Do you know that? 30% freelancers stated that they work with clients for two years or longer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << General Management category

Test answers for Kaizen Certification 2016

(43 / 18) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • General Management
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

43 Answered Test Questions:

1. The various kinds of Kanban include:

Answers:

• Supplier Kanban

• In-Factory Kanban

• Customer Kanban

• In-House Kanban

• All of the above

2. What does the 80/20 principle state?

Answers:

• 20% of the results are produced from 80% of the efforts

• 80% of the results are produced from 20% of the efforts

• 80% of the business defects are caused by only 20% of the errors

• 20% of the business defects are caused by 80% of the errors

3. A process decision program chart should be prepared before implementing any plan especially when:

Answers:

• the plan is sizeable and complex

• the proposed plan has to be finished on schedule

• there is high cost of failure

• when there low cost of failure

• All of the above

4. Which of these are the two main functions of Kaizen that an organization has to perform apart from the other goals like removal of waste and quality management?

Answers:

• Maintenance

• Cutting down on the workforce

• Improvement

• To increase the pressure on the employees

5. ________works well where short term changes and individual cultures need a modification.

Answers:

• Kaizen

• Lean

• BPR

• Six Sigma

6. Which of these is an intensive approach to carry out improvements in the process?

Answers:

• Kaizen blitz

• Kaizen workshop

• Kaizen event

• Gemba Kaizen

7. Which among the following is created in the following manner?

1.First, decide the importance of each criterion, assign numerical weights.
2.Then rate each option according to the intensity of the correlation with the criteria or according to how well it meets the criterion.
3. Finally, combine all ratings for a final ranking of the options numerically.

Answers:

• Interrelationship Diagraph

• Matrix Diagram

• Tree Diagrams

• Prioritization matrix

8. ________is a tool used for establishing a correlation between two sets of variables.

Answers:

• A scatter diagram

• A histogram

• A PDPC

• A matrix diagram

9. State whether True or False.

Kaizen also amends and upgrades product quality, communications, production competence and employee holding.

Answers:

• True

• False

10. Which of these is an example of the prevention cost?

Answers:

• Process audits

• Reinspection

• Product replacements

• Quality planning

11. State whether True or False.

Lean is made of a lot of 'Kaizens' put together.

Answers:

• True

• False

12. When different departments within an organization are compared, it is referred to as ___________.

Answers:

• brainstorming

• internal benchmarking

• pareto analysis

• kanban

13. State whether True or False.

A Kanban is a label or a card which is affixed on a container of a stock or lot and carries a message attached to it regarding the requirements needed in the workplace

Answers:

• True

• False

14. Which of the following is not done by poka-yoke?

Answers:

• It easily recognizes flaws in a product and thwarts the manufacturing of incorrect parts

• It signals and specifies a trait in a product or a process

• It helps in the optimization of resources in an organization

• It is the first step in proofing a system

15. Which among the following tools makes use of symbols?

Answers:

• Matrix diagrams

• Control charts

• Flowcharts

• Check sheets

16. _________ means to clear the work area.

Answers:

• Sort

• Set in Order

• Shine

• Standardize

17. State whether True or False.

Just in Time Management believes in holding buffer stocks.

Answers:

• True

• False

18. The data that does not need to be communicated in a Visual Factory environment are:

Answers:

• process metrics

• the name of the employees

• work instructions

• general plant information

19. Which of the following is also known as the hierarchy diagram?

Answers:

• Tree diagram

• Affinity diagram

• PDPC

• Pareto chart

20. Kaizen is a tool applied in all _______ systems.

Answers:

• safety

• Lean

• Six Sigma

• PDCA Cycle

21. JIT manufacturing is best suited for regular and simple production systems because it is primarily a ___________ manufacturing process.

Answers:

• singular

• constant

• repetitive

• unchangeable

22. The Shewhart Cycle has been used in Lean, TQM (Total Quality Management) and _______________.

Answers:

• Six Sigma Programs

• MBA Programs

• Personal Trainer Programs

• Project Management Certification

23. Which among the following tools shows the 'critical path' of the 'critical' tasks; those tasks that must be completed on time to maintain the project's deadline?

Answers:

• Affinity Diagrams

• Matrix Diagrams

• PDPC

• Arrow Diagrams

24. What does Kanban mean?

Answers:

• A card-signal

• A go ahead signal

• A warning-signal

• None of the above

25. State whether True or False.

Process oriented thinking answers 'what' before 'how'.

Answers:

• True

• False

26. How many wastes are identified by Lean?

Answers:

• Only 1

• 10

• 8

• 100

27. Which among the following tools is used for problem solving?

Answers:

• Tree diagram

• Cause and effect diagram

• Pareto analysis

• Histogram

28. State whether True or False.

Kaizen is a function which when done correctly, modifies the workplace, reduces the three MU'S namely Muda, Muri and Mura and adds value to each system.

Answers:

• True

• False

29. What are the key principles of all the Kaizen Models?

Answers:

• Quality, effort, willingness to change, involvement of all employees and communication

• Consistency, stubborness and individual work

• Quantity, short term projects and competitiveness

• None of the above

30. ________is a process that is followed by understanding the Voice of the Customer (VOC).

