Do you know that? 38% like freelancing because no cubicles next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Databases category

Test answers for System Analysis Test 2016

(57) Last updated: March 25
Upwork (oDesk) • Databases
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

57 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. PERT stands for:

Answers:

• Program Error Reduction Technique

• Project Evaluation and Review Technique

• Program Evaluation and Review Technique

• Program Execution and Review Technique

• Project Execution and Review Technique

2. A Data Dictionary:

Answers:

• Is created in the Conception phase

• Defines the data types

• Identifies the external entities of the system

• Explains the coding logic

• Defines all the data elements and structures in the DFD

3. CASE stands for:

Answers:

• Computer Aided Software Engineering

• Computer and Software Expert

• Computer and Software Education

• Computer and Systems Engineering

• Computer Aided Software Education

4. Cohesion refers to:

Answers:

• Design of system as a hierarchy of modules

• The strength of relations between modules

• Strength of relations within a module

• Number of instructions composing a module

• Number of modules subordinate to calling module

5. Which tool is an effective means of relating input data to files and output reports?

Answers:

• Grid chart

• Pie chart

• Gantt chart

• Hierarchy chart

• Structure chart

6. Which of the following symbols represents a process in a DFD?

Answers:

• Square

• Rectangle

• Rhombus

• Circle

• Line

7. Which tool shows the processes and the sequence in which they are performed?

Answers:

• Hierarchy Chart

• Warnier Orr Diagrams

• VTOC

• Structure Chart

• Gantt Chart

8. Which phase of the Systems Development is concerned with determining the system feasibility?

Answers:

• Conception

• Construction

• Design

• Analysis

• Initiation

9. To achieve a good response time from OLTP, critical requirements are:

Answers:

• Efficient end users

• Faster disk access and efficient programming

• Faster disk access and efficient I/O controller

• Efficient end users, faster disk access and efficient I/O controller

• Faster disk access, efficient I/O controller and efficient programming

10. Identify the correct sequence of the various types of testing:

Answers:

• Module, Unit and System

• Module, System and Unit

• Unit, Module and System

• System, Module and Unit

• Unit, System and Module

11. The graphical tool for describing decision logic in a data dictionary is:

Answers:

• Gantt Chart

• CAD

• DFD

• Decision Tree

• Structured English

12. Which design principle relates to the strength of relations within a module?

Answers:

• Coupling

• Cohesion

• Modularity

• Shared use

• Span of control

13. A DFD is:

Answers:

• Generated in the Design phase

• Generated in the Construction phase

• The modern version of a Flow Chart

• Not helpful in explaining the system to the end user

• Mainly used at the system specification stage

14. A top level DFD is generally referred to as a:

Answers:

• Context Analysis Diagram

• Structure Chart

• Data Dictionary

• Data Structure Diagram

• Hierarchy Chart

15. You want to describe the data flow in a system. Which tool would you use?

Answers:

• Structure Chart

• Data Chart

• Hierarchy Chart

• Flowchart

• Data Flow Diagram

16. Data Dictionary keeps details of:

Answers:

• External entities

• Data stores and processes

• Data flows, external entities and data stores

• External entities and data flows

• Data flows, data stores, processes and external entities

17. Which tool shows the relation between each of the documents making up a HIPO package?

Answers:

• Warnierr Orr Diagram

• Hierarchy Chart

• Structure Chart

• VTOC

• ERD

18. Which tool shows the hierarchy of the various modules in a system?

Answers:

• Warnier Orr Diagram

• PERT

• HIPO

• Hierarchy Chart

• ERD

19. HIPO:

Answers:

• Is used to describe the process logic

• Defines the relationship between the various entities

• Describes the flow of data through a system

• Stands for Hierarchical Input Programming and Output

• Is a commonly used method for developing systems software

20. Given the following scenario, what is the number of conditions that will be used to draw a decision table?

If the volume of sales is greater than 10,000 units and advance collected is 50% or more, then the commission is 16%. If the advance collected is less than 50%, then it is 14%. For sales of 10,000 units, irrespective of the advance collected, commission is 10%. For sales less than 10,000 units, the commission is 9% or 8% based on whether the advance collected is 50% or more, or less than 50% respectively.

Answers:

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

21. The user manual is generated in which phase of the System Development cycle?

Answers:

• Conception

• Construction

• Design

• Analysis

• Initiation

22. In which phase of the System Development cycle is the Project Request form generated?

Answers:

• Conception

• Construction

• Design

• Analysis

• Initiation

23. The smallest unit of data in a Data Dictionary is referred to:

Answers:

• Data structure

• Data store

• Data element

• Data flow

• Database

24. In a Data Dictionary, process logic is described using:

Answers:

• Flowcharts and Structured English

• Decision Trees and Decision Tables

• Flowcharts and Decision Trees

• Decision Trees, Decision Tables and Structured English

• Decision Trees, Decision Tables and Flowcharts

25. A tabular representation of the Decision Tree is known as a:

Answers:

• Table

• Conditional table

• Check table

• Decision table

• Tree Table

26. You want to plan your project. Which tool would you use?

Answers:

• Gantt Chart

• Structure Chart

• Hierarchy Chart

• Flowchart

• Warnier Orr Diagram

27. Which of the following tools would you use for project planning?

Answers:

• Structure Chart

• Data Flow Diagram

• PERT

• HIPO

• ERD

28. Which of the following is not an important reason for creating a Data Dictionary?

Answers:

