Do you know that? 1 in 2 business will have online teams by 2020 next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << English Language category

Test answers for Grant Writing Test 2016

(58, CL) Last updated: January 22
Upwork (oDesk) • English Language
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

58 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the following expressions might indicate that the grant seeker does not have conviction about the project?

Answers:

• Possible results might be ...

• We will ...

• We would like to include ...

• Programs will include ...

• a and c

2. Which of the following represents the best way of spending a grant?

Answers:

• Using the grant for any purpose of the grant seeker.

• Using the grant only for those purposes specified by the sponsor.

• Using the grant for the purposes of the seeker, which have been approved by the sponsor.

3. Building and renovation funds cannot be used for which of the following?

Answers:

• Furnishings

• Construction

• Rehabilitating

• Remodeling

4. Which of the following points should be kept in mind when drafting a grant proposal?

Answers:

• Grant applications pass through a multi-review process.

• Grant applications are reviewed for completeness and relevance.

• Confusing explanations and incomplete information can undermine the impact of a grant proposal.

• All of the above should be kept in mind when drafting a grant proposal.

5. Rate the following elements of a grant proposal in ascending order of importance.

1.Business proposal
2.Public purpose
3.Requirement of funds
4.Bold and innovative plan

Answers:

• 2, 1, 4, 3

• 2, 3, 4, 1

• 3, 2, 4, 1

6. Which of the following statements is NOT true?

Answers:

• A grantee can seek only monetary grants.

• In addition to monetary assistance, a grantee can seek equipment, professional help, or technical help.

7. An applicant can make use of appendices to present any data that has not been included in the body of the grant application.

Answers:

• True

• False

8. Out of Renovation Fund, Building Fund, and General Funds, which come under the same category?

Answers:

• Renovation Fund and Building Fund

• Building Fund and General Funds

• General Funds and Renovation Fund

9. Which of the following statements is/are TRUE?

Answers:

• An applicant with little existing funding may be given priority based on the project proposal.

• An applicant with a good track record may be given priority based on the project proposal.

• An applicant with good existing funds may be given priority based on the project proposal.

• a and b

10. Grant proposals follow which of the following themes?

Answers:

• Grantor – grant seeker

• Problem – solution

• Individual – society

11. Complete the following statement by selecting the correct sequence of words.


The Executive Summary of a grant proposal should mention _________, _________ , __________ and  _________.

Answers:

• the problem, the solution, funding requirements, the organization and its expertise

• the problem, the solution, funding requirements, the use of funds

• the problem, funding requirements, the evaluation plan, and the use of funds

12. Which of the following choices demonstrates the correct flow of Headings in Grant Proposal?

Answers:

• Executive Summary → Project Description → Organization Information → Statement of Need → Budget → Conclusion

• Organization Information → Executive Summary → Project Description → Statement of Need → Budget → Conclusion

• Project Description → Executive Summary → Organization Information → Statement of Need → Budget → Conclusion

• Executive Summary → Statement of Need → Project Description → Budget → Organization Information → Conclusion

13. Which of the following should not be included in the Summary of a grant proposal?

Answers:

• Who the applicant is

• What the project is

• How much funding is required

• The follow-up plan after the project is completed

14. Which of the following should be used in a grant proposal?

Answers:

• Rhetoric

• Hyperbole

• Euphemisms

• Milestones

15. Which of the following would mar the quality of a good grant proposal?

Answers:

• Readability

• Good organization of all the sections

• A request for more funds than are required

• An explicit statement of the motive and proposed use of funds

16. The geographical region of the organization seeking a grant should be included in the grant proposal.

Answers:

• True

• False

17. An applicant should not use ____________ in a grant proposal.

Answers:

• active voice

• jargon

• short sentences

• simple words

18. Which of the following types of documentation should be included on the Research Information Sheet?

Answers:

• Organization information

• Proposed project package

• Initial approach

• All of the above

19. Which of the following is the most appropriate font for printing a grant proposal?

Answers:

• Times or Arial, size 10–12

• Verdana, size 10

• Calibri, size 12

• Any font can be used.

20. Which of the following statements about concept papers is NOT true?

Answers:

• A concept paper is a synopsis of the grant proposal.

