Do you know that? Find a project management application you like and stick to it. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Dreamweaver 8 Test (Mac Version) 2016

(1 / 97) Last updated: November 26
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

1 Answered Test Questions:

1. In the above Dialog box, where will you specify the name of the Rollover image?

Answers:

• You have to add it in the textbox called "Image Name"

• You have to browse for it through a separate dialog box

• The textbox for specifying the Rollover image is missing in the figure

• You have to browse for it in the box labeled "when clicked, go to URL"


97 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
2. Templates can be used to import and export XML content:

Answers:

• True

• False

3. Which of the server behaviors let you display multiple items returned from a database query, and let you specify the number of records to display per page.

Answers:

• Formats

• Recordset Navigation

• Show Region

• Repeated Region

4. How can you convert tables into layers?

Answers:

• Select the table, click on it and click on the option 'Convert to layers'

• Select the 'Convert tables to layers' option from the Convert submenu under the Modify menu

• Click on the option 'Convert tables to layers' in the main menu

• There is no option in Dreamweaver to convert tables into layers

5. When some of your code snippets appear highlighted with yellow in the design view, what does it mean?

Answers:

• That the document has not been saved after making the changes

• The most recent changes are highlighted in yellow

• The code is invalid

• None of the above

6. Which of the given options lets Dreamweaver automatically save multiple versions of a document?

Answers:

• Auto Backup

• Contribute compatibility

• File Rollback

• None of the above

7. What happens when you apply a template to a web page that already has a template applied to it?

Answers:

• Dreamweaver will match up the content when regions have the same name in both templates. If there is content that does not fit into the new template, it will ask you if you want to delete it or create a new region

• It will display a message that a template is already applied on it

• Dreamweaver will match up the content when regions have the same name in both templates. If there is content that does not fit into the new template, it will overwrite the page with the last applied template

• None of the above

8. What does the z-index value signify in the layers property inspector?

Answers:

• The type of the layer

• The stacking order of the layer

• The size of the layer

• None of the above

9. What will you use to create a Hyperlink Rollover?

Answers:

• CSS Selector styles

• CSS class styles

• HTML Markup

• The Layer style in CSS

10. Where should the embedded stylesheet be placed in an HTML page?

Answers:

• Anywhere

• In the <Head> part of the document within <style></style> tags

• In the <Body> part of the document within <style></style> tags

• In the <embed> tag within the <body> part of the document

11. Which of the following activities, Dreamweaver cannot perform, while the transfer of files to the remote server is taking place?

Answers:

• Typing

• Editing external Style sheets

• Generating side-wide reports

• Refreshing remote view

12. How would you create a new page based on existing built-in Page Designs in Dreamweaver?

Answers:

• Click File > New > Page Design Templates > Create

• Click File > New, Select Page design in the general tab and choose the desired design

• Click File > Import > Page Design

• Click File > Open Recent and choose the desired Page design

13. Which among these options lets you check how the page appears on a handheld device, such as a mobile phone or a BlackBerry device?

Answers:

• The style rendering toolbar

• Reports in Dreamweaver

• The document window

• The file panel

14. Preload images is a handy action you can tie to the onLoad event for a page:

Answers:

• True

• Partially true

• False

15. In the figure, what is the function of the options marked in green?

Answers:

• They are used for clearing columns widths and row heights

• They are used for inserting text in a particular column or row

• They are used for indentation of table

• None of the above

16. Under which style category does the Z-index option appear?

Answers:

• Extensions

• Positioning

• Background

• Box

17. Pick the statement that is True.

Answers:

• You can link an HTML file to a web page by dragging it into the sitemap

• You can save your site map as either a bitmap (.bmp) or a PNG file

• If you do not want to display certain files in the site map, you can mark them as hidden by clicking on the icon and selecting the Show/Hide Link from the View menu

• Both a and b and c are true

• All of the above are false

18. The bottom left of the design view shows the tags as given in the image. What happens when we click on the td tag?

Answers:

• Opens suggestion box for the td tag

• The td tag code is auto corrected

• The td cell is selected

• Nothing happens

19. How can you change the Z-index of the dragging layer with the Drag Layer Behavior?

Answers:

• You cannot change it

• You can make the layer come to the front by checking the "Bring Layer to Front" check box. You can then leave it on top or restore it to its original Z-index

• You can make the layer go to the end by checking the "Put Layer to Back" check box

• You can change it through the Y-index check box

20. In the given figure, what has been shown?

Answers:

• The document window

• The document Panel

• The start page

• The document toolbar

21. The Constrained Movement coordinates in the Drag Layer dialog box are relative to the Web page. State whether true of false.

