Do you know that? Your client is not always right and it is okay to respectfully disagree. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for Microsoft Word 2016

(515) Last updated: January 27
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

515 Answered Test Questions:

1. Templates can store:

Answers:

• AutoCorrect entries

• AutoText entries

• All of these

• Macros

2. Can you apply bullets from the keyboard?

Answers:

• No

• Only after customizing commands

• Yes

3. Paragraph line spacing option can be accessed by:

Answers:

• Clicking the references tab.

• Right clicking a line and choosing paragraph option.

• Using the shortcut key F8.

• Pressing Ctrl Shift and L together.

• None of these.

4. If you wish to change the size of a photo, do you need to edit your photo outside of Word and re-insert?

Answers:

• No - you can crop/resize the photo in Word.

• Yes - You must use a photo-editing program.

• No - Simply insert white boxes around the photo to hide what you don't want

• Yes - Word cannot edit photos without destroying the document.

5. The dialog box tabs that appear for a single envelope is the same for a single label.

Answers:

• True

• False

6. How do you change the line spacing before or after a paragraph?

Answers:

• Press the Delete key.

• Use the Font Size buttons or the font settings.

• Use the Line Spacing button or the paragraph settings.

• Adjust the margins in the Page Layout menu.

7. What is the shortcut to undo the last action?

Answers:

• CTRL+SHIFT+SPACEBAR

• CTRL+Z

• CTRL+SHIFT+<

8. You may customize the Quick Access Toolbar at the top of the window:

Answers:

• False

• True

9. How do you add the date and time to word?

Answers:

• Use the insert for the date and time.

• Use the text box

• Type date and time

• Choose Word Art

10. Which is not a font style?

Answers:

• Regular

• Superscript

• Bold

• Italics

11. Can you change lists in your document back into regular text?

Answers:

• Yes, both bulleted and numbered lists

• No, you can't change bulleted or numbered lists back into regular text

• Only bulleted lists

• Only numbered lists

12. Of the following, which is the best way to change the color of text?

Answers:

• Select the text, right click on it, and use the text color icon

• Delete text, and begin again in a different color

• The color cannot be changed, once the document as been started

• Select the text, right click on it, and change the background

13. What is the keyboard short cut to select the entire document?

Answers:

• CTRL G

• CTRL Y

• CTRL O

• CTRL P

• CTRL A

14. How many different documents can you have open at one time?

Answers:

• No more that three

• One

• 2

• As many as your computer can handle

15. Under which tab will you find Tables, Clip Art, Picture, Links?

Answers:

• Review

• Home

• References

• View

• Insert

16. Choose the best definition for FONT?

Answers:

• Borders and margins for the text on a page.

• Paragraph and line spacing in a document.

• A set of text characters of one particular face and size.

17. How many margins are on a page?

Answers:

• Two (landscape and portrait)

• Four (top, bottom, right and left)

• Two (header and footer)

• Three (top, bottom and side)

• Two (top and bottom)

18. It is possible to embed one or more powerpoint slides or an entire presentation.

Answers:

• False

• True

19. What does Word do automatically for index creation after compiling the list?

Answers:

• All of these

• Removes duplicate entries that appear on the same page

• Produces and displays each item???s page number

• Sorts entries alphabetically

20. what is the file extension of microsoft 2010?

Answers:

• .docx

• .doc10

• .doct

21. Can you convert PDF to Word?

Answers:

• Maybe

• No

• Yes

22. What is the shortcut to copy the selected text or object?

Answers:

• CTRL+SHIFT+<

• CTRL+X

• CTRL+C

• CTRL+SHIFT+SPACEBAR

23. How do you select all the text?

Answers:

• Control- Alt

• Control- F

• Control- H

• Control- A

24. If a line of text is highlighted, the keystrokes CTRL-B, CTRL-I, CTRL-U result in:

Answers:

• Center, Validate, Move Up

• Bold, Italic, Underlined

• Capitalize, Cut, Underline

• Cut, Invert, Move Up

25. What is the short cut used to copy?

Answers:

• CNTRL + C

• CNTRL + V

• CNTRL + P

• NONE OF THE ABOVE

• CNTRL + Z

26. Can shapes be used in word?

Answers:

• Sometimes

• Yes

• No

• Maybe

27. What shortcut enables you to select all?

Answers:

• CNTRL + C

• CNTRL + O

• CNTRL + S

• CNTRL + A

• CNTRL + SA

28. What is short cut to underline a text?

Answers:

• Ctr+U

• Ctr+I

• Ctr+N

• Ctr+L

• Ctr+R

29. What is an example of an automatic field insert?

Answers:

• Table of Contents

• All of these

• Cover Page

• Page number

30. Which of the following are purposes for macros in Word?

Answers:

• To make an option in a dialog box more accessible

• Combine multiple commands

• Speed up routine editing and formatting

• All of these

31. "Portrait" and "Landscape" are two kinds of what?

Answers:

• Page layout

• Fonts

• Advanced user settings

• Maco limits

32. What do the align text buttons do?

Answers:

• Italicize the text

• Underline the text

• Bold the text

• Align the text to the left, right or center of the page.

