Do you know that? 15% American freelancers earn $100+/hr next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Management category

Test answers for Total Quality Management Certification 2016

(60, CL) Last updated: January 22
Upwork (oDesk) • General Management
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

60 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. State whether True or False.

The costs of quality are the same as that of profitability.

Answers:

• True

• False

2. Which of the following groups form the middle level of the pyramid in an organizational hierarchy?

Answers:

• Suggestion groups

• Problem solving groups

• Self managing groups

3. Which of these is not a cost of quality?

Answers:

• Appraisal cost

• Prevention cost

• Detection cost

• Failure cost

4. Which of the following should be implemented by construction Companies to ensure a more effective management for quality?

Answers:

• QFD

• QPD

• Systems approach

• BPR

5. What does C stand for in the acronym PDCA?

Answers:

• Control

• Check

• Communicate

• Coordinate

6. The tree diagram used in project planning is also called a _________.

Answers:

• Work Breakup Structure

• Work Breakdown Structure

• Working Breakdown Structure

• Work Breakdown Setup

7. Which of the following organizations has developed Self assessment guidelines for organizations?

Answers:

• EQFM

• EFQM

• MBNQA

• ISO 9000

8. _______ is a process in which the entire scope of the process is changed or redesigned backed by an organizational change.

Answers:

• Quality Function Deployment

• Business Process Reengineering

• Company wide quality control

• Statistical Process Control

9. Which of the following ISO certifications are awarded to hospitals?

Answers:

• ISO 9000

• ISO 9001

• ISO 14001

• ISO 9002

10. Which of these is an example of the prevention cost?

Answers:

• Process audits

• Reinspection

• Product replacements

• Quality planning

11. Which of these is not one of the seven key areas required by organizations to prove their mettle in before applying for the MBQNA?

Answers:

• Leadership

• Customer focus

• Quality management

• Human resource focus

12. Which of the following thinkers developed the technique of Poka Yoke?

Answers:

• Kaoru Ishikawa

• Shigeo Shingo

• Phil Crosby

• Joseph Juran

13. Which is the kind of audit where an internal party makes an assessment of any internal department or supplier against some internally defined set standards or some externally recognized quality standards?

Answers:

• First Party Audit

• Second Party Audit

• Independent Third Party Audit

14. From which of the following Japanese systems of policy control has QFD been derived?

Answers:

• Poka Yoke

• Shewhart Cycle

• Hoshin kanri

• Kaizen

15. Which of these is not a basic concept of distribution?

Answers:

• Severity

• Location

• Spread

• Shape

16. What is the diagram that compares relationships between two, three, or four sets of data known as?

Answers:

• Interrelationship Diagraphs

• PDPC

• Matrix Diagrams

• Prioritization Matrix

17. How is the 'Slack time' for an event in an Activity Network Diagram calculated?

Answers:

• It is found out by calculating the difference between the latest times and earliest times for a given event

• It is found out by calculating the sum of the latest times and earliest times for a given event

• It is found out by calculating the latest finish a task can conclude with

• None of the above

18. Which of the following techniques was/ were created by Jiro Kawakita?

Answers:

• Pareto Charts

• Affinity Diagrams

• Kaizen

• Tree Diagram

19. Which of these is not true about a Matrix Diagram?

Answers:

• It is an analysis tool that compares relationships between two, three, or four sets of data

• It gives information about the nature of correlation between the elements

• It is used while comparing the efficiency and effectiveness of the options

• It is a graphical representation of elements

20. State whether True or False.

The term Supply Chain Management was invented by Keith Oliver.

Answers:

• True

• False

21. The analysis by an Interrelationship Diagram helps in making a distinction between:

Answers:

• elements which are unwanted in the project and those which are necessary for the project

• elements which operate as the root cause and those which are the outcomes of the root cause

• elements which are continuous in nature and those which are discrete in nature

• All of the above

22. State whether True or False.

Healthcare is dependent on external inspections.

Answers:

• True

• False

23. Who among the following created the Fishbone diagram?

Answers:

• Shigeo Shingo

• Phil Crosby

• William Edwards Deming

• Kaoru Ishikawa

24. Which of these is a point of similarity between traditional management practices and TQM?

Answers:

• Focus on the rate of improvement

• Decisions based on customer preferences

• Elimination of waste-an important goal

• Involvement of employees in the decision making process

25. What are appraisal costs?

Answers:

• The costs spent on preventing errors from happening in processes

• The costs expended by an organization due to the errors that occur before the product or service is supplied to an organization's customer

• The costs expended while assessing the output and while a review is being done to measure the processes

• The costs expended by an organization when the customer receives unacceptable products or services

26. ISO 9000 is an international standard on ____________.

Answers:

• maintaining the right amount of quality costs

• good management practices

• the quality management tools

• the decorum to be followed in organizations

27. Who proposed the Pareto principle?

Answers:

• Joseph M. Juran

• Vilfredo Pareto

• Julie Morgenstern

• Henry Kissinger

28. Pareto Analysis is also known as the ________ rule.

Answers:

• 20/80

• 70/30

• 30/70

• 80/20

29. Control charts consist of ______ horizontal lines.

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

30. Why are affinity diagrams used?

Answers:

• To represent the ideas that are liked by all the solution-seekers

• To represent the brainstormed ideas

• To represent the data that is troublesome

• All of the above

31. State whether True or False.

Interrelationship Diagrams/Diagraphs can be used as a means of organizing disjointed ideas.

