Do you know that? Women (47%) tend to have more free time than men do (45%) once they�re self-employed next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Adobe Illustrator CS5 Extended Test 2016

(67, CL) Last updated: September 14
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

67 Answered Test Questions:

1. Which of the following options will help you make the object movement stationary along with the grid movement in the active Vanishing Plane dialog box?

Answers:

• Do Not Move

• Move All Objects

• Copy All Objects

• None of the above

2. Which option under the Envelope Distort command in the Object menu would you use to get the result shown in figure B from the original figure A?

Answers:

• Make With Warp

• Make With Mesh

• Make With Top Object

• None of the above

3. Which option gives you the result shown in the image above while using the Envelope Distort command in the Object menu?

Answers:

• Make with Warp

• Make with Mesh

• Make with Top Object

• None of the above

4. Identify the Draw Normal drawing mode out of the three drawing modes, marked as A, B and C, in image above.

Answers:

• C

• B

• A

• None of the above

5. Adobe Illustrator allows creating multiple grids in a document.

Answers:

• True

• False

6. The ___________________option in the Define Perspective Grid dialog box is enabled when you select the three-point perspective.

Answers:

• Viewing Angle

• Scale

• Third Vanishing Point

• Horizon Height

7. Identify the tools shown in the image above.

Answers:

• Wrap Tool, Bloat Tool

• Symbol Sprayer Tool, Blend Tool

• Perspective Grid Tool, Perspective Selection Tool

• Smooth Tool, Blob Brush Tool

8. It is possible to share your computer screen, send chat messages, and communicate with ConnectNow in Adobe Illustrator.

Answers:

• True

• False

9. Which option will you choose in the Shape Builder tool dialog box to convert an open path into a region?

Answers:

• Gap Detection

• In Merge Mode, Clicking the Stroke Splits the Path

• Consider Open Filled Paths as Closed

• Highlight Stroke When Editable

10. The Transform Again command in the Object menu allows you to repeat a move, scale, rotate, reflect, or shear operation in the same proportions till you perform a different proportion.

Answers:

• True

• False

11. A symbol set is a group of symbol instances that you create with the Symbol Sprayer tool.

Answers:

• True

• False

12. The__________________ option of the Polar Grid tool specifies the number of circular concentric dividers you want to appear in the grid.

Answers:

• Radial Dividers

• Create Compound Path From Ellipses

• Fill Grid

• Concentric Dividers

13. What does it indicate when the cursor changes its shape, to that shown in the image above, while using pen tool?

Answers:

• It indicates that you are adding new anchor point.

• It indicates that you are drawing a freeform path.

• It indicates that the pointer is positioned correctly to close the path.

• It indicates that the pointer is ready to convert the point into a curve.

14. The_________________________ creates flare objects with a bright center, a halo, and rays and rings.

Answers:

• Flare tool

• Star tool

• Mesh tool

• Blend tool

15. Any change in the stacking order of the attributes in the Appearance panel does NOT affect the visual look of the object.

Answers:

• True

• False

16. The higher value of the Fidelity option of the Pencil tool options makes ______________ and less ____________ paths.

Answers:

• smoother, complex

• sharp, irregular

• complex, smooth

• None of the above

17. The Crop Marks option in the Effect menu is a raster effect.

Answers:

• True

• False

18. The pointer in the Perspective Grid tool changes according to the selection of the plane.

Answers:

• True

• False

19. You can transform graphs, guides, or linked objects using envelopes.

Answers:

• True

• False

20. Which option of Smart Guides identifies the anchor points and paths as you hover your mouse over them?

Answers:

• Measurement Labels

• Object Highlighting

• Anchor/Path Labels

• Snapping Tolerance

21. The ____________________option applies a fill to pencil strokes drawn by you.

Answers:

• Edit Selected Paths

• Fidelity

• Smoothness

• Fill New Pencil Strokes

22. The ___________________option in the Define Perspective Grid dialog box determines the positions of the left and right vanishing points from the observer.

Answers:

• Viewing Angle

• Scale

• Third Vanishing Point

• Horizon Height

23. Nonzero winding fill rule is the default rule to determine if a point is outside or inside a shape.

Answers:

• True

• False

24. ____________________ effects sharply define a selection by clumping pixels of similar color values.