• Indent the text

33. RAM IS SHORT FOR:

Answers:

• RANDOM ONLY MEMORY

• RANDOM ACCESS MEMORY

34. The Picture option is located under which tab?

Answers:

• Page Layout

• Home

• Insert

• References

• Mailings

35. You can create an index entry:

Answers:

• For a single word, phrase, or symbol

• That refers to another index item

• For a topic covered in a range of pages

• All of these

36. You can customize status bar to perform the following task:

Answers:

• Signatures

• Word Count

• All of the tasks

• Spelling and Grammar Check

• Page Numbers

37. What does a hyperlink option do?

Answers:

• Justifies the Paragraph

• Underlines the word

• Produces a link that accesses a web site, another file, or a place within the same document

• Increases the size of the font used

• Highlights the document

38. Can you insert a text box in word?

Answers:

• Yes, but only with Word 2007

• No

• Yes

39. Times New Roman, Arial, and Calibri are examples of what?

Answers:

• Subparagraphs

• Document types

• Headings

• Fonts used in Word

40. Document information allows us to see:

Answers:

• Metadata like tags

• Comments

• All of these

• Author details

41. What does CTRL+U do?

Answers:

• Nothing

• Underlines selected

• Italicizes selected

• Bolds selected

• Prints document

42. Which of these items can be controlled within a section break?

Answers:

• Paper size or orientation

• All of these

• Page borders

• Margins

43. What are examples of building blocks in Word?

Answers:

• Reusable content: eg watermarks, headers or footers

• Boilerplate legal language

• All of these

• Logos

44. A template may include:

Answers:

• AutoText entries

• Keyboard shortcuts

• All of these

• Macros

45. Both line spacing and paragraph spacing can be adjusted in Word.

Answers:

• False

• True

46. Which of the following is built-in to the grammar and writing style?

Answers:

• Words in split infinitives

• All of the above.

• Successive prepositional phrases

• Successive nouns

• Length of long sentence

47. What is the keyboard shortcut for save?

Answers:

• CTRL + S

• Ctrl + Shift + S

• Shift + S

• ALT + S

48. Can you shade a table different color from the rest of the text before and after it?

Answers:

• No

• Only with a special software.

• Yes

49. What is the keyboard shortcut to save the document?

Answers:

• CTRL+J

• CTRL+D

• CTRL+S

• CTRL+P

50. What can be inserted into a word document?

Answers:

• A Blank Page

• Clip Art

• Book Mark

• Word Art

• All of the above

51. Can you export Word Documents into Powerpoint?

Answers:

• No

• Yes

52. Can you choose what pages you want to print instead of the whole document?

Answers:

• Yes

• No

53. Both Word and Excel are microsoft office programs

Answers:

• True

• False

54. What function is CTRL-C?

Answers:

• Copy

• Paste

55. A word processor is

Answers:

• an application

• All of the above

• a powerful tool for editing documents.

• a powerful tool for modifying the look of a document

56. What is the Bold shortcut?

Answers:

• Ctrl + T

• Ctrl + H

• Ctrl + F

• Ctrl + P

• Ctrl + B

57. Borders can be applied to which of the following?

Answers:

• Cells

• Pages

• All of these

• Paragraphs

• Words

58. What is the shortcut to create a new blank document?

Answers:

• CTRL+N

• CTRL+P

• CTRL+W

• CTRL+D

59. Which tab do you use to insert a Photo into your Word document from an existing file?

Answers:

• File

• Insert

• View

• None of these

60. What is the Paste shortcut?

Answers:

• Ctrl + V

• Ctrl + P

• Ctrl + K

• Ctrl + D

• Ctrl + S

61. Can you include items from other programs in a Word document?

Answers:

• No - you can only accomplish this with a MACRO

• No - you can only include Word items in Word documents.

• Yes - charts from Excel are one common example

• No - Word will only work with MS Office products.

62. How do you restore a paragraph you accidentally deleted?

Answers:

• No way to do this

• Close the document and see if there is a backup.

• Use the UNDO function

• Use a MACRO to retrieve the data.

63. You need to reprint page 7 of a multipage document.  How do you best do this?

Answers:

• Convert to text file and print.

• Email page 7 to yourself and print.

• Delete all the pages except page 7. Print the document. Do not save changes.

• Click on page 7. Go to Print and select "Print current page".

64. When you exit Microsoft Word, what message appears?

Answers:

• Would you like to install updates?

• No message appears

• Would you like to save changes?

• Your document has been saved.

65. What is short cut for left alignment?

Answers:

• CTRL+V

• CTRL+X

• CTRL+L

• F12

• CTRL+Y

66. How do you update a Table of Contents?

Answers:

• Automatically updates

• Insert line items

• Delete and re-create Table

• Right click > Update Table or References tab, update Table

• Can't be done

67. The picture options are located under which tab?

Answers:

• Add-Ins

• Home

• View

• Page Layout

• Insert

68. What is the keyboard shortcut for right-aligning a paragraph?

Answers:

• CTRL(CMD) + R

• CTRL(CMD) + A

• CTRL(CMD) + Q

• CTRL(CMD) + C

• CTRL(CMD) + T

69. What can you insert into a Text Box?

Answers:

• Text

• All of these

• Symbols

• Pictures

70. Where do you place the information that you want to display on the top of every page?

Answers:

• Footer

• Headnotes

• Table

• Header

71. Can a PC user open an attachment that was sent from a person that created the Word document on a Mac?

Answers:

• No

• Yes

72. What is the difference between Clip Art and a drawing object?

Answers:

• Clip Art can be filled with color.

