Do you know that? 38% freelancers want to open a small business next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for Spanish - English Translation 2016

(78, CL) Last updated: February 28
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

78 Answered Test Questions:

1. ¿Cuántos años tienes?

Answers:

• How old are you?

• How tall are you?

• How big are you?

• How far are you?

2. Translate the following: El presente documento se expide a solicitud de la parte interesada en Buenos Aires.

Answers:

• This document is issued by the solicitude of the interested party in Buenos Aires

• The present documentation was expedited in the solitude of the interesting part in Good Airs

• The folowing documentation is issued by request of the incriminated party in Buenos Aires

• This document is issued by request of the interested party in Buenos Aires

3. Which word means "mist"?

Answers:

• camajón

• None of these

• neblina

• camioneta

• nubasa

4. Choose the best translation for: "De repente me di cuenta que, cada dia, mi juventud iba disminuyendo."

Answers:

• Suddenly it hit me that, day by day, my youth was fading

• Suddenly, the time passed, and, day by day, my youth was fading

• I started thinking, the roof fell, and everyday my youth went away

• I regretted my realization of the daily fading of my youth

5. Which word is used for the bottom of a hollow thing, such as a box; or for the bottom of a body of water; or for a background?

Answers:

• fondo

• forma

• francés

• frase

• frente

6. No se puede triunfar sin trabajar duro y estar preparado.

Answers:

• You can't succeed without hard work and preparation.

• You can succeed without hard work and preparation.

• You can't fail without hard work and preparation.

• You can fail with hard work and preparation.

7. Mi cumpleaños es en julio.

Answers:

• My birthday is in June.

• My vacation is in July.

• My wedding is in June.

• My birthday is in July.

8. Choose the correct translation.  "Si yo fuera tú, no lo haría."

Answers:

• If you were me, you would do it.

• If you were me, you wouldn't do it.

• If I were you, I would do it.

• If I were you, it would be different.

• If I were you, I wouldn't do it.

9. Mi nueva televisión es de alta definición.

Answers:

• My new television is high-definition.

• My old television is high-definition.

• My new television has altered definition.

• My new television is low-definition.

10. "The turtle is far away."

Answers:

• La tortuga está enferma.

• La tortuga está lejos.

• La tortuga está cerca.

• La tortuga está barata.

11. Which one is a word that means "cloud" ?

Answers:

• nube

• arbol

• charco

• tormenta

• calle

12. What is "una playa" ?

Answers:

• a beach

• a farm

• a meadow

• a forest

• a desert

13. What does "alegre" mean?

Answers:

• bitter

• happy

• tall

• boring

• wide

14. No paso mucho tiempo en la cocina porque no me gusta para nada cocinar.

Answers:

• I don't spend a lot of time in the kitchen because I don't like the smell of fish.

• I spend a lot of time in the kitchen because I like cooking.

• I don't spend a lot of time in the kitchen because I don't like baking at all.

• I don't spend a lot of time in the kitchen because I don't like cooking at all.

15. Which of these means "boring"?

Answers:

• aburrido

• malo

• amargo

• hermoso

• tranquilo

16. ¿Quién quiere un refresco?

Answers:

• Would you like my refreshment?

• Do you want a refreshment?

• Who wants a refreshment?

• Does he want my refreshment?

17. Which of these is the form of 'poner' that would be used with 'yo' as the subject in the simple present tense?

Answers:

• pueno

• pongo

• ponoy

• pono

18. Spanish for "fly," as in the insect:

Answers:

• jirafa

• zorro (-a)

• pez

• mosca

• rana

19. Avísame cuando termines, que te tengo otro proyecto.

Answers:

• Let me know when you will be done today; I have another project for you.

• Let me know when you're done; I have another project for you.

• Let me know when he is done; I have another project for him.

• Let me know when he will be done today; I have another project for him.

20. Most closely, what does 'montar' mean?

Answers:

• to type

• to urinate

• to hide

• to read

• to ride

21. ¿Así que te ibas a ir sin decirme nada?

Answers:

• So he was going to leave without saying anything?

