Do you know that? Do not accept every project you are offered. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Adobe Photoshop CS5 Extended Test 2016

(70, CL) Last updated: August 22
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

70 Answered Test Questions:

1. It is possible to avoid Adjustment Layers while working with the Healing Brush tool.

Answers:

• True

• False

2. What does the Use Global Light option in the Layer Style dialog box do when checked?

Answers:

• It indicates the lighting angle that has been used for every style that you added in your document.

• It shows the opacity that has been used for every style that you added in your document.

• It uses the same lighting angle in every style you add in your document.

• It indicates that the same opacity level will be used for every style you add in your document.

3. What do the Horizontal Type Mask Tool and Vertical Type Mask Tool do?

Answers:

• These tools create a layer mask when you click on stage to enter the text.

• These tools create normal text on screen without creating a new layer.

• These tools create a selection of whatever you type without creating a new layer.

• These tools do nothing special other than creating a simple type layer.

4. ____________________ is a grid-like mesh on your image that contains handles to distort the content the way you want.

Answers:

• Content Aware Scale

• Puppet Warp

• Mixer Brush

• There is no such tool available in Photoshop.

5. You can apply Brush, Eraser and Clone Stamp on vector based layers.

Answers:

• True

• False

6. How does the "Expansion Field" of Puppet Warp tool work?

Answers:

• It lets you expand or contract the outer edge of the mesh by a pixel value.

• It turns the mesh on or off.

• It lets you determine how deep the warping goes.

• It controls the spacing of mesh points.

7. ___________________is a process in which Photoshop responds to your size-change request either by adding or subtracting pixels.

Answers:

• Scale Styles

• Resampling

• Constrain proportions

• None of the above

8. Which of the following settings is/are available in the Lighting Effects dialog box?

Answers:

• Gloss

• Material

• Exposure

• All of the above

9. What purpose does the area marked in blue in the given image serve?

Answers:

• It lets you select between the various options available for workspace.

• It lets you select between the screen modes available in Photoshop.

• It lets you choose how you want your documents to appear on screen.

• None of the Above.

10. __________________filter helps to draw perspective planes or a mesh grid that can be used in editing.

Answers:

• Crosshatch

• Trace Contour

• Vanishing Point

• Graphic Pen

11. Bit depth controls the amount of color information that a pixel can hold.

Answers:

• True

• False

12. It is possible to convert a type layer into a shape layer.

Answers:

• True

• False

13. _____________ makes the pixels you are painting appear behind the pixels already on that layer, while ________________ makes the pixels you paint transparent in brush panel.

Answers:

• Airbrush, Brush Panel

• Opacity, Flow

• Behind mode, Clear mode

• None of the above

14. Which command lets you paste an image inside the selection you have made?

Answers:

• Paste Into

• Paste In Place

• Paste Outside

• All of the above

15. How do you use a shape with gradient as a mask as shown in the image above?

Answers:

• Mask the object. Select the shape layer and go to the Blending Options. Check Blend Interior Effects as a Group and uncheck Blend Clipped Layers as a Group.

• Mask the object. Select the shape layer and go to the Blending Options. Check Blend Clipped Layers as a Group and uncheck Blend Interior Effects as a Group.

• Mask the object. Select the shape layer and go to the Blending Options. Check Layer Mask Hide Effects.

• Mask the object. Select the shape layer and go to the Blending Options. Check Transparency Shape Layers and uncheck Vector Mask Hide Effects.

16. A gray warning symbol means that you are using a font that is not installed in your system, whereas a yellow warning symbol means that the document you have opened was created in a different version of Photoshop and that the text may get reflowed if you edit it.

Answers:

• True

• False

17. How do you write around any shape as shown in the image above?

Answers:

• Select Type tool>> Mouseover the shape or path and start writing when the cursor shape changes to type cursor with a curved line on it.

• Select Type tool>> Choose the Warp text option from the Options bar and choose the shape you want to give the text.

• Type the required text and transform it with the help of different transform tools to adjust it according to the shape.

