Do you know that? 46% of freelancers typically work for a client for one year or longer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Adobe Illustrator CS3 Test (Mac Version) 2016

(94, CL) Last updated: October 17
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

94 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the following is not a Path kind of an Anchor Point?

Answers:

• Round Points

• Corner Points

• Smooth Points

• All of the above

2. Refer to the given image.

Which option indicates that the item is targeted and has Appearance attributes in the Layers panel?

Answers:

• A

• B

• C

• D

3. Which of the Composition methods will you choose when you want manual control over how lines break?

Answers:

• Every-line Composer

• Single-line Composer

• Both a and b

• None of the above

4. Which of the following is not true about the Raster Effects?

Answers:

• Raster Effects are effects that generate pixels, rather than Vector data

• Raster Effects do not include SVG Filters

• You can set rasterization options for a document by choosing Effect > Document Raster Effects Settings

• All of the above

5. State whether True or False:

By default, white strokes or fills in an Illustrator artwork are exported to AutoCAD formats as black strokes or fills; and black strokes or fills in an Illustrator artwork are exported to the AutoCAD format as white.

Answers:

• True

• False

6. Which of the following options is not true about the Scratch Area?

Answers:

• The Scratch Area is the area outside the artboard

• The Scratch Area represents a space on which you can create, edit, and store elements of an artwork before moving them onto the artboard

• Objects placed onto the Scratch Area are visible on the Screen and can be printed

• All of the above

7. Which of the Change Case options will you choose to capitalize the first letter of each word?

Answers:

• Uppercase

• Lowercase

• Title Case

• Sentence Case

8. By default, the Illustrator assigns a unique color up to how many colors to each layer in the Layers panel?

Answers:

• 10

• 9

• 8

• 7

9. Which of the following is not a Page Orientation type?

Answers:

• Landscape Left

• Landscape Down

• Portrait Up

• Portrait Down

10. Refer to the given image.

Which of the following Drawing tools is used in the given picture?

Answers:

• Polar Grid tool

• Spiral tool

• Rectangular Grid tool

• Flare tool

11. Refer to the given image.

Which of the following Reshaping tools is used in Picture1 to achieve the result of Picture2?

Answers:

• Crystallize tool

• Wrinkle tool

• Scallop tool

• Bloat tool

12. Which among the following attributes are preserved when you paste the Illustrator artwork into Flash?

Answers:

• Linked images

• Symbols

• Gradient definitions

• All of the above

13. State whether True or False:

You can create multiple crop areas for your document, but only one crop area can be active at a time.

Answers:

• True

• False

14. Which Command is used to round the corners of the objects?

Answers:

• Choose Effect > Stylize > Round Corners

• Choose Filter > Stylize > Round Corners

• Both a and b

• None of the above

15. State whether True or False:

The Lock menus are disabled when you are in the Isolation mode.

Answers:

• True

• False

16. Which of the given options will you choose to highlight the gaps in a Live Paint group?

Answers:

• Choose Object > Live Paint > Show Live Paint Gaps

• Choose Select > Show Live Paint Gaps

• Choose View > Show Live Paint Gaps

• All of the above

17. State whether True or False:

You can map only 2D artwork that is stored in the Symbols panel to a 3D object.

Answers:

• True

• False

18. Refer to the given image.

Which of the given options displays embedded artwork in the Links panel?

Answers:

• A

• B

• C

• D

19. Which of the following options will you select to hide the Tools panel?

Answers:

• Select Window > Tools

• Select View > Hide tools

• Select Select > Hide tools

• All of the above

20. What cannot be recorded in Actions?

Answers:

• Commands in the Effects and View menus

• Commands that display or hide panels

• The use of the Selection, Pen, Paintbrush, Pencil, Gradient, Mesh tools

• All of the above

21. State whether True or False:

When the View > Pixel Preview option is selected, Snap to Grid changes to Snap to Pixel.

Answers:

• True

• False

22. How will you average the position of the Anchor Points?

Answers:

• Choose Select > Object > Average

• Choose Edit > Object > Average

• Choose Object > Path > Average

• All of the above

23. Refer to the given image.

Which of the following Graph tools is used on the given picture?