Answers:

• True

• False

• Partially True

22. Which of the following elements can be added to a template?

Answers:

• Links

• Style sheets

• Behaviors and Java script

• All of the above

• None of the above.

23. Which among these file formats lets you export and import sites in dreamweavers while keeping all the site's settings intact?

Answers:

• zip

• rar

• xml

• cab

24. When working in a collaborative environment using FTP, it doesn't matter if everyone is using Dreamweaver's Check In/Out functionality. True or False?

Answers:

• False, one member of your group could overwrite the work of another member if everyone is not using Check In/Out functionality

• True, you need not use this functionality in a group when you are using a third-party program to manage version control

• Both a and b are true

• Both a and b are false

25. A navigation bar:

Answers:

• Consists of a sequence of images, arranged either horizontally or vertically, that make up a series of navigational buttons

• Consists of a sequence of buttons, arranged either horizontally or vertically

• Consists of a series of navigational buttons

• None of the above

26. File comparing feature can compare either two files on the local server or two files on the remote server and it cannot compare one file on the local server with another file on the remote server?

Answers:

• True

• False

27. How do you define a template's editable regions?

Answers:

• Choose the area to be editable and press F11

• From the menu, choose Modify > Templates > New Editable Region

• Choose the area to be editable, and a pop-up will be displayed automatically, where you can define editable regions

• From the menu, choose Insert > Template Objects > Editable Region

28. You want all the pages of your website to be have a uniform appearance. You decide to use stylesheets to achieve this. What will you do?

Answers:

• Create an HTML Markup style

• Create an External Style sheet and link it to each page of your website

• Embed all the styles in each of the HTML document

• Link all the web pages with a common tag -

29. How does an Editable Region differ from an Optional Region?

Answers:

• Editable Region shows in all the pages, where as an optional region shows only in the selected pages

• Editable Regions cannot contain dynamic content whereas optional regions can

• Editable Regions can only contain text where as optional regions can have an option to contain text or images

• There is no difference between an optional region and editable region

30. Dreamweaver does not have an in built webserver, rather it provides connectivity to the local or remote web servers for the site management.

Answers:

• True

• False

31. How many style sheets can you link to a web page?

Answers:

• Only one

• Ten

• As many as needed

• None of the above

32. In the given image what button is highlighted in yellow?

Answers:

• Stored Procedure

• Dynamic Data

• Delete Record

• Recordset

33. What is the name of the property that lets you specify the number of pixels between the cell content and the cell edge?

Answers:

• Cellpadding

• Cellspacing

• Exclamator

• Seperator

• None of the above

34. Which one of the following attributes limits the number of characters a user can enter in the form text field?

Answers:

• Length

• Size

• MaxChars

• Maxsize

35. In the figure, what is the purpose of # in the 'Link' field?

Answers:

• It is used for creating an anchor link

• Nothing, it shouldn't be entered

• It is used for creating an anchor tag

• It is in the filename which is to be linked

36. What is indicated by the region marked Green?

Answers:

• That the region marked green is locked

• That the region marked green is editable

• That the region marked green is a comment

• That this is a template

37. What is a RecordSet?

Answers:

• A collection of records from a database

• A collection of tables from a database

• A folder set of recorded actions that can be replayed as a macro

• None of the above

38. What does the Dreamweaver cache do?

Answers:

• Enabling the cache speeds up some Dreamweaver features such as updating hyperlinks

• The cache also enables the application to accomplish link and site management tasks quickly

• Both a and b are correct

• None of the above

39. How do you Lock up a file on the remote server to prevent other team members from editing it while you can edit the file yourself?

