname:port/portal/start.action?name=dimdimUserId&password=dimdimPassword&waitingarea=true&network=L&hours=3
&minutes=0&displayname=DIMDIM&email=abc@gmail.com&feedback=abc@gmail.com&confname=DIMDIM&audioVideo=V
&attendees=abc@dimdim.com;123@dimdim.com&timezone=Asia/Calcutta&agenda=ComeAndJoinTheWebMeeting&lc=en_US
&assistantEnabled=true&collabUrl=http%3A%2F%2Fwww.google.co.in%2Fsearch%3Fq%3Dtest&displayDialInfo=true

Answers:

• The use of the Audio facility will be allowed.

• The use of the Video chat facility will be allowed.

• The use of both the Audio and the Video facilities will both be allowed.

• The use of the Audio-Video facility will be disabled.

7. An attendee wants to join an ongoing Web Meeting using Dimdim. Which of the following are mandatory for him to know?

Answers:

• Dimdim ID

• Passcode

• Meeting room name

• Host key

• Meeting key

8. Which of the following system requirements is checked by Dimdim when you host a Web Meeting?

Answers:

• Peripheral check

• Flash Player version check

• Memory check

• None of the above

9. Which of the following features of Dimdim allows you to keep a backup of a Web Meeting hosted by you for the guests who could not attend the Meeting?

Answers:

• Reports

• Webinar Widget

• Co-Browsing

• Recording the Web Meeting

10. What is the format of the data returned by the Dimdim API when you schedule a Web Meeting?

Answers:

• JSON

• Portal Markup Language

• XML

• All of the above

11. Which of the following features of Dimdim is used by the host of a Web Meeting to share a presentation with the attendees of the meeting?

Answers:

• Whiteboard

• Documents

• Web Pages

• Computer Screen

12. Which of the following protocols is responsible for communication between the backend components of Web Meeting Infrastructure?

Answers:

• EUPS

• HTTPS

• ICoPS

• All of the above

13. Which of the following Operating Systems supports Web Meetings using Dimdim?

Answers:

• Mac

• Windows

• Dos

• Linux

14. Is it possible for an attendee to save a copy of the document shared during a Dimdim Web Meeting?

Answers:

• Yes

• No

15. Dimdim offers built in integration with ______.

Answers:

• iCal

• Moodle

• Outlook

• IM Clients

• All of the above

16. Which of the following interaction protocols is used by Dimdim Web Meeting Infrastructure?

Answers:

• Distance Vector Multicast Routing Protocol Suite

• Inter Component Protocol Suite

• End User Protocol Suite

• Both b and c

17. What is the minimum time limit that can be set for a Web Meeting by the host?

Answers:

• 5 Minutes

• 10 Minutes

• 15 Minutes

• 25 Minutes

18. Which of the following is the correct syntax to invite more than one attendees to a Web Meeting using Dimdim?

Answers:

• john@abc.com,michael@123.com,steve@xyz.com

• john@abc.com/michael@123.com/steve@xyz.com

• john@abc.com;michael@123.com;steve@xyz.com

• john@abc.com-michael@123.com-steve@xyz.com

19. What is the featurePublisher parameter used for when scheduling a Web Meeting using the Dimdim API?

Answers:

• It is used to enable/disable Desktop Sharing during a Web Meeting.

• It is used to enable/disable the Whiteboard during a Web Meeting.

• It is used to enable/disable Public Chat during a Web Meeting.

• It is used to enable/disable Private Chat during a Web Meeting.

20. Which of the following components of Dimdim Web Meeting Infrastructure is responsible for managing the Recording and Archiving toolkit to produce Flash Video recordings of the meetings?

Answers:

• DRS

• DSS

• DMS

• DCS

• None of the above

21. Which port is used by the RTMP protocol used by Dimdim?

Answers:

• TCP 1935

• TCP 1645

• TCP 1994

• TCP 1970

22. What is the icon marked in the figure?

Answers:

• It is the slide sharing indicator.

• It is the slide number indicator.

• It is the desktop sharing indicator.

