Do you know that? biggest challenge for 41.8% freelancers is to find clients next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Finance and Accounting category

Test answers for Accounts Receivable Test 2016

(6 / 88) Last updated: November 15
Upwork (oDesk) • Finance and Accounting
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

6 Answered Test Questions:

1. An increase in the firm's receivable turnover ratio means that _____

Answers:

• cash sales have decreased

• it is collecting credit sales more quickly than before

• inventories have increased

• it has initiated more liberal credit terms.

2. A company recorded two sales of $20.000 and $30,000 on March 1, 2007 under the credit terms of 3/10, n/30. Payment for the $20,000 sale was received on March 10, 2007. Payment for the $30,000 sale was received on March 25, 2007.
Under the gross method and the net method, which of the following amounts should appear as net sales in the March income statements?
Gross method Net method

Answers:

• $48,500 $48,500

• $48,500 $49,400

• $49,400 $48,500

• $49,400 $49,400

3. A company recorded two sales of $20.000 and $30,000 on March 1, 2007 under the credit terms of 3/10, n/30. Payment for the $20,000 sale was received on March 10, 2007. Payment for the $30,000 sale was received on March 25, 2007.What would be the gross sales for the month of March?
Gross method Net method

Answers:

• $50,000 $50,000

• $50,000 $48,500

• $49,400 $48,500

• $48,500 $50,000

4. What is meant by Factoring?

Answers:

• sale of Accounts Receivables

• Bank Loan

• Discount

• None of the above

5. A company's accounting policy for recording revenues______

Answers:

• must be the same as that of all other companies

• can be different from that of other companies

• must be disclosed if different from the revenue principle

• can be (b), and if so, (c) must follow

6. A business-printed or catalog price is called the ______

Answers:

• list price

• trade price

• cash discount

• trade discount


88 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
7. What is meant by "Deferred Revenue"?

Answers:

• Revenue that the company expects to make in the next 12 months.

• Revenue which the company is counting as a liability until it is earned. It is also referred to as Unearned Revenue.

• An asset on the balance sheet because a customer has prepaid for services.

• Strictly a tax item, a way of deferring taxes is counting revenue as deferred as well.

8. In accounting for the transfer of financial assets, which of the following is the approach underlying the accounting prescribed by SFAS 140, Accounting for Transfers and Servicing of Financial Assets and Extinguishments of Liabilities?

Answers:

• Financial-components approach.

• The risks-and-rewards approach.

• Inseparable-unit approach.

• Linked-presentation approach.

9. Which of the following is not true about interest on Receivables?

Answers:

• Interest receivable is calculated by using the formula Interest= Principal x Interest Rate x Time.

• Interest receivable does not have to be recognized if interest is to be collected in the next year

• We need to recognize interest receivable to satisfy the matching principle.

• Interest receivable is interest earned but not collected.

10. Using the following information, calculate net sales revenue.

Sales Revenue $100,000, Sales Discounts $3,000, Sales Returns and Allowances $2,000 and Cost of Goods Sold $40,000

Answers:

• $60,000

• $95,000

• $55,000

• $97,000

11. Bad Debts are shown in_________

Answers:

• the Profit & Loss A/c

• the Profit & Loss A/c & the Balance Sheet

• the Trading A/c & the P& L A/c

• Adjusted against A/R

12. Which of the following statements is correct?

Answers:

• A low receivables turnover is desirable

• An increase in the net profit margin with no change in sales (or) assets means a poor ROI

• The higher the tax rate for a firm, the lower the interest coverage ratio.

• The lower the total debt-to-equity ratio, the lower the financial risk for a firm

13. What is the best first step to take with delinquent payers?

Answers:

• Make a threatening phone call

• Mail a letter stating they have been sent to collections

• Mail a copy of their statement along with copies of the open invoices

• Don't inform them of your actions and send them directly to collections

14. Which of the following is used to calculate the Accounts Receivable turnover ratio?

Answers:

• Turnover Ratio Credits Sales/ Accounts Receivable

• Accounts Receivable/ Turnover Ratio Credit Sales

• Turnover Ratio Cash Sales/ Accounts Receivable

• Total Sales/ Accounts Receivable

15. The antecedents of receivables are critical to the management of receivable assets and is the key driver of the cost to manage a company's revenue stream. A simple formula to illustrate this point is ____________.