Answers:

• Make the file read only

• Archive the file

• Check in the file

• Check out the file

40. In the figure, what happens if you do not select a delimiter value?

Answers:

• The file will not import properly, and your data will not be correctly formatted in a table

• The file will not import at all

• The data will not be displayed

• None of the above

41. What is the use of the property "text-decoration=none"?

Answers:

• It will remove all the styles which you have applied to the text

• It will remove the underline (especially if applied to hyperlinks)

• Nothing will change

• None of the above

42. What type of objects are shown in the figure?

Answers:

• Frames

• Common objects

• Forms

• Characters

43. Which among the following is not considered as the document's dependent file?

Answers:

• Design Notes

• External Style Sheets

• Images

• None of the above

44. What is a dynamic page?

Answers:

• That has embedded animation effects

• That has scripted mouse rollover effects

• That has the source computed to generate the output html at the webserver

• That has the source computed in the browser window to generate the output html

45. What is an orphaned file?

Answers:

• A file that has no outgoing links to other pages

• A file with a missing template

• A file that has no incoming links pointing towards it

• A file that is not being used in the site anymore

46. In the given figure, what does the highlighted item in blue show?

Answers:

• A Local folder

• A Dreamweaver site

• Remote ftp

• None of the above

47. For a website that you create in Dreamweaver, where are the working copies of site files on your hard disk?

Answers:

• Local Folder

• Image Folder

• The location of Dreamweaver settings files

• None of the above

48. Jump menus are drop-down lists that contain entries for every page on your site.

Answers:

• True

• False

• Partially True

49. The Drag Layer action assigns three properties to each draggable layer about the position and state of the layer. Which three are these?

Answers:

• MM_UP, MM_BOTTOM and MM_SNAPPED

• MM_LEFT, MM_UPDOWN and MM_SNAPPED

• MM_LEFT, MM_ and MM_SNAP

• MM_UP, MM_DOWN and MM_SNAPPED

50. You can resize an image in the dreamweaver but cannot crop the image, for that you need an external image processing application?

Answers:

• True

• False

51. What is History Panel used for?

Answers:

• To log steps taken in the current document, undo or save them, or automate tasks

• To log the visitors on the site

• To log the users editing the files on the site

• None of the above

52. What is true about live data?

Answers:

• Dreamweaver processes the source within itself and generates the results in the design view

• Dreamweaver saves the file in the webserver directory and provides user a link to view the results

• Dreamweaver sends a temporary copy of the open document to the webserver folder for processing. The resulting page is returned and displayed in Design view and the temporary copy is deleted.

• None of the above

53. How do you disable automatic code re-writing on opening and closing of asp, php or cfm files?

Answers:

• Choose Dreamweaver > Preferences > Code Rewriting. Ensure that Never Rewrite Code is selected and In Files with Extensions contains the appropriate file type.

• Dreamweaver > Preferences > Code Hints. Ensure that Enable Auto Tag Completion and Enable Code Hints are not selected.

• Toggle off Re-write code by clicking on the page.

• You cannot set a preference for this feature

54. You have created a page with a background image. You want the page to be displayed in such a manner that the image remains fixed in its position when the page is scrolled. How will you do this using Dreamweaver?

Answers:

• You will make a class and put it in . In that class you will turn on the option Scrolling="fixed" in background styles while making the CSS Style.

• You will make a class and add it to . In that class you will turn on the option Repeat="fixed" in background styles while making the CSS Style

• It can"t be done through Dreamweaver

55. In the given image, the bindings panel lets you perform which one of the following?

Answers:

• It adds server-side logic to your dynamic pages

• It lets you define sources of dynamic content for your page and add the content to the page

• It automatically generates links between the pages of the site

• None of the above

56. State whether True or False:

A Sitemap can be used to add and delete pages, change page titles and check internal links.

