Do you know that? $59-$84 average hourly rates for freelancers with five or more years of experience next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Upwork (oDesk) test answers << Computer Skills category

Test answers for MS Access 2007 Test 2016

(69, CL) Last updated: March 25
Upwork (oDesk) • Computer Skills
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

69 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
1. If you want an image on a report to stay the same size, regardless of the size of the image control, what value should you choose for the Size Mode property?

Answers:

• Stretch

• Clip

• Zoom

• All of the above

2. Refer to the given picture and fill up the blank.

"Count Values" are not available for fields of the _________ data type(s) while using the Layout view.

Answers:

• Memo

• OLE Object

• Hyperlink

• Memo, OLE Object and Hyperlink

3. When a report is opened in Design view, which of the following statements is true:

Answers:

• Sub-reports contained in the report are opened as separate windows.

• Sub-reports contained in the report can be modified in the same window as the parent report.

• Sub-reports contained in the report can be viewed, but cannot be modified.

• Sub-reports contained in the report are hidden in design view.

4. Which of the following function returns an array, when a string is split using a delimiter?

Answers:

• Str function

• String function

• StringParts function

• Split function

5. When a user has a database open in Exclusive mode (as shown in the given picture), what will happen when another user attempts to open the database?

Answers:

• The second user can open the database and make changes to objects and data.

• The second user receives a 'File already in use' message.

• The second user receives a 'File is deleted' message.

• The second user can open the database and make changes to data, but not to objects.

6. Consider the following tables:

Books
---------
BookId
BookName
AuthorId
SubjectId
PopularityRating   (the Popularity of the book on a scale of 1 to 10)
Language         (such as French, English, German etc)

What is the query to determine Which German books (if any) are more popular than all the French books?

Answers:

• Select bookname from books where language='German' and popularityrating =(Select popularityrating from books where language='French')

• Select bookname from books where language='German' and popularityrating > (Select popularityrating from books where language='French')

• Select bookname from books where language='French' and popularityrating > (Select max(popularityrating) from books where language='German')

• Select bookname from books where language='German' and popularityrating >(Select max(popularityrating) from books where language='French')

7. Which of the following options clears a sort order without affecting the current filter?

Answers:

• "Clear All Sorts" button on the Home tab, in the Sort and Filter group.

• "Unsort" button on the Database Tools tab, in the Records group.

• "Sorted" button at the bottom of the Object window, next to the Record Navigator.

8. Which datatype would be the most suitable to store a Hyperlink in a field of an Access 2007 table?

Answers:

• char

• varchar

• hyperlink

• nchar

9. In which of the following form sections is a Title control placed?

Answers:

• Detail

• Form Header

• Page Header

• Page Footer

10. On which event do you place code to validate the entry of an entire record?

Answers:

• BeforeUpdate

• Initialize

• Load

• Click

11. Which type of Control Layout does the given picture display?

Answers:

• Tabular

• Stacked

• Static

• Tab

12. State whether the following statement is true or false:

By default, Access deletes the related data when records from a table are deleted.

Answers:

• True

• False

13. Which of the following is not true regarding naming a file?

Answers:

• File names are case sensitive

• File names can be up to 255 characters long including any file name extension

• Either uppercase or lowercase letters can be used in file names

• Some keyboard characters can cause unexpected results if used in file names

14. Which Text box property should be set to expand the text box to display the whole text when there is too much text to be accommodated in the text box in Access reports?

Answers:

• CanGrow

• Reading Order

• Display When

• None of the above

15. How do you prevent a user from skipping the startup routines when opening an application?

Answers:

• Set the database's AllowBreakIntoCode property to False

• Set the database's AllowBypassKey property to False

• Set the database's AllowBuiltInToolbars property to False

• Set the database's StartupShowDBWindow property to False

16. Which form property determines whether the current record has been modified since it was last saved?

Answers:

• Cycle property

• Dirty property

• Filter property

• FilterOn property

17. Which of the following is not done when you compact a database?

Answers:

• Restructuring table records and objects, and then stores them in successive memory blocks.

• Databases linked to the compacted database are compacted and repaired.

• Restores table records into their primary key order, if a primary key exists in the table

• Reduces the physical size of your database by making an exact duplicate of the database.

18. Which of the given text field properties you should set in order to force a user to enter a date value specifically in MM-DD-YYYY format?

Answers:

• Indexed

• Limit to List

• Input Mask

• Allow Value List Edits

19. A company has the following departments:

Marketing , Designing , Production , Packing

What will be the result of the following query?

Select department from table where department < 'Marketing'

Answers:

• The query will return "Designing, Packing"

• The query will return "Designing, Production"

• The query will return "Production, Packing"

• The query will return "Designing"

20. The Database Splitter is one of the database utilities. Which of the following is true about the Database Splitter?

Answers:

• This utility segregates the tables from the queries, forms, reports, macros, modules, and shortcuts to the Data Access Pages

• This utility splits a Microsoft Access database into three files

• This utility breaks up the information in the tables into a compacted format for faster retrieval

21. How do you start an Access application so that the user can't see or use the Navigation Pane (or database container)?