Answers:

• high customer satisfaction ??? accurate invoice = excellent receivable results

• high customer satisfaction + excellent receivable results = accurate invoice

• high customer satisfaction + accurate invoice = excellent receivable results

• None of the above

16. The Accounts Receivable department uses a_________

Answers:

• purchase ledger

• sales ledger

• cash book

• None of the above

17. A customer used his credit card to pay $400 for the services received. The credit card company charged 2.5% as service charges. What is the amount that the company will record as deposit to its checking account as a result of the sales transaction?

Answers:

• $400.00

• $410.00

• $390.00

• $388.00

18. Under which concept do goods sold to a sole proprietorship firm fall?

Answers:

• Materiality Concept

• Consistency Concept

• Business Entity Concept

• Money Measurement Concept

19. In which of the financial statements will the sales discount be reflected?

Answers:

• Balance Sheet

• Post-closing Trial Balance

• Income Statement

• Statement of the Owner's Equity

20. How do collection agencies typically work with a company with receivables?

Answers:

• They charge an hourly fee for their efforts to collect your debts

• They charge aset fixed fee up front

• They charge a percentage of the amount collected on your behalf, typically 20% to 25%

• Stock options

21. On a company's Balance Sheet, A/R is the amount_________.

Answers:

• that the company owes to a particular party

• that a party owes to the company

• not shown in the balance sheet

22. A Subsidiary ledger containing only customer accounts is a/an

Answers:

• Accounts Receivable ledger

• Contra ledger

• General ledger

• Accounts Payable ledger

23. Allowance for Accounts Receivable is called ________

Answers:

• allowance for bad & doubtful accounts

• allowance for discount Accounts Receivable

• allowance for discount Accounts Payable

• miscellaneous expenses

24. When a payment is received from a customer but is not yet deposited into the bank, the amount lies in the________________

Answers:

• Accounts Receivable

• Undeposited Fund

• Checking Account

• Cash Account

25. The adjusting entry to estimate the amount of Receivables that a business house fears will not be collected is _________________:

Answers:

• Debit Bad Debt Expense, Credit Notes Receivable

• Debit Bad Debt Expense, Credit Allowance for Doubtful Account

• Debit Bad Debt Expense, Credit Accounts Receivable

• Debit Bad Debt Expense, Credit Cash

26. To which accounting concept does Accounts Receivable relate?

Answers:

• Going concern

• Cost concept

• Matching concepts

• Consistency concept

27. Credit card discounts are reported on the income statement as

Answers:

• a contra revenue

• a selling expense

• a miscellaneous expense

• both (a) and (c)

28. In which of the following cases would revenue be recorded?

Answers:

• A customers signs a 6 month contract

• A quote is generated for a potential customer

• A quote is generated for an existing customer

• Services are provided to a customer

29. Why would a company break revenue up into specific accounts instead of having one master "revenue" account?

Answers:

• Once a company chooses a method, it is never changed. Someone early on made a mistake by creating the level of detail

• It allows the management and the staff to examine and analyze each of the revenue streams for errors, patterns, and comparisons

• It creates work for the accounting department

• It is required by tax laws

30. Bell Corp. had a net income of $100,000, paid income taxes of $30,000, and incurred interest expenses of $8,000. What was their times interest earned ratio?

Answers:

• 12.50

• 16.25

• 17.25

• 17.85

31. The adjusting journal entry to record accrued interest revenue is__________________

Answers:

• Debit Cash, Credit Notes Receivable

• Debit Interest Receivable, Credit Interest Revenue

• Debit Cash, Credit Interest Revenue

• Debit Note Receivable, Credit Interest Revenue

32. An amount added to the cost of merchandise to establish the selling price is called:

Answers:

• markup

• discount

• rebate

• terms of sale

33. A customer has two accounts, and mistakenly makes a payment on the wrong one.??? What is the best way to handle this outside of returning the payment to the customer?

