Do you know that? 66% of those who have been freelancing for 10 years or longer felt strongly about being self-employed next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Macromedia Director MX 2004 Test 2016

(97) Last updated: March 26
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

97 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the given methods is a Default Rendering method of the Director?

Answers:

• #auto

• #openGL

• #directX7_0

• #software

2. Which of the following methods will you select to close a movie in a window and remove it from Memory?

Answers:

• Close()

• CloseForget()

• Forget()

• None of the above

3. What is the default number of sounds that a Director can mix in Windows?

Answers:

• 9

• 8

• 7

• 6

4. Which independent actions renders the model in a cartoon style, with a reduced number of color and distinct boundaries?

Answers:

• Level of Detail

• Subdivision Surfaces

• Toon

• All of the above

5. Refer to the given image.

Which among the given options displays the Behavior Channel in the Score Window?

Answers:

• A

• B

• C

• D

6. Which of the given Event Handler will you select to make a hypertext link active?

Answers:

• On EvalScript

• On hyperlinkClicked

• On hyperlinkSelected

• On hyperlink

7. State whether True or False:

Onion Skinning uses the Registration Points to align the current Cast Member with the previous ones.

Answers:

• True

• False

8. Which of the given methods will you use to import text from a URL with Lingo or JavaScript syntax?

Answers:

• GetPref()

• SetPref ()

• GetNetText()

• All of the above

9. Which of the Mouse properties returns the distance in pixels between the mouse pointer and the upper-left corner of the Stage?

Answers:

• MouseV

• MouseH

• Both a and b

• None of the above

10. Which of the following Local Actions circles the camera around a model?

Answers:

• Orbit Camera

• Drag Camera

• Fly Through

• Create Sphere

11. Refer to the given image.

Which among the given options makes the Sprite slow down in the Ending Frames?

Answers:

• A

• B

• C

• None of the above

12. State whether True or False:

Lights and Cameras have the same transform methods and parent-child properties as models and groups.

Answers:

• True

• False

13. Refer to the given image.

In which of the Vector Shape properties, a movie stays the same size no matter how you resize the Sprite?

Answers:

• A

• B

• C

• D

14. Refer to the given image.

Which of the following is a First Vertex in a Vector Shape?

Answers:

• A

• B

• C

• D

15. State whether True or False:

The Tempo affects the duration of any transitions set in the Transition Channel and controls the speed at which a sound or the digital video plays.

Answers:

• True

• False

16. Why do we use the Auto Filter?

Answers:

• It is used to create dramatic animated effects with the Bitmap filters

• It is used to create a custom tile with the Bitmap filters

• It lets you determine the direction of the gradient

• It uses all the colors between the foreground and the background and blends them with a dithered pattern

17. Which of the following methods is used to Play the external sound files that are not Cast Members?

Answers:

• Point()

• PlayFile()

• PlayNext() (3D)

• All of the above

18. Which among the following Ink types uses lesser memory than other inks?

Answers:

• Mask

• Matte

• Lighten

• All of the above

19. Why can the Direct-to-Stage feature not be used with DVD or RealMedia digital video?

Answers:

• Because RealMedia does not provide the best performance

• Because RealMedia is always Non-Direct-to-Stage

• Because Real Media does not support digital files

• All of the above

20. Which method is used to override the Tempo Set in the movie's Tempo Channel?

Answers:

• Tempo()

• Puppet()

• PuppetTempo()

• TempoPuppet()

21. State whether True or False:

An animated cursor consists of a series of bitmap cast members.

Answers:

• True

• False

22. Which of the following Effects works with Flash content in a Director movie?

Answers:

• Background Transparent

• Transparent

• Blend Ink Effects

• All of the above

23. Which of the following is true about the bone.count and getBoneID() properties?

Answers:

• They are only available for Model Resources that have a type of #fromfile

• They are not available for Primitives created with Lingo

• Both a and b

• None of the above

24. State whether True or False:

JavaScript supports Vector Binary Operations for Vector objects.

