Do you know that? 70% Elance jobs are fixed-price next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Databases category

Test answers for MS Access 2003 Test 2016

(33 / 24, CL) Last updated: October 22
Upwork (oDesk) • Databases
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

33 Answered Test Questions:

1. A query that uses the BETWEEN syntax for two numbers is identical to:

Answers:

• >= and <=

• > and <

• >= and <

• > and <=

• No such syntax

2. How can the duplicate data on a report be hidden?

Answers:

• By Setting the HideDuplicates property to Yes

• By Setting the DuplicateRecords property to No

• By Setting the DuplicateRecords property to No and setting the GrpKeepTogether property to Per Page

• Duplicate Data should be handled at the time of data entry and cannot be controlled while reporting

3. In which of the following ways does choosing an appropriate datatype help while designing a table in Access?

Answers:

• It saves space in your database

• It can improve join operations

• It could lead to fast data retrieval and updates

• All of the above

4. Which of the following is the easiest and fastest method to manipulate records on a subform?

Answers:

• Using a RecordsetType Property

• Using a RecordSetClone Property

• Using a RecordSelectors Property

• Using a References Property

5. How do you start an Access application so that the user can't see or use the database container?

Answers:

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and press CTRL+F11 special keys.

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and press ALT+F1 special keys.

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and turn off special keys to prevent F11.

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and press CTRL+G special keys .

6. When a user has a database open in Exclusive mode, what will happen when another user attempts to open the database?

Answers:

• The second user receives a 'Permission denied' message

• The second user can make the changes to the file that has already being opened by the first user and first user receives the "File is being modified by another user"

• The second user receives a 'File already in use' message

• Both the user will receives a 'Permission denied' message

7. How is data in a single record kept together on a page (for a report) or on a column (for a form)?

Answers:

• By setting the KeepTogether property to Yes

• By setting the SinglePagePrint property to Yes

• By setting the DataTogether property to Yes

• This feature is currently not available in Access

8. How do you customize the text on a form or report's window frame or tab?

Answers:

• TabIndex Property

• Text Property

• Form Property

• Caption Property

9. What is the function of a Format Painter?

Answers:

• It copies a Table Design to the buffer for later use

• It copies a control's format to another control

• It helps to format a report so that it looks tidy and presentable

• It copies a report design to the buffer for later use

10. Which condition should be satisfied to help create a one-to-one relationship between tables?

Answers:

• The Primary key and the Foreign key fields must have a unique index

• The Indexed property for the Primary key and the Foreign key fields should be set to 'Yes'

• The common fields must have a unique index

• All of the above

11. Under the Advanced options for the Access system, there is an option entitled Open Databases Using Record Level Locking. Which of the following are true when this option is checked?

Answers:

• Microsoft Access locks the row that is being updated

• Microsoft Access locks the page that is being updated

• Microsoft Access locks the table that is being updated

• Microsoft Access locks the database that is being updated

12. Which of the following is not a section of a report?

Answers:

• Summary

• Detail

• Group Footer

• Report Footer

13. The primary key index does not allow ________ data in a field.

Answers:

• numeric

• character

• date

• duplicate

14. Which datatype would be the most suitable to store a Hyperlink in a field of an Access 2003 table?

Answers:

• char

• varchar

• hyperlink datatype

• nchar

• nvarchar

15. What is the file extension of an Access Project?

Answers:

• .adp

• .xml

• .mdb

• .mdf

16. State whether True or False.

When a table from an Access database is exported to another database format, Microsoft Access exports the table data and data definitions, as well as its properties (including constraints, relationships, and indexes).

Answers:

• True

• False

17. An .mde file is a special version of an Access .mdb file and contains information related to a database. Which of the following is true about an .mde file?

Answers:

• It contains compiled VBA code to prevent users from viewing code.

• It allows users to view, but not modify VBA code

• It can be saved as an .mdb file in order to make design changes.

• It allows users to import forms and reports from other databases

18. A company has the following departments:
Finance, Accounts, Human Resources, Administration

There is a table named Company having a column named Department, and the above values are stored in that column.

What will be the result of the following query?

Select Department from Company where Department < 'Finance'

Answers:

• The query will return "Accounts, Human Resource"

• The query will return "Accounts, Administration ,Human Resource"

• The query will return "Administration"

• Strings cannot be compared using the < operator

• The query will return "Accounts, Administration"

19. If a relationship has the 'Cascade Update Related Fields' option on, which of the following is true?

Answers:

• Data in linked fields cannot be updated.

• When a parent record is updated, all child records in the linked table are updated.

• Null or blank values cannot be entered into the table.