Answers:

• Column Graph tool

• Stacked Column Graph tool

• Bar Graph tool

• Stacked Bar Graph tool

24. Which among the following is not an SVG event?

Answers:

• Onkeydown

• Onkeyrelease

• Onkeypress

• Onkeyup

25. State whether True or False:

You can use the Layers panel to display some items as Outlines.

Answers:

• True

• False

26. State whether True or False:

By default, the Strokes and Effects are not scaled along with the objects.

Answers:

• True

• False

27. Which of the following is not true about Vector graphics?

Answers:

• They are made up of lines and curves defined by mathematical objects

• They maintain crisp edges when resized

• They are the best choice for artwork, such as logos

• They are resolution-dependent

28. Which of the following types of artwork results into a smaller sized document?

Answers:

• Linked artwork

• Embedded artwork

• Both a and b

• None of the above

29. Which of the following Colors are not included in the document when you automatically add colors to the Swatches panel?

Answers:

• Colors inside the Opacity Masks

• Interpolated colors in Blends

• Guide Colors

• All of the above

30. Refer to the given image.

Which of the given options displays Mesh Point in a picture of a mesh object?

Answers:

• A

• B

• C

• D

31. When does a Triangle appear in the Layer panel?

Answers:

• When an item in the Layers panel contains other items

• When an item contains no additional items

• When a layer is empty

• Both b and c

32. Which among the following options will you select to find Stray Anchor Points?

Answers:

• Choose Select > Object > Stray Points

• Choose View > Stray Points

• Choose Object > Stray Points

• All of the above

33. Which of the Mac OS Keyboard Shortcuts will you use to toggle the selection between the fill and the stroke?

Answers:

• >

• Shift + X

• D

• X

34. State whether True or False:

Slices created with the Object > Slice > Make command are released, not deleted.

Answers:

• True

• False

35. Why do we use the Simplify Path option?

Answers:

• It uses the Standard menu functions to copy and paste Paths within or between applications

• It removes extra Anchor Points without changing the shape of the path

• It adds anchor points to smoothen the path

• All of the above

36. How will you add Arrowheads to lines?

Answers:

• Choose Effect > Path > Add Arrowheads

• Choose Filter > Stylize > Add Arrowheads

• Choose Effect > Stylize > Add Arrowheads

• Both b and c

37. Which of the following is not an option to create a 3D object?

Answers:

• Extruding

• Revolving

• Embossing

• All of the above

38. Refer to the given image.

Which option displays Image Slice as shown in the picture?

Answers:

• A

• B

• C

• None of the above

39. Which of the Mac OS Keyboard Shortcuts will you use to Show/Hide all panels?

Answers:

• Tab

• Shift + Tab

• Ctrl-click

• None of the above

40. Refer to the given image.

When does a Live Paint Bucket tool pointer change to display three colors, as shown in the picture?

Answers:

• When you select a color from the Color Guide

• When you select a color from the Swatches panel

• When you select a color from the Color Picker

• All of the above

41. Which of the given options will you choose to convert a Mesh object back to a Path object?

Answers:

• Choose Select > Object > Offset Path and then enter zero for the offset value

• Choose Object > Path > Offset Path and then enter zero for the offset value

• Both a and b

• None of the above

42. How will you change the color mode of a document?

Answers:

• Choose Edit > Mode > CMYK Color

• Choose Select > Object > CMYK Color

• Choose File > Document Color Mode > CMYK Color

• All of the above

43. Refer to the given image.

Which of the given options displays Baseline Shift?

Answers:

• A

• B

• C

• D

44. Which of the given options will you choose to import variables into Illustrator from an XML file?

Answers:

• Choose Save Variable Library from the Variables panel menu

• Choose Load Variable Library from the Variables panel menu

• Both a and b

• None of the above

45. Refer to the given image.

Which of the given Pathfinder options is used on Picture1 to achieve the result of Picture2?

