Do you know that? 63% prerer the freelancer lifestyle insdead of full-time employment next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << category

Test answers for Proofreading 2016

(100, CL) Last updated: March 26
Elance • 
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

100 Answered Test Questions:

1. Which of the following is the proofreader's mark to indicate that a certain passage is in the wrong font?

Answers:

• the letters "caps", circled

• the letters "wf", circled

• the letters "sc", circled

• the letters "lc", circled

2. Which of the following is the proofreader's mark to indicate the beginning of a new paragraph?

Answers:

• a capital "P" with two lines used as a stem for the letter

• a lower case "p" with two lines used as a stem for the letter

• two capital "PP"s

• a capital "P"

3. Does the following sentence have correct spelling? The car's engine made a wierd noise.

Answers:

• No

• Yes

4. I called my mentor for some advise. Which word in this sentence is spelled incorrectly?

Answers:

• Everything is spelled correctly

• Called

• Advise

• Mentor

5. Choose the correct spelling:

Answers:

• Medeival

• Medieval

• Mideval

• Medevil

6. Spell the correct Answer

Answers:

• Hipopotoamas,

• Hippopotoumas,

• Hippopotamus

• Hippopotomas,

7. Which word is spelled incorrectly in the following sentence: The team earned a berth in the upcoming tournement.

Answers:

• Tournement

• Berth

• Team

• Upcoming

8. Choose the INCORRECTLY spelled word:

Answers:

• Calender

• Calendar

• Appropriate

• Conscious

9. The school principle called me into his office. Is "principle" spelled correctly?

Answers:

• No

• Yes

10. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be aligned vertically?

Answers:

• ][

• ^

• *

• ||

11. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in roman type?

Answers:

• the letters "lc", circled

• the letters "ital", circled

• the letters "caps", circled

• the letters "rom", circled

12. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in capital letters?

Answers:

• the letters "caps", circled

• the letters "rom", circled

• the letters "bf", circled

• the letters "lc", circled

13. Which is the correct use of "whom"?

Answers:

• Whom is going to the party with her?

• Whom are you referring to?

• Whom has the right answer?

• Whom will be the one to rescue the princess?

14. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should transpose something?

Answers:

• the letters "tr", circled

• the letters "fr", circled

• the letters "fl", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

15. Choose the correct spelling:

Answers:

• None of these are correct

• Definitely

• Defenitely

• Defenetley

16. Choose the correct capitalization.

Answers:

• The nhl season starts in October

• The nhl season starts in october

• The NHL season starts in october

• The NHL season starts in October

17. Which uses the proper form of "you're" and "your"?

Answers:

• You're fly is down.

• You're the one who doesn't know the difference between "your" and "you're."

• Your really pretty.

• Your the one who doesn't know the difference between "your" and "you're."

18. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should spell something out?

Answers:

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "sp", circled

• the letters "fr", circled

• the letters "hr" with a "#", circled

19. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in lower case?

Answers:

• the letters "bf", circled

• the letters "lc", circled

• the letters "rom", circled

• the letters "caps", circled

20. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in italic type?

Answers:

• the letters "lc", circled

• the letters "bf", circled

• the letters "rom", circled

• the letters "ital", circled

21. Could you pass me a ____ of pizza?

Answers:

• piece

• pease

• peace

• peice

22. Which of the following is an interrogative pronoun?

Answers:

• she

• whom

• they

• he

23. Choose the correctly spelled word: I ate a delicious cake for_____.

Answers:

• desert

• dizzert

• dessert

• disert

24. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should flush something left?

Answers:

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "fl", circled

• the letters "tr", circled

• the letters "slet", circled

25. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where a period should be inserted?

Answers:

• two down arrows, with double quotation marks in the corners

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• a circle with a period inside of it

26. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should insert a hair space?

Answers:

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "tr", circled

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "ls", circled

27. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in boldface type?

Answers:

• the letters "lc", circled

• the letters "rom", circled

• the letters "bf", circled

• the letters "ital", circled

28. What's the word denoting rebirth?

Answers:

• Raneisaance

• rainessance

• Renassance

• renaissance

29. Choose the correct capitalization.

Answers:

• There is a copy of the Bible in each Motel Room.

• (none of these)

• There is a copy of the Bible in each motel room.

• There is a copy of the bible in each motel room.

30. Choose the correct spelling:

Answers:

• Separate

• Seperate

• Sepereate

• Seperete

31. The Chicago Style is very specific with in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should move something down?

Answers:

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "hr" with a "#", circled

• a square braquet on the bottom of the text line

• the letters "fl", circled

32. The Chicago Style is very specific with regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should move something up?

