Do you know that? Always sketch out your ideas first before designing on the computer. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Electronics category

Test answers for Integrated Circuits Test 2016

(3 / 78) Last updated: February 28
Upwork (oDesk) • Electronics
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

3 Answered Test Questions:

1. __________ is the ratio of change of input offset voltage to the variations in temperature.

Answers:

• Input offset voltage

• Input offset voltage drift

• Input offset current drift

• Power supply rejection

2. A silicon controlled switch (SCS) operates at _______

Answers:

• low current and high voltage.

• high current and low voltage.

• high current and high voltage.

• low current and low voltage.

3. A ___________ is used to compensate for the distortion of the digital data pulses transmitted over telephone wires.

Answers:

• phase shifter

• scale changer

• DC offset

• RC band filter

• delay equalizer


78 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
4. If the MOSFET has a thin oxide gate,

Answers:

• its threshold voltage is high.

• its threshold voltage is low.

• logic 0 is not detected on the bit line.

5. In an integrated circuit, how many outputs does an OR gate have?

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

6. The time required for the collector current to rise to a value of 10% of its maximum is known as:

Answers:

• delay time.

• rise time.

• fall time.

• storage time.

7. A 'twisted ring counter' is_______

where N represents a clock pulse.

Answers:

• an N:1 scalar

• a 2N:1 scalar

• a N:2 scalar

• a 3N:1 scalar

8. Which among the following networks has two inputs and gives an output which is proportional to the difference between the signals at the two inputs?

Answers:

• Feedback network

• Mixer network

• Sampling network

• Signal source network

9. In a 'race around' condition of an integrated circuit, _______

Answers:

• the clocked pulse train will be equal to 1.

• for a particular time period of pulse, the output will be 0.

• for a particular time period of pulse, the output will be 1.

• the output will oscillate between 0 and 1.

10. If in the above diagram, the binary coded decimal's input is 0101, and 0 for any other input, what will be its output?

Answers:

• 0

• 1

• 2

• 0.1

11. Which type of distortion results from new frequency in the output which is not present at the input signal?

Answers:

• Non-linear distortion

• Frequency distortion

• Phase shift distortion

12. What does the above symbol represent?

Answers:

• Half binary adder

• Full binary adder

• MSI adder

• Parallel operation adder

13. A digital system to know whether the sum of binary bits in a particular word is even or odd is known as_______.

Answers:

• demultiplexer

• decoder

• digital comparator

• true complement element comparator

• parity checker

14. A 4 bit adder requires a ______ bit package.

Answers:

• 12

• 14

• 16

• 18

15. In a Schottky transistor, what is the value of the base to the collector voltage?

Answers:

• 0.2 volt

• 0.3 volt

• 0.4 volt

• 0.6 volt

16. Which among the following transistors is used only if its collector is at a fixed negative voltage?

Answers:

• Supergain NPN transistors

• Vertical PNP transistors

• Lateral PNP transistors

17. What is the second stage of an integrated operational amplifier?

Answers:

• Differential amplifier with a double ended output

• DC level translator input and a driver output

• Differential amplifier with a single ended output

• Emitter flow

18. Which among the following types of RAM uses a three device information storage cell on the parasitic gate?

Answers:

• Bipolar MOSRAM

• Static MOSRAM

• Dynamic MOSRAM

19. In a paraphase amplifier, _______

Answers:

• 1 output is equal in magnitude but opposite in a phase.

• 2 outputs are equal in magnitude but opposite in a phase.

• 3 outputs are equal in magnitude but opposite in a phase.

• 4 outputs are equal in magnitude but opposite in a phase.

20. Which among the following is the correct function for the low 3-db frequency where

R is the resistor and
C is the capacitor

Answers:

• 1 / 2?? RC

• 2??RC

• 1/RC

• RC / 2??

21. When a bit 1 is present on the MSB line, _______

Answers:

• the single pole double throw switch (SPDT) connects the resistor to the reference voltage.