• It is the slide thumbnail indicator.

• Both a and c

23. Suppose you are the host of a Web Meeting and you have to share your desktop with the attendees of the meeting using Dimdim. Which of the following will you have to install before starting the meeting?

Answers:

• Dimdim API

• Dimdim Plug-in

• Windows Media Player

• Adobe Flash Player

24. A user passes the Dimdim Credentials and other Meeting Settings through an API request in order to schedule a Web Meeting.
What is the maximum number of participants that are allowed in the meeting when the API is called as shown below?

http://hostname:port/portal/schedule.action?
name=dimdimUserId&password=dimdimPassword&&startDate=July28,2008&meetingRecurrance=SINGLE_EVENT&startHour=7
&startMinute=30&timeAMPM=PM&waitingarea=true&network=L&hours=3&minutes=0&participants=100
&mikes=2&returnurl=http://www.dimdim.com&displayname=DIMDIM&email=abc@gmail.com&feedback=abc@gmail.com
&confname=DIMDIM&toll=1234-1234-1234&tollFree=aaa-aaa-aaa&internToll=bbb-bbb-bbb
&internTollFree=sssssssss&moderatorPassCode=1111&attendeePasscode=2222&preseterPwd=john
&attendeePwd=johndimdim&featurePrivateChat=false&featurePublicChat=false&featurePublisher=false
&featureWhiteboard=false&audioVideo=D&attendees=abc@dimdim.com;123@dimdim.com&timezone=Asia/Calcutta
&agenda=ComeAndJoinTheWebMeeting

Answers:

• 7

• 30

• 100

• 1111

25. Which of the following Video Broadcaster settings are available during a Web Meeting using Dimdim?

Answers:

• Frames Per Sec

• Streamlining

• Silence Level

• Video Quality

• Video Gain

• Microphone Gain

26. Which of the following advanced collaboration features are supported by Dimdim?

Answers:

• Broadcast webcam

• Slides

• Browser-based Audio Conferencing

• All of the above

27. Suppose you are hosting a Web Meeting using Dimdim and you upload a PDF file from your hard drive to share it with the attendees of the meeting. Into which type of file will this PDF file be converted by Dimdim?

Answers:

• Text File

• Flash File

• Binary File

• Pipe File

28. Which of the following are optional parameters while editing the Web Meeting Scenario using an API request?

Answers:

• password

• name

• meetingID

• displayname

29. Which of the following is not a major component of Dimdim Web Meeting Infrastructure?

Answers:

• Dimdim Media Server

• Dimdim Recording Server

• Dimdim Audio Server

• Dimdim Screenshare Server

30. What does the marked icon indicate?

Answers:

• It indicates that a live chat is enabled in the Web Meeting.

• It indicates that a document is being shared in the Web Meeting.

• It indicates that the presentation of an ongoing Web Meeting is being recorded.

• It indicates that multiple attendees are present in a Web Meeting.

31. Suppose you are the host of a Web Meeting. The maximum number of attendees with whom you can hold audio/video conferencing using your computer microphone is ______.

Answers:

• 2

• 3

• 6

• 8

32. Suppose you are hosting a Web Meeting. Which of the following features of Dimdim allows you to enable or disable users from attending the meeting?

Answers:

• Waiting area

• Participants

• Network

• All of the above

33. Which of the following meeting tools can be used by the host of a Web Meeting to highlight their presentation on a Whiteboard?

Answers:

• Pen pointer

• Marker

• Laser pointer

• Pencil

34. What do you mean by Mash Ups in Dimdim?

Answers:

• It is the process of joining an ongoing Web Meeting through an email registration.

• It is the process of sharing a Whiteboard during a Web Meeting.

• It is the process of integrating Dimdim with other clients like Yahoo, Outlook etc.

• It is the process of transferring the control of a meeting to some attendee of a Web Meeting.

35. Which of the following features performs the function of automatically detecting bandwidth, network traffic and coordinating the Dimdim datacenter with your desktop?

