Do you know that? 66% like freelancing because there is more choice over the project they do next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Management category

Test answers for Six Sigma Black Belt Certification 2016

(1 / 59) Last updated: May 14
Upwork (oDesk) • General Management
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

1 Answered Test Questions:

1. _____ can be estimated by using the cut and paste method and the root square error method.

Answers:

• Variance

• Variation

• Tolerance

• Noise


59 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
2. Which test is used for testing the difference between means of two dependent samples?

Answers:

• Paired t-test

• Z-test

• t-test

• F-test

3. Which are the design tools used in DOE?

Answers:

• Pareto Charts

• Histograms

• TRIZ and Axiomatic Design

• Brainstorming

4. CUSUM charts are used for detecting _________ shifts in the process.

Answers:

• small

• large

• natural

• both small and large

5. Muda refers to:

Answers:

• Lean tools

• Waste

• Theory of Constraints

• Value

6. _________ limits are used in EWMA charts.

Answers:

• Control

• Lower

• Natural

• Action

7. How many wastes are identified by Lean?

Answers:

• Only 1

• 10

• 8

• 100

8. What is the project charter?

Answers:

• A one-page written document that summarizes the key elements of a project

• A one-page document that states the project measurements

• A one-page written document that states the names of the team members of the project

• A one-page written document that states the conclusion of the project

9. Which test is used for one way analysis of variance in a non-parametric distribution?

Answers:

• Kruskal-Wallis test

• Mood's Median test

• Sign test

• Wilcoxon signed rank test

10. A ___________ is a specialized vertical bar graph that exhibits data collected in such a way that important points necessary for the process under improvement can be demarcated.

Answers:

• Pareto chart

• Process map

• Histogram

• Control chart

11. Members of the project team take on two basic roles, which are:

Answers:

• group facilitation roles and counter-productive roles

• initiator and evaluator roles

• group task roles and group maintenance roles

• coordinator roles and gate-keeper roles

12. State whether true or false:

The function of Measurement System Analysis is to check the efficiency of a measurement system by evaluating its accuracy, precision and stability.

Answers:

• True

• False

13. The goal of a DOE should be to ________ the signal to noise ratios.

Answers:

• minimize

• maximize

• equal

• None of the above

14. Histograms are useful in:

i.displaying trends in data over a period of time
ii.finding out if the output of a process is normally distributed or not
iii.finding out if the current process can match up to Voice of Customer
iv.displaying the processes that are out of control
v.finding solutions for process improvement

Answers:

• Only i

• only ii, iii, iv

• only ii, iii, v

• All of the above

15. Control charts consist of ______ horizontal lines.

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

16. State whether true or false:

Quality in itself is not a cost.

Answers:

• False

• True

17. Which of the following are Lean Tools?

Answers:

• Poka-Yoke

• 5s

• Kanban

• All of the above

18. The interval which is used to estimate the future values is called __________

Answers:

• Point interval

• Tolerance interval

• Prediction interval

• Confidence interval

19. Shaded horizontal bars representing a project's progress, to show how much of a task has been completed are used in:

Answers:

• Activity Network Diagram

• Affinity Diagram

• Gantt Chart

• PERT Chart

20. The Design for ______ can be used to recycle products.

Answers:

• Disassembly

• Manufacture

• Changeover

• Service

21. Interest-based Bargaining is a ____________ technique.

Answers:

• motivation

• negotiation and conflict resolution

• leadership

• team evaluating

22. Power increases in the following conditions:

Answers:

• When the sample size increases

• When the experimental variability decreases

• When the size of the effect increases

• All of the above

23. Correlation always implies causation.

Answers:

• True

• False

24. Which of the following statements is true?

Answers:

• Type 2 error refers to acceptance of a hypothesis when it should be rejected

• Type 1 error refers to rejection of a hypothesis when it should be rejected

• Type 2 error refers to rejection of a hypothesis when it should not be rejected

• Type 1 error refers to acceptance of a hypothesis when it should be rejected

25. What is the difference between DOE and RSM?

Answers:

• RSM is a better tool to measure non-linear process performance factors

• DOE is more time consuming than RSM

• Both a and b

• None of the above

26. What are the different methods to collect customer data?

Answers:

• Kano Model

• Quality Call Monitoring

• Sample Survey

• Focus groups

• All of the above

27. What is the function of process performance indices?

Answers:

• They study the actual process performance over a period of time

• They compare the result of an "in control" process to the specification limits

• They calculate capability by measuring the variability of a process over a short period of time

• They tell about the long term performance of the process

• Both a and d

28. Which techniques is used to test means of more than two populations?

Answers:

• ANOVE

• MANOVA

• ANOVA

• t-test

29. The Cp index is given by:

Answers:

• Cp = ZMIN / 3

• Cp = ZMIN / 6

• Cp = Min(Cu, Cl)

• Cp = Engineering tolerance/ 6s

30. Team development is described in the following order:

Answers:

• Forming, Storming, Norming, Performing, Adjourning

• Forming, Norming, Storming, Performing, Adjourning

• Storming, Norming, Forming, Performing, Adjourning

• Forming, Norming, Performing, Storming, Adjourning

31. What is the first step in the DMAIC process?

Answers:

• Writing the problem statement

• Identification of areas where control is needed

• Identification of the process inputs

• Project definition

32. The least square line is called the line of _________ fit.

Answers:

• best

• least

• wrong

• good

33. Stem and leaf plots help to examine______________________.

Answers:

• the trends in the historical data

• the historical central tendency

• the skewness of the data

• the shape and spread or distribution of the data

34. Which of the following is not the objective of DOE?

Answers:

• Examining the effects of various factors like variables, parameters and inputs on the performance

• Finding out the cost savings by carrying out a particular experiment

• Finding out ways to reduce variation in the performance

• Finding out the historical central tendency

35. In Statistical Process Control, the natural tolerance level is known as:

Answers:

• 3-sigma

• 6-sigma

• 2-sigma

• 1-sigma

36. Which of the following is not a part of 5s?

Answers:

• Sort

• Shine

• Set

• Select

37. How can the process baseline be defined?

Answers:

• It is defined as the current performance level of the process

• It is defined as the expected level of performance of the process

• It is defined as the difference between the current level and expected level of performance of the process

• It is defined as the potential financial benefits of the process

38. A ________ shows the critical path of a project.

Answers:

• Macro Process Chart

• PERT chart

• Box Plot

• Planning Tree

39. Which control chart is preferred in comparison to X-bar and R chart?

Answers:

• Range chart

• c-chart

• d-chart

• X-bar and S chart

40. In which phase of Six Sigma is FMEA used?

Answers:

• Define

• DFSS

• Introduction

• DOE

41. The nature of relationship between a dependent variable and one or more independent variables is determined by _________.

Answers:

• correlation

• covariance

• regression

• None of the above

42. Multi-Variate analysis is useful when the population parameters are __________.

Answers:

• independent

• correlated

• uncorrelated

• small

43. Pull System is another name for ______.

Answers:

• Poka-Yoke

• Kanban

• Standard Work

• SMED

44. Cycle Time Reduction is:

Answers:

• the time needed to complete a task

• the time needed to manufacture a product

• the time needed to design a product

• the time needed to deliver a product to the customer

45. The concept of TQM was developed by _______.

Answers:

• Dr. W. Edwards Deming

• Nippondenso

• Seiichi Nakajima

• Genichi Taguchi

46. Gauge blocks, attribute screens, calipers etc, are:

Answers:

• Measurement methods

• Measurement screens

• Treatment systems

• None of the above

47. How is the 'Slack time' for an event in an Activity Network Diagram calculated?

Answers:

• It is found out by calculating the difference between the latest times and earliest times for a given event

• It is found out by calculating the sum of the latest times and earliest times for a given event

• It is found out by calculating the latest finish a task can conclude with

• None of the above

48. The first step in any Six Sigma program is ________ and it is identified and launched by the ______________.

Answers:

• project initiation, black belt

• project planning, black belt

• project closure, project sponsor

• project initiation, project sponsor/executive council

49. Moving averages range charts are used when the cell size is less than ______ subgroups.

Answers:

• 5

• 10

• 25

• 100

50. Which principle of Lean makes use of spaghetti charts?

Answers:

• Value

• Flow

• Value Stream

• Pull

51. Process capability analysis is performed with the basic assumption that:

Answers:

• the process is in a state of statistical control

• the process is not in a state of statistical control

• the process is in a state of technical control

• the process is outside the tolerance limits

52. Which ratio test is used in analysis of variance?

Answers:

• Chi-square test

• Z-test

• t-test

• F-test

53. Which tool helps to identify the specific portion of the overall business process that is targeted for improvement by applying mapping to sub processes until arriving at that specific part?

Answers:

• Cause and Effect diagrams

• SIPOC

• SIOPC

• Nominal Group Technique

54. What is the diagram that compares relationships between two, three, or four sets of data known as?

Answers:

• Interrelationship Diagraphs

• PDPC

• Matrix Diagrams

• Prioritization Matrix

55. Goodness of fit test is determined by ___________ distribution.

Answers:

• Normal

• Poisson

• Student t

• Chi-square

56. Which control chart is used to calculate the number of defects per unit?

Answers:

• c-chart

• p-chart

• d-chart

• X-bar chart

57. In PRE-control limits, the process is centered between ____________ control limits.

Answers:

• tolerance

• specified

• Upper Control Limits

• natural limits

58. Which method helps in the optimization of machinery?

Answers:

• FMEA

• TPM

• Kanban

• Cycle Time Reduction

59. Health care, Insurance and BPO's are examples of ______.

Answers:

• processes

• inputs

• business systems

• outputs

60. What can CTQ, CTS, and CTC be termed as?

Answers:

• Process metrics

• Project measures

• 'Critical to' Characteristics

• Both a and c

• Both b and c

• None of the above