Answers:

• Issue a credit on the correct account referencing the payment, apply the payment to the incorrect account and also apply a debit on the incorrect account with a note.

• It is best to send the payment back to the customer and ask them to pay on the right account

• Reverse the invoice from the correct account and create it on the incorrect account so the payment can be applied

• Create a master account for the customer and make a policy that each customer can have only one account

34. All of the following are true about interest receivable except

Answers:

• Interest Receivable is calculated by using the formula Interest= Principal x Interest Rate x Time

• Interest Receivable is interest earned but not collected

• Interest Receivable does not have to be recognized if interest will be collected in the next year

• We need to recognize Interest Receivable to satisfy the matching principle

35. ABC Services provides accounting services to a client and collects $1,000 in cash. How and in which of the accounts will the increase in cash be recorded by ABC Services as a result of providing this service?

Answers:

• A credit to Accounts Receivable

• A debit to Accounts Receivable

• A credit to Service Revenue

• A debit to Service Revenue

36. To which column should Sales Discount be extended (transferred) on the work sheet?

Answers:

• Income statement credit column

• Balance sheet debit column

• Income statement debit column

• Balance sheet credit column

37. Which of the following will not improve the current ratio?

Answers:

• Issuing long-term debt to purchase inventory

• Obtaining a short term loan to finance additional fixed assets

• Selling common stock to reduce current liabilities.

• Selling fixed assets to reduce accounts payable

38. Ninety-percent of Vogel Bird Seeds' total sales of $600,000 is on credit. If its year-end Receivables turnover is 5, the average collection period (based on a 365-day year) and the year-end Receivables are, respectively

Answers:

• 365 days and $108,000

• 73 days and $120,000

• 73 days and $108,000

• 81 days and $108,000

39. A system where inventory is not kept on hand but is ordered to fulfill orders once needed is

Answers:

• Just In Time

• As Needed

• FOB

• Averaging

40. An accrued revenue would be shown on the balance sheet as _____

Answers:

• a payable

• a prepaid revenue

• a receivable

• unearned revenue

41. Correcting inaccurate invoices is usually accomplished in four ways. Which of the following is the best way?

Answers:

• Issuing of credit memo for the incorrect amount

• Instructing the customer to short pay the invoice, then processing an adjustment for the difference

• Issuing corrected "original" invoice, i.e. invoice with the same number as that of the original, incorrect one.

• Issuing a credit memo for the entire amount of the inaccurate invoice and rebilling the correct amount under a new invoice number

42. Advances received from the customers are invoiced at the time of advance payment?

Answers:

• True

• False

43. You received an invoice that shows credit terms of 2/10, n/60. What does the number 10 in the credit terms refer to?

Answers:

• The number of days in the credit period.

• The amount of sales discount available.

• The number of days in the discount period.

• The amount of the trade discount.

44. Factoring Receivables is a __________.

Answers:

• continuous, ongoing purchase of Receivables

• finite portfolio of Receivables

• limited purchase of Receivables

• continuous, ongoing selling of Receivables

45. A transfer of financial assets in accordance with SFAS 140, Accounting for Transfers and Servicing of Financial Assets and Extinguishments of Liabilities may be treated as a sale if the transferor surrenders control of the assets. Which of the following is one of the criteria that must be met before control is deemed to be surrendered?

Answers:

• The transferred assets are isolated from the transferor and its creditors expected in bankruptcy.

• The transferee cannot pledge or exchange the transferred assets.

• The transferor is not a party to an agreement that both entitles and obligates it to repurchase or redeem the securities prior to maturity.

• The consideration received by the transferor consists solely of beneficial interests in the transferred assets.

