Do you know that? The majority of solos (66%) freelance full time next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Electronics category

Test answers for USB Electronics Test 2016

(72) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • Electronics
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

72 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Which of the following is a connector specification for USB?

Answers:

• Series- A

• Series- B

• Mini- A

• All of the above

2. Which of the following is a type of USB adapters?

Answers:

• USB- to- Ethernet

• USB- to- keyboard

• USB- to- SCSI

• All of the above

3. By which of the following names are USB and IEEE 1394 also called?

Answers:

• i .link

• Fire wire

• Hot wire

• Both a and b

4. In half duplex communication , data may travel.

Answers:

• in one direction

• in both directions but not simultaneously

• in both directions simultaneously

• None of the above

5. How many devices can be connected to a single IEEE 1394 adapter card by way of daisy- chaining?

Answers:

• 32

• 63

• 16

• 4

6. Which of the following is a technique to minimize the effects of errors on a disc?

Answers:

• Gross- internal code (GIC)

• Cross interleave reed- solomon code(CIRC)

• Crat – external peach code (CEPC)

• None of the above

7. 16450 UART was basically used for.

Answers:

• low speed communication

• high speed communication

• buffer data storage

• None of the above

8. Which of the following memories requires a periodic refresh?

Answers:

• DRAM

• SRAM

• ROM

• Flash memory

9. The Legacy free systems have.

Answers:

• only serial ports

• only parallel ports

• both serial and parallel ports

• only a USB port

10. Synchronous data transfer is used to transfer data at a speed of.

Answers:

• greater than/equal to 1 Kbps

• greater than/equal to 5 Kbps

• greater than/equal to 10 Kbps

• greater than/equal to 20 Kbps

11. In synchronization with which of the following does SDRAM, a type of DRAM, run?

Answers:

• CPU

• Peripherals

• Memory bus

• Hard disc

12. Which of the following is a difference between a DVD and a CD?

Answers:

• A DVD's pits and lands are much larger than those on a CD

• A DVD's pits and lands are much smaller than those on a CD

• A DVD's pits are smaller and lands are longer than those on a CD

• A DVD's pits are larger and lands are smaller than those on a CD

13. Eight bit ISA bus systems have.

Answers:

• 8 interrupt request lines (IRQs)

• 16 IRQs

• 32 IRQs

• 64 IRQs

14. The transfer rate of I/O buses is also called.

Answers:

• the bandwidth of a bus

• the Nyquist rate of a bus

• the baud rate of a bus

• the flow rate of a bus

15. Which of the following is a CD file system format?

Answers:

• High sierra

• Joliet

• UDF

• All of the above

16. RDRAMs  are narrow channel devices. They transfer data at the rate of.

Answers:

• 8 bit at a time

• 16 bit at a time

• 32 bit at a time

• 64 bit at a time

17. USB 2.0 standard has a speed of _____.

Answers:

• 12 Mbps

• 1.5 Mbps

• 480 Mbps

• 165 Mbps

18. How many individual RDRAM devices can a single rambus memory channel support?

Answers:

• 8

• 16

• 32

• 64

19. USB allows up to _____ devices to run simultaneously on a single bus.

Answers:

• 256

• 127

• 64

• 32

20. Which of the following can express a Cache memory's effectiveness?

Answers:

• Miss ratio

• Hit ratio

• Lock out ratio

• Find ratio

21. Which of the following is not a data encoding scheme used in magnetic storage?

Answers:

• Frequency modulation

• Modified frequency modulation

• Amplitude modulation

• Run length limited

22. To which generation of development does the PCI express bus belong?

Answers:

• First generation

• Second generation

• Third generation

• Fourth generation

23. BISYNC is a byte controlled protocol. It is usually set up for.

Answers:

• half-duplex

• simplex

• full-duplex

• None of the above

24. USB eliminates the need for.

Answers:

• special purpose ports

• special purpose I/O cards

• reconfiguring the system with each new device added

• All of the above

25. Which one of the following is not a local bus?

Answers:

• VESA

• PCI

• AGP

• ISA

26. Which of the following wafers is used in the manufacturing of a compact disc (CD)?

Answers:

• Polycarbonate

• Polyoxide

• Polycalcium

• PVC

27. Which USB standard is called on-the-go standard?

Answers:

• USB 1.0

• USB 1.1

• USB 2.0

• USB 2.2

28. The eight-bit ISA expansion slot resembles which of the following options?

Answers:

• The tongue and groove system

• The nut and bolt system

• The male and female connector

• None of the above

29. BISYNC is a byte controlled protocol. It is usually set up for ________ transmission.

Answers:

• half-duplex

• simplex

• full-duplex

• None of the above

30. Signal skew problem is more evident in which of the following.

Answers:

• serial communication

• parallel communication

• Both a and b

31. In data capacity measurements, one mebibyte is equal to _____.

Answers:

• 2¹º bytes

• 2¹² bytes

• 2²° bytes

• 2³º bytes

32. Which of the following topologies does USB 1.1 use?

Answers:

• The bus topology

• The ring topology

• The star topology

• The tiered star topology

33. Which of the following ports uses a parallel architecture (parallel buses)?

Answers:

• USB

• IEEE 1394

• SCSI

• All of the above

34. Devices which support USB standard are referred  to as.

Answers:

• a medium storage class (MSC)

• a mass storage class (MSC)

• a mass save class (MSC)

• a master save class (MSC)

35. The Intel 8250 is_____.

Answers:

• a synchronous communication controller

• an asynchronous communication controller

• A timer/counter

• None of the above

36. Which of the following is a type of hard disc drive slider?

Answers:

• Mini

• Micro

• Pico

• All of the above

37. In NRZI (Non return to zero invert) encoding, a "1" is represented by.

Answers:

• no change in the signal level

• a change in the signal level

• a high level

• a low level

38. On which of the following devices are pits and lands found?

Answers:

• Hard disc

• USB device

• CD

• All of the above

39. Which of the following is not a type of serial communication?

Answers:

• Simplex

• Half-Duplex

• Double–Duplex

• Full–Duplex

40. The heart of any serial port is the.

Answers:

• UART chip

• USART chip

• Timer/counter chip

• Oscillator ckt.