Answers:

• True

• False

32. What is the formula to calculate RPN?

Answers:

• Location x Spread x Shape

• LF - EF

• LS - ES

• Severity x Probability x Detection

33. Which of these is not one of the 'four absolutes' given by Phil Crosby?

Answers:

• The system of quality is appraisal, not prevention

• The definition of quality is conformance to requirements

• The quality performance standard is zero defects

• The measurement of quality is the price of non-conformance

34. Of which of the following performance measures are level of service, product cycle time and unit costs examples of?

Answers:

• Efficiency

• Timeliness

• Effectiveness

• Productivity

35. Which of these is not one of the four elements of the process of manufacturing?

Answers:

• Testing the product

• Designing the product

• The labor put in

• The equipment used

36. What is a second party audit?

Answers:

• An assessment of any internal department or supplier against some internally defined set standards or some externally recognized quality standards made by an internal party

• An assessment of a particular department; the entire organization; the supplier or the end product; or a combination of all on some internationally defined quality standards conducted by an external body who is a neutral party between the manufacturer, supplier and customer, conducts

• An assessment of any department or supplier against its self defined or national or international set standards done by an external party

37. For which of the following problems are quality costs data used?

Answers:

• For analysis of problems

• For budgeting

• For measurement of processes

• All of the above

• None of the above

38. What does the ISO 9001:2000 standard stand for?

Answers:

• Fundamentals and Vocabulary

• Quality Management Systems - Guidelines for performance improvements

• Quality Management Systems - Requirements

• Environmental Management

39. Which of the following mechanisms prevent a mistake from being made?

Answers:

• Pareto principle

• Histogram

• Poka Yoke

• Arrow Diagram

40. Arrange the steps for self assessment in the correct order.

a)Define means for collection of relevant data
b)Identify strength areas of improvement
c)Plan the objective of self assessment and the scope of assessment
d)Assess the data
e)Define action plan to overcome areas of improvement

Answers:

• a, c, e, b, d

• c, a, d, b, e

• c, a, e, b, d

• c, a, b, d, e

41. What is the formula to calculate expected productivity?

Answers:

• Outputs/Inputs

• Inputs/Outputs

• Actual output/ Resources actually consumed

• Expected output/ Resources expected to be consumed

42. Which of the following performance measures indicates whether the defined goal is achieved through utilization of minimum or planned resources?

Answers:

• Effectiveness

• Efficiency

• Productivity

• Quality

43. What is a performance metric composed of?

Answers:

• A graph

• An alphabet

• A unit of measure

• A number

44. What does MBNQA stand for?

Answers:

• Malcolm Baldrige National Quality Award

• Matthew Baldrige National Quality Award

• Management Bureau National Quality Award

• Malcolm Baldrige Natural Quality Award

45. What is benchmarking?

Answers:

• A structured process for planning the design of a new product or service or for redesigning an existing one

• Assessing one's performance but in terms of the performance of the competitors

• A business performance improvement tool that exposes waste and makes continuous improvement possible

• A tool which is used to measure the digression from the mean, or the deviation from the desired goal or target

46. Histograms are useful in:

i.displaying trends in data over a period of time
ii.finding out if the output of a process is normally distributed or not
iii.finding out if the current process can match up to Voice of Customer
iv.displaying the processes that are out of control
v.finding solutions for process improvement

Answers:

• Only i

• only ii, iii, iv

• only ii, iii, v

• All of the above

47. Which of these is not an example of the appraisal cost?

Answers:

• Product review

• Product audits

• Inspection tests for purchased stock

• Final inspection

48. Which of these is not one of the 'seven deadly diseases' highlighted by Deming?

Answers:

• Lack of constancy of purpose

• Emphasis on short term profits

• Setting standard as zero defects

• Mobility of management

49. State whether True or False.

The statistical distributions help to detect the variations in the process.

Answers:

• True

• False

50. When should prioritization matrices be used?

Answers:

• When vital root causes have still not been recognized

• When less than three issues have to compared, especially when some issues are objective

• When the resources for the progress are limited and only a vital few activities must be focused upon

• None of the above is correct

51. The product attributes which delight the customer and lead to high levels of satisfaction are ________, but do not cause any dissatisfaction if the product lacks this feature.

Answers:

• Performance

• Threshold

• Linear

• Delighters

52. A flowchart is a _________ representation of the flow in a process.

Answers:

• mathematical

• tabular

• pictorial

• none of the above

53. Which of these is not a part of the quality trilogy given by Joseph Juran?

Answers:

• Quality planning

• Quality assurance

• Quality control

• Quality improvement

54. What is the formula to calculate efficiency?

Answers:

• resources actually used/resources planned to be used x 100%

• outputs/inputs

• expected output/ resources expected to be consumed

• actual output/ resources actually consumed

55. State whether True or False.

A process decision program chart should be prepared before implementing any plan especially when there is low cost of failure.

Answers:

• True

• False

56. _______is a philosophy which strives for continuous improvement.

Answers:

• Pareto principle

• Kanban

• FMEA

• Kaizen

57. Which of the following is not a responsibility of the higher management while implementing Kaizen in an organization?

Answers:

• Motivating the workers by communicating with them

• Allocating resources and support and give direction to Kaizen efforts

• Developing policy for Kaizen and cross-functional activities

• Building systems, procedures and structures which are favorable for Kaizen

58. A ___________ is a specialized vertical bar graph that exhibits data collected in such a way that important points necessary for the process under improvement can be demarcated.

Answers:

• Pareto chart

• Process map

• Histogram

• Control chart

59. _______ is the planned organization wide activity, which includes documentation, to continually prevent quality problems.

Answers:

• Quality control

• Quality assurance

• Cost of quality

• Quality planning

60. Who all are involved in the implementation of Kaizen?

Answers:

• Top Management

• Suppliers

• Workers

• Customers


Comments

Post Comment

Anaya August 1, 2015
it helped me to get 100% profile and have more invitations. Thanks!