Answers:

• SVG

• Sketch

• Pixelate

• Warp

25. What does the letter "B" indicate in the image above?

Answers:

• Horizontal Grid Plane

• No Active Grid Plane

• Left Grid Plane

• None of the above

26. Identify the points highlighted in the image above.

Answers:

• Show Ruler, Show Grid

• Station Point, Changed Ruler Origin

• Show Grid, Changed Ruler Origin

• Changed Ruler Origin, Station Point

27. The Transform Both option in the Transform panel lets you transform the pattern along with the object.

Answers:

• True

• False

28. How many types of Perspective Grid Presets are there in Adobe Illustrator and can we add new presets in it?

Answers:

• 3, Yes

• 5, No

• 2, No

• 6, No

29. The _______________________option of the Envelope Options specifies how precisely you want the object to fit the envelope mold.

Answers:

• Preserve Shape Using

• Fidelity

• Distort Pattern Fills

• Anti-Alias

30. Identify the option circled in red in the image above.

Answers:

• Break Link To Symbol

• Place Symbol Instance

• Symbol Options

• New Symbol

31. The _________________________attribute of the Perspective Grid determines the grid cell size.

Answers:

• Third Vanishing Point

• Units

• Viewing Angle

• Gridline every

32. How does checking the "Align New Objects to Pixel Grid" option, highlighted in red in the image above, affect the new objects drawn by you?

Answers:

• It enables an object to have its vertical and horizontal paths aligned to the pixel grid.

• It enables an object to have its curved paths aligned to the pixel grid.

• It provides a crisp appearance to the curved path aligned to the pixel grid even in the raster output.

• a and b

33. What is the icon shown above called, as found under the Control panel of the Pen tool?

Answers:

• Convert selected anchor point to corner

• Isolate Selected Object

• Cut paths at selected anchor points

• Align to Selection

34. What is the tool shown in the image above called and what does it do?

Answers:

• Direct Selection tool; selects points or path segments within objects.

• Lasso tool; selects points or path segments within objects.

• Group Selection tool; selects objects and groups within groups.

• Selection tool; selects entire objects.

35. Which of the following tools CANNOT be used with the Perspective Grid tool?

Answers:

• Flare Tool

• Star Tool

• Spiral Tool

• Polar Grid Tool

36. What does the Decay option of the Spiral tool do?

Answers:

• It specifies the distance from the center to the outermost point in the spiral.

• It specifies the amount by which each wind of the spiral should decrease relative to the previous wind.

• It specifies how many segments the spiral has.

• It specifies the direction of the spiral.

37. Which of the following arranges multiple artboards in a single row?

Answers:

• Grid by Row

• Arrange by Row

• Both a and b.

• There is no such option available.

38. Negative value for the slope of an arc creates a concave slope.

Answers:

• True

• False

39. Why do we use the Appearance panel?

Answers:

• To view the position of the selected object.

• To view and adjust the appearance attributes of an object, group, or layer.

• To view masking effects.

• None of the above.

40. Which of the following Pathfinder effects are available on the Pathfinder panel?

Answers:

• Divide

• Trim

• Minus Back

• All of the above

41. _____________________ modifies an object or layer permanently.

Answers:

• Filter

• Effect

• Appearance

• All the above three options modify the object permanently.

42. A path is made up of one or more _____________or _______________.

Answers:

• dots, lines

• fills, strokes

• anchor points, pixels

• straight, curved segments

43. Stylize effect adds XML-based graphic properties such as drop shadows to your artwork.

Answers:

• True

• False

44. Which of the following acts as a cookie cutter or stencil, using a selected object to cut through other objects, discarding the original selection?

Answers:

• Split Into Grid command

• Knife tool

• Divide Objects Below command

• Clipping masks

45. The anchor points of the connecting segments display__________________ .

Answers:

• direction points

• direction lines

• direction handles

• segments

46. What does the Edit Artboards option, outlined in red in the image above, do?

Answers:

• It lets you change units of measure, transparency grid options, background color, and type settings in the Document Setup dialog box.

