Do you know that? 13.5% of freelancers get the bulk of their training on the job next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Programming category

Test answers for Developer 2000 Test 2016

(62, CL) Last updated: October 17
Upwork (oDesk) • General Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

62 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. You want to give your form items consistent font, color and pattern properties. What object would you use?

Answers:

• Object Group

• Record Group

• Parameter

• Visual Attribute

• Alert

2. You have created multiple timers in your application. How will you come to know which is the most recently expired timer?

Answers:

• You cannot have multiple timers

• A reference is passed to the when-timer-expired trigger which indicates the name of the timer that has expired

• By using the get_timer_name built in

• By using the get_application_property built in

• By using the get_recent_timer built in

3. A restricted procedure is one which:

Answers:

• Is only accessible by special users

• Can be used only if the privileges are granted by the DBA

• Can only be used in specific types of triggers and not in all triggers

• Restricts its usage to only one data block

• Can be used only if the data is accessed directly from a table

4. Unrestricted built-ins can be used with which type of trigger?

Answers:

• All types of triggers

• Pre

• Post

• On

• Pre and Post

5. How many content canvases can be displayed in a window at a given time?

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

• No limit

6. Which trigger will fire first when the form is run?

Answers:

• On-Logon

• Pre-Logon

• When-New-Form-Instance

• When-New-Block-Instance

• When-New-Item-Instance

7. Which built-in is used to exit from the application?

Answers:

• Quit

• Terminate

• Exit_form

• Exit

• Quit_form

8. A programmer wants that for a specific block, when the last item loses focus, the focus should go to the next block automatically. What should be done to enforce the above navigation style?

Answers:

• Use a go_block built-in in the post-text-item trigger

• Use a go_block built-in in the post-block trigger

• Use a go_item built-in in the post-text-item trigger

• Set the next navigation data block property of the data block

• It cannot be done

9. Which of the following is not a unit of the real co-ordinate system used by form builder?

Answers:

• Point

• Centimetre

• Inch

• Pixel

• Character

10. You want to allow the users to enter their passwords. Which item type would you use?

Answers:

• Text Item

• Text Item with conceal data property set to yes

• Text Item with multi-line property set to yes

• Text Item with wrap style property set to none

• Text Item with keep cursor position property set to yes

11. Which of the following statements is not true about foreign functions?

Answers:

• These are subprograms written in a 3GL programming language

• Foreign functions that you can invoke from a PL/SQL interface must be contained in a dynamic library

• Foreign functions are often used to enhance performance or provide additional functionality to form builder

• They can be accessed directly in PL/SQL

• Foreign functions are invoked from a PL/SQL interface

12. What will happen if the same trigger exists at both the item and block level?

Answers:

• The block level trigger will fire

• The item level trigger will fire

• First the block level trigger, then the item level trigger will fire

• First the item level trigger, then the block level trigger will fire

• The item level trigger will fire by default, but setting the execution style property of the trigger can change the sequence

13. Which can be a data source for a data block?

Answers:

• Table

• View

• Procedure

• From Query

• All of the above can be sources for a data block

14. The window style property can have which of the two values?

Answers:

• Document or Dialog

• Modal or Non-Modal

• MDI or SDI

• Parent or Child

• Response or Popup

15. The synchronize with item property is used:

Answers:

• To verify the values entered in a text item

• To create more than one item in a block that display the same database column value

• To show both the value in the database and the new value

• To display the time in a text item

• To automatically skip to the next navigable item once the last character in the text field has been fully entered

16. Which built-in is not related to a record group?

Answers:

• Create_Group

• Create_Group_From_Query

• Delete_Group

• Delete_Group_Row

• Create_Record

17. Which is the default canvas?

Answers:

• Content

• Stacked

• Tab

• Vertical Toolbar

• Horizontal Toolbar

18. The object from which another object can inherit property settings is:

Answers:

• Property Group

• Property Cluster

• Object Property

• Property Class

• Property Library

19. The When-Validate-Item trigger is available at which level?

Answers:

• Form

• Block and form

• Item and form

• Item and block

• Item, block and form

20. You want a text item to display the current date and time. What will be the initial value of the item?

Answers:

• date

• datetime

• $datetime$

• $$datetime$$

• $$date$$

21. Which system variable gives information about the current block?

Answers:

• System.current_block

• System.cursor_block

• System.trigger_block

• a and b

• a, b and c

22. Which system variable represents the name of the last window that was affected by an action that caused one of the window event triggers to fire?

