Do you know that? 180+ countries that oDesk has freelancers from next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Databases category

Test answers for Oracle 9i Administration Test 2016

(50) Last updated: January 27
Upwork (oDesk) • Databases
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

50 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. Your database is in ARCHIVELOG mode. Which of the following must be true before the Log Writer (LGWR) can reuse a filled online redo log file?

Answers:

• The redo log file must be archived

• All the data files must be backed up

• All transactions with entries in the redo log file must complete

• The changes recorded in the redo log file must be written to the data files

2. You have a database with DB_NAME set to STUD and ORACLE_SID set to STUD.
These files are in default location for the initialization files:
-init.ora
-initSTUD.ora
-spfile.ora
-spfileSTUD.ora
The database is started with the command:
SQL> startup
Which of the following options contain the correct names and sequence of the initialization files that Oracle Server attempts to read?

Answers:

• Init.ora, initSTUD.ora, spfileSTUD.ora

• Spfile.ora, spfileSTUD.ora, initSTUD.ora

• SpfileSTUD.ora, spfile.ora, initSTUD.ora

• InitSTUD.ora, spfileSTUD.ora, spfile.ora

3. When is SGA created in an Oracle database environment?

Answers:

• When the database is created

• When the instance is started

• When the database is mounted

• When a user process is started

4. The information for a dynamic performance view is gathered from the control file.

Answers:

• True

• False

5. Where is free space managed for a tablespace created with automatic segment-space management?

Answers:

• In the extent

• In the control file

• In the data dictionary

• In the undo tablespace

6. A Company shifts all its branches to one office building, so the very large EMPLOYEES table no longer requires the BUILDING_LOCATION column. The DBA decides to drop that column using the syntax given below:

ALTER TABLE hr.employees
DROP COLUMN building_location
CASCADE CONSTRAINTS;

Dropping this column has turned out to be time consuming and at the same time it requires a large amount of undo space.

What should a DBA do to minimize the problem regarding time and undo space consumption?

Answers:

• Mark the column as UNUSED. Remove the column at a later stage when less activity is on the system

• Drop all indexes and constraints associated with the column prior to dropping the column

• Mark the column INVALID prior to beginning the drop to bypass undo. Remove the column using DROP UNUSED COLUMNS command

• Add a checkpoint to the DROP UNUSED COLUMNS command to minimize undo space.

7. Which of the following constitute the advantages that the server parameter file (SPFILE) provides while managing initialization parameters?

Answers:

• The Oracle server maintains the server parameter file

• The server parameter file is created automatically when the instance is started

• Changes can be made in memory and/or in the SPFILE with the ALTER SYSTEM command

• The use of SPFILE provides the ability to make changes persistent across shut down and start up

• The Oracle server keeps the server parameter file and the text initialization parameter file synchronized

8. Examine the following syntax:

CREATE INDEX emp_last_name_idx ON emp(last_name) PCTFREE 30
STORAGE(INITIAL 200K NEXT 200K
PCTINCREASE 0 MAXEXTENTS 50) TABLESPACE indx;
What type of Index does this syntax create?

Answers:

• Bitmap

• B-Tree

• Partitioned

• Reverse key

9. Which of the following helps determine the initial size of a Tablespace?

Answers:

• The INITIAL clause of the CREATE TABLESPACE statement

• The MINEXTENTS clause of the CREATE TABLESPACE statement

• The MINIMUM EXTENT clause of the CREATE TABLESPACE statement

• The sum of the sizes of all data files specified in the CREATE TABLESPACE statement

10. The constraints for which Indexes are created by default are:

Answers:

• Check

• Unique

• Not null

• Primary key

• Foreign key

11. Which of the following constraint states prevents new data (that violates the constraint) from entering into the table, but allows invalid data to exist in the table?

Answers:

• ENABLE VALIDATE

• DISABLE VALIDATE

• ENABLE NOVALIDATE

• DISABLE NOVALIDATE

12. Which of the following tables help build scalable applications and also proves to be useful for large tables that can be queried or manipulated using several processes concurrently?

Answers:

• Regular table

• Clustered table

• Partitioned table

• Index-organized table

13. You started your database with the following command:

STARTUP PFILE=initSAMPLE.ora
One of the values in the initSAMPLE.ora parameter file is:
LOG_ARCHIVE_START=false

While your database is open, you issue the following command to start the Archiver process:

ALTER SYSTEM ARCHIVE LOG START;

You shut down your database to take the back up and restart it, using the initSAMPLE.ora parameter file again. On checking the status of the Archiver, you find that it is disabled.

Why is the Archiver disabled?