• It closes the Document Setup dialog box and activates the Artboard tool.

• It activates the Simulate Colored Paper option to print the document on colored paper.

• None of the above.

47. Only artboards can have rulers.

Answers:

• True

• False

48. Perspective Grid automatically adjusts the_____________________________ to match the height of the top face of the cube with automatic plane positioning on.

Answers:

• Left grid plane

• Horizontal grid plane

• Right All Objects

• All of the above

49. Extruding and Revolving are the two ways to convert 2-dimensional objects into 3-dimensional objects.

Answers:

• True

• False

50. What does the toggle option on the Control panel of artboard, shown in the image above, allows you to do when it is in an active state?

Answers:

• It adds a new artboard to the document.

• It takes you to the Artboard Options dialog box where you can change various settings of the artboard.

• It copies the artboard with the artwork.

• It allows you to change the orientation of the artboard.

51. FXG does not provide mapping for Drop Shadow, Inner/Outer Glow, and Blur.

Answers:

• True

• False

52. Symbols can be reused in a document.

Answers:

• True

• False

53. The ______________________ option, in the Object Mosaic dialog box under the Object menu, makes the tiles square, using the number of tiles specified in Number Of Tiles.

Answers:

• Constrain Ratio

• Resize Using Percentages

• Use Ratio

• Delete Raster

54. Artboards specify the printable boundaries of artwork, whereas crop marks don't affect the printed area.

Answers:

• True

• False

55. The 9-slice scaling grid is visible only in isolation mode and you can scale the content of each grid independently.

Answers:

• True

• False

56. Which option in the stylize sub-menu of the Effect menu controls the amount the scribble lines curve before they reverse direction?

Answers:

• Angle

• Path Overlap

• Variation

• Curviness

57. On the graphics tablet that can detect how close to vertical the pen is, the ___________ option of the Eraser tool varies in angle, roundness, or diameter based on the pressure of a drawing stylus.

Answers:

• Stylus Wheel

• Bearing

• Rotation

• Angle

58. Which of the following tools performs different tasks related to symbols?

Answers:

• Symbol Shifter tool

• Symbol Scruncher tool

• Symbol Stainer tool

• a and b

• All of the above

59. ______________________ display guidelines that are generated along the center and edges of geometric objects, while __________________________display guidelines as you draw new objects.

Answers:

• Alignment Guides, Construction Guides

• Anchor/Path Labels, Measurement Labels

• Measurement Labels, Construction Guides

• Construction Guides, Alignment Guides

60. The Blend tool command lets you create blends, which are a series of intermediate objects and colors between two or more selected objects.

Answers:

• True

• False

61. Which option in the FXG dialog box gives you better re-editability when you import FXG files in Illustrator?

Answers:

• Show Code

• Include Unused Symbols

• Save Illustrator Private Data

• Downsample Linked Images

62. ____________________ effects generate pixels, whereas _______________________determines how transparent areas of the vector graphic are converted to pixels.

Answers:

• Vector, Anti-Alias

• Raster, Background

• Raster, Color Model

• Vector, Add Around Object

63. A scaled symbol may not produce crisp paths although it is pixel-aligned by property.

Answers:

• True

• False

64. Which option lets you choose between already defined dimensions in the Artboards Options dialog box?

Answers:

• Orientations

• Presets

• Artboards

• Update While Dragging

65. Which option in the Control panel of the Pen tool converts an edge point into a smooth curve?

Answers:

• Cut Path At Selected Anchor Points

• Isolate Selected Object

• Convert Selected Anchor Points to Smooth

• Reference point

66. What does the icon, shown in the image above, indicate as it appears in the Layers panel?

Answers:

• It indicates that the item is not targeted and has no appearance attributes beyond a single fill and a single stroke.

• It indicates that the item is targeted and has appearance attributes.

• It indicates that the item is targeted but has no appearance attributes beyond a single fill and a single stroke.

• It indicates that the item is not targeted but has appearance attributes.

67. ____________________ lets you combine multiple objects and specify how you want each object to interact with the other objects.

Answers:

• Compound shapes

• Compound paths

• Pathfinder effects

• None of the above