• the single pole double throw switch (SPDT) connects the resistor to the ground.

• the analog voltage becomes proportional to the digital input.

22. Which among the following flip flops changes the state of an output with each clock pulse just like a toggle switch?

Answers:

• S-R flip flop

• J-K flip flop

• T flip flop

• D flip flop

23. In a register, the n number of flip flops can store_______.

Answers:

• n- bit words

• (n ??? 1) bit words

• (n + 1) bit words

• (1 / n) bit words

24. If the input to an operational amplifier comparator is a sine wave, the output will be a ___________

Answers:

• sine wave with positive and negative pulses.

• sine wave with only negative pulses.

• square wave with positive and negative pulses.

• square wave with only positive pulses.

25. The above diagram represents a _______.

Answers:

• 1 bit memory

• 2 bit memory

• 3 bit memory

• 4 bit memory

26. Which among the following is the correct expression for the 'voltage gain' of a transistor?

Answers:

• Input voltage ??? Output voltage

• Input voltage + Output voltage

• Input voltage / Output voltage

• Output voltage / Input voltage

27. Parasitic capacitance is:

Answers:

• the sum of the capacitance from the bottom of the n- type region and the sidewalls of the isolation islands to the p+ region.

• the difference of the capacitance from the bottom of the n- type region and the sidewalls of the isolation islands to the p+ region

• the square of the capacitance from the bottom of the n- type region and the sidewalls of the isolation islands to the p+ region.

• the product of the capacitance from the bottom of the n- type region and the sidewalls of the isolation islands to the p+ region.

28. Which among the following is a characteristic of 'ratio less' powerless circuits?

Answers:

• All the devices are of minimum geometry.

• The chip size is quite large for a specified number of gates.

• The output depends upon the ratio of resistance.

• The output is independent of the ratio of resistance.

29. What is the conduction angle?

Answers:

• The duration for which the silicon controlled rectifier is off

• The duration for which the silicon controlled rectifier is on

• The angle at which the control voltage exceeds the breakdown voltage

• The angle at which the trigger breakdown voltage exceeds the controlled voltage

30. What is the correct expression for the common mode rejection ratio where

Vd is the differential voltage gain, and
Vc is the common mode voltage gain

Answers:

• Vd / Vc

• Vd ??? Vc

• Vd + Vc

• Vd x Vc

31. The quiescent value Ic is equal to_______

Here Im is peak sinusoidal current.

Answers:

• Im???2

• ???Im

• ???2 / Im

• Im / ???2

32. The phase of a sinusoidal input voltage undergoes a phase shift from_______.

Answers:

• 0?? to 180??

• 0?? to 360??

• 0?? to 90??

• 0?? to 270??

33. Which among the following is a parallel plate capacitor?

Answers:

• Thin film capacitor

• Junction capacitor

• Monolithic capacitor

34. Which among the following is not an element of medium scale integration?

Answers:

• Read only memories

• Shift registers

• Counters

• Decoders

35. Which among the following shift registers is DC stable and is able to work without a minimum clock rate?

Answers:

• Three phase shift register

• Four phase shift register

• Dynamic MOS shift register

• Static MOS shift register

36. Which among the following shift registers is used to perform multiplication or division by multiples of 2?

Answers:

• A parallel to serial register

• A serial to parallel register

• A parallel in, parallel out register

• A serial in, serial out register

• A right shift, left shift register

37. Which among the following is not a characteristic of MOS circuits?

Answers:

• Low packing density

• Small power consumption

• Low cost

• High packing density

• High power consumption

38. The input resistance of an AC voltage follower is ___________.

Answers:

• 10 M at 150 Hz

• 12 M at 100 Hz

• 1 M at 15 Hz

• 1 M at 150 Hz

39. If a 256 bit read only memory is arranged in 40 words of 10 bits each, how many emitters along with the encoder does it consist of?

