Do you know that? 77% of freelancers are OPTIMISTIC about their business prospects next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Graphics Designing category

Test answers for Action Script 3.0 Test 2016

(77) Last updated: May 26
Upwork (oDesk) • Graphics Designing
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

77 Answered Test Questions:

1. Which of the following methods of the XML object class can be used to add a new node to an XML object?

Answers:

• addNode()

• appendNode()

• addChild()

• appendChild()

• prependChild()

2. When a variable is of the type protected, it is accessible in:

Answers:

• all child classes irrespective of the package

• only child classes in the same package

• only child classes outside the current package

• not accessible in any of the child classes.

3. What does the addItem() method of the ArrayCollection class do?

Answers:

• It adds an item at the beginning of the collection.

• It adds an item at the end of the collection.

• It removes an item from the beginning of the collection.

• It removes an item from the end of the collection.

4. Given the code snippet below, what will be the value of myFlag after the 2nd assignment:
var myFlag : Boolean=false;
myFlag=Boolean (new Date ( ) );

Answers:

• True

• False

• Run time error

• Type Coercion error at compile time

5. Which of the following statements is correct?

Answers:

• The '.' and '@' operator can be used only to read data.

• The '.' operator can be used to read data and write data but the '@' operator can be used only to read data.

• The '.' and '@' operator can be used both to read and write data.

• The '@' operator can be used to read data and write data but the '.' operator can be used only to read data.

6. Which of the following is not a valid Action script data type?

Answers:

• int

• uint

• long

• String

7. The only difference between a timer and a loop is that timers are machine speed independent while loops are not.

Answers:

• True

• False

8. Look at the following function declarations and then choose the correct option.

i. public function myFunction():*;
ii. public function myFunction():void;
iii. public function myFunction():String;

Answers:

• only i & ii are valid

• only ii & iii are valid

• only i & iii are valid

• i, ii & iii are all valid

9. What will be the output of the following code snippet?
    var myArray1 : Array = new Array ("One", "Two", "Three");
    for(var i : int=0; i<3; i++)
    {
        delete myArray1[i];
    }
    trace(myArray1.length);

Answers:

• Undefined

• 0

• 3

• Runtime error: Null pointer reference

10. Given the following instantiation of a date type variable, choose the statement which is true.

var myDate : Date = new Date()

Answers:

• The value of myDate is the current time stamp.

• The value of myDate is an instance of the date class with all values set to either 0 or blank.

• The value of myDate is null.

• None of the above

11. Which of the following statement is not correct?

Answers:

• While accessing child nodes of an XMLList, the array access operator '[]' can be used and the starting Index is 0.

• While accessing child nodes of an XMLList, the array access operator '[]' can be used but the starting Index in this case is 1.

• While fetching children of an XMLList, the children() method of the XML class can be used interchangeably with the '*' operator.

• All of the above statements are correct.

12. Which of the following Errors does not occur at runtime?

Answers:

• Compile time error

• Runtime-error

• Synchronous error

• Asynchronous error

13. The useWeakReference parameter in the addEventListener method is used to:

Answers:

• make the listener eligible for garbage collection

• make the Component for which the event is registered eligible for garbage collection.

• make the parent of the Component for which the event is registered eligible for garbage collection.

• All of the above

14. Given the following statements about the try/catch/finally block, choose the correct option.

Answers:

• Try is optional but catch and finally are required.

• Catch is optional but try and finally are required.

• Finally is optional but try and catch are required.

• All three blocks are required.

15. Based on the above mentioned declaration of myXML, how can we access the id attribute of the 'employee' tag?

Answers:

• myXML.managers.employee[1].@id

• myXML.employeeList.managers.employee[1].@id

• myXML.managers.employee[1].id

• myXML.employeeList.managers.employee[1].id

16. What will be the output of the following code snippet?

    var myArray1 : Array = new Array("One", "Two", "Three");
    var myArray2 : Array = myArray1;
    myArray2[1] = "Four";
    trace(myArray1);

Answers:

• One,Two,Three

• Four,Two,Three

• One,Four,Three

• Two,Three,Four

17. Which of the following methods of the String class does not accept a regular expression as its parameter?

Answers:

• search()

• substring()

• replace()

• match()

18. Given the following code snippet:

public function helloWorld(value:int) : String {
switch(value){
  case 1:
    return "One";
    break;
  case 2:
    return "Two";
    break;
  case 3:
    return "Three";
    break;
  default:
    return "No Match";
  }
}

What will be returned if we pass call the above function as helloWorld(2):

Answers:

• One

• Two

• Three

• No match

19. A constant (const) variable can be initiated only once.

Answers:

• True

• False

20. Which of the following classes is not used to interact with the client system environment?

Answers:

• Application Class

• ApplicationDomain Class

• System Class

• Capabilities Class

21. The minimum version of flash player required to run Action script 3.0 is:

Answers:

• 6.0

• 8.0

• 9.0

• 10.0

22. Which of the following syntax would be used to call a method name helloWorld(), (defined in the html Wrapper) from actionscript?

