Do you know that? Frequently use a to-do list. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Knowledge of Microsoft Silverlight Skills Test 2016

(69) Last updated: March 25
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

69 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the following Core Presentation Component features of the Silverlight platform helps in enabling dynamic positioning of UI elements?

Answers:

• Controls

• Data binding

• Layout

• UI rendering

2. Which of the following is incorrect with regard to the use of Multithreading on a single-processor computer?

Answers:

• Only one thread runs at any instant.

• A background thread executes only when the number of foreground threads executing is smaller than the number of processors.

• Race conditions occur because the programmer did not anticipate the fact that a thread can be preempted at an awkward moment, sometimes allowing another thread to reach a code block first.

3. Which of the following Networking security policy files are supported by Silverlight?

Answers:

• Flash policy file

• Silverlight policy file

• Publisher policy file

• Group policy file

4. Which of the following is NOT a valid security level for Silverlight code?

Answers:

• Transparent code

• SafeCritical code

• Critical code

• All of the above are valid security levels.

5. Which of the following is NOT a feature of Silverlight?

Answers:

• It supports dynamic resources.

• It includes compelling graphics that users can manipulate- drag, turn, and zoom- directly in the browser.

• It streams video and audio.

• It is a cross-browser, cross-platform technology.

6. Which of the following is INCORRECT with regard to the use of Silverlight brush objects to paint an area with Linear Gradient?

Answers:

• It paints an area with a gradient that is defined along a line called the gradient axis.

• You can specify the gradient's colors and their location along the gradient axis using GradientStop objects.

• You can also modify the gradient axis, which enables you to create horizontal and vertical gradients and reverse the gradient direction.

• It paints an area with colors that blend together along an axis.

• Linear Gradients brush's axis is defined by a circle. Its colors radiate outward from its origin.

7. The Profiling API can retrieve information about actions and events occurring in the CLR. Which of the following actions/events can it retrieve?

Answers:

• Class loading and unloading events.

• Supports remote profiling.

• CLR startup and shutdown events.

• Support for self-modifying applications.

• Transitions between managed and unmanaged code execution.

8. How can you protect your Silverlight client application against malicious services?

Answers:

• Avoid initiating communications with an untrusted service automatically, without an explicit user choice.

• Avoid initiating communications with an untrusted service when a crash or hang causes the user to lose data in your application.

• To prevent spoofing and information disclosure, use HTTP to access services, especially when sensitive data is being transferred.

9. Which of the following options helps your Silverlight applications run faster, smoothly?

Answers:

• Hide all objects that are not being rendered in full-screen mode when your application goes into full-screen mode.

• Always use the Visibility property instead of Opacity property if you simply want to make an object visible or not visible.

• Always set the width and height of a MediaElement object.

• Set the Stretch property value to Fill.

10. Which of the following types of Media are currently supported by Silverlight?

Answers:

• Advanced Stream Redirector (ASX) playlist file format

• Windows Media Audio 8 (WMA 8)

• Windows Media Video 8 (WMV 2)

• ISO/MPEG Layer-3 compliant data stream input (MP3)

• All of the above

11. Which of the following methods of the Socket class reads incoming data into one or more buffers from a connected socket?

Answers:

• ConnectAsync

• ReceiveAsync

• SendAsync

• Shutdown

12. Which property of the InkPresenter will you use if you want to contain the ink within the InkPresenter control?

Answers:

• Clip

• Background

• Children

• Strokes

13. Which of the following widening conversions can be performed on the datatype "Int32" without loss of information using the .NET Framework for Silverlight?

Answers:

• It can be converted to Int64.

• It can be converted to UInt16.

• It can be converted to UInt64.

• It can be converted to Double.

14. Silverlight offers a subset of the functionality provided by Windows Presentation Foundation (WPF) and enables you to build rich internet applications that are easy to deploy. Which of the following Windows Presentation Foundation (WPF) features are NOT supported by Silverlight?

Answers:

• ValueConversion attribute

• MarkupExtension base class

• Electronic Documentation Management (EDM)

• All of the above

15. What is the function of a StackPanel control in Silverlight?

Answers:

• It is used to arrange the content that is visible on the screen, creating additional UI items as needed.

• It provides a surface to display child elements in a line, either horizontally or vertically.