Answers:

• Trim

• Merge

• Crop

• Outline

46. Which Command will you select to import files?

Answers:

• Check In

• Place

• Device Central

• None of the above

47. Refer to the given image.

Which of the given options removes the existing profile from the document, as shown in the picture?

Answers:

• A

• B

• C

48. Which options will you choose to convert a non-native art to an Illustrator object?

Answers:

• Choose Window > Variables

• Choose Object > Rasterize

• Choose Window > Type > OpenType

• Choose Edit > SWF Presets

49. What types of Variables can you create in Illustrator?

Answers:

• Graph Data

• Linked File

• Visibility

• All of the above

50. Which of the following is not a method to create Type?

Answers:

• Point type

• Area type

• Type on a path

• Bound type

51. Refer to the given image.

Which of the given options is used to indicate the composite kind of fonts?

Answers:

• A

• B

• C

• D

52. Refer to the given image.

Which of the following options will you select to preview in a web browser in the Save For Web & Devices dialog box?

Answers:

• A

• B

• C

• D

53. Which among the given features do not work on Live Paint groups?

Answers:

• Gradient Meshes

• Graphs

• Flares

• All of the above

54. What does PNG stand for?

Answers:

• Port Network Graphics

• Portable Network Graphics

• Port Net Graphics

• None of the above

55. Which given methods will you select to Cut, Divide, and Trim the objects?

Answers:

• Compound paths and compound shapes

• Clipping Masks

• Split Into Grid command

• All of the above

56. Refer to the given image.

Which of the following options does not work when a document has only one layer?

Answers:

• A

• B

• C

• All of the above

57. Which among the following options will you choose to select all the unselected objects, and deselect all the selected objects?

Answers:

• Choose Select > Reselect

• Choose Select > Inverse

• Choose Select > Deselect

• All of the above

58. State whether True or False:

To delete the variable without confirmation, drag it to the Delete Variable icon.

Answers:

• True

• False

59. Refer to the given image.

Which of the following options displays the Reference Point Locator in the Transform panel?

Answers:

• A

• B

• C

• None of the above

60. Why do we use the Release To Layers command?

Answers:

• It enables you to divide a single object into multiple objects that make up its appearance

• It redistributes all of the items in a layer into individual layers and can build new objects in each layer based on the object's stacking order

• You can use this command to paint different path segments and fill enclosed paths with different colors, patterns, or gradients

• All of the above

61. Which of the given options will you choose to reorient the Bounding box after you rotate it?

Answers:

• Choose View > Reset Bounding Box

• Choose Object > Transform > Reset Bounding Box

• Choose View > Transform > Reset Bounding Box

• Both b and c

62. Refer to the given image.

Which of the following feature is used on Live Paint Picture1 to achieve the result of Live Paint Picture2?

Answers:

• Release

• Expand

• Merge

• All of the above

63. State whether True or False:

You cannot create Mesh objects from linked images.

Answers:

• True

• False

64. State whether True or False:

Image Maps enable you to link polygonal or rectangular areas in your artwork, while the Slices enable you to link only the rectangular areas.

Answers:

• True

• False

65. Which of the following Modes do not blend Spot Colors?

Answers:

• Difference

• Exclusion

• Saturation

• All of the above

66. Which of the given Commands will you use to bring artwork from a Photoshop files into an Illustrator?

Answers:

• Open

• Paste command

• Place

• All of the above

67. Which among the following Screen modes does not display a Title Bar?

Answers:

• Maximized Screen mode

• Full Screen mode with Menu Bar

• Full Screen mode

• All of the above

68. Refer to the given image.

Which of the following options displays an Artboard?

Answers:

• A

• B

• C

• D

69. Refer to the given image.

Which of the given options displays Ordinals in the OpenType panel?