Answers:

• When you take a backup the Archiver process is disabled

• The Archiver can only be started by issuing the ALTER DATABASE ARCHIVELOG command

• LOG_ARCHIVE_START is still set to FALSE because the PFILE is not updated when you issue the ALTER SYSTEM command

• The Archiver can only be started by issuing the ALTER SYSTEM ARCHIVE LOG START command each time you open the database

14. Which of the following constitute the logical components of the Oracle database?

Answers:

• Tablespaces, segments, extents, and data files

• Tablespaces, segments, extents, and Oracle blocks

• Tablespaces, database, segments, extents, and data files

• Tablespaces, database, segments, extents, and Oracle blocks

15. Miller is an Administrator who has FULL DBA privileges. When he attempts to drop the DEFAULT profile (as illustrated below), he receives an error message (shown below):

SQL> drop profile SYS.DEFAULT;
drop profile SYS.DEFAULT
*
ERROR at line 1:
ORA-00950: invalid DROP option
Which of the following options best explains this error?

Answers:

• The DEFAULT profile cannot be dropped

• MILLER requires the DROP PROFILE privilege

• Profiles created by SYS cannot be dropped

• None of the above

16. You are creating a new database. You do NOT want users to use the SYSTEM tablespace for sorting operations.

What should you do while issuing the CREATE DATABASE statement?

Answers:

• Create an undo tablespace

• Create a default temporary tablespace

• Create a tablespace with UNDO as a keyword

• None of the above

17. You just issued the STARTUP command. Which of the following files is checked to determine the state of the database?

Answers:

• The control file

• The first member of redo log file group 1

• The data file belonging to the SYSTEM tablespace

• The most recently created archived redo log file

18. What provides for recovery of data that has not been written to the data files prior to a failure?

Answers:

• Redo log

• Undo segment

• Rollback segment

• System tablespace

19. When does the Log Writer (LGWR) process write the redo entries from the redo log buffer to the current online redo log group?

Answers:

• When a transaction commits

• When a rollback is executed

• When the redo log buffer is about to be completely full (90%)

• Before the DBWn writes modified blocks in the database buffer cache

20. Which of the following statements should you use to obtain information about the names, status of the control files?

Answers:

• SELECT name, status FROM v$parameter;

• SELECT name, status FROM v$controlfile;

• SELECT name, status FROM v$control_files;

• SELECT name, status FROM v$parameter WHERE parameter=control_files;

21. Which of the following statements is correct with regard to an Oracle instance?

Answers:

• The redo log buffer is NOT a part of the shared memory area of an Oracle instance

• Multiple instances can execute on the same computer, each accessing its own physical database

• An Oracle instance is a combination of memory structures, background processes, and user processes

• In a shared server environment, the memory structure component of an instance consists of a single SGA and a single PGA

22. Which of the following options enables you to increase the size of online redo log groups?

Answers:

• Use the ALTER DATABASE RESIZE LOGFILE GROUP command for each group to be resized

• Use the ALTER DATABASE RESIZE LOGFILE MEMBER command for each member within the group being resized

• Add new redo log groups using the ALTER DATABASE ADD LOGFILE GROUP command with the new size. Drop the old redo log files using the ALTER DATABASE DROP LOGFILE GROUP command

• Use the ALTER DATBASE RESIZE LOGFILE GROUP command for each group to be resized. Use the ALTER DATABASE RESIZE LOGFILE MEMBER command for each member within the group

23. Which of the following methods enforce resource limits?

Answers:

• ALTER SYSTEM SET RESOURCE_LIMIT= TRUE

• Set the RESOURCE_LIMIT parameter to TRUE

• CREATE PROFILE sessions LIMIT SESSIONS_PER_USER 2 CPU_PER_SESSION 10000 IDLE_TIME 60 CONNECT_TIME 480;

• ALTER PROFILE sessions LIMIT SESSIONS_PER_USER 2 CPU_PER_SESSION 10000 IDLE_TIME 60 CONNECT_TIME 480

24. The current password file allows five entries. New DBAs have been hired and five more entries need to be added to the file. How can you increase the allowed number of entries in the password file?

Answers:

• Manually edit the password file and add the new entries

• Add the new entries; the password file will automatically grow

• Drop the current password file, recreate it with the appropriate number of entries, and add everyone again

• All of the above

25. You need to create an index on the ITEM table, which is 10 GB in size. You want your index to be spread across many tablespaces, decrease contention for index lookup, and increase scalability and manageability. Which of the following types of indexes would be the best for this table?

Answers:

• Bitmap

• Unique

• Partitioned

• Reverse key

• Single column

26. Examine the following SQL statement:

CREATE TABLESPACE user_data
DATAFILE '/u01/oradata/userdata_0l.dbf' SIZE 100M
LOCALLY MANAGED UNIFORM SIZE 1M
AUTOMATIC SEGMENT SPACE MANAGEMENT;

Which part of the tablespace will have a uniform size of 1 MB?