Answers:

• 40

• 32

• 8

• 10

40. In isolation diffusion, _______

Answers:

• n-type impurities penetrate the p- type epitaxial layer.

• p- type impurities penetrate the n- type epitaxial layer.

• p- type impurities reach the n-type substrate.

• n- type impurities reach the p- type substrate.

41. What does the bottom layer in an integrated circuit consist of?

Answers:

• p- type silicon

• n- type silicon

• Silicon Dioxide

• Aluminium

42. For a band reject filter:

Answers:

• the cut off frequency of a low pass section is greater than the cut off frequency of a high pass section.

• the cut off frequency of a low pass section is equal to the cut off frequency of a high pass section.

• the cut off frequency of a low pass section is smaller than the cut off frequency of a high pass section.

43. How is a storage cell identified in the coincident selection method of random access memory?

Answers:

• From the value of the X address line

• With the help of a three dimensional matrix

• From the value of the Y address line

• From the value of the point where X lines and Y lines intersect

44. The decoder in an MOS-ROM contains:

Answers:

• NAND gates which are non static.

• NOR gates which are static.

• NAND gates which are static.

• NOR gates which are non static.

45. The region of the transistor of an integrated circuit in which both the emitter and the collector junctions are forward biased is known as the:

Answers:

• cut off region.

• saturation region.

• active region.

46. Which amplifier has infinite input and output resistance?

Answers:

• Voltage amplifier

• Current amplifier

• Transresistance amplifier

• Transconductance amplifier

47. In a ladder type D/A converter, _______

Answers:

• twice the number of resistances is equal to the number of bits.

• the number of resistances is equal to the number of bits.

• thrice the number of resistances is equal to the number of bits.

• half the number of resistances is equal to the number of bits.

48. If the transition of a binary is made from state 0 to 1, the output makes a transition from state 1 to 0. This is a characteristic of_______.

Answers:

• divide by N counter

• ripple counter

• synchronous counter

• up-down counter

49. The resistivity of a conductor in an integrated circuit is 10 ohms meter and the thickness of the conductor is 10 meters. Calculate the resistance of the conductor?

Answers:

• 1 ohm

• 20 ohms

• 100 ohms

• 10 ohms

50. Which type of transistor construction techniques consists of forming both the emitter and the collector junction by subjecting a semi-conductor to gaseous n- type and p- type impurities?

Answers:

• Grown type construction

• Alloy type construction

• Diffusion type construction

• Epitaxial type construction

51. If the analog voltage in an analog to digital converter is 4 volts, how many pulses will it generate?

Answers:

• 2

• 4

• 6

• 8

52. What is the value of the lower base emitter breakdown voltage?

Answers:

• ~7 volts

• ~8 volts

• ~9 volts

• ~10 volts

53. The p- type substrate of an integrated circuit has a resistivity of:

Answers:

• 10 ohmic centimeters

• 20 ohmic centimeters

• 30 ohmic centimeters

• 40 ohmic centimeters

54. A 3-db frequency is the one in which:

Answers:

• resistance is equal to the capacitive reactance.

• resistance is half of the capacitive reactance.

• resistance is double the capacitive reactance.

• resistance is one fourth of the capacitive reactance.

55. Which of the following techniques consists of manufacturing unit cells?

Answers:

• Discretionary wiring

• Fixed interconnection pattern manufacturing

• Polycell making

56. Which among the following is correct of an 'Encoder'?

Answers:

• It accepts an M-bit word.

• Only one of the inputs is in state 1.

• It generates an N-bit code.

• It establishes the state 1 on only 1.

57. Which among the above diagram is an unblinking waveform for a character generator system?

Answers:

• A

• B

• C

• D

58. What is the slew rate in a monolithic operational amplifier?

Answers:

• 10 volts per micro second

• 5 volts per micro second

• 1 volt per micro second

• 2 volts per micro second

59. Which among the following is a characteristic of programmable attenuator?

Answers:

• It is used as a fixed reference voltage.