Answers:

• Application.call ("helloWorld");

• ExternalApplication.call ("helloWorld");

• ExternalInterface.call ("helloWorld");

• helloWorld ();

23. Which of the following property of the String class returns the no. of characters in a string?

Answers:

• size

• numChar

• length

• None of the above

24. Given the declaration 'a timer', which of the following statements is correct?

var myTimer:Timer = new Timer (500,5);

Answers:

• When the timer is started, the TimerEvent.TIMER event is dispatched 5 times with a difference of 0.5 seconds between 2 successive events.

• When the timer is started, the TimerEvent.TIMER_COMPLETE event is dispatched 5 times with a difference of 500 seconds between 2 successive events.

25. Which of the following conditions must be true to facilitate the usage of seek() function of an Array Collection's Cursor?

Answers:

• The Array Collection must contain only similar data types.

• The Array Collection must be sorted.

• The Array Collection should have more than 278 objects.

• None of the above

26. Which of the following statements is true?

Answers:

• An array is a collection of objects of the same data type.

• An array is a collection of objects irrespective of the data types.

• The size of an array must be declared when the array is first declared.

• The starting index of an array is 1.

27. The following regular expression : var pattern : RegExp = /\d+/; will match:

Answers:

• one or more words

• zero or more words

• one or more digits

• zero or more digits

28. What does XML stand for?

Answers:

• Exclusive Markup Language

• Extensible Markup Language

• Exclusive Model Language

• Extensible Model Language

29. A String is:

Answers:

• a series of zero or more characters.

• a series of one or more characters.

• a single character.

• a set of no more than 5 characters.

30. What would happen when the following piece of code is compiled and run?
var p : * = new ArrayCollection()      //Line1
p.addItem("vishal");                     //Line2
p.addItem(24);                        //Line3
p= new Date();                        //Line4
var mydate : Date = p;                  //Line5

Answers:

• Compilation error at line1

• Compilation error at line4

• Compilation error at line5

• No error. The code will compile and run without errors.

31. Given the following code snippet:
public class Student {
    public function Student () {
        trace("Student variable created");
    }
    public function hello () : String {
        return "Hello World";
    }
}
-------------------------------------------------------
public function helloWorld () : String {
    var student1 : Student;
    return student1.hello ();
}

What will the function helloWorld() return?

Answers:

• Hello World

• Blank string

• Program execution ends with a Runtime error

• Compilation error

32. Which of the following types of variables can be accessed without creating an instance of a class?

Answers:

• Constant

• Final

• Static

• Global

33. Which of these is not a valid access modifier?

Answers:

• Private

• Protected

• Internal

• All of the above are valid.

34. When ActionScript can immediately judge an operation to be in violation of a security rule, the __________ exception is thrown, and if, after waiting for some asynchronous task to complete, ActionScript deems an operation in violation of a security rule, the __________ event is dispatched.

Answers:

• Security, SecurityErrorEvent.SECURITY_ERROR

• SecurityError, SecurityErrorEvent.ERROR

• SecurityError, SecurityErrorEvent.SECURITY_ERROR

• Security, SecurityErrorEvent.ERROR

35. Which of the following is not a phase in the event propagation lifecycle?

Answers:

• Targeting

• Bubbling

• Cancelling

• Capturing

36. What will be the output of the following code snippet?

try {
    try {
        trace("<< try >>");
        throw new ArgumentError ("throw this error");
    } catch(error : ArgumentError) {
        trace("<< catch >> " + error);
        trace("<< throw >>");
        throw error;
    } catch(error:Error) {
        trace ("<< Error >> " + error);
    }
} catch (error:ArgumentError) {
    trace ("<< catch >> " + error);
}

Answers:

• << try >> << catch >> ArgumentError: throw this error << throw >> << Error >> ArgumentError: throw this error << catch >> ArgumentError: throw this error

• << try >> << catch >> ArgumentError: throw this error << throw >>

• << try >> << catch >> ArgumentError: throw this error << throw >> << catch >> ArgumentError: throw this error

• Compilation error: Nesting or try catch block not permitted

37. E4X in Action script is used to:

Answers:

• manipulate complex numeric data.

