Do you know that? 30% Elance jobs are hourly next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Computer Skills category

Test answers for MS Excel 2003 Test 2016

(40 / 8, CL) Last updated: June 29
Upwork (oDesk) • Computer Skills
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

40 Answered Test Questions:

1. Which of the following errors appears when an invalid argument is passed while converting a number from one number system to another system?

Answers:

• #N/A

• Blank cell appears

• #ERROR

• #NUM

2. Which of the following shortcuts can be used to insert a new line in the same cell?

Answers:

• Ctrl+Enter

• Enter

• Alt+Enter

• Ctrl+L

3. State whether True or False.

When using Document Workspaces, you cannot work directly on the Document Workspace copy, but you can work on your own copy which you can update periodically with changes that have been saved to the copy on the Document Workspace site.

Answers:

• True

• False

4. When using the VLOOKUP function, the error #REF! will appear in a cell if ________________.

Answers:

• the lookup_value is not found in the first column of the table_array

• the col_index_num argument is greater than the number of columns in table_array

• the table_array argument includes empty columns on the left of the table_array

5. Which of the following options would be used if you need to insert a number 77889867810070809 in a cell?

Answers:

• Place the character T before the number e.g. T 77889867810070809

• Place the characters TX before the number e.g. TX 77889867810070809

• Enclose the number is brackets e.g. (77889867810070809)

• Apply the Text Format to empty cells, and then type the numbers

6. State whether True or False:

When you clear the contents from a cell, the formatting of the cell is also lost.

Answers:

• True

• False

7. A smart tag will be removed from a cell when ________________ .

Answers:

• the cell is hidden

• the cell is moved

• the data in the cell is changed or deleted

• the formatting of the cell is changed

8. You have entered text in a cell which is too big for the cell. You want the text to appear in multiple lines inside the same cell. What will you do?

Answers:

• Start typing in the cell and press the Enter key when you want to start another line

• Use the Wrap Text option in the Format -> Cells -> Alignment menu

• Use the Shrink to Fit option in the Format -> Cells -> Alignment menu

9. What does the purple triangle at the bottom right corner of the cell signify?

Answers:

• Formatted cell

• Text

• Smart tag

• Hidden data

10. Which of the following functions would return a value of 8?

Answers:

• roundup(8.4999,0)

• rounddown(8.4999,0)

• round(8.4999,0)

• a and c

• b and c

11. What function does the 'Compare Side by Side With' command on the Window menu perform?

Answers:

• It allows you to compare two worksheets simultaneously in a single workbook

• It allows you to scroll through two or more workbooks simultaneously

• It allows you to scroll through only two workbooks simultaneously to identify the differences between them

• It only allows you to scroll through more than two worksheets in a single workbook simultaneously

12. Which of the following statements regarding the QUARTILE function is not true?

Answers:

• If array is empty, QUARTILE returns the #NUM! error value.

• If quart is not an integer, it is truncated.

• If quart < 0 or if quart > 4, QUARTILE returns the #NUM! error value.

• The functions MEDIAN(array) and QUARTILE(array,2) will return different values when applied to the same array.

13. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter 'A'?

Answers:

• It is used to publish the worksheet on a web browser for viewing over the Internet

• It is used to make the worksheet universally shareable

• It is used to add a hyperlink

14. What is the quickest way to select all the columns on a worksheet?

Answers:

• Click on the column heading of the first column, press Shift, and then click on the column heading of the last column

• Click on the column heading of the first column, press Ctrl, and then click on the column heading of the last column

• Choose Edit->Select all from the main menu

• Click on the gray rectangle on the upper left corner of the worksheet where the column headings and row headings meet

15. The figure shows a view of the Drawing Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter 'X' ?

Answers:

• It inserts a Diagram or Organization Chart in the worksheet

• It is used to rotate the picture in the worksheet to the desired angle

• It inserts clipart in the worksheet

• It applies 3-D style to the picture in the worksheet

16. What should you add before a fraction to avoid entering it as a date, e.g. 1/3, in Excel?

Answers:

• F

• //

• zero

• FR

• zero space

17. There is a workbook named Sales.xls which has a worksheet named Quarterly. This worksheet contains the quarterly sales figures for the company in cells A3 to A6. Now you want to create a formula in a different workbook that reads the quarterly sales figures and adds them up while the Sales workbook is closed. Which of the following is the correct formula to do this?