• So you were going to arrive without saying anything?

• So he was going to arrive without saying anything.

• So you were going to leave without saying anything?

22. Quisiera un boleto de ida y vuelta.

Answers:

• I do not want a round trip ticket.

• I would like a round trip ticket.

• I want to buy a one-way ticket.

• I would like a one-way ticket.

23. A "Titulo de Bachiller" is a(n):

Answers:

• Depending on the country, either a secondary school diploma or a bachelor's diploma

• Ph.D Diploma

• Advanced Studies Certificate

• Master's Diploma

24. Busca en el diccionario si quieres saber la definición de una palabra.

Answers:

• Look in the dictionary if you want to know the direct meaning of a word.

• Look in the dictionary if you want to know how to spell the word.

• Look in the dictionary if you want to know the translation of a word.

• Look in the dictionary if you want to know the definition of a word.

25. La bandita elástica está atrás del libro.

Answers:

• The rubber band is under the book.

• The rubber band is behind the book.

• The rubber band is in front of the book.

• The rubber band is on top of the book.

26. You see the word “fallecido” in parentheses next to a name on a personal certificate. This person:

Answers:

• Is in poor health

• Is failing his classes

• Has a spelling error in his name

• Is deceased

27. Spanish for "clumsy" :

Answers:

• pobre

• listo (-a)

• encantado (-a)

• torpe

• ocupado (-a)

28. What is the correct translation of "enojado" in English?

Answers:

• hungry

• happy

• hurry

• angry

• sad

29. The most likely colloquial translation for "Me cae mal ese tipo" is:

Answers:

• That commercial rubs me the wrong way

• I don't like that guy

• That type is attracted to me

• That guy is falling for me hard

30. Which of these means "We're bored." ?

Answers:

• Son aburridos.

• Estamos aburridos.

• Somos aburridos.

• Están aburridos.

31. Translate the following: A ella le gusta hacerse la tonta.

Answers:

• Playing dumb is well-suited to her

• She likes making cake for herself

• She likes to play dumb

• She enjoys making fools out of others

32. Which of these means "Buy it for me." ?

Answers:

• Cómprelome Ud.

• Cómpremelo Ud.

33. What is "una persona tacaña" ?

Answers:

• a crazy person

• a dead person

• a friendly person

• a stingy person

• an evil person

34. "The bee can sting."

Answers:

• La mosca puede picar.

• La abeja puede picar.

• NONE OF THESE

• La abeja puede prestar.

• La mosca puede prestar.

35. He ordered them to serve his dinner.

Answers:

• Ordenó que le sirvieran la camarera.

• Ordené que le sirvieran la camarera.

• Ordenó que le sirvieran la cena.

• Ordené que le sirvieran la comida.

36. Which form of 'hablar' means 'I talked' ?

Answers:

• hablé

• habló

• hablo

• habla

• hablanto

37. El presidente de la compañía decidió que el traslado de la planta sería en tres meses.

Answers:

• The CEO of the company decided the transfer of the plant would be in three months.

• The CFO of the company decided the moving of the plant would be in three weeks.

• In three weeks the CEO will transfer the plant

• The plant will be transferred in three days, said the CEO of the company

38. Tuve que regresar a la oficina porque se me olvidaron las llaves de la casa.

Answers:

• I had to return to the office because I forgot my house keys.

• I have to return to the office because I forgot my house keys.

• I had to return to the house because I forgot my house office.

• I will return to the office because I forgot my house keys.

39. Which of these means "extremely handsome" ?

Answers:

• varioso guapo

• None of these

• varioso flaco

• sumamente guapo

• sumamente flaco

40. What is "un simio" ?

Answers:

• A bird

• An ant

• A bear

• A bee

• An ape

41. You see “Atentamente” at the bottom of a letter. How do you translate it?

Answers:

• Warning!

• As always

• Sincerely

• Please note!

42. The Spanish version of "there is or, there are" is:

Answers:

• aya

• Hay

• Haiga

• allá

• Halla

43. Which of these is a valid way to say "he heard"?

Answers:

• oigó

• oió

• oyó

• oiyó

44. Which is "He's going to the bank again." ?

Answers:

• Suele ir al banco.