41. USB is similar to.

Answers:

• IEEE 1394

• IEEE 844

• IEEE 1243

• IEEE 840

42. By which of the following principles do all magnetic storage devices read and write data?

Answers:

• Electromagnetism

• Induction

• Ohm's law

• Coulomb's law

43. The keyboard in a PC communicates with the main system.

Answers:

• through a special serial data link

• through a USB port

• both a and b

• through a parallel port

44. DDR SDRAM stand for.

Answers:

• double data rate SDRAM

• delay data rate SDRAM

• daisy data rate SDRAM

• dot data rate SDRAM

45. DVD stands for a _____.

Answers:

• digital versatile disc

• digital variable disc

• data video disc

• data versatile disc

46. The PCI bus is often called a _____

Answers:

• horse bus

• lion bus

• mezzanine bus

• catalyst bus

47. By which of the following components is data retained in DRAM?

Answers:

• Inductors

• Capacitors

• Transistors

• FET

48. Which of the following encoding techniques is employed by USB?

Answers:

• Return to zero(RZ)

• Non-return to zero invert(NRZI)

• Return to zero invert(RZI)

• Return to zero non-invert(RZNI)

49. IEEE 1284.

Answers:

• is a serial port standard

• is a parallel port standard

• can act both as a serial and a parallel port standard

• None of the above

50. How much data can a typical CD hold?

Answers:

• 650 Gbytes

• 650 Gibytes

• 650 Tbytes

• 650 Mibytes

51. The initial implementations of IEEE 1394B require.

Answers:

• a nine wire interface

• a three wire interface

• a two wire interface

• a one wire interface

52. By which of the following techniques is a standard DRAM accessed?

Answers:

• Refreshing

• Paging

• Sequencing

• Filing

53. Which one of the following combinations is used to transfer information through  the memory bus?

Answers:

• CPU and main memory

• CPU and peripherals

• Main memory and peripherals

• All of the above

54. Which of the following is a type of head used in hard discs?

Answers:

• Ferrite

• Magnetic resistive (MR)

• Thin film (TF)

• All of the above

55. For Which of the following devices is Arial density used as a parameter of performance?

Answers:

• USB device

• Hard disc

• Flash memory

• DRAM

56. The IEEE 488 standard is.

Answers:

• for synchronous transmission

• for asynchronous transmission

• for serial data transfer

• a general purpose interface bus (GPIB)

57. By which of the following methods can higher data densities in magnetic storage devices be achieved?

Answers:

• Longitudinal recording

• Perpendicular recording

• Straight recording

• Plane recording

58. Which of the following encoding schemes can pack maximum information on a magnetic storage device?

Answers:

• RLL encoding

• FM encoding

• MFM encoding

• None of the above

59. Which of the following defines a nanosecond?

Answers:

• One billionth of a second

• One billionth of a minute

• One millionth of a second

• One millionth of a minute

60. Which of the following memories can retain its contents without power?

Answers:

• DRAM

• SRAM

• Flash memory

• All of the above

61. Which of the following is a technique used to encode data on a disc?

Answers:

• Frequency modulation (FM)

• Eight- to- fourteen modulation(EFM)

• One- to- eight modulation (OEM)

• Phase modulation (PM)

62. Another name for the processor bus is.

Answers:

• a back side bus

• a front side bus

• an all side bus

• a two side bus

63. Which of the following connections is used by USB 1.1?

Answers:

• Two-wire

• Three –wire

• Four-wire

• Six-wire

64. How many interrupt requests are required by USB?

Answers:

• A single interrupt request

• Two interrupt requests

• Three interrupt requests

• Four interrupt requests

65. A USB flash drive is a _____ type flash memory data storage device.

Answers:

• AND

• NOR

• NAND

• X-OR

66. Which of the following buses is designed for high performance graphics and video support?

Answers:

• PCI

• AGP

• ISA

• VESA

67. USB conforms to.

Answers:

• Intel's plug and play (pnp) specifications

• Intel's cold plugging

• rebooting the system before use

• All of the above

68. Which one of the following resembles the 8  bit ISA expansion slot?

Answers:

• The tongue and groove system

• The nut and bolt system

• The male and female connector

• None of the above

69. By which of the following is the Jitter problem, which accrues in I/O buses, defined?

Answers:

• It is the tendency for the signal to reach its target voltage and float above and below

• It is the delay in clock signals

• It is an electromagnetic interference between two wires in parallel communication

• It is a type of crosstalk

70. The overall character rate of synchronous serial communication is more because.

Answers:

• there are separate clock signals for the transmitter and the receiver

• there is a common clock signal for the transmitter and the receiver

• the start and stop bit can be eliminated in synchronous communication

• the characters can come at any rate

71. Which of the following is a compact disc format?

Answers:

• Red book

• Yellow book

• Green book

• All of the above

72. When music is recoded on a CD, it is sampled at the rate of _____.

Answers:

• 20,000 times per second

• 30,050 times per second

• 44,100 times per second

• 88,400 times per second