Do you know that? 25% of freelancers saying flexibility of work schedule is the best thing about their position next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Computer Skills category

Test answers for MS PowerPoint 2003 Test 2016

(7 / 50, CL) Last updated: November 13
Upwork (oDesk) • Computer Skills
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

7 Answered Test Questions:

1. Which of the following tab options in the Format Text option of a Text Box is disabled?

Answers:

• Colors and Lines

• Size

• Picture

• Text Box

2. A specific word or phrase can be searched online in PowerPoint 2003.

Answers:

• True

• False

3. A duplicate slide can be created of an existing slide.

Answers:

• True

• False

4. What does the Set Transparent Color Wand do?

Answers:

• Makes pictures and clip art transparent

• Makes text transparent

• Makes one color in a picture or clip art transparent

• Makes the slide background transparent

5. How many types of diagrams are available in PowerPoint 2003?

Answers:

• 3

• 4

• 5

• 6

6. What is one thing the Compress Pictures feature does?

Answers:

• Changes all pictures from color to black and white

• Decreases the contrast of all pictures in the presentation

• Permanently deletes cropped areas of pictures

• Condenses the pictures to one area of the slide

7. How would you add a logo to every slide in the presentation?

Answers:

• Paste the logo on each slide

• Insert the logo onto the master slides

• Choose the menu Tools -> Background

• Choose the menu Format -> Background


50 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
8. Which of the following features are included in the AutoCorrect options?

Answers:

• Capitalize first letter of sentence

• Capitalize names of days

• Correct two initial capitals

• All of the above

9. What is the shortcut for opening a new presentation?

Answers:

• Ctrl + N

• Shift + N

• Alt + N

• None of the above

10. State whether True or False:

You can add your own placeholders to the Slide Master.

Answers:

• True

• False

11. Which type of sound files can be embedded in a presentation?

Answers:

• WAV

• MP3

• MIDI

• All of the above

12. How can a picture from a file be added into the PowerPoint presentation?

Answers:

• Choose the menu option Insert->Picture->Clip Art

• Choose the menu option Insert->Picture->From File

• Choose the menu option Slide Show->Add Picture->From File

• None of the above

13. State whether True or False.

A custom motion path can be drawn for a Clip Art image.

Answers:

• True

• False

14. Which of the following actions can be set for an action button that is placed on the slide?

Answers:

• Hyperlink to a particular slide when the clicking on the button

• Hyperlink to a particular slide when the mouse moves over the button

• A sound gets played when the button is clicked

• All of the above

15. What is one way to insert a table in a PowerPoint Presentation?

Answers:

• Choose the Insert menu -> table

• Choose the Tools menu -> table

• Choose the View menu -> table

• None of the above

16. When you paste slides into a presentation, how do you maintain their original formatting?

Answers:

• Choose the menu Insert -> Slide Design

• Choose the menu Format -> Slide

• Select another template from the Slide Design pane

• Choose "Keep Source Formatting" by clicking the Paste Options button

17. State whether True or False.

The number of effects that can be given in the entrance and exit of a Clip Art image are the same.

Answers:

• True

• False

18. What are Custom Shows? (Available under the menu option Slide Show->Custom Shows)

Answers:

• They are special presentations that contain programs that can be run from an action button

• They are presentations that include custom fonts and features which are not available in PowerPoint

• They are a group of slides selected from the complete presentation which can be shown separately as a presentation

• They are pre-designed PowerPoint shows developed for select audiences

19. How do you adjust the hanging indent in a bulleted list?

Answers:

• Drag the indent markers on the ruler

• Choose the menu Format -> Tabs

• Choose the menu Format -> Alignment

• Choose the menu Insert -> Tabs

20. The figure shows some text that has been formatted by clicking on one of the buttons marked from a to i. Which button has been clicked?

Answers:

• Button (a)

• Button (d)

• Button (e)

• Button (f)

21. Which of the following is not a part of the font formatting box?

Answers:

• Size

• Emboss

• Superscript

• Highlight

22. How do you resize a picture and maintain its aspect ratio?

Answers:

• Drag the corner of the picture

• Press CTRL and drag the corner of the picture

• Press SHIFT and drag the corner of the picture

• Drag the green handle on the top of the picture

23. The figure shows the PowerPoint drawing toolbar. The last button on the right is a 3-dimensional box. What is the function of this button?

Answers:

• It is used to draw a 3D box

• It is used to convert 2D text into 3D text

• It is used to draw 3D shapes

• It is used to apply 3D settings to 2D shapes

24. State whether True or False.

Movies and Sound files can be added in a PowerPoint Presentation.

Answers:

• True

• False

25. How are animations put in the slide show?

Answers:

• Choose the menu Slide Show -> Custom animation

• Choose the menu Slide Show -> Animations

• Choose the menu Formatting -> Animations

• None of the above

26. State whether True or False.

A presentation of photographs or a photo album can be created in PowerPoint.