• Puede ir al banco.

• Vuelve a ir al banco.

• Acaba de ir al banco.

• Va a ir al banco.

45. How do you translate “Esta factura tendrá una vigencia de tres años.”?

Answers:

• This invoice shall remain valid for three years

• This invoice shall go into effect in three years

• This factory shall operate for three years

• This factor shall be remain valid for three years

46. The best translation for "campesino" when it is listed as a profession is:

Answers:

• Camper

• Peon

• Agricultural Worker

• Pleb

• Country-Dweller

47. Traduce el siguiente enunciado: No me gustan los juegos de computadora, pero me gustaban cuando era más joven.

Answers:

• I don't enjoy computer games now, but I used to like them when I was younger.

• I don't enjoy computer games now, but I was used to like them when I was younger.

• I don't enjoy computer games now, but I would like them when I was younger.

• I don't enjoy computer games now, but I have liked them when I was younger.

48. Correct phrase for "a strange coin":

Answers:

• una rara rueda

• una rara moneda

• una moneda rara

• una rueda rara

49. "Reclamación" means:

Answers:

• Method or complaint, depending on context

• Claim or complaint, depending on context

• Method or claim, depending on context

• Method, always

50. "No seas tan sensible" can be translated to:

Answers:

• You aren't that sensitive

• Don't be so sensitive

• Don't be so sensible

• Don't be so senseless

51. Which is the best translation of the following doctor's note: "Paciente femenino de setenta y ocho años refiere dolor en la pierna izquierda a nivel de la rodilla"?

Answers:

• Female patient, 78 years of age, complains of pain in her left leg at the knee level

• Feminine patient, 68 years old, refers to pain in the left leg at the knee

• Female patient, 78 years old, complains of pain in her right leg

• Female patient, 68 years of age, complains of pain in her left knee

52. En los últimos años, Costa Rica se ha establecido como un país económicamente importante.

Answers:

• In the last few years, Costa Rica has established itself as an economically important country.

• In the last few years, Costa Rica has failed to establish itself as an economically important country.

• In the last few years, Costa Rica has established itself as an economically rich country.

• In the last few months, Costa Rica has established itself as an economically important country.

53. When using the word "toma" (grab, take : drink) in a social night out context, which of the following is the correct use?

Answers:

• Ella no sabe como se toma sus bebidas directo de la botella

• El no sabe como se toma sus bebidas directo de la botella

• Ellos prefieren toman sus bebidas directo de la botella

• Ellos prefieren tomar sus bebidas directo de la botella.

54. Which form of "ir" could mean "he used to go"?

Answers:

• era

• íbamos

• veía

• éramos

• iba

55. Translate the following: Forma de Pago: Efectivo.

Answers:

• Payment Method: Effective

• Payment Form: Effective immediately

• Payment source: Cash

• Payment Method: Cash

56. What is the best translation for: ¿Quien será ese bombero raro que anda por la calle?

Answers:

• Who could it be, that strange policeman who passes in silence?

• Who will that passing strange fireman on the street be?

• Who could that strange firefighter walking along the street be?

• Who shall be that rare bomber who goes silently?

57. What is the correct word for "I catch" ?

Answers:

• cojo

• cojes

• coges

• cogo

58. Using the informal you ("tú"), what would be a way to tell someone to make lunch in Spanish?

Answers:

• Hecho el almuerzo.

• Haz el almuerzo.

• Hage el almuerzo.

• Haciste el almuerzo.

• Haces el almuerzo.

59. No vengas aquí a interrumpirme la concentración, que necesito terminar este trabajo para mañana.

Answers:

• Don't come here looking to break my concentration; I have to finish this work by tomorrow.

• Don't come here looking to break my concentration; I have to finish this stuff by tomorrow.

• Don't come here looking to break my concentration; I have to finish this paper by tomorrow.

• Don't come here looking to break his concentration; he has to finish that paper by tomorrow.