Answers:

• ScreenCasting

• SynchroLive browsing

• SynchroLive communication platform

• Archiving

36. What is the following API used for?

http://host:port/portal/IsMeetingRoomOccupied.action

Answers:

• Scheduling a Web Meeting

• Editing a Web Meeting

• Determining the Web Meeting Room Status

• None of the above

37. Which of the following protocols is/are used by Dimdim for Audio Video streaming?

Answers:

• RTMP

• RTSP

• RTP

• RTMPT

38. Which of the following types of files can be uploaded for sharing during a Web Meeting using Dimdim?

Answers:

• .pdf

• .ppt

• .doc

• .pptx

39. Which of the following components of Dimdim Web Meeting Infrastructure does not supply data to the Dimdim Recording Server?

Answers:

• Dimdim Streaming Server

• Dimdim Screenshare Server

• Dimdim Media Server

• Conf Server

40. Which feature of Dimdim allows you to schedule an open Web Meeting which can be joined by any guest by simply entering his/her email address?

Answers:

• Public Messaging

• Mash Ups

• Webinar Widget

• Annotation

• Whiteboard Sharing

41. Which of the following editions of Dimdim allows 2-way Video Broadcasts?

Answers:

• Dimdim Free

• Dimdim Pro

• Dimdim Enterprise

• None of the three

42. Which of the following components of Dimdim Web Meeting Infrastructure are responsible for managing users, user sessions, launching meetings and providing meeting details?

Answers:

• Dimdim VoD server

• Reflector

• Dimdim Portal

• None of the above

43. Suppose you are the host of a Web Meeting and you upload a PDF file to be shared with the attendees of the meeting. Will the PDF file be retained when you sign in the next time?

Answers:

• Yes

• No

44. The Dimdim API can be used to join a Web Meeting by specifying the Meeting Room name.
Which of the following parameters must be passed in the API request?

Answers:

• Confkey

• Response

• Displayname

• All of the above

45. Which of the following correctly describes the EUPS protocol of WMI?

Answers:

• It is used for communication between the backend components and End Users which constitute the Web Meeting Infrastructure.

• It is used for communication between End Users such as Dimdim Plug-in and Web Console.

• It is used for communication between the backend components which constitute the Web Meeting Infrastructure.

• All of the above

46. You want to upload a .zip file to the Collaboration Space Web Page. Which of the following should be the name of the main html file of the .zip file to be uploaded?

Answers:

• start.html

• begin.html

• index.html

• head.html

• new.html

47. Which of the following platforms supports the feature of desktop sharing using Dimdim?

Answers:

• Windows

• Dos

• Linux

• Mac

48. Suppose you want to customize a dialog box shown during a Dimdim Web Meeting. Which of the following communication vehicles will you use for the purpose?

Answers:

• Web Meeting collaboration

• Web Meeting screen text

• Dimdim language pack

• Dimdim web mail

49. Which of the following editions of Dimdim Web Meeting supports the feature of simultaneous Meetings?

Answers:

• Dimdim Free

• Dimdim Pro

• Dimdim Enterprise

• All of the above

50. Using Dimdim, you can change the settings of the webcam and microphone after a Web Meeting has started.

Answers:

• True

• False

51. You want to replace the Dimdim logo with your company logo at the time of hosting a Web Meeting. What should be the preferable size of the image that you upload?

Answers:

• 120 pixels * 80 pixels

• 145 pixels * 45 pixels

• 138 pixels * 58 pixels

• 128 pixels * 28 pixels

52. Using Dimdim, it is possible to change the skin/theme after a Web Meeting has started.

Answers:

• True

• False

53. What does the Passcode number in the figure specify?

Answers:

• It is the passcode for joining a Web Meeting.

• It is the passcode for sharing a web page during a Web Meeting.

• It is the passcode for audio conferencing during a Web Meeting.

• It is the passcode for sharing a document during a Web Meeting.

• It is the passcode for video conferencing during a Web Meeting.

54. Which of the following components of Dimdim Web Meeting Infrastructure is responsible for handling media resources like Powerpoint presentations, PDF files etc?