Answers:

• True

• False

57. Stylesheets cannot be used for specifying border styles:

Answers:

• True

• False

58. What is "Set text of frame"?

Answers:

• It is an automatic frameset

• It is a powerful action that lets you completely replace the content of a frame with new text you supply

• It is an action that lets you replace the text in a frameset

• None of the above

59. From where can you insert events?

Answers:

• From the + sign

• Click on events and the list will be displayed

• From the drop down in between events and actions

• None of the above

60. Which option on the property inspector do you select to create a nested list?

Answers:

• The indent button nests one list within another

• The target button

• The nested list button

• None of the above

61. Which menu option brings up this popup box?

Answers:

• File > Export > table

• Modify > Export > Export table

• Export > Export table

• This popup box is not a part of Dreamweaver, because Dreamweaver does not allow exporting of tables

62. While working on a large site, how do you set Dreamweaver to exclude certain folders from site operations such as Get or Put that you perform?

Answers:

• You Check out the concerned folders

• You Check in the concerned folders

• You make the concerned folders read only

• You Cloak the concerned folders

63. Suppose you have set the width of a table column to a certain value, say 50 pixels, but when the page is opened in the browser, the column is not 50 pixels wide. What is the most likely reason?

Answers:

• There may be some problem in the browser

• You haven't set the width of the entire table

• Column widths cannot be specified in pixels

• None of the above

64. Which among the following lets you manage your documents and folders, whether they are part of a Dreamweaver site or on a remote server?

Answers:

• The document window

• The document toolbar

• The file panel

• None of the above

65. Where do you place a Behavior in a Timeline?

Answers:

• You place Behaviors in the B channel at the top of the Timelines panel

• At the bottom of the Timeline

• On the Timeline

• Anywhere in the Timeline window

66. Which among the following file types does not support dynamic pages?

Answers:

• htm

• cfm

• asp

• php

67. Which among these features is used as a guide to re-create a page design that was created in a graphics application such as Macromedia Freehand or Fireworks.

Answers:

• Backdrop Image

• Background Image

• Tracing Image

• None of the above

68. Which among the following gives information for correcting the code when an invalid code is highlighted with yellow?

Answers:

• Code inspector

• Property inspector

• Design view

• None of the above

69. The given image shows a suggestion box that can be turned on and off from?

Answers:

• Edit>Preferences>Code Hints

• Edit>Preferences>Code Format

• Edit>Preferences>Validator

• Edit>Preferences>Default

70. While working in split view how do you switch the view in order to take the design view on the top half and the code view to the bottom half?

Answers:

• Toggle the split view button

• Click on the view options button on the document toolbar and select design view on top

• Click the Show Design View button on the toolbar

• Click view > Switch view

71. State which is true:

Answers:

• Z-Index sets the stacking order of the layers

• Layers can inherit the visibility of their parent tags or can be set independently of the parent to be either visible or hidden

• Both a and b

72. What tag is used to embed the animated GIF file in a document?

Answers:

• embed

• applet

• anim

• img

73. The buttons shown in the given image appear in the property panel when an image is selected. What functions are these buttons used for?

Answers:

• Drawing custom shapes on the image

• Drawing Image map clickable regions on the image

• Custom selection of the image

• None of the above

74. The start page contains buttons for inserting various types of objects such as images, tables, layers into the document?

Answers:

• True

• False

75. Can Editable regions be exported from one template to another?

Answers:

• Yes from the menu, choose File > Export > Export Template Data as XML

• No, Dreamweaver does not have any such feature

• Yes from the menu, choose Modify > Export > Export Editable regions as XML

• Yes but the only for templates which have less than 10 editable regions

76. Pick the statement which is true.

Answers:

• You can use Behaviors, Styles, and Timelines in templates

• You can only apply Behaviors and styles to objects in the original template

• Both a and b are true

• Both a and b are false

77. Which among the given features lets you immediately update the design in all documents based on it.

Answers:

• XHTML

• Bindings

• Build in Page Designs

• Templates

78. Do you need to have a target layer to use the Drag Layer Behavior?

Answers:

• No

• Yes

• Only when you are using it with drop-down menus

• Yes you need target layers along with the destination layer

79. The Code inspector works just like Code view but allows you to work in a separate coding window.

Answers:

• True

• False

80. The applyBehavior() function:

Answers:

• Inserts an event handler into the user's document to call the action function

• Returns one or more functions to be inserted into the of the user"s document

• Is the set of functions

• None of the above

81. Word-spacing and letter-spacing for a class is specified under the Block category:

Answers:

• True

• False

82. In the given image what radio buttons would you choose to insert the pseudo-class a:hover into the HTML of a Web page?