Answers:

• True

• False

25. Which of the given options will you select to find a Sprite by name?

Answers:

• Select Modify > Sprite > Find Sprite

• Select Edit > Find > Find Sprite

• Both a and b

• None of the above

26. Which of the following Media elements does not allow the Cropping of a digital video?

Answers:

• QuickTime

• RealMedia

• Both a and b

• None of the above

27. Refer to the given image.

Which of the following Preload options is the best choice when controlling Cast Members loading with Lingo or JavaScript syntax?

Answers:

• A

• B

• C

• All of the above

28. Which type of data is handled by the NumericStepper component?

Answers:

• Numeric

• Text

• Both a and b

• None of the above

29. Which among the following properties of Flash Local Connection Object stores the name of an incoming connection?

Answers:

• PCon_name

• POtherCon_name

• PLocalCon

• All of the above

30. Which of the given Primitive properties can be modified or animated at the runtime?

Answers:

• Sphere properties

• Box properties

• Plane properties

• All of the above

31. State whether True or False:

You cannot enter data parameters in the Property inspector for the Tree component.

Answers:

• True

• False

32. Refer to the given image.

What is the purpose of using the Offstage Canvas?

Answers:

• The Offstage Canvas is used to place sprites so they are loaded into the memory when needed

• The Offstage Canvas is used to create and manage data arrays

• The Offstage Canvas is used to control the number of channels

• All of the above

33. Which of the following is not true about Vector Math?

Answers:

• A 3D Vector describes both direction and location in a 3D space

• Vectors can be node-relative only not world-relative

• Vector Math operations perform calculations using each of the x, y, and z values

• All of the above

34. How will you add a Transition?

Answers:

• Select Insert > Media Element > Transition

• Select Control > Add Transition

• Select Modify > Frame > Transition

• All of the above

35. Refer to the given image.

Which of the given options assigns number to the Cast Member in a Cast List View?

Answers:

• A

• B

• C

• D

36. Refer to the given image.

What does the red handle signify in the given image?

Answers:

• It signifies the Sprite's rotation in the Start Frame

• It signifies the Sprite's location in the End Frame

• It inserts the Frame in the Start Frame

• All of the above

37. State whether True or False:

Cast members created on the Stage are automatically placed in the Score.

Answers:

• True

• False

38. Which of the given commands is used to create Shockwave Content?

Answers:

• File > Movie

• File > Publish

• Xtras > Update Movies

• All of the above

39. Which among the following is not true about a Registration Point?

Answers:

• A Registration Point is a marker that appears on a Sprite when you select it

• The default Registration Point is the center of the Cast Member

• A Registration Point appears on the unselected Sprites

• You can edit a Bitmap's Registration Point in the Paint window

40. Which of the following Actions does not require a Trigger?

Answers:

• Local Actions

• Public Actions

• Independent Actions

• All of the above

41. Why do we use the Update Movies command on the Xtras menu?

Answers:

• To compress the movies for faster downloading from the Internet

• To prevent users from opening movies and cast files

• To remove redundant and fragmented data in a movie and cast files

• All of the above

42. Which options will you choose to open the Vector Shape window?

Answers:

• Select Control > Vector Shape

• Select Insert > Media > Vector Shape

• Select Window > Vector Shape

• Both b and c

43. Which of the following methods is used to control Transition with the Script?

Answers:

• TransitionPuppet() method

• PuppetTransition() method

• Transitional() method

• Transist() method

44. Which among the following is true about a Label Component?

Answers:

• A Label Component is a multiple lines text

• A Label Component can be focused

• A Label Component does not have borders

• A Label Component is used to broadcast events

45. What will be the result if you create five open shapes in one Vector Shape window and select Close in the Vector Shape window?

Answers:

• Only selected shapes will be closed

• All five shapes will be closed

• An error message will appear on the screen

• Nothing will happen

46. Which of the given Message Window modes helps you find the source of bugs in your movie by showing what script is running?

Answers:

• Standard mode

• Trace mode

• Both a and b

• None of the above

47. Which among the following is best suited for continuous tone images such as photographs?

Answers:

• Vector Shapes

• Bitmaps

• Both a and b

• None of the above

48. State whether True or False:

You cannot apply ink effects to a film loop.

Answers:

• True

• False

49. Refer to the given image.

Which of the following Paste options puts the Frames into the Score so the entire Sprite can fit without being truncated or overwriting other sprites?

