Do you know that? 30% Elance jobs are hourly next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Programming category

Test answers for Palm Pre Application Development Test 2016

(58, CL) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • General Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

58 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which endocing system is used for the data that is returned by the Mojo.Model.encrypt(key, data) and Mojo.Model.decrypt(key, data) methods?

Answers:

• base16

• base32

• base64

• All of the above

2. Which of the following features are missing in the Palm Host Tools Graphical launcher for windows?

Answers:

• Drag and drop

• Multiple pages

• Search

• Some applications are not displayed.

3. Which of the following arguments are required in the function Mojo.Controller.showAlertDialog?

Answers:

• onChoose

• title

• message

• preventCancel

• choices

4. What is the function of the View menu widgets supported by the Mojo framework?

Answers:

• It is used to set a menu at the bottom of the screen.

• It is a desktop style menu that drops down from the top-left corner of the screen when the user taps in that area.

• It applies to the menus across the top of the screen and can be used as a display header or action button.

• It can be used in conjunction with the other menu types or be attached to any element in the page.

5. You want to create a Palm application using the Mojo SDK command-line development in /projects/Ticker having the title Good Day. Which of the following will be used?

Answers:

• palm-generate -p "title=Good Day" ~/projects/Ticker

• palm-generate -t "title=Good Day" ~/projects/Ticker

• palm-generate -l "title=Good Day" ~/projects/Ticker

• palm-generate -f "title=Good Day" ~/projects/Ticker

6. Which of the following are the required properties for the openDatabase() method in HTML 5 database?

Answers:

• name

• version

• displayName

• estimatedSize

7. Consider the following Instantiation of the FilterField widget:

this.controller.setupWidget('filterField',
    this.attributes = {
        delay: 3000,
      filterFieldHeight: 100
    },
    this.model = {
       disabled: false
});

What will be the wait time between the key strokes for a filter event?

Answers:

• 3000 milliseconds

• 3000 seconds

• 3 minutes

• 100 seconds

8. Suppose you have an alphabetical list of contacts ordered on the basis of the last name. You want to implement the divider where each divider contains the first letter of the last names as shown in the figure. Which API will you use to implement this?

Answers:

• Mojo.Widget.ListSelector

• Mojo.Widget.FilterList

• Mojo.Widget.List

• Mojo.Widget.FilterField

9. What is the function of the <canvas> tag ?

Answers:

• It is used to draw graphs, make photo compositions or animations.

• It is used for formatting output e.g. for using bold or italic text.

• It is used to display table (2 * 2). It will work in a way similar to the <table> tag in HTML.

• None of the above

10. What will happen if the deleteEndpoint method of the Mojo Messaging Service is being called and the device is offline?

Answers:

• The attempt to connect the device will continue until it is available again.

• It will return connectionErr.

• The endpoint will be deleted irrespective to the status of the device.

• None of the above

11. Which of the following is the prefered data storage object to store upto 5 MB of data?

Answers:

• Cookie

• Depot

• HTML 5 database object

12. Dashboard applications are applications that provide services like the stock ticker, current weather etc. To enable the users to perform which of the following functions must it have an application icon and a UI manifestation?

Answers:

• To configure the application, in order to determine what the application should display

• To be notified when important information arrives or events occur

• To quit the application

• All of the above

13. Which API will you use to display a Popup Menu widget?

Answers:

• Mojo.Widget.ListSelector

• Mojo.Menu.commandMenu

• Mojo.Widget.List

• None of the above

14. Is there a way to stop the rendering of the page until all the callbacks have been completed for a Palm based application lifecycle?

Answers:

• Yes

• No

15. Does Palm webOS support file uploading?

Answers:

• No

• Yes

16. What will be the output of the following command when you are using Debugger?

        list - or l -

Answers:

• It will show the first 10 lines of the code.

• It will show the last 10 lines of the code.

• It will show the next 10 lines of the code.

• It will show the previous 10 lines of the code.

17. What is the type of the year attribute property for the DatePicker widget?

Answers:

• DatePicker

• String

• Boolean

• FilterField

18. What are the dimensions of the icon.png icon image which application displays in the Launcher?

Answers:

• 32 pixels by 32 pixels.

• 64 pixels by 64 pixels.

• 64 pixels by 56 pixels.

• 56 pixels by 64 pixels.