Answers:

• Extent

• Segment

• Oracle block

• Operating system block

27. You have two undo tablespaces defined for your database. The instance is currently using the undo tablespace named UNDO_TBS1. You issue the following command to switch to UNDO_TBS2, while there are still transactions using UNDO_TBS1:

ALTER SYSTEM SET UNDO_TABLESPACE = undo_tbs2

What will be the result?

Answers:

• New transactions are assigned to UNDO_TBS2

• Current transactions are switched to the UNDO_TBS2 tablespace

• The switch to UNDO_TBS2 fails, and an error message is returned

• The UNDO_TBS1 undo tablespace enters into a PENDING OFFLINE mode (status)

28. You issue the following command:

STARTUP MOUNT

Which of the following events occur when the instance is started and database is mounted?

Answers:

• The SGA is allocated

• The background process is started

• The existence of the datafile is verified

• The existence of the online redo log file is verified

29. While preparing to create a database, you must ensure that there is sufficient disk space for the database files. When you calculate the space requirements, you may need to multiplex some of the files. Which of the following types of files would you plan to multiplex?

Answers:

• Data files

• Control file

• Password file

• Online redo log files

30. Which of the following helps a DBA examine the performance of the database?

Answers:

• Recovery Manager

• Oracle Enterprise Manager

• Oracle Universal Installer

• Oracle Database Configuration Assistant

31. Extents are logical collection of contiguous _________________.

Answers:

• Segments

• Database blocks

• Table spaces

• operating system blocks

32. Consider the under mentioned syntax, which creates a DEPARTMENT table:
CREATE TABLE department
(Deptno NUMBER(4),
Dname VARCNAR2(30),
mgr NUMBER(6),
Loc NUMBER(4))
STORAGE(INITIAL 200K NEXT 200K
PCTINCREASE 50 MINEXTENTS 1 MAXEXTENTS 5)
TABLESPACE userdata;

What is the size defined for the fifth extent?

Answers:

• 200 K

• 300 K

• 450 K

• 675 K

33. A DBA has issued the following SQL statement:

SELECT max_blocks
FROM dba_ts_quotas
WHERE tablespace_name='USER_TBS'
AND username='MARRY';

User Marry has unlimited quota on the USER_TBS tablespace. Which of the following values will the query return?

Answers:

• 0

• 1

• -1

• NULL

34. Which of the following background processes performs a checkpoint in the database by writing modified blocks from the database buffer cache in SGA to the data files?

Answers:

• LGWR

• SMON

• DBWN

• CKPT

• PMON

35. A new user, Smith, has just joined the organization. You need to create a User Account for him in the database. The points given below are to be kept in mind:

1. Create a user who is authenticated externally.
2. Make sure that the user has CONNECT and RESOURCE privileges.
3. Make sure the user does NOT have DROP TABLE and CREATE USER privileges.
4. Set a quota of 100 MB on the default tablespace and 500 K on the temporary tablespace.
5. Assign the user to the DATA_TS default tablespace

Which of the following statements would you use to create the User Account for Smith?

Answers:

• CREATE USER smith IDENTIFIED EXTERNALLY DEFAULT TABLESPACE data_ts QUOTA 100M ON data_ts QUOTA 500K ON temp_ts TEMPORARY TABLESPACE temp_ts; REVOKE DROP_TABLE, CREATE_USER from smith;

• CREATE USER smith IDENTIFIED EXTERNALLY DEFAULT TABLESPACE data_ts QUOTA 500K ON temp_ts QUOTA 100M ON data_ts TEMPORARY TABLESPACE temp_ts; GRANT connect, resource TO smith

• CREATE USER smith IDENTIFIED EXTERNALLY DEFAULT TABLESPACE data_ts QUOTA 100M ON data_ts QUOTA 500K ON temp_ts TEMPORARY TABLESPACE temp_ts; GRANT connect TO smith

• CREATE USER smith INDENTIFIED GLOBALLY AS '' DEFAULT TABLESPACE data_ts QUOTA 500K ON temp_ts QUOTA 100M ON data_ts TEMPORARY TABLESPACE temp_ts; GRANT connect, resource TO smith; REVOKE DROP_TABLE, CREATE_USER from smith;

36. Which of the following types of files is a part of the Oracle database?

Answers:

• Control file

• Password file

• Parameter files

• Archived log files

37. You need to drop two columns from a table. Which of the following sequence of SQL statements is used to drop the columns and limit the number of times the rows are updated?