• It provides a container that can stretch or scale its content to fill the available space.

• It provides a tabbed interface for displaying elements.

16. Which of the following is/are INCORRECT with regard to interfaces in the .NET Framework for Silverlight?

Answers:

• An interface can be declared with any accessibility, but interface members must all have public accessibility.

• Interfaces cannot define constructors.

• Interfaces can define fields.

• They can only define static members.

17. Which of the following file formats are supported by the Image class when you add an Image control in your application to display images?

Answers:

• .jpeg

• .png

• Both a and b

18. Which of the following is INCORRECT in relation to Transparent code in Silverlight?

Answers:

• It cannot contain unverifiable code.

• It can call native code via a P/Invoke or COM interop.

• It can only run with the same permission level as its caller.

• It cannot access Critical code or data unless the target is marked SafeCritical.

19. Which of the following properties will you use if you want to apply the same property settings to multiple ScrollViewer controls?

Answers:

• Style

• ItemsSource

• ItemContainerStyle

20. Which of the following modes of debugging are supported by the Silverlight CLR debugging API?

Answers:

• Debugging mode

• Edit and Continue mode

• Read and Write mode

21. What is the usage of RelativeSource, a markup extension that is defined under the default Silverlight XAML namespace?

Answers:

• It supports a control template in XAML that can interact with the code properties of the templated object.

• It enables a particular form of template binding.

• It supports referencing resource values that are defined in a ResourceDictionary.

• It supports data binding, which defers a property value until it is interpreted under a data context.

22. Can you add the reference of a Class library project in a Silverlight application project?

Answers:

• Yes

• No

• Yes you can, but that project should not have used ADO.NET objects.

23. Which of the discrepancies are found in the below code:

<Grid>
<Border Background="Gray" Opacity="0.5">
   <TextBlock Text="Hello world!" />
</Border>
</Grid>

Answers:

• Border should be a child element of the Textblock.

• Border and Textblock should be not be child elements of each other.

• There is no discrepancy in the code.

• There is some other discrepancy in the code.

24. Which of the following is the correct description of a sealed class in the .NET Framework for Silverlight?

Answers:

• It indicates that the class uses one or more interfaces by providing implementations of interface members.

• It indicates that instances of the class can be used anywhere the base class is specified.

• It specifies that another class cannot be derived from this type of class.

• It indicates whether a class is visible outside the assembly in which it is defined.

25. What are the functions of Common Type System in the .NET Framework for Silverlight?

Answers:

• It provides an object-oriented model that supports the complete implementation of many programming languages.

• It defines rules that languages must follow, which helps to ensure that objects written in different languages can interact with one other.

• It establishes a framework that helps enable cross-language integration, type safety, and high-performance code execution.

• It provides a library that contains the primitive data types used in application development.

26. What is the function of the InnerException property of the "Exception" class?

Answers:

• This property can be used to create and preserve a series of exceptions during exception handling.

• This property contains a stack trace that can be used to determine where an error occurred.

• This property provides details about the cause of an exception.

• This property is an IDictionary that can hold arbitrary data in key-value pairs.

27. Which of the following is NOT true with regard to Extensible Application Markup Language (XAML) in Silverlight 4 RC?

Answers:

• It is the format that is used for declaring styles and templates applied to the logical basis of Silverlight controls and UI.

• It is an application programming interface in the .NET Framework for building connected, service-oriented applications.

• It is the primary format for declaring a Silverlight UI and elements in that UI.

• It promotes an efficient migration pathway for UI between Silverlight and WPF in such a way that you could perform UI design for Silverlight and then migrate that same design to WPF with little or no redesign of the UI surface.

28. Which of the following is INCORRECT with regard to enumerations in the .NET Framework for Silverlight?

Answers:

• They can implement interfaces.

• They cannot define properties or events.

• They cannot define their own methods.

• An enumeration is a value type that inherits directly from System.Enum.

29. Which of the following is incorrect with regard to the IConvertible interface in the .NET Framework for Silverlight?

Answers:

• It can be used both at design time and at run time.

• It does not use reflection.

• It allows conversion from a custom type to other data types but not from other data types to a custom type.

30. Which of the following is NOT a restriction that you come across if you want to host your Silverlight application and store your images on different servers?