Answers:

• A

• B

• C

• None of the above

50. State it True or False:

Locking Sprites is supported during playback.

Answers:

• True

• False

51. How many Cast members can be included in a Single Cast?

Answers:

• 35000

• 34000

• 33000

• 32000

52. Which of the following types of Inks for animated GIFs is not supported by the Director?

Answers:

• Background Transparent

• Lightest

• Add Pin

• All of the above

53. Which of the following Cast Member properties are valid only after the Flash Content Header has streamed into Memory?

Answers:

• FlashRect

• FrameRate

• Both a and b

• None of the above

54. Which of the following options will you choose to insert an ActiveX control on a Stage?

Answers:

• Select Insert > Control > ActiveX

• Select Control > ActiveX

• Both a and b

• None of the above

55. Refer to the given image.

Which among the following options displays the Cast Member properties in the Cast Window Controls?

Answers:

• A

• B

• C

• D

56. Which of the following is not a Sorting method in the Sort Cast Members dialog box?

Answers:

• Media Type

• Usage in Score

• Empty at Beginning

• Size

57. Refer to the given image.

What do you understand by the Given Code?

Answers:

• The Given Code omits the queue () method and plays no sound

• The Given Code loads the queue sound and plays it after the member sound

• The Given Code loads the sound called Siren into RAM and starts playing it in the Sound channel 1

• Both a and b

58. Which among the following is a protected movie or uncompressed movie that users cannot open for editing?

Answers:

• DIR

• DXR

• Both a and b

• None of the above

59. State whether True or False:

A movie's stage.rect property is inherited from the window that it is playing in.

Answers:

• True

• False

60. Refer to the given image.

What do you understand from the Given Code as shown in the picture?

Answers:

• The Given Code explicitly declares a new MIAW in JavaScript syntax

• The Given Code explicitly declares a new MIAW in Lingo

• The Given Code replaces an old window with a new window in JavaScript syntax

• None of the above

61. Refer to the given image.

Which among the following is an OLE Cast Member type?

Answers:

• A

• B

• C

• D

62. Refer to the given image.

What is not true about the Save Bitmap feature, as shown in the picture?

Answers:

• This feature works with pre-render options

• This feature is useful when you are working with a large amount of anti-aliased text

• This feature works with static text and with editable or a scrolling text

• All of the above

63. What is the default value of a labelPlacement parameter of a Button component?

Answers:

• Top

• Bottom

• Left

• Right

64. Which of the following properties of the Tree component specifies the first node at the top of the display?

Answers:

• Alert.cancelLabel

• Alert.noLabel

• Alert.okLabel

• Tree.selectedNode

65. State whether True or False:

The Director does not store sound data in a Linked Sound Cast Member.

Answers:

• True

• False

66. Which of the following options is not true about the DVD video window?

Answers:

• You can access and play DVDs using the DVD window

• You can preview the files in the DVD window

• You can edit the files using the DVD window

• All of the above

67. Which of the properties will you use to work with Motions?

Answers:

• Playlist

• Type

• BlendFactor

• All of the above

68. Which methods will you use to jump to an Internet movie?

Answers:

• GotoNetMovie

• NetMovie

• MoviePage

• GotoNetPage

69. Which of the following is not true about a Library?

Answers:

• A Library is a special type of Unlinked External Cast

• A Library is useful for storing any type of commonly used Cast Members, especially Behaviors

• A Library can be linked to a movie

• All of the above

70. Which types of files are created when you use the Publish command rather than the Preview in the Browser command?

Answers:

• DCR

• HTML

• Both a and b

• None of the above

71. Which of the following Commands converts Sprites from the adjacent channels to a single Sprite?

Answers:

• Cast to Time command

• Space to Time command

• Both a and b

• None of the above

72. Which type of an event is generated when a Collision occurs?

Answers:

• CollideAny Event

• CollideWithout Event

• Both a and b

• None of the above

73. Which option is used to Preview a movie in a Browser?

Answers:

• Select File > Preview in Browser

• Select Window > Preview in Browser

• Select Control > Preview in Browser

• All of the above

74. Which of the given options will you use to apply the Bitmap filters?

Answers:

• Select Modify > Filter Bitmap

• Select Xtras > Filter Bitmap

• Select Edit > Filter Bitmap

• All of the above

75. Which of the following methods is used to display and edit Sprite properties?

Answers:

• The Property inspector

• Script in Lingo or JavaScript syntax

• Sprite labels in the Score

• All of the above

76. State whether True or False:

You can convert a shape to a Bitmap.