Answers:

• Dimdim Streaming Server

• Dimdim Media Server

• Dimdim Conference Server

• None of the above

55. You are the host of a presentation in a Web Meeting and you want to share a video on another site with all the attendees of the Web Meeting. Which feature of Dimdim allows you to do it?

Answers:

• Share Computer Screens

• Share Video

• Share Web Pages

• Share Documents

56. Which of the following users are allowed to create their own skins/themes for a Web Meeting to customize their UI?

Answers:

• Dimdim Free Version Users

• Dimdim Pro Users

• Dimdim Enterprise Users

• All of the above

57. What does the icon in the figure represent?

Answers:

• Desktop sharing

• Microphone

• A/V Broadcaster

• Push the Talk

58. Which of the following options is available when you click on the Manage Documents option under the Documents menu as shown in the figure?

Answers:

• Add

• Delete

• Inviting other people to join the Web Meeting

• None of the above

59. What is the marked icon on a Whiteboard in Dimdim used for?

Answers:

• It is used to write or draw freehand on a Whiteboard.

• It is used to add text to a Whiteboard.

• It is used to hide annotation in a Whiteboard.

• It is used to add a shape to the Whiteboard.

60. What does the encircled icon indicate?

Answers:

• It is the mood indicator of the attendee of a Web Meeting.

• It represents the A/V Broadcaster of the presenter in a Web Meeting.

• It represents the chat permission to an attendee of a Web Meeting.

• It indicates that the presentation in a Web Meeting is being recorded.

61. Which of the following web browsers can be used to join a Dimdim Web Meeting?

Answers:

• IE 5

• IE 6

• IE 7

• Firefox 1.0

• Safari 1.0

• Safari 2.0

62. Which of the following can be set as the default language for the "Default Locale" option at the time of hosting a Web Meeting?

Answers:

• Spanish

• English

• Japanese

• Portuguese

• French

• Italian

63. What is the default timeout for a Web Meeting using Dimdim?

Answers:

• One hour

• Two hours

• Three hours

• Four hours

• Five hours

64. Suppose you are the host of a Web Meeting. You specify the value of the "Return URL" as www.dimdim.com as shown in the figure. What is the significance of this URL?

Answers:

• It can be used to invite more guests to join the Web Meeting.

• It directs the attendees of the Web Meeting to this web page when the meeting starts.

• It is the URL of the meeting room of the Web Meeting.

• It directs the attendees to this web page after the meeting has ended.

65. Suppose you are the host of a Web Meeting. You are sharing a Whiteboard with the attendees of the meeting. What happens if you mark it as Locked?

Answers:

• The attendees will not be able to see any further changes that you make on the Whiteboard.

• The attendees will not be able to see the Whiteboard.

• The attendees will not be able to make any changes in the Whiteboard.

• The attendees will not be able to leave the meeting till the host of the meeting logs out.

66. Which of the following moods is not present in a Dimdim Web Meeting?

Answers:

• Busy

• Online

• Be Right Back

• Problem

67. The feature of Dimdim that allows you to share your computer screen with the guests of the Web Meeting is called ______.

Answers:

• Annotation

• SynchroLive

• Plug-in

• Browser

68. What does the internToll parameter indicate when you schedule a Web Meeting?

Answers:

• Local Dial-in number

• Local Dial-in (toll free) number

• International Dial-in number

• International Dial-in (toll free) number

69. Which reverse proxy server is used by Dimdim Web Meeting Infrastructure to provide transparent access to the EUPS end points?

Answers:

• nginx

• WinGate

• Squid

• None of the above.

70. By clicking on which of the following options can you create Dimdim tables during Moodle Dimdim Integration?

Answers:

• Notification

• Modules

• Reports

• Location

71. Which of the following components of Dimdim Web Meeting Infrastructure supports multiple screens, each with one presenter and multiple viewers during a Web Meeting?

Answers:

• Dimdim Screenshare Server

• Dimdim Streaming Server

• Dimdim Conference Server

• Dimdim Media Server