Answers:

• System.Window

• System.Event_Window

• system.trigger_window

• system.action_window

• system.window_affected

23. You want to know if you are at the first record in a block. What technique or variable would you use?

Answers:

• System.first_record system variable

• System.cursor_record system variable

• The get_block_property built-in

• The get_record_property built-in

• Either b or c

24. In which of the following type of triggers is the default functionality replaced if you write some code?

Answers:

• Pre

• Post and pre

• Key

• On

• On and key

25. The PR format mask for numeric values:

Answers:

• Displays leading zeros

• Prefixes the value with a dollar sign

• Displays a "-" after a negative value

• Displays a negative in

• Displays the value in scientific notation

26. What is the maximum number of windows you can create in a form?

Answers:

• 5

• 10

• 20

• 50

• No limit

27. Foreign functions are:

Answers:

• Functions written in a separate PL/SQL library and used through attached libraries

• Functions written to access a data source other than Oracle

• Subprograms written in a 3GL programming language

• Functions written to access data sources other than Oracle

• Not supported in Developer 2000

28. Window related triggers are available at which level?

Answers:

• Form

• Block

• Both form and block

• Form and item

• Item, block and form

29. The user wants that whenever he comes to a specific text item the LOV should be displayed automatically. What property of the LOV would the programmer have to set?

Answers:

• Auto Refresh

• Automatic position

• Automatic display

• Auto popup

• Auto appear

30. The automatic skip property of an item:

Answers:

• Automatically moves the cursor to the next block

• Moves the cursor to the next navigable item when adding or changing data in the last character of the current item

• Automatically terminates the application

• Automatically moves the focus to the next window

• Automatically moves the focus to the next canvas

31. System.mouse_button_shift_state variable indicates:

Answers:

• Whether the mouse is moving

• Whether the mouse is still

• The key that was pressed during the click, such as SHIFT, ALT, or CONTROL

• The canvas over which the mouse is being moved

• The window over which the mouse is being moved

32. Which of the following is not a module?

Answers:

• Form

• Menu

• PL/SQL Library

• Object Library

• Popup Menu

33. You want the list item to display multiple values at one time. What style should the list item have?

Answers:

• Poplist

• T list

• Combo Box

• Dropdown

• Multi List

34. Which of the following things will you not do with the Post-Query trigger?

Answers:

• Populate control items or items in other blocks

• Calculate statistics about the records retrieved by a query

• Calculate a running total

• Insert records into a table

• To select non-base table values into control items

35. Which of the following is not a valid find trigger?

Answers:

• Find_Timer

• Find_Block

• Find_Canvas

• Find_Form

• Find_Trigger

36. How many content canvases can be attached to a window?

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

• No limit

37. Which of the following statements is true if there is a summary item in a block?

Answers:

• The block's precompute summaries and query all records properties are to be set to true

• There is no need to set the above properties to true

• Either precompute summaries or query all records property is to be set to true

• There can only be one summary item in a block

• There can be at the most five summary items in a block

38. Which of the following is not a property of the LOV?

Answers:

• Validate from list

• Auto display

• Automatic column width

• Filter before display

• Automatic position

39. You want to display custom messages whenever an error occurs. Which trigger will you use?

Answers:

• Key-Error

• On-Error

• Pre-Error

• Post-Error

• When-Error

40. A popup menu can be attached to which of the following objects?

Answers:

• Canvas

• Block

• Window and Block

• Item

• Canvas and Item

41. Which of the following is not a type of canvas?

Answers:

• Content

• Stacked

• Popup

• Tab

• Vertical/horizontal toolbar

42. Which built-in displays a list of values (LOV) window at the given co-ordinates, and returns TRUE if the operator selects a value from the list, and FALSE if the operator cancels and dismisses the list?