19. What will the following function return if the key is the delete key?

Mojo.Char.isDeleteKey(key)

Answers:

• delete

• true

• false

• del

20. Which of the following is not a property of the meta tag that is located within the head tag of HTML?

Answers:

• width

• maximum-scale

• minimum-scale

• height

• None of the above

21. When the appropriate application to handle the request is already known, which of the Application Methods is used?

Answers:

• open

• launch

• Depends upon the application

22. What does the maxValue attribute property of the ProgressSlider widget signify?

Answers:

• Maximum slider value returned at the leftmost position.

• Maximum slider value returned at the rightmost position.

• Round the value returned to the nearest integer

• It always returns the value as 100.

• It always returns the value as 0.

23. Which of the following scrolling modes of the Scroller widget allows scrolling along the horizontal or vertical axes, but not both at once?

Answers:

• free

• horizontal

• vertical

• dominant

• horizontal-snap

• vertical-snap

24. Which of the following parameters of the set method of the Alarms Service API is used to create a calendar based alarm in GMT?

Answers:

• key

• at

• in

• wakeup

• params

25. To customize the behavior of a stage, scene or application, which of the following folders stores the Javascript function files that use controllers provided by the SDK?

Answers:

• app

• assistants

• models

• views

• Any of the above

26. You want to create an animation curve that is quick in the middle, and slow at both ends. Which of the following methods will be used?

Answers:

• Mojo.Animation.easeIn

• Mojo.Animation.easeInOut

• Mojo.Animation.easeOut

• Mojo.Animation.Generator

• Mojo.Animation.Queue

27. What is the type of the allDay event of the Calendar object?

Answers:

• integer

• string

• boolean

• object

28. What is the type of the replace attribute in the class Mojo.Depot?

Answers:

• String

• Number

• Boolean

• Array

29. What is problem with the following declaration?

<div x-mojo-element="Button" class="xyz" name="xyz"></div>

Answers:

• The value of the x-mojo-element property is in the title case.

• The name of the class and the name of the button can not be the same.

• The syntax is incorrect.

• The id property is missing in the declaration.

• There is no problem with the code.

30. You want to play the audio or the video medium. Which of the following services will be used?

Answers:

• Application Services

• System Services

• Cloud Services

31. What will be returned if the Mojo.Controller.StageController.activeScene() function is called and no scene is active?

Answers:

• It will return the first scene of the stage.

• It will return the last scene of the stage.

• It will return undefined.

• It will throw an error and halt the application.

32. What will be the output of the following function?

Mojo.Log.info("I have", 5, "books.");

Answers:

• I have books 5.

• I have 5 books.

• I have5books.

• I have books.

33. Which of the following are not Palm webOs Events?

Answers:

• Mojo.Event.commandEnable

• Mojo.Event.command

• Mojo.Event.back

• Mojo.Event.commandDisable

34. Which of the following widgets is not supported by the Mojo.Event.propertyChange event?

Answers:

• Mojo.Widget.ListSelector

• Mojo.Widget.PasswordField

• Mojo.Widget.ProgressBar

• Mojo.Widget.Slider

35. What is the default value of the lookahead attribute property of the List widget?

Answers:

• 10

• 15

• 20

• 25

• None of the above

36. What is the keyboard shortcut to perform swipe back in Palm Emulator?

Answers:

• ESC

• Home

• End

• None of the above

37. What is the type of the accuracy parameter of the getCurrentPosition method of the Location Service API?

Answers:

• string

• integer

• boolean

• object

38. You are using the Mojo Messaging Service. If three messages a, b, and c arrive one after another while the device is offline, what will happen?

Answers:

• Only message a will be delivered.

• Only message c will be delivered.

• Messages a and b will be delivered.

• Messages b and c will be delivered.

• All the messages will be delivered.

39. Consider the following method:

Mojo.Drag.setupDropContainer(element, dropClient)

Which of the following dropClient property methods will be called whenever the item is first dragged over this container?

Answers:

• dragLeave(element)

• dragHover(element)

• dragEnter(element)

• dragDrop(element, newItem)

40. What will happen if the Contacts API PhoneNumber property is set as follows:

{
"value":4534974378,
""label":1
}

Answers:

• The phone number 4534974378 and the label home are saved.

• The phone number 4534974378 and the label work are saved.

• The phone number 4534974378 and the label mobile are saved.

• The phone number 4534974378 and the label main are saved.

• It will throw an error.

41. What will happen when the Camera Service API capture method is called once and then canceled?

Answers:

• The application will throw an error.

• The control will be returned to the original application.

• The application will crash.

• There will be no change in the application's status.

42. What will the following code do while using the palm-launch tool on the emulator or device?

palm-launch -f com.example.app

Answers:

• It will close the application.

• It will close and relaunch the application.

• It will run the application with the Inspector.