• A drawing object can be changed and enhanced; Clip Art can only be resized

• Clip Art is on the web

• A drawing object can't be saved to a gallery

73. What is the function of the 'Undo' icon?

Answers:

• Cancels a save operation

• Reverts to document before the last change was made

• Undo all capitals in the beginning of a paragraph

• Bring the document to 100% visibility

74. Which of the following font sizes are NOT supported by Word?

Answers:

• 72

• all of these

• 12

• 42

• 533

75. What can macros do in Word?

Answers:

• Combine multiple commands

• All of these answers

• Automate a complex series of tasks

• Speed up routine editing and formatting

• Make an option in a dialog box more accessible

76. How do you change the size of the text that appears on paper?

Answers:

• Insert a table

• Change printer settings

• Adjust font size

• Change zoom settings

77. What will the keyboard shortcut "F1" do?

Answers:

• Open Find dialog box

• Open the Help menu

• Change to Print Preview mode

• Open Visual Basic

• Exit Word

78. To correct a misspelled word, which of the following is correct?

Answers:

• select the Vocabulary command and then select the correct spelling

• click on the AutoFix button on the Standard Toolbar

• click on the Repair button on the Standard Toolbar

• Right-click the word to display a menu of suggested spellings, then click on the correct spelling.

79. Does Word have a resume template by default?

Answers:

• Yes

• No

80. How do you insert a chart?

Answers:

• Go to file tab

• Go to review tab and click chart

• Go to menu tab insert & click chart

• Go to help tab

• Go to page layout tab and click chart

81. Is it possible to underline, bold, highlight, and italicize a text at the same time?

Answers:

• No, you can't highlight text that has been formatted.

• Yes

• No, only one formatting option is allowed per word of text

• Depends on the format of the document

82. True or False: Visual Basic is accessed through the Developer Tab.

Answers:

• False

• True

83. Where can 'Clip Art' be found?

Answers:

• Symbols

• Text

• Links

• Insert

• Header & Footer

84. To open a new document we must close the working document.

Answers:

• True

• False

85. What is the purpose of a Word template?

Answers:

• To reflect the same style as linked Powerpoint and Excel files..

• To use a standard form and format for all documents of a similar type.

• To set up proprietary logo documentation.

• To mitigate calculation errors when performing in Word.

86. How many preset columns can be added to a Word document?

Answers:

• 2

• 3

• Columns cannot be presetted in Word

• 1

• As many as desired

87. Which command removes text from the document and places it on the clipboard?

Answers:

• insert

• cut

• collect

• paste

• copy

88. What does the Zoom slider do?

Answers:

• Enlarges printed text

• Decreases graphic size only

• Increases or decreases zoom level on screen

• Increases text size only

• Good to eat after late night binging

89. What is the easiest way of saving an existing document with a different name?

Answers:

• Use Windows Explorer to copy the document to a different location and then rename it

• Copy and paste the original document to a new document and then save

• Use the Save as... command

• Retype the document and give it a different name

90. What is a straightforward way to insert page numbers in Word?

Answers:

• Hyperlink the document

• Manually insert at the bottom of each page

• Use a text box

• Use the automatic page number setting in the footer

91. How do you select the entire document without a mouse on a Windows computer?

Answers:

• Ctrl+S

• Ctrl+A

• Shift+L

• Shift+A

92. Which of the following is not a popular font?

Answers:

• Arial

• Verdana

• Times New Roman

• Shadow

93. If you change the Theme of a document what aspects of the document does it change?

Answers:

• The effects.

• The margins

• The fonts.

• The colors, fonts and effects.

• The colors.

94. True or False: You CANNOT insert an Excel Spreadsheet into a Word Document.

Answers:

• False

• True

95. In the task pane a style will have an icon.

Answers:

• True

• False

96. From which of the following can you import a list of recipients for mail?

Answers:

• OneNote

• Windows Mail

• Evolution

• Microsoft Outlook

97. Which command removes text from a document and places that text on the clipboard?

Answers:

• Copy

• Cut

• Paste

• Insert

98. What is the shortcut for "copy formatting from text"?

Answers:

• CTRL + SHIFT + C

• CTRL + SHIFT + V

• ALT + SHIFT + V

• ALT + SHIFT + C

99. What is the shortcut to cut the selected text or object?

Answers:

• CTRL+X

• CTRL+Y

• CTRL+SHIFT+>

• CTRL+SHIFT+G

100. When you choose the "reduce file size" option, which is a possible option?

Answers:

• best for printing (220 ppi)

• all of these are possible choices

• best for sending in email (96 ppi)

• keep current resolution

• best for viewing on screen (150 ppi)

101. It is possible to ______ a data source before performing a merge.

Answers:

• modify

• sort

• create

• all of these

102. In page preview mode, you can see:

Answers:

• Only the title page of your document

• Only the page you are currently working on

• Only pages that do not contain graphics

• All pages of your document

103. How do you change the text color?

Answers:

• Both of these

• CTRL + C

• Neither of these

• Edit/font/color

104. Which keyboard shortcut bolds selected text?

Answers:

• Alt+B

• File/Format/Bold

• Ctrl+B

• None of the above

105. How do you get words in italics?

Answers:

• All of these.