46. Merchandise returned by a customer for a credit on account or a cash refund is called __________

Answers:

• Credit Memorandum

• Debit Memorandum

• Sales Allowances

• Sales Return

47. What is B2B?

Answers:

• A CRM software package

• Best Business

• An Accounting Software

• Business to Business

48. The Method of recording bad debt expenses is known as the____________________

Answers:

• Bad Debt Method

• Allowance Method

• Expenses Method

49. Is the Accounts Receivable department considered "revenue generating"?

Answers:

• Yes, it is the connection between the company and the customer

• Yes, as AR handles all payments, it handles the revenue in the true sense

• Yes, without an AR department, no revenue would be collected

• No, it is part of the accounting operation function and is an overhead expense

50. Costs that does not carry enough inventory include_______.

Answers:

• lost sales

• customer disappointment

• possible worker layoffs

• All of the above

51. A firm receives cash for 30% of its sales with the remaining 70% being credit sales. Of the credit sales, 20% are collected in the month of the sale, 60% in the month following the sale, and 20% in the second month following the sale. The anticipated sales for January through April are $400,000, $500,000, $600,000, and $400,000 respectively. What will be the cash receipts in the month of April?

Answers:

• $120,000

• $400,000

• $498,000

• $530,000

52. Athens Corp. sold 80% pro rata interest in a $2,000,000 note receivable to Sparta Company Ltd. for $1,920,000. The note was originally issued at its face amount. Future benefits and costs of servicing the note are immaterial. If the provisions of SFAS 140 are followed, the amount of gain or loss that the former should recognize on this transfer of a partial interest _________ .

Answers:

• ($80,000)

• $0

• $320,000

• $400,000

53. Most of the companies expect that over ____ of their billings will be collected.

Answers:

• 99.0%

• 99.5%

• 99.9%

• None of the above

54. A company would choose to factor it's receivables because:

Answers:

• it is the same as turning them over to a collection agency

• they need to raise capital and do not want to rely on the credit worthiness of the business

• they have given up hope of ever collecting on the items

• it is easier than trying to collect themselves

55. Why is it important to review and analyze AR ratios?

Answers:

• You can compare your performance with industry standards

• You can compare your performance with that of the other companies

• You can compare your current results with the past results

• All of the above

56. On January 1, Davis College assigned $500,000 of Accounts Receivable to the Scholastic Finance Company. It gave a 14% note for $450,000 representing 90% of the assigned accounts and received proceeds of $432,000 after deduction of a Scholastic, including interest for 1 month on the remittance. By what amount will Accounts Receivable be assigned and notes payable decreased?
A/R Assigned Notes Payable

Answers:

• $80,000 $74,750

• $80,000 $80,000

• $72,000 $74,750

• $74,750 $80,000

57. At the end of the fiscal year, Accounts Receivable has a balance of $100,000 and Allowance for Doubtful Accounts has a balance of $7,000. The expected net realizable value of the Accounts Receivable will be:

Answers:

• $107,000

• $100,000

• $93,000

• $7,000

58. Which of the following would the AR department book an adjustment for at year end?

Answers:

• Outstanding payroll

• Expenses for the company holiday party

• Bonus expected to be paid to all company officers

• True up allowance for doubtful accounts

59. Why would a service item be kept in inventory in the accounting system?

Answers:

• It would not; service is not an inventory item

• It allows for associating a standard price with the service item and makes invoicing easier

• It assigns a value to the services of the company for the balance sheet

60. Why do companies bother with adjustments? Wouldn't it be easier to let items clear up the following month?

Answers:

• It is required by GAAP and to comply with the fundamental rules of accounting

• Accountants are detail oriented and enjoy making adjustments

• It is easy to fiddle with numbers for better earnings results

61. What is the expectation of most companies and their billings?

Answers:

• All customers will pay eventually even if it takes a long time

• Most customers will prepay if asked

• A small percentage of customers will not pay for a variety of reasons

• None of the above

62. On the balance sheet, Receivables may be classified as ________

Answers:

• trade and non-trade

• current and non-current

• trade and current only

• both (a) and (b)

63. At the end of the year, Loose Construction Co. Ltd.used an income statement method of estimation and calculated $20,000. They currently have a credit balance of $2,000 in Allowance for Doubtful Accounts. What is the correct entry to record the estimated Uncollectible Accounts Expense?

