Do you know that? almost 14% freelance on a part-time basis while holding a day job, next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Management category

Test answers for Organizational Behavior Test 2016

(15 / 41) Last updated: October 23
Upwork (oDesk) • General Management
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

15 Answered Test Questions:

1. Which of the following is a conflict resolution technique?

Answers:

• Compromise

• Lay off

• Restructuring the organization

2. Which among the following is a technique of impression management?

Answers:

• Avoiding Change

• Self Promotion

• Avoiding Blame

3. From among the following, which survey feedback tool is used in organizational development?

Answers:

• High interaction among team members

• Assisting members to understand the processes/events with which they deal

• The use of questionnaires to identify the discrepancies in the members' perception

• Training employees through unstructured group interactions

4. In Lewin's Three-step model, which is the first step presented by Kurt Lewin?

Answers:

• Refreezing

• Unfreezing

• Driving forces

• Movement

5. Which of the following is a/are primary characteristic/s of organization culture?

Answers:

• Expansion

• Diversification

• Innovation and risk taking

6. Which of the following effects refers to a cognitive bias whereby the perception of a trait is influenced by the perception of former traits?

Answers:

• Halo effect

• Contrast effect

• Stereotyping

• Projections

7. __________ is a type of organizational stress caused by sudden over-joy.

Answers:

• Eustress

• Euphoria

• Hyper work stress

• Hypo stress

8. Which of the following is an effective way of making decisions when people in an organization show resistance to change?

Answers:

• Facilitation

• Coercion

• Manipulation

• Negotiation

9. Which of the following is an informal group bound together by the active pursuit of a single issue?

Answers:

• Coalition

• Power

• Politics

• Consistency

10. Which view regarding conflict shows that conflict is a natural and inevitable outcome in a group?

Answers:

• Individual view

• Macro view

• Human relations view

11. Which of the following is the period of learning that occurs before a new employee joins an organization?

Answers:

• Pre learning stage

• Pre arrival stage

• Encounter stage

• Metamorphosis stage

12. Which of the following is a behavioral theory of leadership?

Answers:

• Ohio State Studies

• University of Michigan studies

• Fiedler model

• Scandinavian studies

13. What is the term for the process whereby workers organize themselves to meet, discuss, and negotiate matters related to their work with their employers?

Answers:

• Alternative bargaining

• Distributive bargaining

• Collective bargaining

• Converse bargaining

14. A personality test that taps four characteristics and classifies people into 1 of the 16-personality types is called the:

Answers:

• Big Five Model.

• Four-component model.

• Myers-Briggs type indicator.

• Johari window.

15. ________ are the persons who act as catalysts and assume the responsibility for managing change activities.

Answers:

• Change agents

• Change managers

• Change executives

• Change personnel


41 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
16. With which of the following factors is stress associated?

Answers:

• Limitations and uncertainty

• Restrictions and supply

• Winning and losing

• Constraints and demands

17. Which theory of motivation uses the concepts of motivation and hygiene factors?

Answers:

• ERG Theory

• Two-Factor theory

• Goal setting theory

• Cognitive evaluation theory

18. What is referent power?

Answers:

• Power dependent on personal traits such as charisma and good character

• Power dependent on personal traits such as superior skills and abilities

• Power dependent on personal traits such as authority and seniority

• Power dependent on personal traits such as high level of identification with, admiration of, or respect for the power-holder.

19. State whether True or False.

Legitimate political behavior is extreme political behavior that violates the implied rules of the game.

Answers:

• True

• False

20. Which type of organizational change is called decentralization of power?

Answers:

• Structural change

• Strategic change

• Periodic change

• Continuous change

21. The _________ type of corporate culture involves high levels of risk taking and dynamism.

Answers:

• Bureaucratic

• Clan

• Entrepreneurial

• Market

22. To which of the following can the growing interest in workplace spirituality be attributed?

Answers:

• Workplace conflict

• The desire to counterbalance the pressures and stress of a turbulent pace of life

• Ill health of the employees

23. During which of the following does an employee express organizationally desired emotions during interpersonal transactions?

Answers:

• Emotional labor

• Felt emotions

• Displayed emotions

• Moods

24. _________  is a form of organizational resistance to change which includes lack of emotion and motivation.

Answers:

• Informal resistance

• Neural resistance

• Core resistance

• General apathy

25. Through which of the following can an individual organize and interpret his sensory impressions to give meaning to his environment?

Answers:

• Decision making

• Perception

• Analytical ability

• Personality

26. The________ theory determines the stability and instability of causes related to success or failure.

Answers:

• Critical

• Decision

• Credibility

• Attribution

27. Distinctiveness, an aspect of the Attribution theory, refers to whether an individual displays:

Answers:

• the same response in similar situations like everyone.

• the same behavior in different situations.

• different behavior in different situations.