Answers:

• =SUM([Sales.xls]Quarterly!A3:A6)

• =SUM('C:\MyFiles\Sales.xls!Quarterly'A3:A6)

• =SUM(C:\MyFiles\Sales.xls,Quarterly!A3:A6)

• =SUM('C:\MyFiles\[Sales.xls]Quarterly'!A3:A6)

18. State whether True or False.

With the help of the Research task pane you can conduct research on Topics using an encyclopedia, Web search and also by accessing third-party content.

Answers:

• True

• False

19. Which of the following function you will use to find the highest number in a series of numbers?

Answers:

• MAX(B1:B3)

• MIN(B1:B3)

• AVERAGE(B1:B3)

• SUM(B1:B3)

20. What will be the value in the cell C2 as shown in the figure when we use formula =A2+B2?

Answers:

• 63

• 91

• 120

• 92

21. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter 'Z'?

Answers:

• It is used to add a background color to the selected cell

• It is used to add a colored boundary around the selected cell

• It copies the formatting properties from one cell to another

• It deletes the values of all the selected cells

22. Which of the following statements is true if the cell B1 contains the formula =$A$1

Answers:

• The value of cell B1 contains the same number of characters as the value of cell B2

• There is an absolute reference to cell A1 so that the formula =$A$1 can be copied to other cells without changing the reference to A1

• There is a relative reference to cell A1 so the formula will change each time it is copied to other cells

• The value of cell B1 is copied only once, further changes in value of A1 will not effect the value of B1

23. There is a workbook named Sales.xls which has a worksheet named Quarterly. This worksheet contains the quarterly sales figures for the company in cells A3 to a6. Now you want to create a formula in a different workbook that reads the quarterly sales figures and adds them up while the Sales workbook is open. Which of the following is the correct formula to do this?

Answers:

• =SUM[Sales.xls]Quarterly!A3:A6

• =Sales.xls!SUM(A3:A6)

• =SUM([Sales.xls]Quarterly!A3:A6)

• =Sales.xls[Quarterly]SUM(A3:A6)

24. Suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get the John_Smith in C1 cell?

Answers:

• =A1&","&B1

• =A1&"_"&B1

• =A1&"."&B1

• =A1&" "&B1

25. Which of the following Date and Time function will you use to return the serial number of the last day of the month before or after a specified number of months?

Answers:

• DATEVALUE

• EOMONTH

• TIMEVALUE

• EDATE

26. Which of the following statement is true if the author has created the content with restricted permission using IRM?

Answers:

• Prevent an unauthorized recipient from accessing e-mail content, including attachments.

• Prevent restricted e-mail content from being copied by using the Print Screen feature in Microsoft Windows.

• Restricted e-mail content from being copied by using third-party screen-capture programs.

• None of the above

27. What does the NOW() function return?

Answers:

• Returns the serial number of the current date and time

• Returns the serial number of the current date

• Returns the serial number of the current time

• None of the above

28. How does the AutoComplete feature in Excel help you save time?

Answers:

• It automatically completes abbreviated words

• It completes text and numeric entries that match an existing entry in the same column

• It completes text entries that match an existing entry in the same worksheet

• It completes text entries that match an existing entry in the same column

29. The figure shows an Excel worksheet. If you want to freeze the row showing the months (row 1) and the column showing the products (column A), what should you do?

Answers:

• Select the cells A2 to A6 and cells B1 to F1 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze Panes

• Select the cell B2 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze Panes

• Select the cell A1 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze Panes

• Select the cells F1 and A6 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze Panes

• None of the above

30. Is the following statement true or false?

If a workbook is placed in the XLSTART folder, then the same workbook will open each time Excel is launched.

Answers:

• True

• False

31. The figure shows an Excel worksheet. What does the red triangle in cell C2 signify?

Answers:

• The cell is locked

• The data entered in the cell will be validated to see if it matches the criteria set

• The cell has been marked so that it can be referred to in case of need

• There is a comment associated with the cell

32. You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Selection. What will happen?

Answers:

• The print area will be printed

• The selected area will be printed

• Excel will prompt you to de-select the selected area

33. The given figure shows the 'Compare Side by Side' toolbar. What function is performed by the button marked with letter 'A'?

Answers:

• It allows you to open a new workbook for comparison

• It allows synchronous scrolling of the workbooks

• It allows you to stop comparing workbooks

• It allows you to reset the workbook windows to the positions they were in when you first started comparing workbooks

34. What will be the output of the function IF(ISNA(MODE(B1:B4)),0,MODE(B1:B4)) when it is applied to the data series given below?