Answers:

• Debit Uncollectible Accounts Expense 20,000 Credit Accounts Receivable 20,000

• Debit Uncollectible Accounts Expense 18,000 Credit Allowance for Doubtful Accounts 18,000

• Debit Uncollectible Accounts Expense 18,000 Credit Accounts Receivable 18,000

• Debit Uncollectible Accounts Expense 20,000 Credit Allowance for Doubtful Accounts 20,000

64. A firm's inventory turnover (IT) is 5 times on a cost of goods sold (COGS) of $800,000. If the IT is improved to 8 times while the COGS remains the same, a substantial amount of funds is released from or additionally invested in inventory. In fact, an amount of _________.

Answers:

• $160,000 is released

• $60,000 is released

• $100,000 is additionally invested

• $60,000 is additionally invested

65. When using the indirect method of preparing the "Cash Flows from Operating Activities" section of a statement of cash flows, a net increase between the opening and closing balances of Net Accounts Receivable will __________.

Answers:

• be added to net income

• be deducted from net income

• not be considered

• be shown as deferred revenues

66. What is meant by Accounts Receivable?

Answers:

• Money which is owed to a company by a customer for products and services provided on cash.

• Money which is owed to a company by a vendor for products and services provided on credit.

• Money which is owed to a company by an employee for products and services provided on cash

• Money which is owed to a company by a customer for products and services provided on credit.

67. Henry Stores, Inc. had sales of $2,000,000 during December. Experience has shown that merchandise equaling 7% of the sales will be returned within 30 days and an additional 3% will be returned within 90 days. The returned merchandise is readily resalable. In addition, merchandise equaling 15% of the sales will be exchanged for merchandise of equal or greater value. What amount should the store report as net sales in its income statement for the month of December?

Answers:

• $1,800,000

• $1,700,000

• $1,560,000

• $1,500,000

68. Accounts Receivable that arise from the regular sale of merchandise is also referred to as____________

Answers:

• Business Receivables

• Other Receivables

• Trade Receivables

• Money Receivable

69. At the end of the fiscal year, before the accounts are adjusted, Account Receivable has a balance of $200,000 and Allowance for Doubtful Accounts has a credit balance of $2500. If the estimate of uncollectible accounts determined by aging the Receivables is $8500, the amount of uncollectible accounts expense will be:

Answers:

• $11,000

• $2,500

• $8,500

• $6,000

70. The Sales Returns and Allowances ??? Account is classified as a/an _________ .

Answers:

• Liability Account

• Contra Revenue

• Asset Account

• Revenue Account

71. Bad debts are generally______

Answers:

• subtracted from Accounts Receivable

• added to Accounts Receivable

• not related to Accounts Receivable

• None of the above.

72. Increasing the credit period from 30 to 60 days in response to a similar action taken by all the competitors of a firm will result in:

Answers:

• an increase in the average collection period.

• a decrease in bad debt losses

• an increase in sales.

• a higher profit

73. Advances received from the customers are shown_______

Answers:

• in the Profit & Loss Account

• on the Asset side of the balance sheet

• on the Liability side of the balance sheet

• in both the P&L account and the balance sheet

74. Which two of the following key attributes of a quotation promote excellent receivable results?

1.Feasibility/ deliverability of the offer
2.Payment terms
3.Clear commercial terms and conditions agreed upon by both the parties.
4.Applicable sales (or) use tax

Answers:

• 1&2

• 2&3

• 1&3

• None of the above

75. Allowance for doubtful accounts is ________

Answers:

• the total of the accounts that will not be collected

• a contingent liability

• a contra-owner's equity account like withdrawals

• the estimated amount of Accounts Receivable that will not be collected

76. Companies that do not carry enough inventory will incur _______

Answers:

• lost sales

• low employee morale

• worker layoffs

• All of the above

77. Financial Statement ratio analysis may be undertaken to study liquidity, turnover, profitability, and other indicators. The current ratio indicates ___________________

Answers:

• liquidity

• turnover

• profitability

• other indicators

78. Use the following information to compute interest revenue. Notes receivable $10,000, due in 90 days with interest at 10%.