• It is not possible to achieve this effect in Photoshop.

18. Which of the following values define the maximum hardness and softness limits of the round brush tip?

Answers:

• 50, 75

• 0, 50

• 0, 100

• 50, 100

19. What option in the Character panel will you choose for moving the text away or toward the shape it is bound to?

Answers:

• Kerning

• Leading

• Baseline shift

• Tracking

20. What effect will checking the Constrain Proportions option shown above have on the size of an image?

Answers:

• It will let you change the width and height of the document independently.

• It will fix the width and the height of the document.

• It will scale the image proportionally.

• It has nothing to do with the size of the document.

21. Using Render filters, you can :

Answers:

• sharply define a selection.

• create cloud patterns.

• remove noise.

• geometrically distort an image.

22. Which method of Resample Image gives the lowest image quality?

Answers:

• Bicubic Sharper

• Bilinear

• Nearest Neighbor

• Bicubic

23. Which of the following options will you choose if you want to increase or decrease the size of the mask while editing the mask?

Answers:

• Density

• Apply Mask

• Mask Edge

• Load selection from mask

24. ____________________is the process of converting vector based layers into pixel based layers.

Answers:

• Rasterizing

• Masking

• Convert to Smart Object

• Link layers

25. _________________control how pixels on different layers interact with each other.

Answers:

• Gradient Mask

• Channels

• Layer Blend Modes

• Path

26. In the Screen layer blend mode, Photoshop multiplies the opposite of the blend and base colors, making everything very light.

Answers:

• True

• False

27. Filters can affect multiple layers simultaneously.

Answers:

• True

• False

28. What do the width and height of the histogram in levels adjustments represents?

Answers:

• Brightness, Contrast

• Tonal range from darkest to lightest, number of pixels at particular level of brightness

• Hue/Saturation, Lightness

• None of the above

29. Levels adjustments do NOT change the intensity levels of your shadows, midtones, and highlights.

Answers:

• True

• False

30. Anti-aliasing allows you to smoothen the edges of a selection as well as smoothen text.

Answers:

• True

• False

31. Smooth and Corner are two kinds of anchor points in Photoshop.

Answers:

• True

• False

32. What option will you choose if you want to merge a selected layer with the layer lying immediately below it?

Answers:

• Merge linked

• Merge selected

• Merge down

• Merge visible

33. What are the names of the tools marked in red in the image above?

Answers:

• New path, Delete path

• Load path as selection, Make work path from selection

• Fill path with foreground color, Stroke path with brush

• None of the above

34. Revert command reverts the document to its most recent saved state.

Answers:

• True

• False

35. The Fractional widths command in the Character panel rounds character widths to the nearest part of a pixel instead of the normal whole pixel.

Answers:

• True

• False

36. Duotone refers to an image that's made from two ink colors.

Answers:

• True

• False

37. Which layer blend mode lightens the image by decreasing its contrast?

Answers:

• Overlay

• Color Burn

• Vivid Light

• Color Dodge

38. Which option in Stamp tool will you select if you want to clone all the layers simultaneously?

Answers:

• Opacity

• Flow

• Sample All Layers

• Mode

39. Alpha Channels are basically grayscale representations of saved selections.

Answers:

• True

• False

40. ________________ does NOT affect the original quality and size even if you resize the object.

Answers:

• Transform

• Clipping Mask

• Smart Object

• Rasterizing

41. Images in which mode are called 1-bit images?

Answers:

• CMYK color mode

• RGB color mode

• Bitmap color mode

• High Dynamic Range

42. What are anchor points?

Answers:

• They define the ending points of a path and makes it closed path.

• They define the starting point of any shape.

• They are the control points which gives shape to each segment of a line.

• They just define the outer boundary of any shape.