• It will specify the devices.

43. State whether true or false:

If the Mojo.View.visible(element) method is set for an element, its ancestor will be visible along with the element.

Answers:

• True

• False

44. What is the default value of the modelProperty attribute property of the Drawer widget?

Answers:

• open

• closed

• none

• true

• false

45. What will be returned if the following code is called and is executed successfully?

this.controller.serviceRequest('palm://com.palm.calendar/crud', {
    method: 'listCalendars',
    parameters: {
        accountId: "idstring"
},
    onSuccess: function(),
    onFailure: function()
});

Answers:

• It will display all types of available calendars like UTC or GMT.

• It will display the functionality and all the parameters available for the Calendar API.

• It will display the list of the calendar objects associated with the account.

• It will display all the information about the associated account.

46. What is the type of the choices attribute of the ListSelector widget?

Answers:

• DatePicker

• String

• Boolean

• Array

47. What will the following code display?
this.controller.serviceRequest('palm://com.palm.accounts/crud', {
     method:   'listAccounts',
     parameters: {},
     onSuccess: function(),
     onFailure: function()
});

Answers:

• It will create a new account attached to this application.

• It will retrieve all the details of the specified account.

• It will show all accounts created by a particular appid.

• It will throw an error due to invalid syntax.

48. What will be the output of the following code?

Mojo.assert(books > 5, "expected books to be greater than 5, but it was 3", {count: 3, amount: books})

Answers:

• It will write an error to the log.

• It will throw an exception.

• It will write an error to the log and also throw an exception.

• It will run successfully.

49. You want to create an Application service for dialing a phone number. Which of the following will be used?

Answers:

• this.controller.serviceRequest('palm://com.palm.applicationManager', { method:'open', parameters: { target: "tel://4530498763"} });

• this.controller.serviceRequest('palm://com.palm.applicationManager',{ method:'open', parameters: { target = "tel=//4530498763"} });

• this.controller.serviceRequest('palm://com.palm.applicationManager',{ method:'open', parameters: { target: "tellno://4530498763"} });

• this.controller.serviceRequest('palm://com.palm.applicationManager', { method:'open', parameters: { target: "tellno=//4530498763"} });

50. Mojo.Animation.animateClip (element, side, animationType, details) is used to animate the clip style property of DOM elements. How many sides may be animated at a time?

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

51. What will the get() method of the Mojo.Model.Cookie class return if no cookie exists?

Answers:

• It will throw an exception.

• It will write error to the log.

• It will return undefined.

• It will return zero value.

52. What will happen if the following code is executed?

this.controller.serviceRequest("palm://com.palm.applicationManager", {
  method: "open",
  parameters: {
    id: 'com.palm.app.browser',
    params: {
        target: "<command>://<url>"
    }
  }
});

Answers:

• It will open the given url in a separate card.

• It will open in a scene within your application.

• It will throw an error due to invalid syntax.

• It will open http urls in a scene within your application and https urls in a separate card.

53. Which of the following Progress Indicators will you use for audio/video applications when you know how long the content is and want the user to know where they are in the playback process and allow them to control it?

Answers:

• Progress Pill

• Progress Bar

• Progress Slider

• Inline Progress Bar

54. What type of return value does the function Mojo.Controller.AppController.getScreenOrientation() return?

Answers:

• 'up', 'down', 'left', or 'right'

• '1', '2', '3', or '4'

• 'vertical', or 'horizontal'

• None of the above

55. What will the following code do?

this.controller.serviceRequest('palm://com.palm.applicationManager', {
        method: 'open',
        parameters: {
        id: 'com.palm.app.maps',
        params: {
                location: {lat: 37.759568992305134, lng: -122.39842414855957},
                query: "Pepsi",
                }
        }
});

Answers:

• It will return locations related to Pepsi in a particular location as specified.

• It will return locations related to Pepsi in an area other than that specified in the location parameter.

• It will return none because the parameters are not in the proper format.

• It will throw an error.

56. What is the type of the watchMouse parameter for the Mojo.Controller.SceneController.setUserIdleTimeout(element, func, delay, watchMouse, watchKeys) function?

Answers:

• string

• function

• boolean

• int

• object

57. State whether true or false:

Adding new contact information to a new or an existing contact can be done using the open method of the Contacts Service API.

Answers:

• True

• False

58. What is the maximum period of setting Monotonic alarm?

Answers:

• 12 hours

• 24 hours

• 1 month

• There is no limit.


Comments

Post Comment

Shanaya July 31, 2015
please update this one too
Administrator August 1, 2015
please check now