Answers:

• $1,000

• $200

• $246.58

• None of the above

79. The net realizable value of Accounts Receivable is__________.

Answers:

• the total of the Individual accounts in the subsidiary ledger

• Accounts Receivable minus allowance for Doubtful Accounts

• Accounts Receivable minus Bad Debts Expense

• the estimated amount of the accounts that will not be collected

80. When a note receivable is dishonored, for which amount is Accounts Receivable debited?

Answers:

• The maturity value of the note plus accrued interest

• The maturity value of the note

• The face value of the note

• The maturity value of the note less accrued interest

81. In a "Quotation" , it is vital that the contract clearly define the agreed commercial terms and conditions. Which one of the following does it exclude?

Answers:

• Price

• Payment Terms

• Freight/ Delivery Charges

• Payment due

82. The credit policy of Spurting Products inc. is "1.5/10, net 35." At present, 30% of the customers take the discount, 62% pay within the net period, and the rest pay within 45 days of the invoice. If all the customers took advantage of the cash discount, the Receivables ________.

Answers:

• will be lower than the present level

• will remain unchanged

• will be higher than the present level

• cannot be determined without more information

83. Are adjustments to book interest earned but not received ever reversed?

Answers:

• Yes, immediately on the 1st of the following month

• Yes, when the interest is actually paid

• Never

• Only if the interest exceeds $100

84. A customer has ten open invoices of various amounts, and sends a check which does not indicate which invoices are being paid.??? The best thing to do is:

Answers:

• apply it starting with the oldest and move forward until fully applied

• apply it to the newest invoices and charge them interest on the older, still open ones

• spread it evenly between all open invoices

• call the customer and ask them what invoices they are paying and/or how do they want the check applied

85. The receipt of cash from a customer to clear his accounts would be recorded as___________.

Answers:

• debit to cash: credit to account receivable

• debit to accounts payable; credit to cash

• debit to accounts receivable; credit to cash

• debit to cash; credit to accounts payable

86. Bad Debts are shown on the following financial statements: _________

Answers:

• the Profit & Loss

• the Profit & Loss & the Balance Sheet

• the Balance Sheet and Statement of Equity

• Cash Flow statement

87. What do we call it when a firm extends credit terms that encourage the buyers of certain products to take delivery before the peak sales period and to defer payment until after the peak sales period?

Answers:

• Trade account

• Cash discount

• Peak trade discount

• Seasonal dating

88. Why must companies actively manage their outstanding receivables?

Answers:

• It is part of the job of any accounting department

• Customers will never pay if they are not constantly reminded of the money due

• Managing receivables makes cash flow into the company quicker than it would if no attention is paid to AR

• Companies need to be prompt in replying to customer requests

89. Credit given to a customer for part of the sales price of the merchandise not returned is called ______

Answers:

• credit memorandum

• sales allowance

• debit memorandum

• sales return

90. If your AR turnover went up from 5 to 7 over the course of a year, it means that _____________.

Answers:

• the company is selling more products or services

• the company needs to be more aggressive in collections

• the company has increased its collection performance

• Accounts Receivable has increased by 40%

91. Where should Sales Discount be recorded?

Answers:

• Income statement credit column

• Balance sheet debit column

• Income statement debit column

• Balance sheet credit column

92. Accounts Receivable is recorded as _________

Answers:

• an asset

• a liability

• a contingent liability

• None of the above

93. Why is "day's sales in Accounts Receivable" important to calculate?

Answers:

• It tells you the total day's sales that were made

• It is required by the SEC for all public companies

• It indicates the company's overall financial health

• It makes comparison with prior results possible to see improvements or non improvements, and lets a company know how long people are taking to pay on average

94. Which of the following statements regarding the calculation of 'day's sales' in receivables is incorrect?

Answers:

• Allowance for doubtful accounts is generally not considered in the formula for 'day's sales'

• This formula must be applied in two steps.

• The number of 'day's sales' in Accounts Receivable is always 365.

• Net sales are not used in the calculation of 'day's sales' in Accounts Receivable.


Comments

Post Comment

Avani August 1, 2015
it is amazing this you did it. Helped me very much