• To manage the detail in larger systems

• To document the features of the system

• To locate errors and omissions in the system

• To communicate a common meaning for all system elements

• To help in reviewing the progress of the project

29. The document of functional specifications will be used by:

Answers:

• The Management

• The Analysis team

• The Design team

• The Construction team

• The Operators

30. You are designing a database. Which tool would be useful?

Answers:

• Warnier Orr Diagram

• Gantt Chart

• Entity Relationship Diagram

• Structure Chart

• Data Flow Diagram

31. Which of the following regarding a DFD is incorrect?

Answers:

• It is different from a flowchart

• It is generated in the Analysis phase

• It is a graphical representation of the system

• It shows a sequence of steps

• It is a tool for Data Flow Analysis

32. Normalization of data is done to:

Answers:

• Simplify retrieval

• Structure the data

• Simplify maintenance

• Structure the data and simplify maintenance

• Simplify retrieval, structure the data and simplify maintenance

33. How are processes generally numbered in a DFD?

Answers:

• From left to right and top to bottom

• From left to right and bottom to top

• From top to bottom and left to right

• From top to bottom and right to left

• There is no prescribed numbering method

34. A person who is in charge of updating an account-holder's account would be depicted in a Data Flow Diagram by:

Answers:

• External Entity

• Will not be shown

• Data Flow

• Data Store

• The work being done (process)

35. Which phase of the Systems Development is concerned with writing programs?

Answers:

• Conception

• Construction

• Design

• Analysis

• Initiation

36. Which of the following statements is not true regarding Data Flow Diagrams?

Answers:

• They are graphical in nature

• They represent the working of the system

• They can be readily converted into a Structure Chart

• A circle in a DFD represents an entity

• They are of two types - physical and logical

37. A self-check digit is useful in detecting:

Answers:

• Transcription errors

• Transposition errors

• Transcription and transposition errors

• Random errors

• Transcription, transposition and random errors

38. In which phase of the SDLC will the document of Functional Specifications be generated?

Answers:

• Conception

• Construction

• Design

• Analysis

• Initiation

39. A structure chart is derived from a:

Answers:

• Hierarchy Chart

• Data Flow Diagram

• Warnier Orr Diagram

• ERD

• Gantt Chart

40. Which principle of design relates to the design of the system as a hierarchy of modules?

Answers:

• Modularity

• Coupling

• Cohesion

• Span of Control

• Shared use

41. A Data Dictionary is created at which stage of the Systems Development cycle?

Answers:

• Conception

• Construction

• Design

• Analysis

• Initiation

42. Which of the following is not a part of the DFD?

Answers:

• Entity

• Data Store

• Disk Storage

• Process

• Data Flow

43. Repository of data about data is depicted by:

Answers:

• DFD

• Data Dictionary

• Data Flow

• Data Store

• CAD

44. System quality relates to:

Answers:

• Reliability

• Efficiency

• Reliability and efficiency

• Maintainability

• Reliability, efficiency and maintainability

45. Using a Decision Table, what is the maximum number of combinations that may arise for three conditions?

Answers:

• 3

• 4

• 5

• 6

• 8

46. In which phase is the processing logic developed ?

Answers:

• Conception

• Construction

• Design

• Analysis

• Initiation

47. SDLC stands for:

Answers:

• Systems Development Life Cycle

• Systems Deployment Life Cycle

• Systems Design Life Cycle

• Systems Design Logic and Code

• Systems Duration of Life Cycle

48. The Conception phase is related to:

Answers:

• Writing programs

• Developing the processing logic

• Determining the system feasibility

• Identifying the problem

• Deciding the functions of the system

49. Which of the following statements, attributed to prototyping is not true?

Answers:

• It always gives faster performance than the actual system

• It encourages active end-user participation

• It is an active model that end-users can see, feel and experience

• It can accelerate several processes of Systems Design

• The prototype is actually a pilot or test model

50. Given the following phases of Systems Development, arrange them in the correct order:

1 Analysis
2 Conception
3 Design
4 Construction
5 Initiation

Answers:

• 2,5,1,3,4

• 2,5,3,1,4

• 5,1,3,2,4

• 1,3,2,4,5

• 1,2,3,4,5

51. Which of the following should be avoided while drawing DFDs?

Answers:

• Numbering the processes

• Labeling the processes

• Depicting flow of control

• Showing the external entities

• Showing the data stores

52. A Structure chart:

Answers:

• Shows module inter-relationships in a hierarchical manner

• Shows the flow of data within a system

• Describes the internal structure of a program in a graphical manner

• Is a graphical representation of structured English

• Depicts data structures in the form of a chart

53. CAD stands for:

Answers:

• Context Analysis Diagram

• Completed Analysis Diagram

• Compact Analyzed Diagram

• Contextual Analysis Diagram

• Combined Analysis Diagram

54. A process which has inputs but no outputs is known as a:

Answers:

• Black hole

• Dead process

• Null process

• Empty process

• White hole

55. A process which generates outputs without any inputs is known as a:

Answers:

• White hole

• Black hole

• Consuming process

• Unproductive process

• Idle process

56. VTOC stands for:

Answers:

• Visual Table of Contents

• Visual Translation of Contents

• Visual Translation of Characters

• Visual Table of Characters

• Visual Table of Conversions

57. Given the following phases of waterfall model of systems development, arrange them in the correct order:

1 Analysis
2 Conception
3 Design
4 Construction
5 Initiation

Answers:

• 2,5,1,3,4

• 2,5,3,1,4

• 5,1,3,2,4

• 1,3,2,4,5

• 1,2,3,4,5