Answers:

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• a square bracket on the top of the text line

• the letters "fr", circled

• the letters "hr" with a "#", circled

33. Choose the correct spelling:

Answers:

• Rhythmn

• Rhythym

• Rhythm

• Rythymn

34. What size should the font typically be?

Answers:

• 9

• 10

• 11

• 12

35. The king was attacked by an ______.

Answers:

• assassin

• asasin

• assasin

• asassin

36. Choose the correct spelling: He bought the chair at a church _____.

Answers:

• bazaar

• bizzarre

• bizarre

• bazar

37. Pick the word spelled correctly:

Answers:

• higynic

• hygeinic

• highgyenic

• hygienic

38. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where a comma should be inserted?

Answers:

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

• a circle with a period inside of it

• two down arrows, with double quotation marks in the corners

39. Does the following sentence have correct spelling? There were alot of odd occurrences on Halloween.

Answers:

• No

• Yes

40. Which of the following sentences is correct?

Answers:

• King Robert's firey drunkeness caused his death.

• King Robert's firey drunkenes caused his death.

• King Robert's fierey drunkeness caused his death.

• King Robert's fiery drunkenness caused his death.

41. A circle with a period inside, indicates that the writer should:

Answers:

• remove the period

• create a new paragraph

• insert a period

• replace the period with a comma

42. Fill in the blank: On the ___ day of Christmas, My true love gave to me, 12 drummers drumming...

Answers:

• twelfh

• twelveth

• twelevefth

• twelfth

43. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should flush something right?

Answers:

• the letters "fr", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "slet", circled

• the letters "hr" with a "#", circled

44. True or false? CMS treats scientific bibliographic citations differently than literature citations.

Answers:

• False

• True

45. Which of the following is not spelled correctly?

Answers:

• elegible

• eighth

• lightning

• champagne

46. What is the difference between "further" and "farther"?

Answers:

• Farther is incorrect grammar. Further is always correct.

• Further is an extension of time or degree. Farther refers to physical distance.

• Further is incorrect grammer. Farther is always correct.

• Further refers to physical distance. Farther is an extension of time or degree.

47. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should insert here, or make subscript?

Answers:

• the letters"sprs", circled

• ^

• X

• N

48. Choose the correct spelling:

Answers:

• Allegience

• Allegiance

• Alegiance

• Alegence

49. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should include a letterspace?

Answers:

• the letters "tr", circled

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "ls", circled

50. Which of the following describes the proofreader's mark to indicate where to make the space between lines or words equal?

Answers:

• the letters "fl", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "ls", circled

• the letters "hr" with a "#", circled

51. Which statement is in passive voice?

Answers:

• I saw that there were no good seats available.

• The last good seat was taken by my friend.

• She would not save a seat.

• He would not stand up for himself.

52. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in small capitals?

Answers:

• the letters "lc", circled

• the letters "caps", circled

• the letters "sc", circled

• the letters "bf", circled

53. True or false? Coordinate adjectives should be separated by commas.

Answers:

• False

• True

54. You would like to use an exceptionally long quotation in your paper, so you create a block quotation. Should the passage be double-spaced?

Answers:

• Yes

• No

55. Which of the following is correct?

Answers:

• Accommodate

• Accomodate

• Acommodate

• Acomodait

56. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be moved to the right?

Answers:

• [

• ]

• ()

• ^

57. Which spelling does CMS prefer?

Answers:

• archayology

• archeology

• archaeology

• Any of these

58. Which of the following is a common noun?

Answers:

• She

• The Potomac river

• Tom

• a river

59. Footnotes should be ____ spaced.

Answers:

• triple

• single

• double

• All of these options are plausible

60. Which of the following is the proofreader's mark to insert a question mark?

Answers:

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

• a circle with a period inside of it

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• the letters "set", circled, followed by a question mark

61. If you cannot find a journal's publication date, you should use the abbreviation:

Answers:

• n.a.

• d.n.

• n.d.

• o.m.

62. Which editing mark signifies you are inserting a word?

Answers:

• *

• ^

• (word)

• <word>

63. Pick the word spelled correctly:

Answers:

• acrimonious

• acremonious

• acramonious

• acremonous

64. Which of the following sentences is correct?

Answers:

• Jim is Maggie's fianc??.

• Maggie is Jim's fianc??. He loves his fiance very much.

• Jim is Maggie's fiance??.

• Jim is Maggie's fianc??e. She loves her fianc??e very much.

65. True or False? It is acceptable to use quotation marks for emphasis.

Answers:

• False

• True

66. Pick the word spelled correctly:

Answers:

• licentious

• lisentous

• licentous

• liscentious

67. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be moved to the left?

Answers:

• ]

• [

• )

• (

68. Which of the following is the proofreader's mark to insert parentheses?

Answers:

• (|)

• )|(

• the letters "insparenth", circled

• the letters "inspar", circled

69. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where one should insert quotation marks?

