Do you know that? 20M+ messages are sent through the Elance workroom each year next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for U.S. English Proofreading (Chicago) 2016

(100, CL) Last updated: February 28
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

100 Answered Test Questions:

1. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should insert here, or make subscript?

Answers:

• the letters"sprs", circled

• N

• X

• ^

2. Which of the following is the proofreader's mark to indicate that a certain passage is in the wrong font?

Answers:

• the letters "caps", circled

• the letters "lc", circled

• the letters "wf", circled

• the letters "sc", circled

3. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where one should insert quotation marks?

Answers:

• a circle with a period inside of it

• two separate down arrows with double quotation marks in the corners

• the letters "set", circled, followed by a question mark

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

4. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where an apostrophe or single quotation mark should be inserted?

Answers:

• a circle with a period inside of it

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• one down arrow, with apostrophes in the corners

• the letters "set", circled, followed by a question mark

5. Pick the word spelled correctly:

Answers:

• licentious

• lisentous

• liscentious

• licentous

6. True or False? It is acceptable to use quotation marks for emphasis.

Answers:

• True

• False

7. Which of the following is the proofreader's mark to insert an en dash?

Answers:

• -N

• a capital N with a line underneath

• Nline

• nline

8. According to the Chicago Style, which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be moved to center?

Answers:

• [ ]

• ]

• [

• ][

9. Which of the following is the proofreader's mark to insert em dash?

Answers:

• mline

• -M

• Mline

• a capital M with a line underneath

10. A book has five authors. Should you write out all of their names in the bibliography citation?

Answers:

• Yes

• No

• It depends

11. Which of the following is a common noun?

Answers:

• She

• Tom

• river

• The Potomac river

12. Footnotes should be ____ spaced.

Answers:

• triple

• single

• double

• All of these options are plausible

13. Which of the following sentences is correct?

Answers:

• Jim is Maggie's fiance??.

• Jim is Maggie's fianc??.

• Jim is Maggie's fianc??e. She loves her fianc??e very much.

• Maggie is Jim's fianc??. He loves his fiance very much.

14. Which spelling does CMS prefer?

Answers:

• archeology

• Any of these

• archayology

• archaeology

15. If you cannot find a journal's publication date, you should use the abbreviation:

Answers:

• n.a.

• o.m.

• n.d.

• d.n.

16. Which of the following is correct?

Answers:

• Acommodate

• Acomodait

• Accommodate

• Accomodate

17. Which of the following is not spelled correctly?

Answers:

• elegible

• lightning

• eighth

• champagne

18. What is the difference between "further" and "farther"?

Answers:

• Farther is incorrect grammar. Further is always correct.

• Further is an extension of time or degree. Farther refers to physical distance.

• Further refers to physical distance. Farther is an extension of time or degree.

• Further is incorrect grammer. Farther is always correct.

19. True or false? Coordinate adjectives should be separated by commas.

Answers:

• False

• True

20. Choose the correct spelling:

Answers:

• Allegience

• Alegiance

• Alegence

• Allegiance

21. You would like to use an exceptionally long quotation in your paper, so you create a block quotation. Should the passage be double-spaced?

Answers:

• Yes

• No

22. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should include a letterspace?

Answers:

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "tr", circled

• the letters "ls", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

23. Fill in the blank: On the ___ day of Christmas, My true love gave to me, 12 drummers drumming...

Answers:

• twelveth

• twelfth

• twelfh

• twelevefth

24. True or false? CMS treats scientific bibliographic citations differently than literature citations.

Answers:

• False

• True

25. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should flush something right?

Answers:

• the letters "slet", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "fr", circled

• the letters "hr" with a "#", circled

26. A circle with a period inside, indicates that the writer should:

Answers:

• remove the period

• replace the period with a comma

• insert a period

• create a new paragraph

27. Does the following sentence have correct spelling? There were alot of odd occurrences on Halloween.

Answers:

• Yes

• No

28. What size should the font typically be?

Answers:

• 11

• 10

• 9

• 12

29. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where a comma should be inserted?

Answers:

• a circle with a period inside of it

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

• two down arrows, with double quotation marks in the corners

30. I called my mentor for some advise. Which word in this sentence is spelled incorrectly?

Answers:

• Advise

• Called

• Everything is spelled correctly

• Mentor

31. The Chicago Style is very specific with regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should move something up?

Answers:

• a square bracket on the top of the text line

• the letters "fr", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "hr" with a "#", circled

32. Pick the word spelled correctly:

Answers:

• hygienic

• highgyenic

• higynic

• hygeinic

33. Spell the correct Answer

Answers:

• Hippopotomas,

• Hippopotamus

• Hipopotoamas,

• Hippopotoumas,

34. The king was attacked by an ______.

Answers:

• asasin

• assassin

• asassin

• assasin

35. Choose the correct spelling:

Answers:

• Rhythm

• Rhythym

• Rhythmn

• Rythymn

36. Choose the INCORRECTLY spelled word:

Answers:

• Calendar

• Conscious

• Appropriate

• Calender

37. Choose the correct spelling:

Answers:

• Separate

• Sepereate

• Seperete

• Seperate

38. Choose the correct capitalization.

Answers:

• There is a copy of the Bible in each motel room.

