Do you know that? 63% prerer the freelancer lifestyle insdead of full-time employment next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Programming category

Test answers for Power Builder Test 2016

(60) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • General Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

60 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. The windows that are opened in the client area of an MDI frame are known as:

Answers:

• Child windows

• Frame windows

• Sheets

• Popup windows

• Modal windows

2. The five system tables created by PowerBuilder the first time it connects to the database are collectively known as:

Answers:

• MetaData

• Data Dictionary

• System Tables

• Repository

• Powersoft Tables

3. A control that can be used for displaying other controls is:

Answers:

• Listbox

• Datawindow

• Tabcontrol

• Groupbox

• Richtextedit

4. A named set of parameters stored in your PowerBuilder initialization file that defines a connection to a particular database in the PowerBuilder development environment is known as:

Answers:

• ODBC connection

• DSN

• Data connection

• Database profile

• Data parameter

5. Which is the ancestor main window for all SDI applications?

Answers:

• w_sheet

• w_response

• w_popup

• w_main

• w_child

6. Which property of the error object contains the name of the object in which the error occurred?

Answers:

• Objname

• Objtype

• Object

• Text

• Objectname

7. The escape character in Powerscript is:

Answers:

• ~

• !

• @

• #

• $

8. You want a variable that will be accessible anywhere in the application. What type of variable will you declare?

Answers:

• Application

• Global

• Instance

• Shared

• Local

9. Which of the following shape controls is not available in the PowerBuilder control bar?

Answers:

• Line

• Rectangle

• Polygon

• Oval

• RoundRectangle

10. Which popup menu is displayed when the user releases the right mouse button over an u_dw based datawindow control?

Answers:

• m_dw

• m_edit

• m_frame

• m_lvs

• m_oc

11. Which menu is the master menu for all PFC applications?

Answers:

• m_master

• m_app

• m_main

• m_frame

• m_tvs

12. In a window, you need two sets of radio buttons. On which control will you place the radio buttons ?

Answers:

• Tab

• Groupbox

• Roundrectangle

• Rectangle

• Oval

13. The string function mid is used to:

Answers:

• Find the middle character in a string

• Find the middle word in a sequence of words

• Extract a certain number of characters from a string

• Determine whether a string contains a particular pattern of characters

• Find the length of a string

14. On which platform  do INTERSOLV ODBC drivers, included with PowerBuilder, support ODBC connections?

Answers:

• Windows 95/98

• Windows NT

• Windows 2000

• UNIX

• LINUX

15. Which of the following is not a standard data
type?

Answers:

• Boolean

• Char

• Double

• Currency

• Real

16. Which Datawindow function is used to retrieve the rows into the Datawindow ?

Answers:

• Fetch

• Extract

• Retrieverows

• Retrieve

• Get

17. The repository table pbcatfmt contains:

Answers:

• Names, comments, headers, labels, case, initial value and justification

• Edit style names and definitions

• Display format names and definitions

• Name, owner, default fonts and comments

• Validation rule names and definitions

18. You want to get a value for a particular key from the system registry What function will you use?

Answers:

• RegistryGet

• GetKey

• RetrieveKey

• ReadKey

• ExtractKey

19. Assume there are two windows, w1 and w2.w2 has a tab control with the name tab1. tab1 has two pages, tabp1 and tabp2. tabp1 has a command button cb1. What will be the correct syntax to refer to cb1 from the window w1?

Answers:

• w2.tab1.tabp1.cb1

• tab1.tabp1.cb1

• tabp1.tab1.cb1

• w2.tabp1.tab1.cb1

• w2.cb1

20. Which application event is fired first?

Answers:

• Close

• Open

• Connectionend

• Connectionbegin

• Idle

21. Which control would you use to display the information in a hierarchical fashion?

Answers:

• Tab

• PictureListBox

• EditMask

• ListView

• TreeView

22. Given the name of the object to be Pfc_w_master, the object as per the naming conventions is a:

Answers:

• Window

• Menu

• Global structure

• Visual user object

• Standard class user object

23. The number of global functions defined in the PFC is:

Answers:

• 1

• 2

• 5

• 10

• 50

24. Which object will be used to handle runtime errors?

Answers:

• Application

• Err

• Error

• Errobject

• Errorobject

25. The default DynamicDescriptionArea in PowerBuilder
is:

Answers:

• sqlca

• sqlsa

• sqlda

• sqlad

• sql

26. Given the following database access components for a windows platform, arrange them in the correct order starting from the application and ending with the database:

1 Powersoft ODBC interface (PBODB60.DLL)
2 PowerBuilder Applications
3 Database
4 Database ODBC Driver
5 ODBC Driver Manager (ODBC32.DLL)

Answers:

• 2,1,5,4,3

• 2,4,5,1,3

• 2,1,4,5,3

• 2,5,1,4,3

• 2,4,1,5,3

27. The connection object for use with all distributed PFC applications is:

Answers:

• n_sqlca

• n_conn

• n_connection

• n_cn

• n_data

28. The & character is used:

Answers:

• For declaring constants

• To concatenate strings

• For statement continuation

• To escape characters

• To give comments

29. Which object provides the ability to display a Web page in the default browser?

Answers:

• Inet

• Browser

• Internet

• Web

• Net

30. Which of the following is not a mathematical function?

Answers:

• Abs

• Arrange

• Ceiling

• Exp

• Fact

31. Which of the following identifiers is invalid?

Answers:

• ABC_Code

• Child-Id

• response35

• Child'sId

• Part#

32. How many instances of a window can you create?

Answers:

• 1

• 2

• 5

• 10

• No limit

33. Which object is used to analyze the performance of a PowerBuilder application?

Answers:

• TraceTree

• There is no such object

• Performance

• Analyze

• Monitor

34. You are declaring an instance variable. What is the prefix you would use to name the variable?

Answers:

• g

• l

• s

• i

• a

35. The default transaction object is:

Answers:

• sql

• cn

• sqlca

• tran

• conn

36. Which PowerBuilder repository table contains the edit style names and definitions?

Answers:

• pbcattbl

• pbcatcol

• pbcatfmt

• pbcatedt

• pbcatvld

37. You want to implement a timer in your application. Which function will you use?

Answers:

• Clock

• Repeat

• Time

• Timer

• Sleep

38. The first step in creating an application with PFC is:

Answers:

• Creating a database connection

• Creating an MDI window

• Configuring and enabling the application manager

• Creating a database profile

• Creating a menu

39. The prefix g would be used for which variable type?

Answers:

• Global

• Local

• Instance

• Shared

• Public

40. Which is the default event for a horizontal scroll bar?

Answers:

• Moved

• Pageleft

• Pageright

• Constructor

• Destructor

41. The concatenation operator is:

Answers:

• &

• +

• #

• Either & or +

• Either & or #

42. An object with the prefix ds would refer to a:

Answers:

• DataWindow

• dataStore

• DataWindowChild

• DragObject

• DrawObject

43. The operator for exponentiation is:

Answers:

• !

• **

• ^

• @

• #

44. The PFC object u_cb stands for:

Answers:

• Command button visual user object

• Checkbox visual user object

• Listbox visual user object

• Listview visual user object

• Groupbox visual user object

45. Which DBPARM parameter is used to connect to an ODBC data source?

Answers:

• ConnectString

• ConnectOption

• AppName

• CursorLib

• SQLCache

46. The ODBC API does not define which of the following?

Answers:

• A library of ODBC function calls that connect to the data source, execute statements and retrieve results

• A standard way to connect and log on to a DBMS

• SQL syntax based on the X/Open and SQL Access Group (SAG) CAE specification

• A representation of data types for a specific DBMS

• A standard set of error codes

47. On a Windows platform, the name of the initialization file is:

Answers:

• PB.INI

• PBI.INI

• PS.INI

• P.INI

• POWER.INI

48. Which of the following is not a descendant of w_master?

Answers:

• w_child

• w_frame

• w_main

• w_about

• w_response

49. In which of the following cases does PowerBuilder not connect to the database?

Answers:

• Open a painter that accesses the database

• Compile or save a PowerBuilder script containing embedded SQL statements

• Execute an application that accesses the database

• Invoke a DataWindow control function that accesses the database while executing an application

• Terminate the application

50. Which of the following is not a main type of PowerBuilder object in PFC?

Answers:

• Windows

• Menus

• DataWindow objects

• Reports

• User objects

51. Which is the ancestor for all PFC windows?

Answers:

• w_main

• w_frame

• w_master

• w_response

• w_sheet

52. The createondemand property of the tab control:

Answers:

• Asks the user whether the control should be displayed

• Prompts the user to add more tab pages

• Specifies whether the representation of controls on all tab pages are created when the tab control is created

• If set to true results in the slower opening of the window

• Prompts the user to display the controls on the tab pages

53. The default DynamicStagingArea in PowerBuilder is:

Answers:

• sqlca

• sqlsa

• sqlda

• sqlas

• sqlst

54. On which platform can ODBC drivers, provided by vendors other than Powersoft, be supported?

Answers:

• Windows

• Windows and UNIX

• UNIX and Power Macintosh

• Windows and Power Macintosh

• Windows, UNIX and Power Macintosh

55. Which of the following is not a date related function?

Answers:

• Day

• DayName

• DayNumber

• DaysAfter

• DaysBefore

56. Which PowerBuilder repository table contains the validation rule names and definitions?

Answers:

• pbcattbl

• pbcatcol

• pbcatfmt

• pbcatedt

• pbcatvld

57. What would the following script generally be used for?

        close (parent)

Answers:

• Terminating the application

• Closing the database connection

• Closing the window on which the control lies

• Closing the MDI frame

• Shutting down the computer

58. The IsValid function:

Answers:

• Determines whether an object variable is instantiated

• Determines whether a given value is numeric

• Determines the data type of a variable

• Determines whether the variable is null or not

• Determines whether a string can be converted into a string

59. Labels are used in conjunction with:

Answers:

• Variable declaration

• Constant declaration

• Loops

• Decision making statements

• Goto statements

60. What is the ancestor object for custom visual user objects such as u_calculator and u_calendar?

Answers:

• u_app

• u_main

• u_parent

• u_base

• u_ancestor