Do you know that? Frequently use a to-do list. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Management category

Test answers for Lean Management Certification 2016

(42, CL) Last updated: January 22
Upwork (oDesk) • General Management
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

42 Answered Test Questions:

1. The various kinds of Kanban include:

Answers:

• Supplier Kanban

• In-Factory Kanban

• Customer Kanban

• In-House Kanban

• All of the above

2. What are the three C's essential for Supply Chain Management?

Answers:

• Cooperation

• Communication

• Coordination

• Customer Satisfaction

3. Why did Ford begin to lose its hold in the market?

Answers:

• There were clashes between the laborers and the Ford system

• There was a sudden rise in the product variety

• Annual changes in models and multiple colors and options suited the Ford factories

• All of the above

4. Which of the following is necessary for the success of Lean implementation?

Answers:

• There needs to be a total cultural change in the organization

• The command-and-control approach needs to be imbibed

• The people have to be downsized

• The value stream has to be mapped

• The senior mangement need not be active participants in the Lean implementation program

5. Which of the following are true regarding value stream mapping?

Answers:

• It is a tool to look at how value flows into and through a process to the customer

• It cannot be applied to service processes because the value stream cannot be traced in these processes

• It helps to locate the wastes in the value chain

• It cannot be used to map information flows

6. Which principle of Lean makes use of spaghetti charts?

Answers:

• Value

• Flow

• Value Stream

• Pull

7. Where was the first TPM conference held?

Answers:

• Canada

• Japan

• The United Kingdom

• The United States

8. Pull System is another name for ______.

Answers:

• Poka-Yoke

• Kanban

• Standard Work

• SMED

9. Which method helps in the optimization of machinery?

Answers:

• FMEA

• Total Productive Maintenance

• Kanban

• Cycle Time Reduction

10. Cycle Time Reduction is:

Answers:

• the time needed to complete a task within a process

• the time needed to manufacture a product

• the time needed to design a product

• the time needed to deliver a product to the customer

11. State whether true or false:

Applying Lean to Supply Chain Management helps to certify the suppliers.

Answers:

• True

• False

12. Which of these need not be a feature of Lean metrics?

Answers:

• They are fundamental for decision-making purposes

• Building a Lean enterprise is an important basis for good metrics

• They should be made keeping in mind the goals of the competitor

• They should be simple to understand and presented in a clear manner

13. Which of the following losses does not eliminate TPM?

Answers:

• Breakdown losses

• Production losses

• Speed losses

• Quality losses

14. What is the main reason for the occurrence of waste?

Answers:

• Single Unit Processing

• Inventory

• Cycle Time

• Lean Manufacturing

15. Which of the following is not done by poka-yoke?

Answers:

• It easily recognizes flaws in a product and thwarts the manufacturing of incorrect parts

• It signals and specifies a trait in a product or a process

• It helps in the optimization of resources in an organization

• It is the first step in proofing a system

16. What is the function of SMED?

Answers:

• To increase output and quality losses

• To reduce the changeover in a process

• To improve supplier relations

• All of the above

17. Who is known as the "father of scientific management"?

Answers:

• Henry Ford

• Shigeo Shingo

• Frank Gilbreth

• Frederick Winslow Taylor

18. Whom did the four locations on the large board of the Beer Game not represent?

Answers:

• The Factory

• The Distributor

• The Customer

• The Wholesaler

19. Which of the following is not a Lean Tool?

Answers:

• Standardization

• 5s-Cando

• Kanban

• Design of Experiments

20. Which of the following cannot be considered a waste?

Answers:

• Waiting time

• Overproduction

• Skilled plant workers

• Long process setup

21. What is the formula to calculate cycle time?

Answers:

• [Inventory (units)] / [Demand (units/time)]

• Available work time / Customer required volume

• Customer required volume / Available work time

• None of the above

22. What does Kanban mean?

Answers:

• A card-signal

• A go ahead signal

• A warning-signal

• None of the above

23. For any company to reach a 'level 6' sigma, there should only be _______ defects per million opportunities.

Answers:

• 1

• 2.2

• zero

• 3.4

24. What is the similarity between Lean and Six Sigma?

Answers:

• Both view waste as anything that does not produce value

• Both focus on process flow

• Both deliver higher quality of service with greater speed

• None of the above

25. Synchronous Flow Manufacturing plans inventory around:

Answers:

• Capacity Enhancing Resources

• Capacity Defining Resources

• Capacity Constraint Resources

• capacity Cutting resources

26. The data that does not need to be communicated in a Visual Factory environment are:

Answers:

• process metrics

• the name of the employees

• work instructions

• general plant information

27. What is also known as 'law zero' in Lean Six Sigma?

Answers:

• The Law of Waste

• The Law of the Market

• The Law of Focus

• The Law of Competition

28. Which of the following is not synonymous with Lean Manufacturing?

Answers:

• World Class Manufacturing

• Wasteless Manufacturing

• Continuous Flow Manufacturing

• Stockless Production

29. Who introduced the concept of mass production?

Answers:

• Frank Gilbreth

• Henry Ford

• Benjamin Franklin

• Frederick Winslow Taylor

30. What is Takt Time?

Answers:

• The time required to manufacture a product

• The consideration of customer demands and the time of the demands

• The time between the order and the delivery of the product

• None of the above

31. Which of the following is true with regard to Synchronized Flow Manufacturing?

Answers:

• It means coordination between plant workers and management

• It means processes and related decisions in the management must be synchronous with each other

• It improves the manufacturing system by setting off an increase in operating costs

• It means that all parts of the system must be continuous and in harmony with each other to avoid inventory pileups and stoppages.

32. A flexible process is:

Answers:

• an expensive and time consuming process because it requires change of equipment and tools for different customer demands

• one which can be reconfigured to give different output for different customer demands

• a 'push' system

• one that generates a level and consistent schedule

33. Which of these features does not describe the features of the Ford system?

Answers:

• Materials do not go from "dock to stock" but from dock to the factory floor

• Inventory binds capital and getting rid of inventory frees capital

• Pull system

• Reducing the cycle time also frees capital

34. Who among the following is involved in the implementation of Kaizen?

Answers:

• Top Management

• Suppliers

• Workers

• Customers

35. How many wastes are identified by Lean?

Answers:

• Only 1

• 10

• 8

• 100

36. What is not an advantage of SMED?

Answers:

• It helps to achieve consistency in the process

• It helps in continuous improvement of the process

• It increases elasticity in the process

• It is a measure of performance

37. Six Sigma processes are implemented by organizations to reduce __________.

Answers:

• defects in their processes

• costs of poor quality

• infrastructure defects

• process improvements

• employees

38. What is the main function of Lean?

Answers:

• Eliminating muda

• Increasing cycle time

• Downsizing personnel

• Improving process capability

39. According to the Theory of Constraints, ______________________.

Answers:

• every process or system has a constraint that acts as an impediment in attaining less of its goal

• the manufacturing process is enhanced by its capacity constraint resource

• every process or system has a constraint that acts as an impediment in attaining more of its goal

• time lost at a constraint can be gained back

40. _________ means to clear the work area.

Answers:

• Sort

• Set in Order

• Shine

• Standardize

41. What are the advantages of applying Lean to a supply chain?

Answers:

• It helps speed up the expansion and execution operations

• It turns the organization into a major customer of all the suppliers they have dealt with

• It helps to decrease the number of variables with which the production, quality and dependability has to cope with

• All of the above

• None of the above

42. State whether true or false:

Single unit manufacturing cannot be approximated to continuous flow manufacturing.

Answers:

• True

• False


Comments

Post Comment

Prisha July 28, 2015
some tests have right answers, some even with all greens - cannot pass. Update please