Answers:

• True

• False

27. How do you apply a template to a presentation?

Answers:

• Choose the menu Format -> Slide Layout

• Choose the menu Format -> Slide Design

• Choose the menu Insert -> Presentation Design

• Choose the menu Insert -> Template

28. The boxes with dotted outlines that appear when a new slide is created are called:

Answers:

• Insert Boxes

• Placeholders

• Dotted Boxes

• Text Boxes

29. The figure shows a view of a PowerPoint Presentation. Which view is it?

Answers:

• Normal view

• Graphical view

• Slider view

• Slide show

• Slide sorter

30. Which of the following is not a toolbar in PowerPoint?

Answers:

• Standard

• Formatting

• Processing

• Reviewing

31. Which of the following functions can be performed with the Picture Toolbar?

Answers:

• A Picture can be inserted

• A Picture can be rotated

• A Picture can be compressed

• All of the above

32. Which of the following features allows the slides to change automatically in a slide show?

Answers:

• Slide Movement

• Slide Fader

• Slide Transition

• None of the above

33. How will you add different toolbars in a PowerPoint window?

Answers:

• Choose the View option -> Toolbars -> Select the option

• Choose the Insert option -> Toolbars -> Select the option

• Choose the Format option -> Toolbars -> Select the option

• Choose the Tools option -> Toolbars -> Select the option

34. State whether True or False.

The timing of the slide transition can be set in a PowerPoint Presentation

Answers:

• True

• False

35. State whether True or False. Shadow effect can be given to the text written through WordArt.

Answers:

• True

• False

36. How do you turn off the controls that show in the lower left corner of the screen during a slide show?

Answers:

• Right-click the controls in the slide show and choose Don't Show

• Choose the menu Tools -> Options and uncheck Show Popup Toolbar on the View tab

• Choose the menu Slide Show -> Action Buttons and select Don't Show Buttons

• Press F1 during the slide show

37. Which tab option in the Format Picture option of a Clip Art image is disabled?

Answers:

• Colors and Lines

• Text Box

• Size

• Position

38. How would you play a sound as background music throughout a presentation?

Answers:

• Choose the menu Slide Show -> Background Track

• Choose the animation Play Across Slides

• Choose the animation effect option Stop Playing After Slides

• Choose the menu Format -> Sound

39. The figure shows some text containing the words 'fox jumped' that have had a font effect applied to them. Which effect has been applied?

Answers:

• Superscript

• Lowtext

• Underscript

• Subscript

40. Which button on the drawing toolbar gives additional options such as Order and Group?

Answers:

• Draw

• Move

• Resize

• All of the above

41. Which of the following is a type of motion path for a Clip Art image?

Answers:

• Down

• Curve

• Left

• Right

• All of the above

42. How will you add slide transitions to a PowerPoint Presentation?

Answers:

• Choose the menu Insert -> Transition

• Choose the menu Insert -> Slide Transition

• Choose the menu Slide Show -> Transition

• Choose the menu Slide Show -> Slide Transition

43. What is one way to add a chart to a slide in PowerPoint 2003?

Answers:

• Choose the menu View -> Bars and Charts

• Choose the menu View -> Charts

• Choose the menu Insert -> Bars and Charts

• Choose the menu Insert -> Chart

44. State True or False:

You can edit the path of a motion path animation.

Answers:

• True

• False

45. When adding a date to the footer of a slide, PowerPoint automatically picks up the computer date. What should be done to display a date in the footer that is fixed as August 12, 2002?

Answers:

• Paste August 12, 2002 into the footer placeholder on each slide

• Choose the Date and Time as fixed under the menu option View -> Header and Footer

• The date is always picked up automatically in PowerPoint, and there is no provision to display a fixed date on a slide

46. State whether True or False.

The Placeholders used in PowerPoint can be formatted.

Answers:

• True

• False

47. Which of the following color modes is available on the Picture toolbar when a Clip Art or picture is selected?

Answers:

• Grayscale

• Black and White

• Washout

• All of the above

48. What is the shortcut for running a slideshow?

Answers:

• F1

• F3

• F5

• F7

49. How would you gather a presentation and all its linked files into a folder for easy distribution?

Answers:

• Choose the menu Slide Show -> Set Up Show

• Choose the menu File -> Package for CD

• Choose the menu Slide Show -> Package for CD

• None of the above

50. To add a second animation to an object you must

Answers:

• Select the object in the animation pane and choose Change

• Select the object on the slide and choose Add Effect in the animation pane

• Choose the menu Slide Show -> Add Animation

• Change the timing settings in the animation pane

51. State whether True or False.

PowerPoint 2003 does not provide inbuilt sounds which can be added to a presentation

Answers:

• True

• False

52. How do you insert a new slide master into a presentation?

Answers:

• In Master View, choose the menu Insert -> More Slides

• In Master View, choose the menu Insert -> New Slide Master

• In Slide Sorter View, choose the menu Insert -> Slide Design

• In Normal editing View, choose the menu Insert -> Slide Design

53. What is the shortcut for inserting a new slide in an existing presentation?

Answers:

• Ctrl + B

• Ctrl + M

• Ctrl + R

• Ctrl + Z

54. Which key should be pressed in order to exit from a running slideshow?

Answers:

• End

• F1

• Esc

• Shift

55. Which of the following toolbars is used to add control options, command buttons and list boxes in a presentation?

Answers:

• Button Toolbar

• Control Toolbox

• Toolbox

• None of the above

56. What is the shortcut for viewing the task pane window?

Answers:

• Ctrl + F1

• Ctrl + F2

• Ctrl + F3

• Ctrl + F4

57. State whether True or False:

When you insert a CD Audio Track into a presentation, you need to have the CD in the CD drive when you run the presentation.

Answers:

• True

• False