Answers:

• True

• False

77. Which options will you choose to add a Push button?

Answers:

• Select Control > Push button and drag it on the Stage

• Open the Tool palette by selecting Window > Tool Palette. Select the Push button and drag on the Stage

• Both a and b

• None of the above

78. Which among the following is not a Document Window?

Answers:

• Stage

• Score

• Cast

• Control panel

79. Which of the following Properties will you set to turn off the Default Light?

Answers:

• Set the Light property to (-1,0,1)

• Set the Color property to Color(0,0,0)

• Set the Index property to (-1,0,-1)

• All of the above

80. Refer to the given image.

What is the function of an Asterisk (*) in a Transform Operator?

Answers:

• It resets the Transform to an Identity Transform

• It translates the position of the Transform Relative to the Transform's current orientation

• It returns a new Transform that is the product of the two original Transforms

• All of the above

81. Refer to the given image.

Which of the following options displays actual Tempo in the Floating Control panel?

Answers:

• A

• B

• C

• D

82. Which of the following public actions lets you use the standard triggers to launch Custom Handlers or execute specific Script methods?

Answers:

• Toggle Redraw

• Generic Do

• Reset Camera

• All of the above

83. Which of the following is not a Flash component?

Answers:

• DataChooser component

• List component

• NumericStepper component

• TextInput component

84. Refer to the given image.

Which of the given Curvature options make the Sprite move in a straight line between the keyframe positions?

Answers:

• A

• B

• C

• All of the above

85. Refer to the given image.

Which option applies only to the text sprites and lets you edit the selected text sprite on Stage during Playback?

Answers:

• A

• B

• C

• D

86. Which of the given Windows are docked together by default?

Answers:

• Score and Cast window

• Score and Stage window

• Cast and Stage window

• All of the above

87. State whether True or False:

You can import Windows Media Content into Director as a Cast Member.

Answers:

• True

• False

88. Which of the following is not true about Model Resources?

Answers:

• Model Resources are pieces of 3D geometry

• Model Resources are visible only when they are used by a Model

• Multiple models can share the same model resource

• Model resources are not reusable

89. Which of the following is not a Trigger?

Answers:

• Mouse Within

• Mouse Enter

• Mouse Over

• Mouse Leave

90. Which among the following options will you select to launch an Editor for a Cast Member?

Answers:

• Double-click a Cast Member in the Cast Window

• Double-click a Sprite that contains the Cast Member in the Score or on the Stage

• Both a and b

• None of the above

91. Refer to the given image.

Which of the following Search options limits the search to the current Cast Member?

Answers:

• A

• B

• C

• None of the above

92. When will you use the Play and Play Done methods?

Answers:

• When the movie you want to play does not have instructions about where to return

• When you want to play several movies sequentially from a single script

• When you want to jump to one loop from several different locations

• All of the above

93. Which type of the Window Appearance properties lets you set the type of movie with its title, in a window you want, whether it is resizable and more?

Answers:

• General Property

• Titlebar property

• Appearance property

• None of the above

94. Which of the following is referred to as Node types or Nodes?

Answers:

• Cameras

• Lights

• Groups

• All of the above

95. Which of the following options will you choose so that the Director plays an entire digital video?

Answers:

• Create a Tempo setting in the Tempo Channel using the Wait for Cue Point option in the Frame Properties: Tempo dialog box

• Use Script or Behaviors to make the playhead stay in a frame until the end of the video or until a certain cue point passes

• Extend the video through enough frames to give it time to play all the way through

• All of the above

96. Which of the following 3D Behaviors are behaviors that perform their actions without a Trigger?

Answers:

• Triggers

• Independent behaviors

• Public behaviors

• Local behaviors

97. Refer to the given image.

Which of the following options fixes an animation in a place, so that it does not change its position on stage while playing?

Answers:

• A

• B

• C

• D