Answers:

• Show_Lov

• Open_Lov

• Display_Lov

• Prompt_Lov

• Lov_Show

43. Which of the following is not true with respect to Timers?

Answers:

• More than one Timer can be created

• The interval is specified in milliseconds

• Timers cannot be destroyed

• Interval can be changed at run time

• When-Timer-Expired trigger is used to write code when a Timer expires

44. You want to pass certain values from forms to reports on the basis of which the report will execute. Which object will you create to enable passing of the value?

Answers:

• Object Group

• Parameter List

• Record Group

• Visual Attribute

• Attached Library

45. What is the maximum number of buttons an Alert can have?

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

46. Which of the following is not a valid format mask for character strings?

Answers:

• FM

• X

• 9

• A

• !

47. Which trigger is fired when an operator double-clicks on an element in a list item that is displayed as a T-list ?

Answers:

• When-List-Clicked

• When-List-Activated

• When-List-Changed

• When-Mouse-Down

• When-List-Doubleclick

48. You do not want to enforce the default functionality of a LOV upon pressing the F9 key but want to modify the action. What trigger would you use?

Answers:

• On-Lov

• Key-Lov

• Key-Listval

• Key-Listofvalues

• Key-Pressed

49. You have code in PL/SQL libraries that you want to use in your form. What object will you create to be able to use the code?

Answers:

• Attached Library

• Object Group

• Object Library

• Alert

• Property Class

50. Given the following triggers, arrange them in the correct order of execution:

1 Pre-Logon
2 Pre-Form
3 When-New-Form-Instance
4 Post-Logout

Answers:

• 1,2,3,4

• 2,1,4,3

• 2,1,3,4

• 3,1,2,4

• 3,1,4,2

51. Which of the following mouse triggers is not supported?

Answers:

• When-Mouse-Click

• When-Mouse-Dragover

• When-Mouse-Leave

• When-Mouse-Up

• When-Mouse-Move

52. Which trigger can you use to modify the example record that determines which rows will be identified by the query?

Answers:

• Pre-Select

• Pre-Fetch

• Pre-Query

• On-Query

• Post-Query

53. Which object is automatically created upon creating a form?

Answers:

• Block

• Canvas

• Window

• Alert

• Menu

54. Procedures and functions to be used within the form can be written by creating which object?

Answers:

• Object Group

• Property Class

• Record Group

• Program Unit

• Visual Attribute

55. System.record_status variable cannot have which of the following values?

Answers:

• Changed

• Insert

• New

• Query

• Empty

56. You want to display a custom screen for logging on to the application. What trigger would you use?

Answers:

• When-New-Form-Instance

• Pre-Logon

• Post-Logon

• On-Logon

• When-New-Block-Instance

57. Which of the following is not a window related trigger?

Answers:

• When-Window-Activated

• When-Window-Deactivated

• When-Window-Resized

• When-Window-Closed

• When-Window-Opened

58. Identify the incorrect statement regarding alerts:

Answers:

• An alert at the most can have 3 buttons

• An alert can have three styles

• At runtime, it is not possible to change the label of the buttons

• At runtime, it is possible to change the title of the alert

• At runtime, it is possible to change the message of the alert

59. Which of the following is not true with respect to forms, windows and canvases?

Answers:

• A form can have many windows

• A window can display many canvases

• The same canvas can be displayed in more than one window

• The same canvas cannot be displayed in more than one window

• A window can be of either type: document or dialog

60. Whenever the user moves the mouse over an item, you want to provide him with a brief description of the item. What property would you use?

Answers:

• Prompt

• Hint

• Bevel

• ToolTip

• Rendered

61. The default value for the DML array size property of a block is:

Answers:

• 1

• 2

• 5

• 10

• 50

62. You do not want the lov to be refreshed every time it is displayed. Which property would you set to no?

Answers:

• Automatic Skip

• Automatic Select

• Automatic Display

• Automatic Refresh

• Automatic Position