• The output is the sum of the digital word and the analog voltage.

• The output voltage is twice the input voltage.

• The output depends upon the binary word.

60. Which among the following methods of compensation introduces Phase lag into the amplifier?

Answers:

• Pole zero or lag lead compensation

• Lead compensation

• Dominant pole compensation

61. In which among the following waveform generators is the circuit referred to as 'one shot'?

Answers:

• A triangle wave generator

• A square wave generator

• A pulse generator

62. In which among the following types of circuits is it possible to fabricate PNP and NPN transistors within the same Silicon substrate?

Answers:

• Hybrid circuits

• Dielectric isolated integrated circuits

• Beam lead monolithic circuits

63. The time during which the anode voltage should be kept below the maintaining voltage till a critical value is achieved is known as the:

Answers:

• turn on time.

• gate recovery time.

• turn off time.

• gate time to hold.

64. How many leads are there in a dual in line package of an integrated circuit?

Answers:

• 10

• 11

• 12

• 13

• 14

65. Which among the given options, in the above image, is the 'diffusion law equation' where

N is the amount of substance,
t is time,
D is diffusion coefficient,
X is the position or length?

Answers:

• A

• B

• C

• D

66. In which among the following classes of amplifiers does the current flow all the time in the output circuit?

Answers:

• Cass A

• Class B

• Class AB

• Class C

67. The weight of the most significant bit (MSB) is:

Answers:

• twice the stable reference voltage.

• thrice the stable reference voltage.

• half the stable reference voltage.

• equal to the stable reference voltage.

68. In an ideal operational amplifier, the value of input resistance R is equal to _______.

Answers:

• ???

• 0

• 1

• -1

69. Which application of a read only memory is used when an address is changed by means of a counter?

Answers:

• Combination logic

• Character generator

• Seven segment visible display

• Sequence generator

• Look up table

70. How many layers of material are there in the basic structure of an integrated circuit?

Answers:

• 2

• 3

• 4

• 5

71. The television tube is an example of a_______.

Answers:

• DC voltage follower

• current to voltage convertor

• voltage to current convertor

72. What is a flip flop?

Answers:

• A feedback combination which can never be locked or latched in a place

• A feedback combination which is a 5 bit memory unit

• A feedback combination which can exist in only one stable state

• A feedback combination in which the output of a single input NAND gate is connected to the input of the other gate

73. A 4 bit adder requires a ______ pin package.

Answers:

• 12

• 14

• 16

• 18

74. Which among the following applications of a counter is related to the transmission and reflection of a pulse over a period of time?

Answers:

• Measurement of frequency

• Measurement of time

• Measurement of distance

• Measurement of speed

75. In which among the following is the masking and etching process used to make an opening in the p- type region?

Answers:

• Isolation diffusion

• Based diffusion

• Emitter diffusion

• Epilaxial diffusion

76. If a person wants to read or write 20 words of 10 bits each, how many storage cells will be used?

Answers:

• 100

• 200

• 300

• 400

77. In an integrated circuit, what number of gates on a chip is considered a small scale integration?

Answers:

• Less than 12 gates

• Between 15 to 20 gates

• Between 20 to 30 gates

• More than 30 gates

78. What is the range of the resistance of a thin film resistor?

Answers:

• 20?? to 50K

• 50?? to 100K

• 200?? to 500K

• 2?? to 5K

79. How many dots can be generated in a character matrix of a character waveform at a given instant?

Answers:

• 0

• 1

• 2

• 3

80. What is the value of the voltage difference existing between the two logic levels of an emitter coupled logic?

Answers:

• 500 milli volts

• 600 milli volts

• 700 milli volts

• 800 milli volts

81. If the signal power delivered to load is 5 watts and the electric power supply to the output circuit is 10 watts, calculate the collector circuit efficiency?

Answers:

• 25%

• 50%

• 75%

• 100%