Answers:

• ALTER TABLE emp DROP COLUMN comments DROP COLUMN email;

• ALTER TABLE emp DROP COLUMN comments; ALTER TABLE emp DROP COLUMN email;

• ALTER TABLE emp SET UNUSED COLUMN comments; ALTER TABLE emp DROP UNUSED COLUMNS; ALTER TABLE emp SET UNUSED COLUMN email; ALTER TABLE emp DROP UNUSED COLUMNS;

• ALTER TABLE emp SET UNUSED COLUMN comments; ALTER TABLE emp SET UNUSED COLUMN email; ALTER TABLE emp DROP UNUSED COLUMNS;

38. Which of the following methods is correct for starting an instance to create a database?

Answers:

• STARTUP

• STARTUP OPEN

• STARTUP MOUNT

• STARTUP NOMOUNT

39. The database needs to be shut down for hardware maintenance. All the user sessions except one have either voluntarily logged off or have been forcibly killed. The remaining one user session is running a business critical Data Manipulation Language (DML) statement, and it must complete prior to shutting down the database.

Which of the following shutdown statements prevents the new user connections, logs off the remaining user, and shuts down the database after the DML statement completes?

Answers:

• SHUTDOWN

• SHUTDOWN ABORT

• SHUTDOWN NORMAL

• SHUTDOWN IMMEDIATE

• SHUTDOWN TRANSACTIONAL

40. Examine the following statements:
1)MOUNT mounts the database for certain DBA activities, but does not provide user access to the database.
2)The NOMOUNT command creates only the Data Buffer, but does not provide access to the database.
3)The OPEN command enables users to access the database.
4)The STARTUP command starts an instance.

Which of these statements are correct?

Answers:

• 2 and 3

• 1 and 3

• Only 4

• None of the above

41. Examine the following TRUNCATE TABLE command:

TRUNCATE TABLE departments;    

Which of the following statements are correct with regard to this command?

Answers:

• All extents are released

• All rows of the table are deleted

• Any associated indexes are truncated

• No undo data is generated for the table's rows

42. With the help of the Database Configuration Assistant, you can create a template using an existing database structure. Which of the following will be included in this template?

Answers:

• Data files

• Tablespaces

• User defined schemas

• User defined schema data

• Initialization parameters

43. Which of the following memory areas is not part of SGA?

Answers:

• Database Buffer Cache

• Redo log Buffer

• PGA

• Shared Pool

44. Which of the following causes a log switch?

Answers:

• Completion of a transaction

• Initiation of an instance

• Filling-up of the current online redo log group

• Issuing of the ALTER SYSTEM SWITCH LOGFILE command

45. Which of the following becomes available when an Oracle instance is started?

Answers:

• User Process

• Server Process

• Datafile

• Background Processes

46. Which of the following memory areas is used to cache the Data Dictionary Information?

Answers:

• Database Buffer Cache

• PGA

• Redo Log Buffer

• Shared Pool

47. You issue the following SQL statement to re-create your database and reuse all the existing database files:

CREATE DATABASE Sales
DATAFILE
'/u01/oradata/Sales/system0l.dbf'
SIZE 100M REUSE
LOGFILE
GROUP 1 ('/u01/oradata/Sales/logla.rdo',
'/u02/oradata/Sales/loglb.rdo')
SIZE 50K REUSE,
GROUP 2 ('/u01/oradata/Sales/log2a.rdo',
'/u02/oradata/Sales/log2b.rdo')
SIZE 50K REUSE
MAXLOGFILES 5
MAXLOGHISTORY 100
MAXDATAFILES 10;

The CREATE DATABASE statement fails. Why?

Answers:

• You have set MAXLOGFILES too low

• You omitted the CONTROLFILE REUSE clause

• You cannot reuse the online redo log files

• You cannot reuse the data file belonging to the SYSTEM tablespace

48. Your company hires a DBA named Allen. He will be starting the database remotely, as he is going to work from home. You created a password file for your database and set REMOTE_LOGIN_PASSWORDFILE = EXCLUSIVE in the parameter file.

Which of the following commands will help you add Allen to the password file to allow him to have remote DBA access?

Answers:

• GRANT DBA TO ALLEN;

• GRANT SYSDBA TO ALLEN;

• GRANT RESOURCE TO ALLEN;

• orapwd file=orapwdSTUD user=ALLEN password=DBA

49. Which of the following storage structures provides a way to manually store the rows (from more than one table) in the same data block?

Answers:

• Cluster table

• Partitioned table

• Index-organized table

• None of the above

50. You check the alert log for your database and discover that there are many lines that say "Checkpoint Not Complete." Which of the following options help solve this problem?

Answers:

• Delete archived log files

• Add more online redo log groups

• Increase the size of archived log files

• increase the size of online redo log files