• Highlight what you want in italics and press the italics icon.

• Turn the italics function on prior to typing.

106. A section break controls the section formatting of the text that precedes it.

Answers:

• False

• True

107. To add a pie chart to a word document which tool would you use?

Answers:

• Tables

• Shapes

• Pictures

• Clip Art

• Charts

108. A red line under your word means what?

Answers:

• Missing punctuation

• Improper grammar

• Misspelling

• Word should be bold

• Too many letters

109. Watermarks

Answers:

• Verify the author of a document

• Cannot be printed

• verify the user of a document

• Are texts that appear behind document text in a Word document

• Are identical to a signature

110. How do you un-highlight text?

Answers:

• Highlight the text with a any color but white.

• Change the font color to white.

• Erase the text and start over.

• Use the text highlight color option and highlight the text again with the same color or white.

111. How do you open a new document?

Answers:

• SHIFT + N

• None of these

• CTRL + O

• File > New

112. When you divide your text into columns, can you adjust it to left or right?

Answers:

• No

• When you divide your text into columns, can those columns be adjusted on the left and right?

• Yes

113. What does the print layout show?

Answers:

• Shows the document in a way where you can quickly adjust the font size.

• Shows the document as it will look when it is printed.

• Formats your screen to make reading your document more comfortable.

• Displays the document in outline form.

114. What is the shortcut key for paste?

Answers:

• Ctrl + Shift + P

• Shift + V

• Ctrl + V

• Ctrl + P

115. How can you modify / edit paragraphs

Answers:

• Page layout tab / paragraph section

• Home tab / paragraph section

• All are correct

• Right click / select paragraphs

116. What are margins?

Answers:

• The left side of the paper.

• Only where the footer is located.

• The area where Word calculates its data.

• The areas left blank on the edges of the page when it is printed.

117. What cannot be changed on a table?

Answers:

• Height of cells

• Border thickness

• Number of columns

• None of these

118. Template creation is most efficient for:

Answers:

• One-off publications

• Plain text memos

• Single use documents

• Document format that is required for numerous uses

119. Under the View tab, in the Toolbox section, you can see Styles and

Answers:

• Citations

• Compatibility Report

• All of these are acceptable answers

• Scrapbook

• Reference Tools

120. Which of the following is not a font style?

Answers:

• bold

• regular

• italics

• superscript

121. Where is the Customize dialog box that enables customizing the quick access toolbar and creation of keyboard shortcuts?

Answers:

• Under the Microsoft office button, then Word Options/Customize

• Highlight the icon and click the format bar on the ribbon

• Import settings from the style gallery.

• Not possible in Word

122. In Home, what ribbons are seen?

Answers:

• Themes, Paragraph, Arrange, Page Setup

• Comments, Tracking, Changes, Compare

• Tables, Illustration, Links, Text

• Font, Paragraph, Style, Editing

123. What is the correct font and size for MLA-Format?

Answers:

• Arial and 11pt

• Times New Roman and 12pt

124. Removes text from a document and places it on the clipboard.

Answers:

• Format

• Copy

• Paste

• Undo

• Cut

125. What is superscript?

Answers:

• Text that is positioned slightly below the rest of the text in a line.

• Text that is set to bold and in a slightly smaller font.

• A letter or symbol positioned slightly above the rest of the text in line.

• Text that is unreadable when printed.

126. A picture you have inserted is sitting in front of the words on the screen.  How do you make the words visible over the picture?

Answers:

• Change the picture to black and white

• Delete the picture and retry

• Resize the picture.

• Click on the picture and then use "Send to Back"

127. What task can not be performed in the File menu?

Answers:

• Print

• Open an exiting file

• Mail merge

• New file

128. The best way to automatically include your headlines in a table of contents is to do what?

Answers:

• Type them in manually.

• Open another document and use a template.

• Copy and Paste them.

• Use the built-in heading styles offered by Word.

129. If Word is not exited properly:

Answers:

• The disk can be erased.

• The computer can be damaged

• The open document cannot be closed.

• An open document can be damaged or lost

130. How do you add a table to your document?

Answers:

• All of these

• None of these

• From Insert menu

• From View menu

• From Review menu

131. What are the available choices for page orientation?

Answers:

• Portrait and Landscape

• Vertical and Landscape

• None of these

• Horizontal and Vertical

• Short and Long

132. In the latest (2010/2011) edition of Word, what is the default setting for extensions of files?

Answers:

• .docx

• .dox

• .txt

• .pdf

• .doc

133. How can you jump from one to another heading?

Answers:

• Navigation Pane (or Document Map)

• All of these

• Browse Objects

• Table of Contents (Ctrl+click)

• Outline View, Show level...

134. Where do you go to restrict permission for a document?

Answers:

• Tools/Track Changes/Compare Documents...

• File/Save As...