Answers:

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and press CTRL+F11 special keys.

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and press ALT+F1 special keys.

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and turn off special keys to prevent F11.

• Set the Access Option to hide the navigation pane, and press CTRL+G special keys .

22. Which textbox property determines that the text box is bound?

Answers:

• ControlSource

• RowSource

• RecordSource

• FieldSource

23. Choose the appropriate Query for the Products table where data should be displayed primarily in ascending order of the ProductGroup column. Secondary sorting should be in the descending order of the CurrentStock column.

Answers:

• Select * from Products order by CurrentStock,ProductGroup

• Select * from Products order by CurrentStock DESC,ProductGroup

• Select * from Products order by ProductGroup,CurrentStock

• Select * from Products order by ProductGroup,CurrentStock DESC

• None of the above

24. Which of the following statements is correct regarding Crosstab queries?

Answers:

• Multiple Value fields can be specified

• Multiple Column Headings can be specified

• Multiple Row headings can be specified

25. Which of the following functions returns an array, when a string is split using a delimiter?

Answers:

• Str function

• String function

• StringParts function

• Split function

26. From the figure, how would you filter the table to return only the students whose last name begins with 'a', 'o', or 'y'?

Answers:

• Select lastname from students where lastname like '[a,o, y]*'

• Select lastname from students where lastname like '*[a, o, y]'

• Select lastname from students where lastname not like '*[a, o, y]'

• Select lastname from students where lastname not like '[a,o, y]*'

• Select lastname from students where lastname='a' or lastname='o'or lastname='y'

27. State whether true or false.

In Access 2007, a Checkbox cannot be used as a calculated control

Answers:

• True

• False

28. A query that uses the BETWEEN syntax for two numbers is identical to:

Answers:

• >= and <=

• > and <

• >= and <

• > and <=

• No such syntax

29. Which of the following is true about the Ribbon interface?

Answers:

• Ribbons can be dragged and dropped to be on the side or the bottom of the screen.

• Ribbons can be minimized or collapsed

• Ribbons can be replaced with command bars

30. Password protected databases offer:

Answers:

• Only one password with full rights

• Different user rights for different logins/passwords

• Integrated security with Active Directory

31. In a report with grouping, how can you display the count of records in each group?

Answers:

• Add a text box to the group's Footer section, and its control source to "=Count(*)"

• Set the report's "Group Count" property to True

• Add a label to the group's Header section, and set the Caption property to "Count Rows"

• Add a Summary control to the report's Footer section.

32. A database has two tables named Products and Orders. The tables are joined by a column called ProductID. You have created a query named Query1, which combines the data from the tables.

If the Products table is deleted, what will happen when users run Query1?

Answers:

• Only the data of the Products table will be retrieved.

• Only the data of the Orders table will be retrieved.

• An error will be generated.

• The data will be successfully retrieved.

33. How can you tell if a report has no records to display or print?

Answers:

• NotInList event is triggered

• ApplyFilter event is triggered

• NoData event is triggered

• Filter event is triggered

34. How many databases can be opened at one time in a single instance of Access 2007?

Answers:

• One

• Two

• Ten

• Unlimited

35. Which of these functions determines if a phrase exists in a longer string?

Answers:

• InStr

• Len

• Trim

• Left

36. Which of the following table properties defines criteria to display only matching rows in the Datasheet view?

Answers:

• SubdatasheetName

• ValidationText

• ValidationRule

• Filter

37. By using ADO or DAO, how can you fetch the records from a recordset?

Answers:

• By using a For Loop with Next, without MoveNext, while checking for EOF

• By using a Do..Loop with MoveNext, while checking for EOF

• By using a While Loopwith Wend, while checking for EOF

38. Which condition should be satisfied to help create a one-to-one relationship between tables?

Answers:

• The Primary key and the Foreign key fields must have a unique index

• The Indexed property for the Primary key and the Foreign key fields should be set to 'Yes'

• The common fields must have a unique index

• All of the above

39. Which of the following data types does bound text box support?

Answers:

• Memo

• Currency

• Hyperlink

• All of the above

40. How does a column with the AutoNumber data type make a good primary key?

Answers:

• It ensures that no IDs are the same

• It never allows users to enter whatever value they want to use as the ID.