• manipulate String data.

• manipulate string and numeric data.

• manipulate XML data.

38. What will be the output of the following trace statement?

trace ("output: " + 10 > 20);

Answers:

• output: true

• output: false

• true

• false

39. What will be the output of the following trace statement?

trace(myXML..employee.*.@*);

Answers:

• An XMLList that includes every attribute defined on the employee tag, its parent and all descendants

• An XMLList that includes every attribute defined on the employee's parent tag and all descendant tags

• An XMLList that includes every attribute defined on the employee tag's descendants but not on the employee tag

• An XMLList that includes every attribute defined on the employee tag and all its descendants

40. The default values of String and int type variables are:

Answers:

• null and 0 respectively.

• "" and NaN respectively.

• null and Nan respectively.

• "" and 0 respectively.

41. Which of the following statements is not correct?

Answers:

• TimerEvent.TIMER is dispatched when one cycle of the timer is complete.

• When the repeat count in a timer is set as 0, the timer continues indefinitely until the stop() method is invoked.

• When a timer is instantiated, it starts automatically.

• All of the above statements are correct.

42. In the date formatter's format string, which of the following pattern letter represents minutes?

Answers:

• M

• N

• S

• Y

43. While accessing the clipboard through the system manager class, we can:

Answers:

• read data from the clipboard.

• write data to the clipboard.

• read data from and write data to the clipboard.

• Neither read data from nor write data to the clipboard.

44. Given two String variables str1="Hello" and str2="World", which of the following 2 ways can be used to concatenate the 2 strings and store the result in str1?

Answers:

• str1= str1+str2;

• str2.concat(str1,str2);

• str1.concat(str1,str2);

• str1.concat(str2);

• str2.concat(str1);

45. Which of the following loop structures are used to access dynamic instance variables of an object?

Answers:

• while

• do-while

• for

• for-each-in

46. Which of the following properties of the Date class does not accepts 0 as a value?

Answers:

• hours

• date

• day

• month

47. Which class is the parent class of all custom event classes?

Answers:

• Event

• MouseEvent

• ResultEvent

• EventDispatcher

48. Suppose we have two swf's named Parent.swf and Child.swf (in the same domain), where the Child.swf is loaded inside the Parent.swf as a module, can an Event listener be registered in the Parent.swf to detect mouse click events inside the Child.swf?

Answers:

• Yes, for any event

• Yes, but only for MouseEvent.CLICK

• No, events that occur in the Child.swf do not propagate outside that swf

• None of the above

49. Which event is triggered when a timer completes its execution?

Answers:

• TimerEvent.CYCLE_COMPLETE

• TimerEvent. END

• TimerEvent. COMPLETE

• TimerEvent.TIMER_COMPLETE

50. Read the following statements and then choose the correct option.
i. A class can extend another class
ii. A class can Implement an Interface
iii. An interface can extend a class
iv. An interface can extend another interface

Answers:

• Only i and ii are true

• Only i, ii and iii are true

• Only i, ii and iv are true

• All the four are true

51. Which of the following statements about the System class is true?

Answers:

• It is used to access the user's operating system.

• It can be used to set the content of the user's clipboard.

• It can be used to retrieve current memory usage for flash player.

• All of the above

52. The Error class serves as the base class for all run-time errors thrown by Flash.

Answers:

• True

• False

53. Which of the following keywords is used to bring control out of a loop?

Answers:

• break

• continue

• end

• terminate

54. Given the following string variable declaration, where 3 is an int

var myString : String = "These are " + 3 + " lines"

The value stored in myString is:

Answers:

• These are 3 lines

• These are lines

• These are three lines

• Compilation Error: could not convert int to String

55. The addEventListener() method of the EventDispatcher class is used to:

Answers:

• create a new Event

• delete an event

• add/register a new listener for an event

• deregister an event listener

56. The trim() method of StringUtil Class is used:

Answers:

• only to remove all white spaces from the beginning of the string.

• only to remove all white spaces from the end of the string.

• to remove all white spaces from the beginning and the end of the string.

• to remove all whitespaces in the string including those inside the string.