Answers:

• Implementation of Kaizen

• 5S

• Development of a pull system

• Quality Function Deployment

31. State whether True or False

Result oriented thinking is preferred in the West.

Answers:

• True

• False

32. Which Kaizen model is also called Lean Production or Stockless production?

Answers:

• Just In Time Management

• Total Quality Management

• Total Production Management

• PDCA Cycle

33. When the performance of the organization is compared to organizations in the same industry but which cater to different markets other than the organization's, it is known as _____.

Answers:

• competitive benchmarking

• generic benchmarking

• functional benchmarking

• internal benchmarking

34. ________are used as a graphic tool to display continuous occurrence of data values.

Answers:

• Pareto charts

• PDPC

• Matrix diagrams

• Histograms

35. What does SOP stand for?

Answers:

• Standard Operations Program

• Standard Operating Procedure

• Standard Operations Procedure

• Standardize Operating Procedures

36. Which of the following are the features of a Lean enterprise?

Answers:

• No waiting time, no stocks, reduction in the processing time, line balancing

• Institute training, institute leadership, drive out of fear, break down barriers between staff areas

• Plan, do, check, act

• None of the above

37. Which of the following techniques was created by Japanese anthropologist Jiro Kawakita?

Answers:

• Pareto Charts

• PDPC

• Kanban

• Affinity Diagrams

38. By whom was the word Lean coined?

Answers:

• Dr.D.Edwards Deming

• Massachusetts Institute of Technology (MIT) researchers

• JOseph Juran

• Masaaki Imai

39. State whether True or False.

'Poka Yoke' is the tools and methods used to prevent any defect during the production process.

Answers:

• True

• False

40. State whether True or False.

A guide acts as a link between the top management and the lower level employees.

Answers:

• True

• False

41. State whether True or False.

A check sheet is a diagrammatic representation of the nature and the flow of work in a process.

Answers:

• True

• False

42. __________helps to locate the wastes in the value chain.

Answers:

• QFD

• Value Stream Mapping

• A histogram

• Kanban

43. Which of the following cannot be considered a waste?

Answers:

• Waiting time

• Overproduction

• Skilled plant workers

• Long process setup


18 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
44. Who introduced the concept of 'mass production'?

Answers:

• Henry ford

• Masaaki Imai

• Joseph Juran

• Taichi Ohno

45. Who is the founder of Kaizen?

Answers:

• Dr.D.Edwards Deming

• Masaaki Imai

• Shigeo Shingo

• Joseph Juran

46. What is Takt Time?

Answers:

• The time required to manufacture a product

• The consideration of customer demands and the time of the demands

• The time between the order and the delivery of the product

• None of the above

47. Which of these techniques is a means of organizing disjointed ideas?

Answers:

• Tree Diagrams

• Interrelationship Diagraphs

• Affinity Diagrams

• Matrix Diagrams

48. Which of these is not a cost of quality?

Answers:

• Appraisal cost

• Prevention cost

• Detection cost

• Failure cost

49. Which of these is not a horizontal line used in control charts?

Answers:

• CL

• MCL

• UCL

• LCL

50. Who is called the Father of Quality Control?

Answers:

• Joseph Juran

• Dr.D.Edwards Deming

• Vilfredo Pareto

• Jiro Kawakita

51. What is a Kaizen event?

Answers:

• It is a PDCA cycle

• It is a concentrated, short term project which is undertaken to improve a procedure

• It is a management approach for quality control

• All of the above

52. Which of these is not an example of the appraisal cost?

Answers:

• Product review

• Product audits

• Inspection tests for purchased stock

• Final inspection

53. Which are three MU's that are reduced by Kaizen?

Answers:

• Muda, Muri and Mura

• Mending, Management and methodology

• Muda, Mun and Muni

• None of the above

54. Which of these is not a use of a Matrix diagram?

Answers:

• It can be used to comprehend how groups of items relate to one another or affect one another

• It can be used to compare the efficiency and effectiveness of the options

• It can be used to organize disjointed ideas

• It can be used to compare cause-and-effect relationships

55. Who among the following allocates roles and responsibilities to the team members who carry out the Kaizen implementation?

Answers:

• Guide

• Supervisors

• Team leaders

• Top management

56. Which of these levels of Kaizen affects the entire manufacturing process?

Answers:

• Work operation Kaizen

• Process Kaizen

• Equipment Kaizen

• Product Kaizen

57. Which of these is not a part of the first stage in the implementation of Kaizen?

Answers:

• Defining a problem statement

• Defining a baseline metric

• Defining an objective

• Defining the data gathering tools

58. Which traditional Japanese methodology has Kaizen evolved from?

Answers:

• Japanese Housekeeping

• TQM

• TPM

• JIT

59. Which Kaizen model is also described as "medical science of machines"?

Answers:

• Just In Time Management

• Total Quality Management

• Total Production Management

• PDCA Cycle

60. Who is referred to as the father of Just In Time Management?

Answers:

• Shigeo Shingo

• Taichi Ohno

• Jiro Kawakita

• None of the above

61. Which of these is not an element of standard work?

Answers:

• The speed of work matched to the customer demand(Takt time

• 5S

• The process ladder to complete a task

• Material(standard inventory) required by a worker to finish a task