• Data in the linked tables can be updated, but new data cannot be added.

20. Which of the following options most clearly defines the meaning of a bound HTML Control on a Data Access Page?

Answers:

• A Control that is bound to the HTML code residing online on a Web Server

• A Control that displays information in the HTML code which is later used for publishing data on the internet

• A Control that is bound to the HTML code showcasing the data from a particular field of a table

• A Control that computes user defined expressions and stores the result in a table in the form of the HTML code.

21. In Access 2003, one can control the user access to data, through permissions. The Update data permission allows a user to:

Answers:

• view and modify but not insert or delete data

• view, modify, insert and delete data

• view, modify and insert but not delete data

• view but not modify, insert or delete data

22. Which of the following is not done when you compact a database?

Answers:

• Restructuring table records and objects, and then stores them in successive memory blocks.

• Databases linked to the compacted database are compacted and repaired.

• Restores table records into their primary key order, if a primary key exists in the table

• Reduces the physical size of your database by making an exact duplicate of the database.

23. What role does Strcomp function perform in Microsoft Access 2003?

Answers:

• It compares the length of two strings and returns the value 1 if the difference is even and the value 0 if the difference is odd

• It compares the number of capital letters, small letters and spaces in two strings and returns the result as an integer between 0 and 255

• It compares the number of blank spaces contained in two different strings and returns the difference as an integer

• It compares two strings for equivalence and returns the integer result of the comparison

24. Under the Advanced options in Access 2003, there is a Default Open Mode Group option which includes the options Shared and Exclusive. Which of the following is true when the Shared option is selected?

Answers:

• All users have the query owner's permission to view or run the query

• Only the query owner can save changes to the query and other networked users cannot use the open database simultaneously

• It enables other network users to use the open database simultaneously

• Only the query owner can change the ownership of the query

25. Which query will you use to count the number of records in a result set?

Answers:

• Select count(*) as total from students

• Select count(amount) as total from students

• Select total from students

• Select * from students

26. The Database Splitter is one of the database utilities. Which of the following is true about the Database Splitter?

Answers:

• This utility splits a Microsoft Access database into three files

• This utility breaks up the information in the tables into a compacted format for faster retrieval

• This utility segregates the tables from the queries, forms, reports, macros, and modules

• All of the above

27. In a report with grouping, how can you display the count of records in each group?

Answers:

• Add a text box to the group's Page Footer, and its control source to "=Count(*)"

• Add a text box to the group's Footer section, and its control source to "=[RecordCount]"

• Add a text box to the group's Report Footer, and its control source to "=[RecordCount]"

• Add a text box to the group's Footer section, and its control source to "=Count(*)"

28. Which of these functions determines if a phrase exists in a longer string?

Answers:

• InStr

• Len

• Trim

• Left

29. Which clause will be used to display the rows of a table in an ascending order of a particular column?

Answers:

• Where

• Order By

• Group By

• Having

30. What does an Access Data Projects (ADP) offer that an MDB/ACCDB doesn't?

Answers:

• It can perform heterogeneous queries across a variety of data sources

• It is tied directly to one SQL Server database and can create and modify SQL Server objects

• It supports temporary tables or links to other data sources beyond the single SQL Server database

31. Which property of a table is used to locate the back-end database to which the table is linked?

Answers:

• Dependencies Property

• TableDefs Connect property

• LinkChildFields Property

• TableDefs orderbyon property

32. If a user has a database opened in the Exclusive mode, what will happen if another user attempts to open the same database?

Answers:

• The second user will receive the 'Permission denied' message

• The second user can make changes to the file that has been opened by the first user, and the first user will receive the "File is being modified by another user" message

• The second user receives the 'File already in use' message

• Both users will receive the 'Permission denied' message

33. Which datatype would be the most suitable to store a hyperlink in a field of an Access 2003 table?

Answers:

• Memo

• varchar

• Text

• Hyperlink


24 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
34. What is the advantage of a Class module over Regular module, in Access database solution?

Answers:

• Encapsulation, inheritance

• Data Abstraction

• Polymorphism

• Reusability

35. On which event do you place code to validate the entry of an entire record?

Answers:

• BeforeUpdate

• Initialize

• Load

• Click

36. What does an MDB/ACCDB offer that isn't available in an ADP?

Answers:

• It can create client/server applications

• It can create and modify SQL Server objects

• It can perform heterogeneous queries across a variety of data sources

• None of the above

37. How do you prevent a user from skipping the startup routines when opening an application?

Answers:

• Set the database's AllowBreakIntoCode property to False

• Set the database's AllowBypassKey property to False

• Set the database's AllowBuiltInToolbars property to False

• Set the database's StartupShowDBWindow property to False

38. Which Text box property should be set to expand the text box to display the whole text when there is too much text to be accommodated in the text box in Access reports?