• Format/Document...

• File/Restrict Permission/Manage Credentials...

• No, it is not possible in Word, only in PowerPoint.

135. Templates are generally stored in a different location than documents.

Answers:

• False

• True

136. What is the purpose of the Justify button?

Answers:

• Aligns text to both the left and right margins.

• It increases the indentation.

• It allows you to override a suggested spelling or grammar correction.

• It adds space above or below a paragraph.

137. The insertion point in a table can be moved by using

Answers:

• Arrow keys

• Shift + Tab key

• All of these

• Tab key

138. When using Windows, what is the shortcut to select the entire document?

Answers:

• Ctrl + D

• Shift + A

• Ctrl + A

• Shift + Ctrl + H

• Ctrl + O

139. What is the definition of OLE?

Answers:

• Object Linking and Embedding

• Object LAN Extension

• Over LAN Extension

• On LAN Extension

140. Aside from the standard options, like line, pie, and scatter, what are the more complex options for charts?

Answers:

• stock, surface, bubble, and radar

• stock, surface, and radar

• only stock

• only radar

• only stock and surface

141. Paragraphs can be aligned right, center, left and ?

Answers:

• Balanced

• None of these

• Reverse

• Justified

142. To insert a ??? , which of the following options should be used?

Answers:

• Insert/Symbols

• Both of above

• None of above

• Shift + 9 + V

143. What are the shortcut keys to underline a selected piece of text?

Answers:

• Ctrl + Shift + U

• Ctrl + U

• Ctrl + X

• Ctrl + Shift + C

• Ctrl + L

144. What is the shortcut to decrease font size by 1 point?

Answers:

• CTRL+V

• CTRL+C

• CTRL+[

• CTRL+W

145. How do you know you have opened a document that is in an old  Word format?

Answers:

• The document does not appear correctly

• The words [Compatibility Mode] are bracketed in document heading

• The document name is highlighted in yellow

• You are unable to change or reformat

146. If you're working on a saved document, By clicking 'Save As', you are...

Answers:

• Creating a new/different version of the original document.

• Deleting the original document.

• Saving your work.

• Saving the original document.

147. Documents can contain custom XML data that is not visible in the document itself.

Answers:

• False

• True

148. Of the following, which would you most likely use Word?

Answers:

• Keep an account of money spent

• Type a biography

• Do a computer search in media center

• Maintain an inventory

149. It is possible to _______ a data source before performing a merge.

Answers:

• Modify

• Sort

• Sort, modify, and create

• Create

150. What Metadata is contained in a Word document?

Answers:

• Text that is included in footnotes

• Document properties such as author, subject, and title.

• The Document outline

• Data within a table

151. Controls the amount of space between each letter.

Answers:

• options spacing

• toolbar

• character spacing

• drawing toolbar

152. You are trying to open a file named profile.doc using Word 2010. Which of the following modes will Word use to open this file?

Answers:

• Variable Mode

• Alternate Mode

• Protected Mode

• Compatibility Mode

153. When using spell check can you choose not to change the word in the Word document?

Answers:

• Yes

• No

• It depends

154. You have to send a Word document to someone who doesn't have Word. Which option will work the BEST?

Answers:

• Send the file and have them download a Word viewer for free online

• Save the file as a PDF and send it.

• Shrink the document to one screen and use Print Screen to send to them

• Send the file because all email viewers can read Word document

• Your only option is to print the document and mail it to them

155. Which of the following characters is permitted in a macro name?

Answers:

• ?

• Space

• _ (Underscore)

• +

156. Where do you place information that you want to display on the bottom of every page?

Answers:

• Footer

• Table

• Header

• Footnotes

157. Bulleted and numbered lists can be used in a document to

Answers:

• Format text

• Emphasis text

• Format, Arrange and emphasis text

• Format and Emphasis text

• Eliminated lines of text

158. How many margins are on a page?

Answers:

• Two (landscape and Portrait)

• Four (top, bottom, landscape, portrait)

• Two (top and bottom)

• Two (header and footer)

• Four (top, bottom, right, left)

159. How do you save your document as a PDF file?

Answers:

• Page Layout -> Page Setup

• File -> Save -> PDF

• SmartArt -> Save As PDF

• Edit -> Save As -> Format -> PDF

• File -> Save As -> Format -> PDF

160. How can the AutoCorrect Options be adjusted?

Answers:

• Download service pak from Microsoft.com

• Office administrator can adjust global settings

• File/Word Options/Proofing

• Only possible with coding

161. What are the correct steps to insert a predefined table into a document?

Answers:

• Insert/Tables/Quick Tables

• File/Table/Template

• File/Options/Table/Template

• Word Options/Sections/Table

162. When you change the appearance of a document, what are you doing?

Answers:

• referencing

• proofing

• formatting

• modifying

163. What is the shortcut for Undo?

Answers:

• Ctrl/Cmd + Z

• Ctrl/Cmd + V

• Ctrl/Cmd + R

• Ctrl/Cmd + U

• Ctrl/Cmd + A

164. Selecting the Zoom command

Answers:

• saves a copy of the displayed document

• changes the magnification of the displayed document

• none of these

• saves a copy of the currently displayed document

• opens a copy of the document in a different window

165. What is the shortcut key for help?

Answers:

• F5

• F7

• F1

• F2

166. What does the cursor turn into when in the "Draw table" mode?

Answers:

• A yellow diamond

• A pencil

• A red cross

• An arrow

167. Where does a selection go when it is copied?

Answers:

• Harddrive

• Clipboard

• USB

• Desktop

168. You want to do a mass mailing and all your addresses are listed in a table.  How do you print them out?

Answers:

• Spell check will do this under its advanced features.