Answers:

• Tag, New Style Sheet File

• Class, this document only

• Advanced this document only

• Class, New Style Sheet File

83. In which ways can you sort a table automatically in Dreamweaver?

Answers:

• Sorting alphabetically or numerically

• Sorting in ascending or descending order

• Sorting from internal to external cells

• Both a and b

• Both a and c

• a, b and c

84. How do you change the default layer size?

Answers:

• Edit>Preference and edit the Layers parameters

• Edit>Preference and edit the defaults parameters

• Edit>Preference and edit the invisible elements parameters

• Edit>Preference and edit the general parameters

85. In which of the following modes is the "visual aid" button on the document toolbar disabled?

Answers:

• Show Design view

• Show Split view

• Show code view

• None of the above

86. Which among the following workspace elements contains buttons that provide options to switch between Design view and Code view?

Answers:

• The standard toolbar

• The coding toolbar

• The document toolbar

• The insert bar

87. Which regions, editable or locked, are highlighted when you are editing the original template file?

Answers:

• The editable regions

• The locked regions

• Both editable and locked regions are highlighted with different colors

• Neither is highlighted, we have to recognize the regions by their headings

88. In the given figure, what is the Split Button used for?

Answers:

• It allows you to see both the code and layout of one area in a file on which you are working

• It splits the code view into two parts, so that the code from two different files can be edited at once

• It splits the code into two halves at the line of demarcation and save the code as two seperate files

• None of the above

89. In the Sitemap, what is the appearance of a file that is checked out?

Answers:

• It has a green check mark beside it

• It has a red check mark beside it

• both a and b are true

• It has a small icon of an eye beside it

• None of the above

90. Dreamweaver can attach a Design Note to any file, whether its a web page or another type of file in a web site. Is this statement true?

Answers:

• No, Dreamweaver cannot attach any design note to any file

• Dreamweaver attaches the Design note to HTML files only

• Yes, Dreamweaver can attach a design note to any file in a web site

• None of the above

91. Which among the following is not a menu item on the selection sub menu?

Answers:

• Comment out lines

• Convert Tabs to line breaks

• Indent

• Remove all tags

92. Pick the statements which are true:

Answers:

• If an event is in parentheses, it can only be attached to a link.

• Dreamweaver automatically wraps an tag around an image to create a null link

• You can not delete a link without removing the Behavior

• All a, b and c are true

• Only a and b are true

• None is true

93. Where do you specify which particular file types should be opened in the code view by default?

Answers:

• Select Dreamweaver > Preferences and type/editor preferences

• Select Edit > Preferences and access Defaults preferences

• Edit the choices in the "code view" menu item on the document toolbar

• You cannot specify any such preference

94. What is the File Extension for template files?

Answers:

• .tmp

• .dwr

• .htm or .html

• None of the above

95. How can you tell which images in your entire site are missing the Alt text?

Answers:

• Run the Missing Alt Text report on the entire site

• Run the report command on the entire site

• Both a and b are true

• Both a and b are false

96. What is missing in the figure?

Answers:

• The option to select the other 'editable regions' is missing

• The option for 'location' of editable regions is missing

• The option of 'old editable regions' is missing

• Nothing is missing

97. What is shown in the given image?

Answers:

• The coding toolbar

• The document toolbar

• The style rendering toolbar

• The standard toolbar

98. When does a person viewing a web page get to see the active link color of a hyperlink?

Answers:

• When viewing a page that has links which have not been visited yet

• While clicking on a hyperlink

• After visiting a link

• While moving the mouse pointer over a link