• A concept paper is a brief description of the needs to be addressed, who is to carry out the project, what is to be accomplished and by what means, how long it will take, how the accomplishments will be measured, plans for the future, how much it will cost, and the ways the proposal relates to the mission of the funding source.

• A concept paper is the abstract included in the grant proposal.

• Developing a concept paper is excellent preparation for writing the final grant proposal.

21. The summary or abstract of a grant proposal should be written ___________.

Answers:

• before writing the proposal

• after writing the proposal

22. Individuals cannot receive grants; only organizations can receive grants.

Answers:

• True

• False

23. The __________should not be stated in the Executive Summary of a grant proposal.

Answers:

• individual or organization seeking the grant

• location of the organization seeking funds

• details of the proposed project

• reasons for seeking a grant

24. The term "capital funding" refers to _____________ .

Answers:

• Renovation Fund

• Building Fund

• Bricks and Mortar Fund

• All of the above

25. How many specific aims can be included in a grant application?

Answers:

• Two to three

• Any number

• The applicant should talk to the sponsor before writing the aims

26. Select the option(s) that best complete the following sentence.


A _________ is an individual or organization that awards a grant.

Answers:

• donor

• grantor

• grantee

• a and b

27. Which of the following statements regarding emergency funds is NOT true?

Answers:

• Emergency funds are kept in reserve for emergency use.

• Emergency funds are one-time grants.

• Emergency funds can cover immediate, short-term funding needs on an emergency basis.

28. Figures and statistics should be provided in a grant proposal.

Answers:

• True

• False

29. What is the purpose of including resumes in the appendices of a grant proposal?

Answers:

• To present the applicant's qualifications

• To show the history of the institution seeking the grant

• To demonstrate the applicant's work ethic and commitment

• To elaborate on the institution's need for funds

30. Which of the following choices demonstrates the correct flow of subheadings in the Executive Summary of a grant proposal?

Answers:

• Problem → Solution → Funding Requirements → Organization and Its Expertise

• Problem → Solution → Organization and Its Expertise → Funding Requirements

31. Formula funds that are not allocated to a specific category and that can be distributed more flexibly are called _______________.

Answers:

• block grants

• flexi-funds

• utility grants

• general funds

32. If the stated page limit for a grant proposal is 25 pages, how many pages long should the proposal be?

Answers:

• 25 pages or fewer

• Exactly 25 pages

• The limit can be exceeded by 5 pages.

33. The term "grantee" refers to _______________ .

Answers:

• the person, institution, district, or other entity that receives a grant

• the person or institution that sanctions a grant

34. What type of language should NOT be used in a grant proposal?

Answers:

• Language that makes the proposal interesting to read.

• Language that conveys that the grant seeker is action-oriented and enthusiastic about the project.

• Language that conveys that the grant seeker is over-enthusiastic about the project.

35. Goals and objectives should not overlap in a grant proposal.

Answers:

• True

• False

36. Which of the following statement about Evaluation Plans is true?

Answers:

• An Evaluation Plan tells the prospective funding agency how the applicant will be using the funds.

• An Evaluation Plan should include formative evaluation/process evaluation and summative/product evaluation process.

• An Evaluation Plan presents the budget details.

• An Evaluation Plan should make a direct reference to the applicant's objectives.

37. What type of language should be used on the title page of a grant proposal?

Answers:

• Jargon

• Abbreviations

• Trendy words

• Flowery language

• Explicit and creative

• Ambiguous

38. Which of the following is irrelevant when it comes to drafting a grant proposal?

Answers:

• Gathering background information

• Thinking about the target audience

• Identifying the individual or organization seeking the grant

• Listing the applicant's strengths and priorities

• The stability of the donor in the market

39. A good grant proposal should demonstrate which of the following?

Answers:

• What the project hopes to accomplish

• That the applicant has the necessary expertise to accomplish the goals and objectives

• A detailed history of the organization seeking the grant

• The national impact and cost effectiveness of the project

• Evaluation and dissemination plans

40. Seed money can be used for which of the following?

Answers:

• Landscaping and maintaining gardens

• Staff salaries

• Starting new organizations

• Books and computers

41. If a grant proposal is not being submitted in response to a Request for Application, the grant applicant should speak to the concerned official to ask about the ideas and hypotheses he or she is including in the grant proposal.