• Use Word's letters and mailings function to generate labels.

• Can be easily accomplished with a MACRO.

• Type each one individually.

169. When performing a mail merge, where do you find your mailing list?

Answers:

• View - Data list

• Mailings - Select Recipients

• Developer - Add-ins

• Review - translate

• References - Insert - Select Recipients

170. Can you set page one to print portrait and page two to print landscape?

Answers:

• No - can only accomplish with a MACRO

• Yes - only if you use two Word documents

• Yes - this can be set page by page

• No - Cannot set page by page

171. Can Macros be disabled?

Answers:

• Yes

• Depends on what version of Word you are using

• No

172. Screen scroll is used to

Answers:

• bring hidden parts of a document into view.

• decrease the length of a page.

• add text to a document.

• increase the length of a page

173. How can you select text without using the mouse?

Answers:

• Use the F5 key

• Use the arrow keys while holding down a Shift key

• None of these

• Use the arrow keys while holding down the Alt key

• It is impossible

174. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?

Answers:

• 8 and 64

• 12 and 72

• 8 and 72

• None of above

175. What does the floppy disk image above the Home tab do when clicking it?

Answers:

• Deletes current work

• Saves your current work

• Moves current work to disk

• Shows display of current file size

• Prints copy of work to disk

176. What is the main risk of using an existing document as a template rather than creating an actual template?

Answers:

• Overwriting the CTRL-N functionality

• Corrupting the Document folder

• Forgetting to Save As and overwriting the original document

• Corrupting the template folder

177. True or False: You CANNOT create default page numbering that starts on the second page.

Answers:

• True

• False

178. In a table, how do you move horizontally between the cells?

Answers:

• Use control-L for left, contror-R for right

• Use the tab or arrow keys.

• Use the Esc key

• Press the Enter key

179. How can you change the margins of a page?

Answers:

• Layout > margins

• Layout > orientation

• Insert > margins

• Insert > orientation

• Review > orientation

180. What is a standard sized Document?

Answers:

• 9.5 X 11

• 8.5 X 11

• 9 X 11

• 8 X 11

181. To change a document's margins, you want to:

Answers:

• Click the margin alignment box on the Ruler until you see the margin button.

• None of the above

• Click the Page Layout tab on the ribbon, click "Margins" button in the Page Setup group, and select a setting.

• Select the margin and click the appropriate margin button.

182. What is Visual Basic for Applications (VBA)?

Answers:

• An insertion method for pictures in Word

• The programming language used for writing macros in Word

• A tool used for managing employment applications

• A way to display a Word document without any formatting

183. Allows you to skip to a particular part of a document.

Answers:

• Redo

• Undo

• End

• Go to

• Home

184. What is the default paragraph alignment?

Answers:

• Justify Text

• Align Left

• Center Text

• Align Right

185. Which menu will contain the option to change font?

Answers:

• Format

• Layout

• View

• File

• Edit

186. Which is not a tab on the toolbar?

Answers:

• Insert

• View

• Page Layout

• Margins

187. What is the ribbon used for?

Answers:

• To change the font

• To choose print options

• To put the options you need in plain view

• To add graphs

188. How does a user add a 'misspelled' word to the Microsoft Word Dictionary?

Answers:

• Cannot be done in Word

• right click word, left click ignore all

• right click word, left click add to dictionary

• right click word, left click ignore

• Click on Research, click on add to dictionary

189. What does a squiggly green line underneath a word mean?

Answers:

• Spell check says it is spelled wrong.

• Word is outside printable range.

• Grammar is inconsistent.

• Not supported by Word.

190. An easy way to display a list of appointments for each day of the week is to use a:

Answers:

• Smaller font

• Macro

• Paragraph

• Table

191. Which of the following will help you find synonyms for a word?

Answers:

• File -> Synonyms Tab

• Right-Click -> Synonyms

• Insert Ribbon -> Synonyms

• Review Ribbon -> Synonyms

192. "Portrait" and "Landscape" are examples of what?

Answers:

• Picture Layout

• Page Orientation

• Page Size

• Print Preview

193. What term refers to the removal of text from the document and placing it on the clipboard?

Answers:

• redo

• paste

• copy

• undo

• cut

194. You are editing a page in a document. You would like to keep track of the changes you have made. Which is the best option to use?