• There is a copy of the Bible in each Motel Room.

• (none of these)

• There is a copy of the bible in each motel room.

39. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should flush something left?

Answers:

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "slet", circled

• the letters "tr", circled

• the letters "fl", circled

40. Which of the following is the proofreader's mark to indicate where a period should be inserted?

Answers:

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

• two down arrows, with double quotation marks in the corners

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• a circle with a period inside of it

41. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should insert a hair space?

Answers:

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "ls", circled

• the letters "tr", circled

42. Choose the correct spelling:

Answers:

• Medieval

• Mideval

• Medeival

• Medevil

43. Choose the correctly spelled word: I ate a delicious cake for_____.

Answers:

• dessert

• desert

• dizzert

• disert

44. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be aligned vertically?

Answers:

• ][

• ||

• *

• ^

45. Which of the following is an interrogative pronoun?

Answers:

• they

• whom

• he

• she

46. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in roman type?

Answers:

• the letters "ital", circled

• the letters "caps", circled

• the letters "lc", circled

• the letters "rom", circled

47. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in capital letters?

Answers:

• the letters "lc", circled

• the letters "rom", circled

• the letters "bf", circled

• the letters "caps", circled

48. Which is the correct use of "whom"?

Answers:

• Whom is going to the party with her?

• Whom will be the one to rescue the princess?

• Whom are you referring to?

• Whom has the right answer?

49. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should transpose something?

Answers:

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "fr", circled

• the letters "tr", circled

• the letters "fl", circled

50. Choose the correct spelling:

Answers:

• Defenetley

• Definitely

• None of these are correct

• Defenitely

51. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should spell something out?

Answers:

• the letters "fr", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "sp", circled

52. Which uses the proper form of "you're" and "your"?

Answers:

• Your really pretty.

• You're the one who doesn't know the difference between "your" and "you're."

• You're fly is down.

• Your the one who doesn't know the difference between "your" and "you're."

53. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in lower case?

Answers:

• the letters "caps", circled

• the letters "rom", circled

• the letters "lc", circled

• the letters "bf", circled

54. Choose the correct capitalization.

Answers:

• The nhl season starts in october

• The NHL season starts in October

• The nhl season starts in October

• The NHL season starts in october

55. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in italic type?

Answers:

• the letters "ital", circled

• the letters "lc", circled

• the letters "rom", circled

• the letters "bf", circled

56. Which word is spelled incorrectly in the following sentence: The team earned a berth in the upcoming tournement.

Answers:

• Upcoming

• Berth

• Tournement

• Team

57. The school principle called me into his office. Is "principle" spelled correctly?

Answers:

• Yes

• No

58. What's the word denoting rebirth?

Answers:

• Raneisaance

• renaissance

• rainessance

• Renassance

59. Could you pass me a ____ of pizza?

Answers:

• peice

• piece

• pease

• peace

60. The Chicago Style is very specific with in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should move something down?

Answers:

• the letters "hr" with a "#", circled

• a square bracket on the bottom of the text line

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "fl", circled

61. Choose the correct spelling: He bought the chair at a church _____.

Answers:

• bazar

• bazaar

• bizzarre

• bizarre

62. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in boldface type?

Answers:

• the letters "lc", circled

• the letters "ital", circled

• the letters "bf", circled

• the letters "rom", circled

63. Which of the following sentences is correct?

Answers:

• King Robert's firey drunkeness caused his death.

• King Robert's fiery drunkenness caused his death.

• King Robert's fierey drunkeness caused his death.

• King Robert's firey drunkenes caused his death.

64. Which of the following describes the proofreader's mark to indicate where to make the space between lines or words equal?

Answers:

• the letters "fl", circled

• the letters "eq" with the "#" symbol, circled

• the letters "hr" with a "#", circled

• the letters "ls", circled

65. Does the following sentence have correct spelling? The car's engine made a wierd noise.

Answers:

• No

• Yes

66. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should set something in small capitals?

Answers:

• the letters "sc", circled

• the letters "lc", circled

• the letters "caps", circled

• the letters "bf", circled

67. Which statement is in passive voice?

Answers:

• The last good seat was taken by my friend.

• I saw that there were no good seats available.

• She would not save a seat.

• He would not stand up for himself.

68. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be moved to the right?

Answers:

• ]

• [

• ()

• ^

69. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when something should be moved to the left?

