Do you know that? Always have the client deposit a certain percentage of the money up-front. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Programming category

Test answers for C Programming Test 2016

(43) Last updated: June 16
Upwork (oDesk) • General Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

43 Answered Test Questions:

1. Identify the incorrect statement.

Answers:

• Records can be defined in C by using structures

• Structure members can be of the same/different data types

• Memory is reserved when a structure label is defined

• A pointer to a structure can be used to pass a structure to a function

• Arrays of structures can be defined and initialized

2. What will be printed on the standard output as a result of the following code snippet?


void func()

{

    static int i = 1;

    int j = 1;

    i++;

    j++;

    printf("%d %d ",i,j);

}


void main()

{

    func();

    func();

    func();

}

Answers:

• 2 2 2 2 2 2

• 2 2 3 2 4 2

• 2 2 2 3 2 4

• 2 2 3 3 4 4

• None of these

3. Given the following array:

int a[8] = {1,2,3,4,5,6,7,0}; 
what would be the output of 
        printf("%d",a[4]); ?

Answers:

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

4. Which function will convert a string into an integer?

Answers:

• int()

• number()

• atoi()

• val()

• tonum()

5. Which standard function is used to clear memory allocated by the malloc() function?

Answers:

• free

• calloc

• delete

• elease

• destroy

6. From which of the following loop or conditional constructs, is "break" used for an early exit?

Answers:

• switch

• fo

• while

• do-while

• All of the above

7. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?

char i = 'A'; 
char *j; 
j = & i; 
*j = *j + 32; 
printf("%c",i);

Answers:

• An error will occur

• a

• A

• c

8. What does the argv[0] represent?

Answers:

• The first command line parameter has been passed to the program

• The program name

• The number of command line arguments

• None of the above

9. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?

#define func(t, a, b) { t temp; temp=a; a=b; b=temp; }
main()
{
        int a=3, b=4;
        float c=4.5, d = 5.99;
        func(int, a, b);
        func(float, c, d);
        printf("%d %d ", a, b);
        printf("%.2f %.2f\n", c, d); 
}

Answers:

• Results in Compilation Error

• 3 4 5.99 4.50

• 3 4 4.50 5.99

• 4 3 5.99 4.50

• None of the above

10. What is the function to concatenate two strings?

Answers:

• strcmp()

• strcpy()

• strcat()

• strlen()

• catstr()

11. Given the following array:

        char books[][40]={ 
                         "The Little World of Don Camillo", 
                         "To Kill a Mockingbird", 
                         "My Family and Other Animals", 
                         "Birds, Beasts and Relatives" 
                          }; 
what would be the output of printf("%c",books[2][5]);?

Answers:

• m

• M

• F

• i

• L

12. Which of the following is not a valid mode for opening a file?

Answers:

• r

• w

• a

• +

• i

13. Given the following array declaration:

        int a[2][3][4] 
what would be the number of elements in array a?

Answers:

• 24

• 22

• 20

• 12

• 36

14. Which function will convert a string into a double precision quantity?

Answers:

• atoi()

• atof()

• atol()

• atan()

• acos()

15. What will be the output of following code?

int main()
   {
      int i;
      i = 0;
      for (i = 1; i <2; i++)
      {
          i++;
          printf( "%d", i );
          continue;
          printf( "%d", i );
      }
      return 0;
   }

Answers:

• 22

• 2,2

• 2

• none of the above

16. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?


main()

{



int u = 1, v = 3;

printf("%d %d",u,v);

funct1(&u,&v);

printf("%d %d\n",u,v);

}


void funct1(int *pu, int *pv)

{

*pu=0;

*pv=0;

return;

}

Answers:

• 1 31 3

• 1 3 1 1

• 1 30 0

• 1 1 1 1

• 3 1 3 1

17. What will be printed on the standard output as a result of the following code snippet?

void main()
{
        int num1 = 30, num2 = 4;
        float result;
        result = (float)(num1/num2);
        printf("%.2f", result);
        return 0;
}

Answers:

• 7

• 7.00

• 7.000000

• 7.5

• 7.50

18. Study the following code:


    int n = 2;

    int a[n];


What is the error in the above code?

Answers:

• There is no error

• The minimum limit of an array is 5

• The second statement should be placed before the first

• A constant value has to be given in place of a variable for array declaration

19. Which of the following is not a file related function?

Answers:

• fgetc()

• puts()

• fputc()

• fscanf()

• fprintf()

20. What is the output of the following program ?


main()

{


int u = 1, v = 3;

printf("%d %d",u,v);

funct1(&u,&v);

printf(" %d %d\n",u,v);

}


void funct1(int *pu, int *pv)

{

*pu=0;

*pv=0;
return;

}

Answers:

• 1 3 1 3

• 1 3 1 1

• 1 3 0 0

• 1 1 1 1

• 3 1 3 1

21. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?

#include<stdio.h>
main()
{
        unsigned char a=255;
        a = a+1;
        printf("%d",a);
        return 0;
}

Answers:

• Undefined value

• 256

• 1

• -1

22. What is wrong with the following statement?

int func();

Answers:

• The function definition {...} is missing

• While calling a function, the type int is not needed

• No parameter has been passed

• The semicolon should not be there

• There is nothing wrong with the statement

23. Suppose there is a file a.dat which has to be opened in the read mode using the FILE pointer ptr1, what will be the correct syntax?