Answers:

• You cannot store your images on a cross-domain site as long as the scheme of that cross-domain site is the same as the scheme of the site hosting your application.

• Silverlight applications running on Windows cannot store images on a server in the local intranet zone if the application was downloaded from the Internet zone, except if the target domain is localhost.

• You cannot store your images on a site that uses the HTTPS scheme if you are hosting your application on an HTTP site.

• You can redirect to another image URL as long as the URL uses the same scheme.

31. What is the correct order of values (from highest to lowest precedence) that the Silverlight property system uses when assigning the run-time values of dependency properties?

Answers:

• Local value>Templated properties>Active animations>Style setters>Default value

• Active animations >Local value>Templated properties>Style setters>Default value

• Templated properties>Style setters>Default value>Active animations >Local value

• Style setters>Templated properties >Active animations>Default value >Local value

32. Which of the following wildcard characters is NOT allowed for domain uri (marked as B in the image) in the Silverlight Policy File?

Answers:

• A standalone "*"

• "http://*"

• "http://*. "

• "http://.* "

33. By default, when an error message is selected in the ValidationSummary control, it attempts to set focus on the control where the error originated. How will you disable this behavior?

Answers:

• By setting FocusControlsOnClick property to false.

• By setting FocusControlsOnClick property to true.

• By setting FocusControlsOnClick property to All.

• By setting FocusControlsOnClick property to ObjectErrors.

• By setting FocusControlsOnClick property to PropertyErrors.

34. Suppose you put a GridSplitter control into a cell on a Grid by setting the value of HorizontalAlignment and VerticalAlignment properties to stretch. What will be the result when you run your application?

Answers:

• Rows will be resized.

• Columns will be resized.

• Columns will be resized if ActualHeight is greater than or equal to ActualWidth. Otherwise, rows will be resized.

35. What does the Silverlight Debugging API "GetStartupNotificationEvent" function do?

Answers:

• It provides a mechanism for enumerating the CLRs in a process.

• It closes any valid CLR continue-startup events located in an array of handles returned by the EnumerateCLRs function, and frees the memory for the handle and string path arrays.

• It creates or opens an event handle that will be signaled upon by any common language runtime (CLR) that is loading in the specified target process.

• It creates a version string from a CLR path in a target process.

36. Which of the following Interpolation methods is NOT supported by Key-Frame animations?

Answers:

• Linear interpolation

• Discrete interpolation

• Polynomial interpolation

• Splined interpolation

37. Which of the following is correct in relation to a Cryptographic hash when using Cryptographic Services in Silverlight?

Answers:

• It helps to verify that data originates from a specific party by creating a digital signature that is unique to that party.

• It maps data from any length to a fixed-length byte sequence. A different two-byte sequence will not hash to the same value.

• This type of encryption uses a public/private key pair to encrypt and decrypt data.

• This type of encryption uses a single shared, secret key to encrypt and decrypt data.

38. Which of the following MediaElement methods and properties does NOT affect VideoBrush when you paint an area with a video in Silverlight?

Answers:

• Position

• Clip

• Stop

• Play

• Pause

39. Can debugging take place on Silverlight code and JavaScript code at the same time?

Answers:

• Yes

• No

40. When you configure an application for Out-of-Browser Support, what does property marked as A (see image) indicates in the AppManifest.xml file?

Answers:

• It appears in the out-of-browser installation dialog box and on the installed application shortcut or shortcuts

• It appears as a tooltip on the installed application shortcuts

• It appears in the title bar of the out-of-browser application window

• It indicates whether the install option should appear on the application right-click menu

41. Which of the following dynamic languages can be used for application development in Silverlight?

Answers:

• C#

• IronPython

• Visual Basic

• IronRuby

42. Which of the following operations can be performed by the "Interlocked" class when included in your Silverlight application?

Answers:

• It can be used to add an integer value to a variable and return the new value of the variable.

• It can be used to increment or decrement a variable and return the resulting value.

• It can perform an atomic exchange of the value in a specified variable, returning that value and replacing it with a new value.

• It can be used to delete an integer value to a variable and return the new value of the variable.