Answers:

• ]

• (

• )

• [

70. Which of the following is the proofreader's mark to insert a question mark?

Answers:

• one (or two) down arrows, with apostrophes in the corners

• an up arrow with a comma in the corner of the up arrow

• a circle with a period inside of it

• the letters "set", circled, followed by a question mark

71. Which editing mark signifies you are inserting a word?

Answers:

• *

• (word)

• <word>

• ^

72. Pick the word spelled correctly:

Answers:

• acrimonious

• acremonous

• acramonious

• acremonious

73. Which of the following is the proofreader's mark to insert parentheses?

Answers:

• )|(

• the letters "inspar", circled

• the letters "insparenth", circled

• (|)

74. Which of the following describes the proofreader's mark to indicate when a proofreader should "let it stand"?

Answers:

• the letters "lets", underlined

• just underlined the specified area

• the letters "stet," circled

• highlight the area with an orange highlighter

75. What does a circle around the letters "SP" mean?

Answers:

• None of these

• Spell out

• Silent p

• Simple parentheses

76. What is the CMS (Chicago Manual of Style) minimum margin size?

Answers:

• 1.5"

• 1"

• There is no official minimum

• .5"

77. Which of the following is the proofreader's mark to indicate align horizontally?

Answers:

• two lines, longer than a dash, horizontal to the text line

• two lines, diagonal to the right and longer than a dash

• a double equal sign

78. What do you do to show a letter should be capitalized?

Answers:

• Circle the letter

• Underline it three Times

• Writes caps above the letter and circle it

79. What term is used in a footnote or endnote to provide a reference for a source cited in the immediately preceding note?

Answers:

• Ibid

• N.d.

• Sic

• Supra

80. Which of the following is the proofreader's mark to notate a delete?

Answers:

• a line curved up, from the left to the right, with an upwards loop

• a line with a downwards loop

• a line curved up, from the right to the left, with an upwards loop

• a line curved up, from the left to the right

81. Which of the following is the proofreader's mark to insert a semi colon?

Answers:

• |:

• ;|

• :|

• |;

82. Which of the following is the proofreader's mark to insert a semicolon?

Answers:

• ;|

• (;)

• |;

• |:

83. Which sentence is correct?

Answers:

• All of these are correct

• He taught, writing in school, online, and coached the basketball team.

• He taught writing in school, online, and coached the basketball team.

• He taught writing in school and online and coached the basketball team.

84. In CMS style, it's generally recommended that a citation appears in ___ places within your paper.

Answers:

• three (the subscript, footnotes, and bibliography)

• two (the notes and the bibliography)

• one (in the footnotes)

85. Which of the following is in past subjunctive?

Answers:

• He had been running outside.

• He ran outside.

• He wished that he were running outside.

• He was running outside.

86. Which of the following describes the proofreader's mark to indicate when a space should be deleted?

Answers:

• this symbol is identical to the "move to center" symbol

• two parentheses: placed on the bottom of the text field, both arched away from the space to be removed

• [ ]

• < >

87. True or false? Footnotes must be kept to 1-3 sentences.

Answers:

• True

• False

88. The Chicago Style is very specific in regards to proofreader's marks. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a space is required?

Answers:

• []

• #

• ()

• ^

89. Author-date citations are primarily used in _____ writing.

Answers:

• scientific

• humanities

• historical

• literary

90. Which state is never abbreviated in a dateline or text?

Answers:

• Washington

• Hawaii

• Georgia

• New York

91. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should remove a blemish or check the image type?

Answers:

• X

• N

• V

• circle the image/passage to change

92. Which of the following is NOT a class of pronoun?

Answers:

• Interrogative

• Demonstrative

• Declarative

• Personal

• Relative

93. True or false? It is grammatically incorrect to start a sentence with a conjunction.

Answers:

• False

• True

94. What is a serial comma?

Answers:

• The comma that separates each element in a series of three or more elements.

• The comma before the conjunction that joins the last two elements in a series of three or more elements.

• The comma that you never add before the last element in a series.

• The comma after a short introductory phrase.

• The comma between two independent clauses.

95. Which of the following is NOT a class of pronoun?

Answers:

• Indefinite

• Imperative

• Personal

• Adjective

96. After initially introducing a citation, you may abbreviate the rest as:

Answers:

• Author last name, page reference

• title, page reference

• None of these

• Author last name, title, page reference

97. Which of the following is the proofreader's mark to indicate when a proofreader should indent one em from left or right?

Answers:

• a square

• a triangle

• [ ]

• a long rectangle

98. Under CMS guidelines, you should spell out numbers from one to _____.

Answers:

• ten

• Always spell out numbers

• one hundred

• one thousand

99. Which of the following is in proper author-date format?

Answers:

• (Miller 1988)

• (Miller; 1988)

• (Miller 131-135, 1988)

• (Miller, 1988)

100. True or false? Using documentary note citations, you should use parentheses to put citations directly in text.

Answers:

• True

• False