B1:27
B2:22
B3:28
B4:21

Answers:

• #N/A

• 27

• 0

• Error

35. The figure shows the AutoFit Selection menu option. What function does it perform?

Answers:

• It automatically resizes the column width to the minimum necessary to fit the contents of the selected cell

• It automatically resizes the column height to the minimum necessary to fit the contents of the selected cell

• It automatically resizes the column height and width to the minimum necessary to fit the contents of the selected cell

• It automatically compacts the text to fit into the original column size

36. State whether True or False.

AutoFilter drop-downs are automatically added in the header row of a list when the list is created.

Answers:

• True

• False

37. The figure shows the Calculation tab under the Tools->Options menu. The option under Calculation has been checked as Automatic. What does this mean?

Answers:

• Excel will calculate the values for all formulas entered into cells when you click Calc Now on the calculation tab

• Excel will automatically calculate the values for all formulas before saving

• Excel will automatically calculate the values for all formulas as you change the values within cells

38. The figure shows the Text to Column menu option. What function does it perform?

Answers:

• It allows you to add comma separated text into various cells automatically

• It converts the selected text to a table

• It automatically resizes the cell size whenever a large text is added into the cell

39. How can you select all the blank cells in your worksheet?

Answers:

• This must be done manually as it is not automated through any built-in feature

• Choose Edit->Select->Blank under the main menu

• Choose Blanks in the Edit->Go To->Special menu option

• Choose Blanks in the View->Go To->Special menu option

40. As shown in the figure what information will be enlisted by the tab marked as "B" about the current document?

Answers:

• It displays custom properties of the current document

• It displays whether the current document is up to date or not

• It displays when the current document was last modified

• It displays whether the current document is in conflict with another member's copy

• It displays your Information Rights Management permissions


8 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
41. You have entered 4/6 as data in a cell without applying any formats to it. By default, Excel will treat this data entry as a:

Answers:

• Fraction

• Date

• Number

• Text

42. You are making a sales performance report in Excel which you would like to present to the top management. Some of the column headings are too large and look out of place in their cells. You decide to display the headings as slanted text to save space. How can this be achieved?

Answers:

• By selecting Slanted Text on the Format->Cells->Font tab

• By altering the Text Orientation on the Format->Cells->Alignment tab

• By selecting Superscript on the Format->Cells->Font tab

• By choosing Center Across selection on the Format->Cells->Alignment tab

43. You start Microsoft Excel and you do not want it to automatically run a macro upon starting. What will you do?

Answers:

• Hold down the SHIFT key during startup

• Hold down the CTRL key during startup

• Hold down the ESC key during startup

• Hold down the ESC + CTRL keys during startup

44. Which toolbar is shown in the figure?

Answers:

• Forms toolbar

• Standard toolbar

• Formatting toolbar

• Chart toolbar

• WordArt toolbar

45. You would like to restrict the values that can be entered into a cell so that only whole numbers between 1 and 100 can be entered. Which option in the menu allows you to accomplish this?

Answers:

• The Settings tab under the menu Data->Validation

• The Settings tab under the menu Data->Filter->Advanced Filter

• The Settings tab under the menu Format->Cells

• The Settings tab under the menu Format->Conditional Formatting

46. You select the row headings 10, 11 and 12 and then choose the menu option Insert->Rows. What will happen?

Answers:

• 3 new rows will be inserted after row 12

• 1 new row will be inserted after row 12

• 3 new rows will be inserted after row 9

• 1 new row will be inserted after row 9

47. You have recorded a macro. By mistake you recorded an action in it which you do not want. How will you remove the unwanted action without having to record the whole macro again?

Answers:

• By using the Find and Replace option in the Edit menu

• By clicking on the Refresh button in the Macro toolbar

• It cannot be edited, The macro will have to record again without the unwanted actions

• By opening the macro in the Visual Basic Editor and then removing the actions which are not required

48. You have created a worksheet which consists of confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this?

Answers:

• Select the cells, the data of which you want to hide. Click Cells on the Format menu and choose the Hide option

• Select the cells, open the Window menu and click on Hide

• Select the cells, open the Data menu and click on Filter

• Select the cells, the data of which you want to hide. Click cells on the Format menu and then the Number tab. In the Category list click Custom, type three semicolons(;;;) in the Type box


Comments

Post Comment

Sai July 27, 2015
do not post answers, let people use their head