Do you know that? 70% Elance jobs are fixed-price next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Electronics category

Test answers for Embedded Systems Test 2016

(1 / 69) Last updated: May 26
Upwork (oDesk) • Electronics
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

1 Answered Test Questions:

1. Which one of the following files is produced by an 8051 assembler?

Answers:

• microcontroller.asm

• microcontroller.obj

• microcontroller.hex

• microcontroller.Ist


69 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
2. Which bit of the IP register belongs to the serial Interrupt Priority in 8051?

Answers:

• IP.3

• IP.2

• IP.4

• IP.1

3. What number should be loaded into the TH register using mode 2 to get 100μsec delay? (Assume XTAL=11.0592MHz)

Answers:

• 40H

• 2FH

• 1FH

• 5CH

4. When is  the TFO flag raised for the following program?(Assume XTAL=11.0592 MHz)

MOV TMOD,#01
MOV TLO,#12H
MOV THO,#1CH
SETB TRO

Answers:

• After 65536 clock cycles

• After 58350 clock cycles

• After 18370 clock cycles

• After 25550 clock cycles

5. How many times is the following loop performed?

          MOV R6, #200
BACK: MOV R5, #100
HERE: DJNZ R5, HERE
           DJNZ R6, BACK

Answers:

• 2000

• 1000

• 100

• 20,000

6. Which version of 8051 is the 8751 microcontroller?

Answers:

• NV-RAM

• UV-EPROM

• Flash ROM

• OTP (one time programmable)

7. ARM3 was produced with  __________.

Answers:

• a 2KB cache memory

• a 4 KB cache memory

• an 8 KB cache memory

• a 16 KB cache memory

8. In the  ATMEL corporation's microcontroller AT89C51, 'C' in the part number indicates__________.

Answers:

• CMOS

• Clock

• Capacitor

• Real-time clock

9. What would be the baud rate if TH1= -2, SMOD = 1and XTAL=11.0592MHz  in 8051?

Answers:

• 27000Hz

• 26800Hz

• 27800Hz

• 28800Hz

10. Which mode and which timer are selected for the following instructions?

MOV TMOD, #20H

Answers:

• Mode 1 and timer 0

• Mode 2 and timer 1

• Mode 2 and timer 0

• Mode 1 and timer 1

11. What value must R4 have in the following instruction in order not to jump CJNE R4, #53, OVER?

Answers:

• 53

• 00

• 11

• 54

12. The DS5000 microcontroller is called a home development system because it has a___________.

Answers:

• Flash memory

• ROM

• NV-RAM

• Real Time Clock(RTC)

13. What value should be loaded into THI to have a 9600 baud rate, if  XTAL=11.0952MHz?

Answers:

• BDH

• FDH

• EDH

• ADH

14. If the conditions are:

PA= output with handshaking
PB=output with handshaking, unused bit of PC=don't care
What would be the control word for 8255 PPI?

Answers:

• A4H

• B4H

• D4H

• E4H

15. Microcontrollers are generally designed by using the__________.

Answers:

• TTL technology

• MOS technology

• NMOS technology

• CMOS technology

16. The major difference between Intel 8051 microcontroller and Intel 8031 microcontroller is that the 8031_________.

Answers:

• does not have on-chip RAM

• does not have on-chip ROM

• does not have on-chip cache

• does not have timer in the chip

17. The status of the OV flag for (-2) + (-5) will be_____________.

Answers:

• 1

• 0

• both 1 and 0

• neither 1 nor 0

18. Which of the following signs is used with the Register Indirect Addressing Mode?

Answers:

• #

• [ ]

• @

• " "

19. How much delay would be there in the following program if the crystal frequency is 11.0592 MHz?

Machine Cycles
DELAY:MOV R3,#200 1
HERE:DJNZ R3,HERE 2
RET1

Answers:

• 436.17

• 236.17

• 336.17

• 136.17

20. What would be the baud rate for the following, if XTAL=16MHz and SMOD =0?

MOV THI, #-10

Answers:

• 9600

• 4800

• 4166

• 1200

21. What would be the contents of register A after the execution of the following code?

CLR A
ORL A, #99H
CPL A

Answers:

• 66H

• 99H

• 77H

• 88H

22. Which of the following companies has designed the AVRs micro controllers?

Answers:

• Philips

• Motorola

• Atmel

• Intel

23. Which of the following cannot be a sequence in the normal 4-step sequence for a Stepper Motor?

Answers:

• CCH

• DDH

• 99H

• 33H

24. What would be the control word for 8255 PPI if all ports are input ports?

Answers:

• ABH

• 9BH

• 8BH

• 7BH

25. In 8051,the upper limit of  the Timer is__________.

Answers:

• FFFFH

• 1FFFH

• 7FFFH

• 2FFFH

26. What would be the status of CY and AC flags after the addition of 76 H and 8CH in the following instructions?

MOV A,#76H
ADD A,#8CH

Answers:

• CY=1 AND AC=1

• CY=1 AND AC=O

• CY=0 AND AC=0

• CY=O AND AC = 1?

27. The flash memory stores information in an array of __________________.

Answers:

• Floating gate diodes

• Floating gate resistors

• Floating gate transistors

• Pull up transistors

28. Which one of the following is not correct?

Answers:

• MOV R5, #F9 H

• MOV A, # 0E8H

• MOV B, #0D7 H

• MOV R0, #0A6 H

29. For serial mode 2, SM0 and SM1 bits of the SCON (serial control) register must be ____________.

Answers:

• 1 and 0

• 0 and 1

• 0 and 0

• 1 and 1

30. What would be in register A after the execution of the following code?

MOV A, #85H
SWAP A
ANL A, #OFOH

Answers:

• 40H

• 50H

• 60H

• 70H

31. What exactly is Moore's Law about?

Answers:

• The cost of IC

• The speed of IC

• The power of IC

• The integration level components of IC

32. In 8051, the mode 2 timer is  ____________.

Answers:

• a 13-bit timer

• an 8-bit timer

• a 16-bit timer

• a 12-bit timer

33. The speed of  the semiconductor memory is in the range of ___________.

Answers:

• microseconds

• milliseconds

• nanoseconds

• picoseconds

34. Which instruction is used to correct the BCD addition problem in 8051?

Answers:

• ADD

• DA

• ADC

• BCD

35. How would -34H be represented as a signed number in 2s complement in 8051?

Answers:

• BB

• DD

• EE

• CC

36. The JTAG (Joint Test Action Group)is the usual name used for  _________________.

Answers:

• IEEE 488 standard

• IEEE 1149.1

• IEEE 802.1

• IEEE 610

37. Which interrupt will get the highest priority after resetting the system if the interrupt priority is set by the instruction "MOV IP, OCH"?

Answers:

• TFI

• INT0

• INT1

• TFO

38. Which devices are used in Embedded Systems?

Answers:

• Only microprocessors can be used

• Only microcontrollers can be used

• Both microprocessors and microcontrollers can be used

• Neither can be used

39. The bit addressable memory is present in ____________.

Answers:

• Pentium-I processor

• 8086 microprocessor

• AMD processor

• 8051 microcontroller

40. At which ROM location do we store the first Op-code of an 8051 program?

Answers:

• 0FFF H

• 1FFF H

• 7FFF H

• 0000 H

41. Which of the following micro controllers has a watchdog timer (WDT)?

Answers:

• ARM

• 8051

• PIC

• AVR

42. The program counter of the PIC16F84 micro controller is of__________.

Answers:

• 13-bit

• 8-bit

• 12-bit

• 16-bit

43. After reset in 8051, the ports P0-P3 are initialised to __________________.

Answers:

• OOH

• FFH

• 1FH

• 2FH

44. When 8051 is powered up, the SP register contains the value of ____________.

Answers:

• 00H

• 02H

• 08H

• 07H

45. The Field programmable Gate Arrays (FPGAs) can be used to implement ______________.

Answers:

• a software design

• a hardware design

• both hardware and software designs

• neither of the two

46. What would be the contents of register A after the following code is executed?

MOV A,#56H
SWAP A
RR A
RR A

Answers:

• 50H

• 51H

• 59H

• 53H

47. The Instruction set of the PIC I6CXX micro controller family has __________.

Answers:

• 76 instructions

• 150 instructions

• 35 instructions

• 65 instructions

48. How many bytes are used by DATA_2 DB"ENGLAND"?

Answers:

• 6

• 8

• 12

• 7

49. Which of the following has the SMOD bit?

Answers:

• SCON

• TMOD

• PCON

• SBUF

50. The Atmega 16 micro controller is a __________.

Answers:

• PIC µC

• AVR

• INTEL

• ARM

51. The PIC 16F84 micro controller is __________.

Answers:

• a 40-Pin IC

• a 28-Pin IC

• a 34-Pin IC

• an 18-Pin IC

52. Which micro controller must be selected for a faster response?

Answers:

• 8-bit

• 13-bit

• 4-bit

• 16-bit

53. The LJMP (long jump) instruction is a ____________________.

Answers:

• 1-byte instruction

• 2-byte instruction

• 3-byte instruction

• 4-byte instruction

54. Which of the following is not correct?

Answers:

• RRA

• RLA

• RRC A

• RLC RO

55. Which of the following is not a special function register (SFR) in 8051?

Answers:

• ACC

• PC

• PSW

• DPTR

56. Which bits of the PSW register are User-definable in 8051?

Answers:

• PSW.0 & PSW.7

• PSW.1 & PSW.5

• PSW.2 & PSW.6

• PSW.3 & PSW.4

57. In the Dallas microcontroller DS5000T-8 ,"T" indicates__________.

Answers:

• a timer circuit

• a T-type flip flop

• a counter ckt

• a real-time clock

58. The ARM architecture is a ___________.

Answers:

• 32-bit RISC processor

• 16-bit RISC processor

• 32-bit CISC Processor

• 16-bit CISC Processor

59. What does the term "third-party support" mean?

Answers:

• Availability of software to support microcontrollers

• Availability of dealers to market the product

• Availability of suppliers other than chip manufacturers

• Availability of software professionals to support microcontrollers

60. With which memory are RAS and CAS associated?

Answers:

• DRAM

• SRAM

• EPROM

• Flash

61. Which RAM location is used as the first location of the stack on power-up in 8051?

Answers:

• RAM location 06H

• RAM location 02H

• RAM location 08 H

• RAM location 00H

62. Which register bank will be selected if bits 3 and 4 of PSW are 1 & 0 in 8051?

Answers:

• Bank 0

• Bank 1

• Bank 2

• Bank 3

63. Which timer of 8051 is used to set the baud rate?

Answers:

• THO

• TLO

• TLI

• THI

64. When is the TFI flag raised in Mode 1?

Answers:

• At FFFFH

• At 1FFFI

• At FFH

• At 2FFH

65. When 67H in BCD is converted to ASCII, it becomes___________________.

Answers:

• 30H and 31H

• 32H and 36H

• 36H and37H

• 37H and38H

66. Which register bank conflicts with stack in 8051?

Answers:

• Bank 1

• Bank 0

• Bank 2

• Bank 3

67. A watchdog timer circuit is basically a____________________.

Answers:

• memory

• port

• ALU

• counter

68. Which addressing mode is used by the instruction "Mov A,30 H"?

Answers:

• Direct

• Immediate

• Indexed

• Register

69. On which architecture is the Intel 8051 Micro Controller based?

Answers:

• VON Neumann

• Harvard

• Pascal

• All of the above

70. What frequency is used by the timer to set the baud rate, if XTAL=11.0592MHz?

Answers:

• 28,800 Hz

• 28,600Hz

• 28,400Hz

• 28,200Hz


Comments

Post Comment

Ritvik July 28, 2015
plese, need jQuery updated
Administrator July 29, 2015
done