Answers:

• True

• False

42. "What," "When," and "Why" are the important components of the Objectives section of a grant proposal.

Answers:

• True

• False

43. The term "discretionary grants" refers to ______________.

Answers:

• grants that are at the discretion of the management

• grants that are not earmarked for a specific purpose

• grants that are applied for directly to the Federal Government

44. Given the fact that donors receive hundreds of proposals, which of the following is considered the most important section of a grant proposal?

Answers:

• Title

• Summary/abstract

• Evaluation

45. An applicant may seek a grant from___________.

Answers:

• anyone

• only those private foundations that have been associated with giving grants

• the government and those private foundations which have been associated with giving grants

46. Including _________ data in a grant application would create a good impression.

Answers:

• the maximum possible

• the minimum possible

• all relevant

47. Which of the following should be included in the Evaluation Plan?

Answers:

• An assurance to the prospective funding agency that their investment in the applicant's organization is a good one.

• A plan for evaluation and how its results will be reported to the donor.

• A direct reference to the applicant's objectives.

48. Which of the following should be included on the Research Information Sheet?

Answers:

• Contact information and documentation

• Contact history, funding source profile, and proposal information

• Contact information and documentation, contact history, funding source profile, and proposal information

49. Which of the following practices would create a good impression on the donor?

Answers:

• Asking the funding source to change its guidelines

• Overselling your intent or capabilities

• Being overly descriptive

• Being specific about the aims

50. General Funds awarded as a grant can be used for which of the following?

Answers:

• Building

• Curriculum

• Emergency

• Special projects

• All of the above

51. The term "achievement gap" as used in a grant proposal refers to ___________________.

Answers:

• the gap between the proposed milestones and the achieved milestones

• the difference between how well low-income and minority children perform on standardized tests as compared with their peers

• the grant seeker's superior achievement record over those of other charitable institutions

52. What is the difference between "goals" and "objectives" in a grant proposal?

Answers:

• Goals are broad statements of what the applicant aims to accomplish; objectives are operational and more specific. Both should be included in the grant proposal.

• Goals are broad statements of what the applicant aims to accomplish; objectives are operational and more specific. If the goals have been stated, the applicant is not required to state the objectives.

• Objectives are broad statements of what the applicant aims to accomplish; goals are operational and more specific. Only objectives need to be included in a grant proposal.

53. Applying to more than one grant donor at a time is not an accepted practice.

Answers:

• True

• False

54. Which of the following tactics should not be used when stating the problem in a grant proposal?

Answers:

• Take a roundabout course before actually stating the specific problem.

• Use statistics to support the problem or issue.

• Demonstrate your knowledge of the issue or problem.

• Demonstrate the public relevance of the problem.

55. Which of the following statements regarding proposal presentation is TRUE?

Answers:

• Grant proposals should be covered by fancy paper.

• Grant proposals should be presented in an expensive binding.

• Grant proposals should look shabby to indicate the necessity and paucity of funds.

• Grant proposals should be devoid of any pretentious presentation elements.

56. What is a grant proposal?

Answers:

• A letter written with the aim of receiving financial help.

• A proposal written by a donor to a grant seeker offering funding.

• A proposal written with the aim of receiving financial help.

57. Which of the following costs should be included in the budget section of a grant proposal?

Answers:

• personnel costs (salaries, fringe benefits, contracts), infrastructure costs, indirect costs (overhead)

• non-personnel costs (space, equipment rental, supplies)

• personnel costs (salaries, fringe benefits, contracts), non-personnel costs (space, equipment rental, supplies), indirect costs (overhead)

58. Which of the following statement(s) does NOT apply to endowment funds?

Answers:

• Endowment funds are kept permanently as a fixed deposit, and the interest is used for the benefit of the organization.

• Endowment funds are disbursed as gifts and awards.

• Funders provide endowment funds to organizations that they have previously funded.

• Donors sanction endowment funds to those organizations that have proven their fiscal and administrative capability.


Comments

Post Comment

Saanvi August 2, 2015
works! Thanks!