43. Which of the following controls allows you to set the content and header of a tab in TabControl?

Answers:

• ScrollViewer

• TabItem

• ContentControl

• GridSplitter

44. Which of the following statements is INCORRECT with regard to Geometry Vs. Shape objects in Silverlight?

Answers:

• Shape objects can render themselves and have Opacity, OpacityMask and other graphical properties that Geometry objects lack.

• Shape objects are not UIElement objects, but Geometry objects are UIElement objects.

• Shape objects are more readily usable than Geometry objects. On the other hand, Geometry objects are more versatile.

45. Which of the following are valid Sliverlight data bindings?

Answers:

• OneTime

• OneWay

• TwoWay

• All of the above are valid Silverlight Data Bindings.

46. Which of the following is NOT a property of the "Exception" class?

Answers:

• StackTrace property

• InnerException property

• Message property

• onError property

• Data property

47. Which of the following is NOT true of Silverlight.js?

Answers:

• It is an instantiation technique that provides a default event handler for the OnError handler parameter.

• It is a utility library of script functions that can instantiate a Silverlight plug-in in HTML by forming the necessary object tagging.

• It provides static contract verification, runtime checking, and documentation generation.

48. Which of the following is correct if you define the accessibility of the member as "family" in a class?

Answers:

• The member is accessible only from types that qualify for both family and assembly access.

• The member is accessible from within the same type as the member, and from derived types that inherit from it.

• The member is accessible only from types that qualify for either family or assembly access.

• The member is accessible only from within the same type as the member, or within a nested type.

49. Which of the following Microsoft applications/tools is meant for creating graphical interfaces for web and desktop applications that blend the features of these two types of applications?

Answers:

• Visual Studio 2008

• Microsoft Expression Blend

• ASP.NET AJAX

• Microsoft Windows Communication Foundation (WCF) services

50. What is the function of the "Peek" method that can be performed on a stack and its elements?

Answers:

• It returns an element at the top of the stack but does not remove it from the stack.

• It removes an element at the top of the stack.

• It inserts an element at the top of the stack.

• It returns an element at the top of the stack and removes it from the stack.

51. What is the function of the TextBlock control in Silverlight?

Answers:

• It is used to obtain an input from the user or to display text.

• It provides a window that can be displayed over a parent window and blocks interaction with the parent window.

• It is used to display small amounts of text content.

52. Consider the XAML code given below. Which color will apply to the background if you add this code into your application?

<StackPanel.Resources>
  <Style x:Key="ImmediateStyle" TargetType="Button">
   <Setter Property="Background" Value="Green"/>
  </Style>
</StackPanel.Resources>
<Button Style="{StaticResource ImmediateStyle}" Background="Red">
  <TextBlock>Hello</TextBlock>
</Button>

Answers:

• Only green.

• Only red.

• Mixture of green and red colors.

• The StackPanel control will be divided into two parts resulting in green and red colors.

53. What happens when you add a Silverlight Key-Frame animation in your application whose Duration property is Automatic or equal to the time of the last key frame?

Answers:

• The animation enters its fill period as soon as its Duration is reached.

• The animation holds the key-frame value until it reaches the end of its Duration.

• The animation ends

54. The CLR debugging services let a debugger change the physical location of the instruction pointer during execution, although this may be a dangerous operation. In which of the following conditions may the instruction pointer be changed successfully?

Answers:

• When the current instruction pointer and the target instruction pointer are both at sequence points.

• When the target instruction pointer is not located in an exception filter, a catch block, or a finally block.

• When the target instruction pointer is in a different frame from the current instruction pointer.

• All of the above.

55. Which of following is NOT a valid string method in the Silverlight .NET Framework?

Answers:

• String.Compare

• String.ToLower

• String.LastIndexOf

• All of the above are valid string methods.

56. What are the benefits of Code Contracts in Silverlight?

Answers:

• You can use Code Contracts to generate more meaningful unit tests by filtering out meaningless test arguments that do not satisfy preconditions.

• They provide static contract verification, runtime checking, and documentation generation.

• The static checker can decide whether there are any contract violations without running the program.

• All of the above.

57. In Sliverlight, Canvas is used solely as a container for other objects within which you can explicitly position child objects by using coordinates that are relative to the area. In which of the following conditions is a Canvas NOT visible when you run your application?

Answers:

• When the Width and Height properties are both equal to 100.

• When the Width and Height properties are both equal to 0.