Answers:

• A

• B

• C

• D

70. Which options will you select to remove an Envelope?

Answers:

• Choose Object > Envelope Distort > Release

• Choose Object > Envelope Distort > Expand

• Both a and b

• None of the above

71. What do you mean by Tab Leaders?

Answers:

• A tab leader creates multiple tabs based on the distance between the tab and the left indent or the previous tab stop

• A tab leader is a repeated pattern of characters, such as a series of dots or dashes, between a tab and the following text

• Both a and b

• None of the above

72. Refer to the given image.

Which of the given options opens the Colors in the Live Color dialog box, as shown in the picture?

Answers:

• A

• B

• C

• D

73. Refer to the given image.

What does the plus sign next to Head2 indicate in the given picture?

Answers:

• It indicates that there are overrides to the style

• It indicates the style name

• It indicates that the style cannot be used

• All of the above

74. Which of the given options will you choose to lock all the Slices?

Answers:

• Choose View > Lock Slices

• Click the Slices' Edit column in the Layers panel

• Both a and b

• None of the above

75. Which of the Mac OS Keyboard Shortcuts will you use to switch between the Direct Selection tool and the Group Selection tool?

Answers:

• Shift-click

• Cmd

• Opt

• Shift-drag

76. Refer to the given image.

Which of the given options in the Swatches panel displays Spot Color, as shown in the picture?

Answers:

• A

• B

• C

• D

77. Refer to the given image.

Which of the given options displays the Reduce to Basic Appearance button in the Appearance Panel Overview?

Answers:

• A

• B

• C

• D

78. Which options will you use to display the Document Info panel?

Answers:

• Choose File > Document Info

• Choose View > Document Info

• Both a and b

• Choose Window > Document Info

79. Refer to the given image.

Which of the options displays Modal Control in the given picture?

Answers:

• A

• B

• C

• D

80. Which among the following is not true about the Merging and Flattening Layers?

Answers:

• They both let you consolidate objects

• The stacking order of the artwork remains the same, with either option

• Both a and b

• Layer-level attributes, such as Clipping Masks, are preserved while merging and flattening

81. Which of the Mac OS Keyboard Shortcuts will you use to Play the current action?

Answers:

• Double-click the Folder icon

• Opt-click Play button

• Cmd-double-click Play button

• All of the above

82. Which among the given options lets you preview how your document will appear on a particular mobile phone or a device?

Answers:

• File > Device Central

• View > Proof Colors

• Both a and b

• None of the above

83. Which of the Mac OS function keys will you use to create a new symbol?

Answers:

• cmd+F9

• F8

• F7

• F6

84. Which of the following effects adds XML-based graphic properties to your artwork?

Answers:

• Effect > SVG Filters

• Effect > Texture

• Effect > Pixelate

• All of the above

85. Which options will you choose to preview how objects will appear when Rasterized?

Answers:

• Choose Window > Rasterized

• Choose View > Proof Colors

• Choose View > Pixel Preview

• Choose Filter > Raster Effects

86. Which of the following formats is the standard format for optimizing images for mobile devices?

Answers:

• WBMP

• SWF

• SVG

• PNG-8

87. Refer to the given image.

Which of the given options displays the Art Brush?

Answers:

• A

• B

• C

• D

88. Refer to the given image.

When does a cube appear in the Color Picker, as shown in the picture?

Answers:

• When you select an Out-of-gamut color

• When you select a Non safe web color

• Both a and b

• None of the above

89. Which of the Filters is not available with documents in the CMYK color mode?

Answers:

• Distort

• Sketch

• Stylize

• All of the above

90. Refer to the given image.

Which of the following options displays the Target column in the Layer Panel?

Answers:

• A

• B

• C

• D

91. Which of the given options will you choose to display the Glyphs panel overview?

Answers:

• View > Glyphs

• Type > Glyphs

• Window > Type > Glyphs

• Both b and c

92. Which of the given Symbolism tools applies opacity to the Symbol instances?

Answers:

• Symbol Stainer tool

• Symbol Screener tool

• Symbol Scruncher tool

• All of the above

93. Which of the following is a Resolution Independent format?

Answers:

• PNG

• WBMP

• SWF

• JPEG

94. Which of the given File formats are called Native Formats?

Answers:

• AI

• PDF

• SVG

• All of the above