Answers:

• ptr1 = open("a.dat");

• ptr1 = fileopen("a.dat");

• ptr1 = fopen("a.dat","r");

• ptr1 = open("a.dat","r");

• ptr1 = fileopen("a.dat","r");

24. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?


main()

{

char *pmessage = "asdfgh";

*pmessage++;

printf("%s", pmessage);

return 0;

}

Answers:

• Will result in Compilation Error

• Undefined string

• sdfgh

• asdfgh

25. Study the following code where num is an integer array and n is the length of the array:

        for(i=0;i<n-1;i++) 
        { 
                for(j=i+1;j<n;j++) 
                { 
                        if(num[i] > num[j]) 
                        { 
                                var=num[i]; 
                                num[i]=num[j]; 
                                num[j]=var; 
                        } 
                } 
        } 
What does the above code do?

Answers:

• It prints the elements of the array in the ascending orde

• It calculates the sum of the elements of the array

• It sorts the array in the ascending orde

• It sorts the array in the descending orde

• It calculates the average of the elements of the array

26. Read the following two declaration statements.


1. #include <stdio.h>

2. #include "stdio.h"


Which of the following statements pertaining to the above two statements are correct?

Answers:

• For statement 1, the header file will be searched first in the local directory and then in the standard system directories such as "/usr/include"

• For statement 1, the header file will be searched in the standard system directories such as "/usr/include"

• For statement 2, the header file will be searched first in the local directory and then in the standard system directories such as "/usr/include"

• For statement 2, the header file will be searched in the standard system directories such as "/usr/include"

• None of the above

27. Is the following statement correct? If not, why not? If yes, what is the size of the array?  

int array[][3] = { {1,2}, {2,3}, {3,4,2} };

Answers:

• Yes, the size is three columns by two rows

• Yes, the size is two columns by two rows

• No, the first dimension is omitted

• No, one of the three initializer sets contains too many numbers

• Yes, the size is three columns by three rows

28. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?

#define max(a, b) ((a) > (b)?(a):(b))
main()
{
        int a=4;
        float b=4.5;
        printf("%.2f\n",max(a, b)); 
}

Answers:

• Results in Compilation Error

• Undefined value

• 4.50

• 4.0

• None of the above

29. What will be the output of the following program?


#include <assert.h>

main()

{

int n = 5;

assert(n > 3); //statement 1

n = n+2;

assert(n > 7);//statement 2

return 0;

}

Answers:

• Assertion 'n > 3' failed; Program aborts at statement 1

• Assertion 'n > 7' failed; Program aborts at statement 2

• Program returns 0 with the value of n as 7

• Compilation Error

30. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?


main()

{

enum {red, green, blue = 6, white};

printf("%d %d %d %d", red, green, blue, white);

return 0;

}

Answers:

• 0 1 6 2

• 0 1 6 7

• Will result in Compilation Error

• None of the above

31. Which file header is to be included for file handling in a C program?

Answers:

• string.h

• file.h

• stdio.h

• stdlib.h

• ctype.h

32. What will be printed on the standard output as a result of the following code snippet?

void main()
{
        char arr[] = {'R','A','M'};
        printf("%d",strlen(arr));
}

Answers:

• 1

• 3

• 4

• Cannot be determined

33. Which function will you use to write a formatted output to the file?

Answers:

• fputc()

• fputs()

• fprintf()

• fseek()

• ftell()

34. Which function returns the current pointer position within a file?

Answers:

• ftell()

• fseek()

• fgetc()

• fread()

• fscanf()

35. Which of the following is not a string function?

Answers:

• strlen()

• strcmp()

• strcpy()

• strrev()

• strcomp()

36. Which of the following declarations of structures is/are valid?

        1) 
                struct node {
                int count;
                char *word;
                struct node next;
                }Node;
        2)
                struct node {
                int count;
                char *word;
                struct node *next;
                }Node;
        3)
                struct node {
                int count;
                char *word;
                union u1 {
                        int n1;
                        float f1;
                }U;
                }Node;

Answers:

• 123

• 12

• 23

• 2

• None of the above

37. What would be printed on the standard output as a result of the following code snippet?


main()

{

int arr[10];

int a = sizeof(arr);

printf("%d\n",a);

return 0;

}

Answers:

• Compilation Error

• 10

• 4

• 40

38. Which of the following is a function for formatting data in memory?

Answers:

• sprintf()

• printf()

• scanf()

• free()

• atol()

39. Which function allocates memory and initializes elements to 0?

Answers:

• assign()

• calloc()

• malloc()

• swab()

• allocate()

40. What will be printed on the standard output as a result of the following code snippet?

void main()
{
    int i,j,k;
    i=4;
    j=30;
    k=0;
    k=j++/i++;
    ++k;
    printf("%d %d %d",i,j,k);
}

Answers:

• 5 31 8

• 5 31 7

• 5 31 6

• 4 30 7

41. Given the operators:


1) *

2) /

3) %


What would be the order of precedence?

Answers:

• 1,2,3

• 1,3,2

• 3,2,1

• All have the same precedence

• 1 and 2 have the same precedence, 3 is of lower precedence

42. Which of the following sets of conversion statements may result in the loss of data?

Answers:

• int i; char c; i=c; c=i;

• int i; char c; c=i; i=c;

• int i; float f; i=f; f=i;

• None of the above

43. Which of the following standard functions is used to close a file?

Answers:

• fileclose()

• closefile()

• fclose()

• Any of the above


Comments

Post Comment

Akshara July 29, 2015
I am close to my first job
Administrator July 30, 2015
good luck