• It can be left blank or null if desired

• It allows two rows to have the same primary key

41. What does an Access Data Projects (ADP) offer that an MDB/ACCDB doesn't?

Answers:

• It can perform heterogeneous queries across a variety of data sources

• It is tied directly to one SQL Server database and can create and modify SQL Server objects

• It supports temporary tables or links to other data sources beyond the single SQL Server database

42. Out of the following, which one can be used as a comparison operator?

Answers:

• &

• >

• ^

• +

43. Which of the following is the easiest and fastest method to manipulate records on a subform?

Answers:

• Using a RecordsetType Property

• Using a RecordSetClone Property

• Using a RecordSelectors Property

• Using a References Property

44. Which of the following options lets you resize multiple controls at the same time to maximum fitted control size?

Answers:

• Select the controls, click on the Arrange tab, and click the "Equal Horizontal" button in the Position group

• Select the controls, click on the Arrange tab, and click the "Equal Vertical" button in the Position group

• Select the controls, click on the Arrange tab, and click the "To Grid" button in the Size group

• Select the controls, click on the Arrange tab, and click the "To Widest" button in the Size group

45. When does the Switch function return a value that is Null?

Answers:

• When none of the expressions is true

• When the first True expression has a corresponding value that is Null

• Both a and b

• Neither a nor b

46. What does an MDB/ACCDB offer that isn't available in an ADP?

Answers:

• It can create client/server applications

• It can create and modify SQL Server objects

• It can perform heterogeneous queries across a variety of data sources

47. How do you import a portion of an Excel spreadsheet into Access?

Answers:

• TransformXML Method

• ImportXML Method

• TransferSpreadsheet Method

48. What is the function of the 'Single Step' tool in macros as shown in the picture?

Answers:

• When the macro is run in this mode, each expression is saved one at a time

• When the macro is run in this mode, each action is performed one at a time

• When this option is clicked, all queries are saved in a single step

• When this option is clicked, all reports are saved in a single step

49. A calculated control may be applied to a field by using:

Answers:

• Format

• RecordSource

• Default

• ControlSource

50. Which view should be chosen for form modification when form sections (such as the form header or the detail section) have to be resized?

Answers:

• Layout view

• Design view

• PivotTable view

• Any of the above

51. Which of the following placeholders and literal characters can be used in an input mask?

Answers:

• L

• ?

• . , : ; - /

• All of the above

52. Which of the following table views allows editing of records in a table?

Answers:

• Datasheet

• Design

• PivotChart

• PivotTable

53. How do you customize the text on a form or report's window frame or tab?

Answers:

• TabIndex Property

• Text Property

• Form Property

• Caption Property

54. What is Option Explicit?

Answers:

• It is a Database object

• Requires variable declarations

• It contains all of the data access pages that are currently open in a Microsoft Access project

• It contains all open standard modules and class modules in a Microsoft Access database

55. Suppose you have a table which has a field that looks up a value from a second table called Product. The second table, Product has 2 fields - product name and product id (a number). Using the lookup wizard, you had connected the two tables so that a user could select a product from the drop down list that appears in the relevant field in table one. However, when a user selects a product name and would like its numerical value to be written to the table instead of the product name, which of the given lookup field properties will you set?

Answers:

• Column Heads

• Column Widths

• Column Count

• Bound Column

56. In the given picture, a total is accumulated from record to record across a group. Which feature has been used to achieve this result?

Answers:

• Cumulative property

• Totals property

• Running sum property

• None of the above

57. Which of the following statements is not true about the "Work Offline" option in an Access database linked to SharePoint:

Answers:

• Working offline allows you to work on SharePoint data locally.

• Within Access, only SharePoint users have the permissions to view data.

• "Discard Changes" lets you reject all changes made while offline.

58. Which one of the following correctly selects rows from the table myTable that have null in column1?

Answers:

• Select * from myTable where column1 is null

• Select * from myTable where column1 = null

• Select * from myTable where column1 EQUALS null

• Select * from myTable where column1 NOT null

• Select * from myTable where column1 CONTAINS null

59. What can you do in report view that you can't do in print preview?

Answers:

• You can Filter, copy, search, etc.

• You can make most, but not all, changes to your report

• You can display the structure of your report

60. Which of the following clauses is not allowed in a sub-query?

Answers:

• is Null

• where

• order by

61. From Access 2007 you can link to SharePoint and:

Answers:

• can view data in read-only mode

• can view and edit data

• can modify field definitions

62. What type of query do you use to modify existing records

Answers:

• Insert query

• Delete query

• Update query

• Select query

63. What will be the output of the following query in Access 2007?

select 10/0

Answers:

• Divide by zero error encountered.

• #Error

• The denominator of a calculated field is zero

64. You want to create a table that includes a Description field. If you want to ensure that the Description field accepts rich text formatting, which datatypes should you use?

Answers:

• OLE Object

• Memo

• Attachment

• Text

65. Which lookup field property determines the value from the RowSource that is stored in the lookup column?

Answers:

• Column Heads

• Column Widths

• Column Count

• Bound Column

66. State whether true or false.

OLE Object fields cannot be searched.

Answers:

• True

• False

67. Which of the following is not a section of a report?

Answers:

• Summary

• Detail

• Group Footer

• Report Footer

68. Which of the given text field properties should you set in order to force a user to enter a date value specifically in MM-DD-YYYY format?

Answers:

• Indexed

• Limit to List

• Input Mask

• Allow Value List Edits

69. How do you create a report for a crosstab query if certain column values are missing?

Answers:

• Set the Value field in the crosstab

• Set the Column Heading field in the crosstab

• Explicitly set the Pivot list in the crosstab