Answers:

• two separate down arrows with double quotation marks in the corners

• a circle with a period inside of it

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

• the letters "set", circled, followed by a question mark

70. Which of the following is the proofreader's mark to insert em dash?

Answers:

• a capital M with a line underneath

• -M

• mline

• Mline

71. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where an apostrophe or single quotation mark should be inserted?

Answers:

• one down arrow, with apostrophes in the corners

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• the letters "set", circled, followed by a question mark

• a circle with a period inside of it

72. Which of the following is the proofreader's mark to insert an en dash?

Answers:

• -N

• a capital N with a line underneath

• Nline

• nline

73. Which of the following describes the proofreader's mark to indicate when a proofreader should "let it stand"?

Answers:

• just underlined the specified area

• highlight the area with an orange highlighter

• the letters "stet," circled

• the letters "lets", underlined

74. According to the Chicago Style, which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be moved to center?

Answers:

• ]

• [ ]

• [

• ][

75. What does a circle around the letters "SP" mean?

Answers:

• Simple parentheses

• Silent p

• None of these

• Spell out

76. Which of the following is the proofreader's mark to indicate align horizontally?

Answers:

• a double equal sign

• two lines, diagonal to the right and longer than a dash

• two lines, longer than a dash, horizontal to the text line

77. A book has five authors. Should you write out all of their names in the bibliography citation?

Answers:

• No

• Yes

• It depends

78. What is the CMS (Chicago Manual of Style) minimum margin size?

Answers:

• 1"

• There is no official minimum

• .5"

• 1.5"

79. In CMS style, it's generally recommended that a citation appears in ___ places within your paper.

Answers:

• two (the notes and the bibliography)

• three (the subscript, footnotes, and bibliography)

• one (in the footnotes)

80. Which of the following is the proofreader's mark to insert a semi colon?

Answers:

• |:

• ;|

• |;

• :|

81. Which of the following is the proofreader's mark to insert a semicolon?

Answers:

• |;

• |:

• ;|

• (;)

82. Which of the following is the proofreader's mark to notate a delete?

Answers:

• a line curved up, from the left to the right

• a line curved up, from the left to the right, with an upwards loop

• a line curved up, from the right to the left, with an upwards loop

• a line with a downwards loop

83. Which of the following is in past subjunctive?

Answers:

• He ran outside.

• He had been running outside.

• He wished that he were running outside.

• He was running outside.

84. Which sentence is correct?

Answers:

• He taught writing in school, online, and coached the basketball team.

• He taught, writing in school, online, and coached the basketball team.

• All of these are correct

• He taught writing in school and online and coached the basketball team.

85. Which of the following describes the proofreader's mark to indicate when a space should be deleted?

Answers:

• two parentheses: placed on the bottom of the text field, both arched away from the space to be removed

• < >

• [ ]

• this symbol is identical to the "move to center" symbol

86. What term is used in a footnote or endnote to provide a reference for a source cited in the immediately preceding note?

Answers:

• N.d.

• Supra

• Sic

• Ibid

87. True or false? Footnotes must be kept to 1-3 sentences.

Answers:

• True

• False

88. Author-date citations are primarily used in _____ writing.

Answers:

• humanities

• scientific

• literary

• historical

89. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a space is required?

Answers:

• ()

• []

• #

• ^

90. True or false? The Turabian style is very similar to the Chicago Manual of Style.

Answers:

• True

• False

91. Which state is never abbreviated in a dateline or text?

Answers:

• New York

• Hawaii

• Washington

• Georgia

92. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should remove a blemish or check the image type?

Answers:

• circle the image/passage to change

• X

• V

• N

93. True or false? It is grammatically incorrect to start a sentence with a conjunction.

Answers:

• True

• False

94. What is a serial comma?

Answers:

• The comma before the conjunction that joins the last two elements in a series of three or more elements.

• The comma that separates each element in a series of three or more elements.

• The comma after a short introductory phrase.

• The comma that you never add before the last element in a series.

• The comma between two independent clauses.

95. Which of the following is NOT a class of pronoun?

Answers:

• Personal

• Adjective

• Indefinite

• Imperative

96. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should indent type one em from left or right?

Answers:

• a square

• [ ]

• a long rectangle

• a triangle

97. After initially introducing a citation, you may abbreviate the rest as:

Answers:

• None of these

• title, page reference

• Author last name, page reference

• Author last name, title, page reference

98. Under CMS guidelines, you should spell out numbers from one to _____.

Answers:

• one thousand

• one hundred

• Always spell out numbers

• ten

99. Which of the following is in proper author-date format?

Answers:

• (Miller; 1988)

• (Miller, 1988)

• (Miller 1988)

• (Miller 131-135, 1988)

100. True or false? Using documentary note citations, you should use parentheses to put citations directly in text.

Answers:

• False

• True