43. Channels contain all the color information of a Photoshop document.

Answers:

• True

• False

44. You can define the area that you want to crop out of any image using the Crop tool.

Answers:

• True

• False

45. Which of the following action sequences will make the above given dialog box appear on screen?

Answers:

• File>Scripts>Load Images into Stack

• File>Import>Video Frames to Layers

• File>Automate>Photomerge

• File>Scripts>Image Processor

46. Content Aware Scale tool can work on the locked background layer.

Answers:

• True

• False

47. Which of the following are image sharpening techniques available in Photoshop?

Answers:

• High Pass

• Unsharp Mask

• Smart Sharpen

• All of the above

48. The Mode pop-up menu of Puppet warp tells Photoshop how stretchable you want the mesh to be.

Answers:

• True

• False

49. ____________________ helps change the spacing between all letters in a word by the same amount.

Answers:

• Horizontal scale

• Leading

• Kerning

• Tracking

50. What is the subtractive color system used for?

Answers:

• For printing colors

• For onscreen colors

• Both a and b

• None of the above

51. What will be the default blending mode of a layer group?

Answers:

• Hard Mix

• Pass Through

• Dissolve

• Multiply

52. Which among the following is measured in terms of pixels per inch in any Photoshop document?

Answers:

• Bit

• Bit depth

• Pixel Aspect Ratio

• Resolution

53. Which tool of Photoshop makes the image shown above appear on screen?

Answers:

• Levels

• Curves

• Vibrance

• Threshold

54. Proximity Match option in Spot Healing Brush tells it to use pixels just outside the edge of your cursor to fix spots.

Answers:

• True

• False

55. The Path Selection tool lets you select individual nodes on the path, whereas the Direct Selection tool lets you the select path as a whole.

Answers:

• True

• False

56. With which options can you get the effects shown in the image above?

Answers:

• Drop Shadow, Inner Shadow, Bevel and Emboss, Pattern Overlay

• Inner Shadow, Bevel and Emboss, Satin, Stroke

• Bevel and Emboss, Satin, Stroke, Gradient Overlay

• Outer Glow, Color Overlay, Stroke, Inner Glow

57. __________________ appears when you check the Tint checkbox, as shown in the image above, in the Adjustments panel>> Black & White layer.

Answers:

• Sepia tone

• Fake duotone

• Hue/Saturation

• Color Balance

58. What file formats are available to you when you save a file using the Save for Web & Devices dialog box?

Answers:

• JPEG

• PNG-8

• WBMP

• All of the above

59. How many drawing modes are available in Photoshop?

Answers:

• 3

• 5

• 4

• 2

60. How many channels do lab colors have?

Answers:

• 5

• 2

• 4

• 3

61. Which of the following options are contained in the Brush dialog box?

Answers:

• Scattering

• Color Dynamics

• Transfer

• All of the above

62. Image Processor option is used for resizing the Images in masses.

Answers:

• True

• False

63. Onscreen images are called ___________________because they are made up of red, blue, green light.

Answers:

• Colored Images

• Vector Images

• Raster Images

• Composite Images

64. What does the Baseline option in the Curves Display Options dialog box do?

Answers:

• It lets you see a separate curve for each channel in your document.

• It tells Photoshop to display the original curve as a straight line.

• It determines whether Photoshop displays a light-gray version of your image's histogram behind the grid.

• It makes Photoshop display horizontal and vertical "helper" lines when you drag a point to help you align it properly.

65. __________________ is/are available only if you have an alpha channel selected.

Answers:

• Channel Options

• Split Channels

• Panel Options

• Spot Channel

66. Which option allows you to change the Background layer's appearance when part of your image is transparent?

Answers:

• Opacity

• Transparency

• Performance

• Interface

67. Which of the given image(s) belongs to the red channel if the source image is in RGB mode?

Answers:

• First

• Second

• Third

• None of the above

68. How many drawing modes are available in Photoshop, when you work with shape or pen tools?

Answers:

• 3

• 5

• 4

• 2

69. Which of the following values define the maximum softness and hardness limits of the round brush tip?

Answers:

• 50, 75

• 0, 50

• 0, 100

• 50, 100

70. Which "layer blend mode" lightens the image by increasing its contrast?

Answers:

• Overlay

• Color Burn

• Vivid Light

• Color Dodge