Do you know that? 9.3M+ registered freelancers on Upwork-Elance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Knowledge of Corel Draw X5 Test 2016

(5 / 54) Last updated: February 27
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

5 Answered Test Questions:

1. Color management system in CorelDRAW has four methods of interpreting out-of-gamut colors.

Answers:

• Yes

• No

2. The _____________ tool is an excellent tool that lets you lighten, darken, or make color adjustments to your bitmap images in CorelDRAW. You can view the adjustments in the preview window and use the ____________ feature to experiment with different settings until you are satisfied with the results.

Answers:

• Straighten image; Resample

• Bitmap color mask; Inflate bitmap

• Edit bitmap; Select form Desktop

• Image Adjustment Lab; Create snapshot

3. _______________tool lets you create smooth curves with fewer nodes than curves drawn by any freehand tool.

Answers:

• Bezier

• B-spline

• 2-point line

• 3-point curve

4. Contour tool helps apply special effects to text characters or objects in order to make them stand out from the background or from other objects.

Answers:

• True

• False

5. ______________________tool removes overlapping segments in the objects.

Answers:

• Knife

• Crop Tool

• Virtual Segment Tool

• Eraser


54 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
6. Documents that contain color profiles are known as tagged documents.

Answers:

• Yes

• No

7. Which of the given Wrapping styles follows the curve of the object?

Answers:

• Square

• Square Straddle Text

• Contour

• All of the above.

8. Which of the following merge modes used to apply transparencies can also be used to apply drop shadows?

Answers:

• Red

• Green

• Blue

• All of the above

9. Files containing a Bitmap color mask have the filename extension .ini.

Answers:

• True

• False

10. Which among the following is NOT a type of Transparency?

Answers:

• Structure

• Uniform

• Texture

• Pattern

11. Which tool helps you convert bitmaps into vectors without using power tracing controls as shown in the image?

Answers:

• Trace Bitmap

• Outline Trace

• Centerline Trace

• Quick Trace

12. Using which of the following can you place an image inside a container?

Answers:

• Envelope

• Powerclip

• Contour

• Rollover

13. Which fill tool has been used to attain the result shown in the picture above?

Answers:

• Interactive Fill

• Post Script Fill

• Smart Fill

• Mesh Fill

14. You can add guidelines to the _____________ if you want them to apply to the entire document and have ______________ and _______________.

Answers:

• master page, Corel presets and User-defined presets.

• first page, Default and Dynamic presets.

• last page, Corel presets and Dynamic presets.

• None of the above

15. Which option lets you open only a part of an image by typing the range of the frame in load frames box?

Answers:

• Maintain layers and pages

• Load partial file

• Link bitmap externally

• None of the above.

16. CorelDraw allows you to rotate the guidelines.

Answers:

• True

• False

17. WhatTheFont?! command lets you capture and submit a font sample for quick and easy identification.

Answers:

• Yes

• No

18. Which feature allows you to search your computer or local network to quickly find the perfect complement for a design from your digital content?

Answers:

• Corel?? PHOTO-PAINT???

• Corel CAPTURE

• Corel CONNECT

• Bitstream?? Font Navigator??

19. Which of the following is not a rollover state?

Answers:

• Normal

• Over

• Down

• Up

20. How can you import multiple consecutive files in one go?

Answers:

• Shift + Select the first and last files

• Control + Select the first and last files

• Alt + Select the first and last files

• Shift + Control + Alt + Select the first and last files

21. What is a spot color?

Answers:

• Any color other than CMYK.

• Any color with premixed inks that requires separate printing plates.

• Any color that is produced by mixing CMYK.

• None of the above.

22. Which view lets you create drawings in actual pixels, providing an accurate representation of how a design will appear on the Web, and also helps align objects more accurately?

Answers:

• Enhanced

• Draft

• Pixels

• Wireframe

23. The ________________feature helps create a ZIP folder containing the CorelDRAW file, a PDF version of it, the fonts and the color profiles used in the file, which can then be sent to the print service provider.

Answers:

• Collect to output

• Concept Share

• Publish to PDF

• Export to Office

24. How can you achieve the result shown in the image?

Answers:

• Text ->Drop Cap

• Text ->Straighten Text

• Text ->Fit Text To Path

• Text ->Encode

25. The __________________rendering intent is suitable for logos or other graphics that contain only a few out-of-gamut colors.

Answers:

• Relative colorimetric

• Absolute colorimetric

• Perceptual

• Saturation

26. The Shape tool lets you reshape the boundary of the bitmap to exclude areas without deleting them.

Answers:

• Yes

• No

27. Which of the following belongs to Artistic Media Tool?

Answers:

• Preset Mode

• Brush Mode

• Calligraphic Mode

• All of the above

28. What tools have been shown in the image above?

Answers:

• Crop, Knife, Eraser, Virtual segment delete

• Shape, Smduge Brush, Roughen Brush, Free Transform

• Smart Fill, Post Script Fill, Interactive Fill, Mesh Fill

• Drop Shadow, Extrude, Contour, Transparency

29. Which of the following file types can be modified while applying filters on them?

Answers:

• Raster

• Vector

• Animation

• All of the above.

30. Which of the following effects helps reduce the saturation of each color in a Bitmap to zero, remove the hue component, and convert each color to its grayscale equivalent?

Answers:

• Channel Mixer

• Gamma

• Desaturate

• All of the above.

31. Using which of the following can we modify images in CorelDraw?

Answers:

• Corel?? PHOTO-PAINT???

• Corel CAPTURE

• Corel CONNECT

• Corel?? PowerTRACE???

32. You can create preset guidelines using the _______________________.

Answers:

• Options dialog box

• Collect for output option

• Replace wizard

• None of the above.