60. Translate to English: Mira al mundo desde el punto de vista de tu pareja.

Answers:

• Look at the world from the point of view of your partner.

• The world looks at the point of view of your partner.

• Look the world from the point of view from your pair.

• Look the world from the point of view of your partner.

61. Which of these is a Spanish word for "cupboard" ?

Answers:

• armario

• cama

• silla

• sillón

62. What is 'una acera'?

Answers:

• a pole

• a sidewalk

• a street

• a traffic light

• a barn

63. Which of these Spanish words is *not* correctly matched to its English translation?

Answers:

• normalmente/ normally

• nudo/ nude

• abuso/ abuse

• absurdo/ absurd

64. Vivo en una calle lateral de la avenida principal.

Answers:

• I live behind a main street off of the main avenue.

• I live on a side street off of the main avenue.

• I live next to a side avenue off of the main avenue.

• I live near a street off of the main avenue.

65. Choose the best translation for the following: "Tengo tan mala memoria que si no anoto los mensajes de teléfono se me olvidan enseguida"

Answers:

• I have such a good memory that I don't need to write down telephone messages right away.

• I have such a bad memory that if I don't write down telephone messages I forget them right away.

• I have such a bad memory that if I don't write down messages I forget them right away.

• I once had such a bad memory that if I didn't write down telephone messages I forgot them right away.

66. The best translation for "Entidad Federativa" is:

Answers:

• Federal Entity

• State

• Federal District

• (none of these)

67. El testimonio del acusado fue tan convincente que el jurado lo absolvió.

Answers:

• The testimony was so convincing that the jury acquitted him.

• The testimony was so convincing that the jury acquitted her.

• The defendant's testimony was so convincing that the jury acquitted him.

• The defendant's testimony was so convincing that the jury acquitted her.

68. Translate the following: El Responsable manifiesta haber sido informado de los reglamentos y normas de la Clinica.

Answers:

• He, being responsible, manifests having been informed of the regulations and norms of the Clinic

• He, the Responsible Party, states that has not been informed of the Clinic's regulations and standards

• (none of these)

• The Responsible party states that he or she has been informed of the Clinic's regulations and standards

69. What is "un trapo" ?

Answers:

• a broom

• a cloth

• a toilet

• a sponge

70. What does the adjective 'raro' (or 'rara') mean when it's placed *after* the noun it describes?

Answers:

• strange

• sad

• rare

• rotten

71. El uso de libros electrónicos se ha generalizado en los últimos años.

Answers:

• The use of e-books has spread in the last few years.

• The use of e-books has rapidly increased in the last few years.

• The use of e-books has declined in the last few years.

• The use of e-books has increased in the last few years.

72. What is "acudir" ?

Answers:

• to lose

• to go or come

• to earn or win

• to get or acquire

• to pull or throw

73. What is the difference between "demandante" and "demandado"?

Answers:

• Both terms mean "plaintiff."

• Both terms mean "defendant."

• Demandante means "defendant" and "demandado" means "plaintiff."

• Demandante means "plaintiff" and "demandado" means "defendant."

74. La ventaja en este juego la tiene el equipo de casa.

Answers:

• The advantage in this game is in the home team.

• The lead in this game is on the house team.

• The home team has the advantage in this game.

• The house team has the lead in this game.

• The home team has the lead in this game.

75. Can "otorgar" and "conferir" ever translate to the same English word?

Answers:

• No, never.

• Yes, both can translate to "to confide in"

• Yes, both can translate to "to award."

• Yes, both can translate to "to hold a conference"

76. In an academic context, which of the following is the most accurate translation of "receive credit" in Spanish?

Answers:

• Pedir credenciales

• Recibir crédito

• Solicitar crédito

• Obtener acreditación

77. The abbreviation (fdo) next to a person's name means:

Answers:

• (Signed)

• (Error)

• (Deceased)

• (Failing)

78. "En virtud de las disposiciones legales vigentes" translates to:

Answers:

• Pursuant to the legal provisions in effect

• Pursuant to the legal depositions in effect

• In comparison of the current legal dispositions

• By virtue of the legal dispositions in effect