Answers:

• Text Format

• CanGrow

• Control Source

• Name

39. Using ADO or DAO, how are the records fetched from a recordset?

Answers:

• Use a For Loop with Next, without MoveNext, while checking for EOF

• Use a Do..Loop with MoveNext, while checking for EOF

• Use a While Loop with Wend, while not checking for EOF

40. How a form can be made Read-only?

Answers:

• In the form properties window, set the form's Read only property to Yes

• In the form properties window, set the AllowEdits property to No, set the AllowAdditions to No and set the AllowDeletions property to No

• In the form properties window set the form's Data entry property to No

41. What will be the result of the following:

SELECT InStr(1, "John", "o");

Answers:

• 1

• 2

• True

• False

42. Which of the given text field properties you should set in order to force a user to enter a date value specifically in MM-DD-YYYY format?

Answers:

• Indexed

• Limit to List

• Input Mask

• Allow Value List Edits

43. Password protected databases offer:

Answers:

• Only one password with full rights

• Different user rights for different logins/passwords

• Options for data editing rights versus the right to change designs

• Integrated security with Active Directory

44. Which of the following statements about Report Snapshots is untrue?

Answers:

• The Snapshot Viewer allows you to share Access reports with people who do not have Access installed.

• Report Snapshots can only be viewed from within Access or the Access Runtime.

• A Report Snapshot preserves the two-dimensional layout, graphics, and other embedded objects of the report.

• Report Snapshots allow you to share reports electronically.

45. How do you import a portion of an Excel spreadsheet into Access?

Answers:

• TransformXML Method

• ImportXML Method

• TransferSpreadsheet Method

46. Which of the following statements is correct regarding Crosstab queries?

Answers:

• Multiple Value fields can be specified

• Multiple Column Headings can be specified

• Multiple Row headings can be specified

47. Which property of the Group Header, group footer, or detail section should be changed if we want each group or record in a report to start on a new page?

Answers:

• NewRowOrCol property

• ForceNewPage property

• SetNewPage property

• ForceNewRow property

48. If a table named students has a column called Studentname storing the names of the students, what will be the correct query to display the names of the students in reverse alphabetical order?

Answers:

• Select Studentname from students reverse

• Select Studentname from students reverse name

• Select Studentname from students order by name descending

• Select Studentname from students order by name Reverse

• Select Studentname from students order by Studentname desc

• Select desc Studentname from Students

• Select Reverse Studentname from Students

49. What type of query do you use to modify existing records

Answers:

• Insert query

• Delete query

• Update query

• Select query

50. State whether True or False.

Access 2003 provides theme support to Microsoft Windows XP.

Answers:

• True

• False

51. Which of the following enhanced security features are included in Access 2003?

Answers:

• Enhanced security features to help decrease the chances of Access 2003 being targeted in malicious attacks

• Enhanced security features for Microsoft Jet functions

• Digital signatures

• All of the above

52. Which form property determines whether the current record has been modified since it was last saved?

Answers:

• Dirty property

• LocationOfComponents Property

• Dependencies Property

• ServerFilterByForm Property

53. What is Option Explicit?

Answers:

• It is a Database object

• Requires variable declarations

• It contains all of the data access pages that are currently open in a Microsoft Access project.

• It contains all open standard modules and class modules in a Microsoft Access database.

54. What property for a table is used to locate the back-end database, to which the table is linked?

Answers:

• Dependencies Property

• TableDefs Connect property

• LinkChildFields Property

• TableDefs orderbyon property

55. A database has two tables named Products and Orders. The tables are joined by a column called ProductID. You have created a query named Query1, which combines the data from the tables.

If the Products table is deleted, what will happen when users run Query1?

Answers:

• Only the data of the Products table will be retrieved.

• Only the data of the Orders table will be retrieved.

• An error will be generated.

• The data will be successfully retrieved.

56. How do you create a report for a crosstab query if certain column headings are missing?

Answers:

• Set the Value field in the crosstab

• Set the Column Heading field in the crosstab

• Set the Row Heading field in the crosstab

• Explicitly set the Pivot list in the crosstab

57. How can you tell if a report has no records to display or print?

Answers:

• NotInList event is triggered

• ApplyFilter event is triggered

• NoData event is triggered

• Filter event is triggered


Comments

Post Comment

Shaurya July 28, 2015
good job, very well organized.

But answers not accurate :)