33. Dynamic guides are temporary guidelines that let you position and align objects precisely.

Answers:

• Yes

• No

34. The master page is a virtual page that contains:

Answers:

• Guides Layer

• Desktop Layer

• Grid Layer

• All of the above.

35. Which tool has been used to fill the shape with the gradient, as shown in the image?

Answers:

• Interactive tool ->Linear

• Interactive tool ->Radial

• Interactive tool ->Conical

• Interactive tool ->Sqaure

36. Which technique is used for specifying the spacing increments for snapping text to the path?

Answers:

• Leading

• Kerning

• Snapping

• Tick Spacing

37. When you apply a lens to a vector object, the lens itself becomes a vector image. Likewise, if the lens is placed over a bitmap, the lens becomes a bitmap too.

Answers:

• Yes

• No

38. What is the Break Link option used for?

Answers:

• For creating a symbol.

• For creating an object.

• For creating a linked symbol internal.

• For editing a symbol.

39. What do mean by Linked text frames?

Answers:

• It means that the text will flow between the frames continuously as you make adjustments to the page layout.

• It means that the text in both the frames will move together.

• Both a and b.

• None of the above.

40. Which of the following actions will follow if you click on OK in the dialog box shown above with changing any settings?

Answers:

• The default color profiles will get assigned to untagged documents.

• The color profile of the active document will get assigned to the pasted or imported document.

• The color profile of the imported or pasted document will get assigned to the active document.

• None of the above.

41. How can you create the shape, as shown in the image, in the most appropriate way?

Answers:

• Create a circle and drag the uppermost node inward.

• Draw the shape manually with any shape drawing tool.

• Trim the appropriate shapes from each other.

• None of the above.

42. Which among the given options is a correct way to remove a Vector Extrusion?

Answers:

• Right-click an extruded object. Select Clear Extrude from the list.

• Select an extruded object. Click Effects and then click Clear Extrude.

• Click the Clear Extrude button on the Property Bar.

• All of the above.

43. Refer to the image.
Which of the following lens types has been applied to the picture on the left to achieve the result shown in the picture on the right?

Answers:

• Heat map

• Invert

• Magnify

• None of the above

44. What is the functionality of the selected option in the given image?

Answers:

• It picks the color from one object and applies them to other selected objects.

• It copies the object attributes such as fill, outline, size, effects, and applies them to other selected objects.

• It lets you select the color from outside the application.

• None of the above.

45. Which of the following tools lets you design multi-colored filled objects with maximum fluid color transitions?

Answers:

• Interactive Fill

• Smart Fill

• Mesh Fill

• Fountain Fill

46. Which of the following do you use to merge the two shapes into one as shown in the image?

Answers:

• Envelope Tool

• Boundary Effect

• Interactive Blend Tool

• Powerclip

47. The Two-point perspective effect gives an object the appearance of receding in two directions. How can you copy the same effect to other selected objects?

Answers:

• Select an object. Click Effects > Copy Effect > PowerClip from

• Select an object. Click Effects > Copy Effect > Lens from

• Select an object. Click Effects > Copy Effect > Contour from

• Select an object. Click Effects > Copy Effect > Perspective from

48. What do items marked as A and B in the image above represent?

Answers:

• Toolbar and Status bar

• Menu bar and Document title bar

• Program title bar and Toolbox

• Property bar and Docker

49. Perspective effects CANNOT be added to______________, ______________ and ______________.

Answers:

• individual objects; grouped objects; 3D objects

• contours; blend; extrusion

• paragraph text; bitmap; symbols

• All of the above

50. You cannot move individual characters in artistic text, but you can use a variety of special effects.

Answers:

• Yes

• No

51. Which web-based service lets you post your design and make it available exclusively to your client, who can then review the design and post comments?

Answers:

• Collect for output

• Concept Share

• Publish to PDF

• Export to Office

52. Which of the following options will you set to enable or disable Dynamic Guides?

Answers:

• Layout -> Dynamic Guides

• Window -> Dynamic Guides

• Tools -> Dynamic Guides

• View -> Dynamic Guides

53. Which color management option converts the colors of the imported or pasted file into the color profile of the active document?

Answers:

• Use embedded color profile

• Assign document color profile

• Convert to document color profile

• None of the above.

54. What tool has been used to achieve the result shown?

Answers:

• Blend Tool

• Smart Drawing

• Angular Dimensions

• Distort

55. The Smooth mesh color option allows the colors added to the mesh nodes to blend seamlessly with the rest of the object.

Answers:

• Yes

• No

56. The_____________________ guides you through the process of finding objects that contain the properties you specify and then replacing those properties with others.

Answers:

• Collect to output wizard

• Document properties Wizard

• Replace wizard

• None of the above.

57. Which tool is used to spray the predefined objects in CorelDraw?

Answers:

• Polyline

• Bezier

• Freehand

• Artistic Media

58. How can you copy a Lens from the active object to the selected objects?

Answers:

• Select an object. Click Effects -> Copy Effect -> PowerClip from

• Select an object. Click Effects -> Copy Effect -> Lens from

• Select an object. Click Effects -> Copy Effect -> Contour from

• Select an object. Click Effects -> Copy Effect -> Perspective from

59. The Fish eye lens effect lets you ________________,________________,________________

Answers:

• distort, magnify, or shrink the objects beneath the lens, according to the percentage value you specify.

• create the effect of an infrared image by mimicking the heat levels of colors in object areas beneath the lens.

• make an object look like a piece of tinted film or colored glass.

• create the effect of an infrared image by mimicking the heat levels of colors in object areas beneath the lens.