Answers:

• Highlight the changes you have made

• Use the Track Changes Option

• Change the Font style/color of the changed text

• Underline the changes you have made

• Bolden the changes you have made

195. How do you insert  "Confidential" as background text?

Answers:

• Protect Document

• Comments

• Themes

• WaterMark

• Effects

196. What is accomplished by using bookmarks?

Answers:

• Quickly jumping to a specific location in a document

• Adding links to buy books

• Adding anchors to an Internet site

• Marking the ending of a paragraph in a document

• Adding pictures

197. What is the design or aesthetic style of a set of characters?

Answers:

• font

• tab

• line spacing

• underline

• alignment

198. AutoCorrect was originally designed to replace _____ words as the user types.

Answers:

• short and/or repetitive

• misspelled

• none of these

• foreign

• all of these

199. Under What tab would you find spelling and grammar?

Answers:

• Insert

• Page Layout

• References

• Review

200. In which tab is the WordArt option found in Windows versions?

Answers:

• Insert

• References

• Add-ins

• Home

• Art

201. How do you create a new document in Word 2010?

Answers:

• Click the File tab and then click Save

• Click the File tab and then click New. Under Available Templates, click Blank Document. Click Create.

• Click the File tab and then click Open. Under Available Templates, click Blank Document. Click Create

• Click the File tab, and then click Open and Create.

• Click the File tab and then click Print

202. Which command allows you to reverse an Undo action?

Answers:

• Redo

• Paste

• Cut

• Undo

• Copy

203. Which command do you choose to slant the words you type?

Answers:

• Italics

• Shift +\

• Underline

• Bold face

204. What is the shortcut for Paste Special?

Answers:

• Alt + E > S > P

• Ctrl + Alt + S

• Ctrl + S

• Ctrl + Alt + V

• Ctrl + V, Alt + E > S

205. What is a Table of Figures?

Answers:

• A list of all the figures, tables, or equations in the document.

• A page with all the Word Art with page numbers in the document.

• A list of all the sources cited in the document.

• A list of all the chapter topics with page numbers in the document.

• A list of all the cases, statutes and other authorities cited in the document.

206. Ctrl+ A or Cmd + A does which of the following?

Answers:

• Deletes the document

• Selects the paragraph

• Nothing

• Undo

• Highlights the entire document

207. Which of the following is Word NOT well suited for?

Answers:

• Create complex layouts

• Desktop publishing

• Perform complex calculations

• Edit text with pictures

• Create text documents

208. An alphabetical list of words and phrases in a document, along with corresponding page numbers is called a(n):

Answers:

• Document map

• Index

• Window

• Bibliography

• Section

209. What is the standard page margin?

Answers:

• 3"

• 1"

• 2.5"

• 2"

210. What are the three format changes easily changed by pushing one button?

Answers:

• bold, underlined, italics

• edit, save, paste

211. A character that is smaller and raised above the baseline is known as

Answers:

• Outlined

• Subscript

• Raised

• Superscript

212. How does AutoSummarize determine key points?

Answers:

• Frequency of footnotes.

• The user flags the important portions

• Frequency of words and scoring of sentences.

• Headers

213. Which elements of a Word document can be displayed in color?

Answers:

• All elements, but only if you have a color printer

• Only graphics

• All elements

• Only text

214. To allow comments by others but not track changes,

Answers:

• Right click, Styles, Comments Only

• Click Page Layout, Columns, Only Comments

• You cannot allow only comments to be made

• Click Edit, Review, New Comment

• Click Review, Restrict Editing, Editing Restrictions, then Allow only comments

215. Shortcut Keys

Answers:

• Can be customized

• only involve the ctrl button

• Cannot be customized

• involve only the shift button

216. How do you take an address and add it into a format so that it prints onto an envelope?

Answers:

• This Word function does not exist

• Ctrl +P

• Insert > Envelopes

• Highlight the address > Mailings > Envelopes

217. Which of these is not a layout option in the status bar?

Answers:

• Practice

• Full Screen Reading

• Print Layout

• Outline

• Draft

218. What is subscript?

Answers:

• Text that is positioned slightly above the rest of the text in line.

• Underlined text in a slightly smaller font

• Text in the footer.

• Text that is positioned slightly below the rest of the text in a line.

219. When a mouse pointer is moved into a document, it changes to:

Answers:

• The shape of the mouse.

• The I-Beam pointer.

• A cross-hairs shape.

• An hourglass shape.

220. How can you create a new document using Microsoft Word?

Answers:

• By clicking the blank page icon in Word

• By clicking File/New and choosing the default template

• By clicking Window's Start button, then New Office Document

• All of these

• CTRL+N

221. In which page orientation is the document longer (taller) than it is wide?

Answers:

• portrait

• diagonal

• center

• right

• landscape

222. Mail merge can...

Answers:

• Merge to new document

• Merge to printer

• All of these

• Send individual emails through Outlook to all recipients

• Merge to new document or to printer

223. 'Track Changes' function is located under

Answers:

• Insert Tab

• View Tab

• Review Tab

• References Tab

• Home Tab

224. In the font toolbar, what does the capital A with the red underline signify?

Answers:

• Change the size of the font

• Shows misspelled word/words

• Change the background of the document

• Change the text color

• Insert a text box

225. What tool is used to monitor edits to a document?

Answers:

• Undo

• Track Changes

• Search

• Find and Replace

226. Reviewing and Tracking in a Word Document, the Balloons:

Answers:

• show designs on the document

• show notes and summarize the document

• show a header in a document

• show revisions and/or comments in a document

• show additional footnotes in a document

227. What does changing line spacing affect?

Answers:

• The amount of horizontal spacing between words.