57. Which of the following is not a security-sandbox type?

Answers:

• Local-trusted

• Local-with-networking

• Remote

• Remote-with-networking

58. If no Access modifier is specified for a property in a class, then by default, the property is:

Answers:

• Public

• Private

• Protected

• Internal

59. What is the length of the given array?

var myArray1 : Array = new Array ("One", "Two", "Three");

Answers:

• 0

• 1

• 2

• 3

60. Suppose we have an arrayCollection whose cursor (myCursor) has been created using the arraycollection's getCursor() method. At runtime, when myCursor.afterLast returns true, what is the value of myCursor.current?

Answers:

• Null

• A reference to the last item in the array collection

• A reference to the first item in the array collection

• A reference to any random item in the array collection

61. Given a number, num = 23, which of the following methods will be used to convert it to a String:

Answers:

• num.toString();

• num.toSentence();

• num.toWord();

• num.toNumber();

62. Which of the following is not a valid quantifier metacharacter used in Regular expressions?

Answers:

• +

• ???

• *

• ?

63. The compiled output of an Action script file is:

Answers:

• '.class' file

• '.swf' file

• '.as' file

• '.mxml' file

64. Given the following code snippet, what will be the output when helloWorld() is run?

public function helloWorld() : void {
    trace("Line 1" );
    var num : Number=25;
    try{
        num=num/0;
        trace ("Value of num in try: "+num.toString());
    }catch (err : IOError) {
        trace("Value of num in catch: "+num.toString());
    }finally{
        num=0;
    }
    trace("Value of num: "+num.toString());
}

Answers:

• Line1 Value of num in try: 25 Value of num in catch: 25 Value of num: 0

• Line1 Value of num in catch: 25 Value of num: 0

• Line1 Value of num in try: 25 Value of num in catch: 25

• Line 1 Value of num in try: Infinity Value of num: 0

65. Which of the following are primitive datatypes in Action script 3.0:

Answers:

• Array

• Date

• String

• XML

• Null

66. Given the following code snippet, what will be the output when helloWorld( ) is run?

public function helloWorld() : void {
    trace("Code Start" );
    try{
        throw new Error ("Test_Error");
        trace("try");
    } catch(err : Error) {
        trace("catch");
        return;
    }finally{
        trace("finally");
    }
    trace("Code End");
}

Answers:

• Code Start try catch finally Code End

• Code Start catch finally

• Code Start try catch finally

• Code Start catch

67. Which of the following is a valid variable name?

Answers:

• _123

• 123

• my@Var

• my-Var

68. What will be the output of the following code snippet?

        var num1 : String="Hello";
        var num2:String="Hello";
        if (num1===num2) {
                trace ("Equal");
        } else {
                trace ("Unequal");
        }

Answers:

• Equal

• Unequal

• ""

• Compilation error: Syntax error

69. Which property of the Event object contains information about the component which generated that event?

Answers:

• target

• currentTarget

• type

• eventPhase

70. An Swf in a local security sandbox:

Answers:

• can access all resources in the local security sandbox.

• can access some but not all resources in the local security sandbox.

• can access no resources in the local security sandbox.

• can access resources in the local as well as the remote security sandbox.

71. Which kind of an error is thrown when parsing error occurs in the action script?

Answers:

• Type error

• Syntax error

• Argument error

• Verify error

72. What will the output of the following trace statement?

trace(myXML..employee.(lastName=="Zmed"));

Answers:

• All employee blocks are printed on the console.

• The first employee block is printed on the console.

• The complete structure of myXML is printed in the console.

• Only the lastName tag with value "Zmed" is printed.

73. Given that two event listeners are registered for a component CompA as:

CompA.addEventListener(MouseEvent.CLICK, func1);
CompA.addEventListener(MouseEvent.CLICK, func2);

What will happen when a click event is fired on CompA?

Answers:

• func1 is called but func2 is not called.

• func2 is called but func1 is not called.

• Either func1 or func2 are randomly chosen and called.

• Both func1 and func2 are called.

74. The source of an ArrayCollection is of the type:

Answers:

• ArrayCollection

• int

• String

• Array

75. When in application, in what order do the following events take place (starting from the first)?

Answers:

• Creation complete, pre-Initialize, Initialize, Application complete

• pre-Initialize, Creation complete, Initialize, Application complete

• pre-Initialize, Initialize, Application complete, Creation complete

• pre-Initialize, Initialize, Creation complete, Application complete

76. Which of the following is not a correct way of adding an item to an Array myArr?

Answers:

• myArr.push(item);

• myArr.addItem(item);

• myArr[0] = item;

• All of the above

77. Which nature of ActionScript is depicted by the use of Events?

Answers:

• Synchronous

• Asynchronous

• Procedure oriented

• Object oriented