• When the Opacity property is equal to 0.

• When the Visibility property is equal to Visibility.Visible.

58. How can you view the contents of a .xap file (marked as A in the image), that is generated when the Silverlight project is built?

Answers:

• To view the contents of a .xap file, double click on this application.

• To view the contents of a .xap file you can rename the extension of the .xap file to .zip.

• To view the contents of a .xap file, right click and open with HTML Editor.

• To view the contents of a .xap file, right click and open with XML Editor.

59. Does Silverlight support implicit styles applied using the TargetType attribute value?

Answers:

• Yes

• No

60. Which of the following is NOT a valid value for the Stretch property of the ImageBrush class when you use Silverlight brush objects to paint an area with images in your application?

Answers:

• Uniform

• UniformToFill

• Fill

• All of the above values are valid.

61. What is the function of the element marked as A (see image) in the Silverlight policy file format?

Answers:

• It defines the resources that can be accessed in a certain policy.

• It defines all the resources of the server that are affected by this policy.

• It defines the socket resources that can be accessed in a certain policy.

• It defines a domain or a specific Silverlight application that is affected by this policy.

62. What is the function of COR_PRF_GC_GENERATION Enumeration used by the profiling API?

Answers:

• It indicates the type of exception clause that the code has just entered or left, while executing the application.

• It identifies a garbage collection generation by dividing objects into generations while executing the application.

• It contains the values that are used to specify behavior, capabilities, or events to which the profiler wishes to subscribe.

• It contains the constant values that specify special identifiers in your application.

63. Which of the following statements is correct with regard to Sliverlight TwoWay data binding?

Answers:

• TwoWay data bindings update the target with the source data when the binding is created.

• TwoWay data bindings update both the target and the source when either changes.

• TwoWay data bindings update the target with the source data when the binding is created and anytime the data changes.

64. Which of the following features are supported by the Out-of-browser applications that target Silverlight 4 RC?

Answers:

• They allow you to modify the Out-of-Browser application window at run time.

• Trusted applications can hide the title bar and border of the out-of-browser application window in order to provide a completely customized user interface.

• They allow you to display HTML content within your out-of-browser application to replace functionality provided by a host Web page.

• Out-of-browser applications can display temporary notification windows to inform users of incoming e-mails.

65. Can you apply the BlurEffect and the DropShadowEffect directly to the same element in your application?

Answers:

• Yes

• No

66. What will happen if you add one more child element to a Viewbox control in a Silverlight application?

Answers:

• It takes the child element and stretches it or scales it to fit the size of the Viewbox.

• An ArgumentException will be thrown at run time.

• You will be able to add the additional child element but you will not be able to stretch or scale it.

• None of the above.

67. Which of the following is NOT the correct way to declare a Canvas object which contains Rectangle objects in XAML files?

Answers:

• <Canvas> <Rectangle/> </Canvas>

• <Canvas> <Rectangle Name="rectangle1" Width="100" Height="100"> <Rectangle.Fill> <SolidColorBrush Color="Blue"/> </Rectangle.Fill> </Rectangle> </Canvas>

• <Canvas Name="Canvas2" Width="200" Height="100"> <Canvas.Resources> <Style TargetType="Border" x:Key="PageBackground"> <Setter Property="BorderBrush" Value="Blue"/> <Setter Property="BorderThickness" Value="5"/> </Style> </Canvas.Resources> <Border Style="{StaticResource PageBackground}"> </Border> </Canvas>

• <Canvas> <Rectangle Name="rectangle1" Width="100" Height="100"></Rectangle> <Rectangle.Fill> <SolidColorBrush Color="Blue"/> </Rectangle.Fill> </Canvas>

68. Which of the following characters are NEVER allowed in a cross-domain request path when paths are restricted by the client access policy file in the Silverlight Cross-Domain Policy File?

Answers:

• Consecutive dot characters (..)

• Dot followed by a forward slash (./)

• Simple forward slash (/)

• Percent sign (%)

69. Which of the following operations are permitted by Silverlight to a handler that handles a user-initiated event?

Answers:

• Navigating from a HyperlinkButton.

• Showing certain dialogs such as SaveFileDialog and OpenFileDialog.

• Setting ActualWidth property.

• Setting IsFullScreen property.