28. Who provides an informal communication link between the negotiator and the opponents in third party negotiations?

Answers:

• The consultant

• The employer

• The conciliator

29. State whether True or False.

Personality is the sum total of ways in which an individual reacts and interacts with others.

Answers:

• True

• False

30. Which personality trait involves attentiveness to inner feelings, preference for variety, and intellectual curiosity?

Answers:

• Openness to experience

• Agreeableness

• Extraversion

• Neuroticism

31. The values that are accepted throughout the organization are called:

Answers:

• universal values.

• organizational values.

• core values.

• ethical values.

32. The conflict that supports the goals of a group and improves its performance is called:

Answers:

• dysfunctional conflict.

• functional conflict.

• task conflict.

• relationship conflict.

33. In which leadership style do followers make attributions of heroic leadership abilities when they observe certain behavior?

Answers:

• Charismatic

• Transformational

• Visionary

• Autocratic

34. Assessing the likelihood of an occurrence by drawing analogies, and seeing identical situations in which they do not exist is known as:

Answers:

• Availability heuristic.

• Assessment heuristic.

• Representative heuristic.

• None of these

35. In Maslow's hierarchy of needs, which of the following tops the hierarchy triangle?

Answers:

• Esteem

• Physiological

• Safety

• Self-actualization

36. Who proposed Theory X and Theory Y?

Answers:

• Frederick Herzberg

• Douglas McGregor

• Maslow

• Clayton Alderfer

37. State whether True or False.

A strong culture is a culture in which the core values are intensely held and widely shared.

Answers:

• True

• False

38. Based on the findings of the Managerial Grid, managers were found to perform best under the _____.

Answers:

• 9,1 style

• 9,9 style

• 1,9 style

• 1,1 style

39. Which theory contains the assumptions that employees dislike work, are lazy, dislike responsibility and must be coerced to perform?

Answers:

• Theories X and Y

• Theory Y

• Theory X

• Theory Z

40. __________ is the extent to which an individual believes they control the events which affect them.

Answers:

• Machiavellianism

• Locus of control

• Integration

• Risk seeking propensity

41. Which term can be used for voluntary actions that violate established norms, and threaten the organization or its members or both?

Answers:

• Employee grievances

• Employee conflict

• Interpersonal conflict

• Employee deviance

42. State whether True or False.

Collaborating is the willingness of one party in a conflict to place the opponent's interest above its own.

Answers:

• True

• False

43. Which of the following strategies can best suit an organization having a loose structure, low specialization, low formalization, and decentralization?

Answers:

• Cost-minimization strategy

• Limitation strategy

• Expansion strategy

• Innovation strategy

44. Which structure creates dual lines of authority and combines functional and product departmentalization?

Answers:

• Entrepreneurial

• Matrix organization

• Strategic Business Unit

• Divisional organization

45. In coercive power, the base is dependent on:

Answers:

• reward.

• fear.

• control.

• position in the organization.

46. In Maslow's hierarchy of needs, which of the following are described as higher order needs?

Answers:

• Self actualization, esteem, social

• Physiological, safety

• Esteem, safety, social

• Self actualization, physiological, esteem

47. An organization's support programs which are focused on the employees' total physical and mental condition are called_____.

Answers:

• meditation programs

• training of employees

• wellness programs

• relaxation techniques

48. Which of the following personality characteristics is associated with an individual who is pragmatic, maintains emotional distance and believes that ends can justify means?

Answers:

• Self esteem

• Machiavellianism

• Self-monitoring

• Risk taking

49. In the Fiedler model, the degree to which job assignments are procedurized is called:

Answers:

• Leader-member relations.

• Task structure.

• Position power.

• Least preferred co-workers questionnaire.

50. _________ is/are developed through external adaptation and internal integration.

Answers:

• Organizational culture

• Organizational politics

• Organizational philosophy

• Organizational ceremonies

51. Who proposed the concept of Managerial Grid?

Answers:

• Peter Drucker

• Margaret Thatcher

• John Kotter

• Blake and Mouton

52. Which principle states that a subordinate should have only one superior to whom he or she is directly responsible?

Answers:

• The straight chain

• The unity of diversity

• The unity of command

53. State whether True or False.

Unhealthy changes in eating habits, such as untimely meals or binge eating, or a sudden increase in the consumption of alcohol are behavioral symptoms of stress.

Answers:

• True

• False

54. On what basis are jobs grouped together in an organization?

Answers:

• Departmentalization

• Divisionalization

• Work Specialization

• Work Specification

55. __________  power is based upon the power holder's superior abilities.

Answers:

• Coercive

• Definitive

• Core

• Expert

56. The tendency to underestimate the influence of external factors and overestimate that of internal factors, when making judgments about the behavior of others is called:

Answers:

• the Attribution theory

• Self-serving bias

• Fundamental attribution error

• Estimation error


Comments

Post Comment

Aarohi July 30, 2015
good, one step close to get job on upwork