• The amount of vertical space between lines of text in a paragraph.

• The size of the font on the screen.

• The amount of vertical space between paragraphs.

228. How can you suggest changes on a document without actually making the changes?

Answers:

• Make changes in review mode and track your changes.

• Print the document and use sticky notes.

• Make the changes in a different color.

• Make the changes and save the document with a new name.

229. What function can help find a different way to state something in Word?

Answers:

• Change font

• Spell Check

• Macro

• Thesaurus

230. Which tab allows to add comments?

Answers:

• Page layout

• References

• Home

• Review

231. A character that is raised and smaller above the baseline is known as _______.

Answers:

• Junior

• Raised

• Subscript

• Outlined

• Superscript

232. What is the purpose of the small square that appears at the top left corner of a table when the cursor is in a cell?

Answers:

• Select the entire table to edit or move

• Depicts where the table is relative to the left margin

• Allows you to adjust the angle of the table

233. What aspects of the document are lost if you save it as a text file?

Answers:

• No changes in saving it as a text file.

• All formatting applied after the first 256 characters.

• Spaces between words and lines.

• Formatting, pictures, and objects.

234. While typing, existing text is being deleted. What's the problem and the solution?

Answers:

• The DELETE key is pressed in. Press DELETE again

• Word is in NUM mode. Press the NUM LOCK key to turn it off.

• Word is in Overtype mode. Press the INSERT key to turn it off.

• Word is in Overtype mode. Press the BACKSPACE key and retype

235. You want to three hole punch your document to place it in a binder.  However, the printing is too far over.  What do you adjust?

Answers:

• Zoom

• Right margin

• Left margin

• Font size

236. If you need to change the typeface of a document, which menu will you choose?

Answers:

• View

• Tools

• Format

• Edit

237. How do you keep the same font style after a copy and paste?

Answers:

• Ctrl+C, Ctrl+V

• Ctrl+A, Change font style

• Keep Text Formatting

• It is impossible

238. The Clipboard stores items that have been:

Answers:

• Cut or copied from your web browser, only

• Copied from Word only

• Cut or copied from any program

• Cut or copied from Word

239. I want to select just 2 sentences, both of which are at the beginning of separate paragraphs.  How do I do it?

Answers:

• CTRL+A

• Cannot be done in Word

• Select 1 sentence, hold CTRL, select the 2nd

• Select 1 sentence, hold Shift, select the 2nd

• Select 1 sentence, hold ALT, select the 2nd

240. Where do you find the option to add a hyperlink to your Word document?

Answers:

• In the Page Layout tab

• none of these

• In the Insert tab

• In the References tab

• In the Add-Ins tab

241. Clicking a hyperlinked text in Word will make you edit it. How will you follow the link?

Answers:

• Ctrl + click

• Windows key + Click

• Shift + Click

• Alt + Click

242. Why does the document created at home open with a different font at the office?

Answers:

• All of these

• The font you used at home is not installed on your office computer

• Because you have a different printer at the office

• Because your office computer is newer

• Because you have a different type of monitor at the office

243. Which command/button allows you to display hidden formatting characters?

Answers:

• Show/Hide

• Display Characters

• Display

• Formatting Characters

244. How do you change a single word throughout a document to another word?

Answers:

• Read the document, select, and type over

• Use Replace command in Home tab

• Right click on the word and select look up

• Use Find command in Home tab, change each instance

245. Which part of the document will a theme affect?

Answers:

• Current section only

• Current page only

• Current document and all other documents stored in the same folder

• Complete document

246. What is the purpose of a Decimal Tab stop?

Answers:

• Align numbers around a decimal point

• Set the position of the middle of the numbers

• Set the right end of the numbers.

• Insert a vertical bar at the tab position.

247. Which one is NOT a text effect?

Answers:

• Reflection

• Shadow

• Outline

• Glamour

• Glow

248. The minimum number of rows and columns in a table is

Answers:

• 2 rows and 2 columns

• 2 rows and 1 column

• 1 row and 2 columns

• 1 row and 1 column

249. To have a Template appear in the New Documents dialog, the file must be saved in the _______ folder.

Answers:

• Templates

• Word

• C:/My Computer

• Documents

250. A word underlined in red _____ and a word underlined in green (or blue) ____.

Answers:

• is grammatically incorrect . . . is not in the dictionary

• has a missing reference . . . is correct

• is not in the dictionary . . . has a missing reference

• is not in the dictionary . . . may be grammatically incorrect

251. How can you obtain a font size that is not available in the drop-down menu?

Answers:

• You can't - only the drop-down fonts are available

• Go to File > Change Font Size

• Go to View > Toolbars and select Custom Font Size

• Highlight the current font size, and type in the size you want

252. "Final Showing Markup" is an example of what?

Answers:

• Zoom Settings

• Review Settings

• Print Settings

• Macro Settings

253. What does the Quick Access Toolbar include?

Answers:

• Common font and paragraph settings

• Spelling and grammar check

• Link to Office Access

• Commands you frequently use

254. What is the definition of a nested table?

Answers:

• Tables that are inside an Excel object

• Tables that are inside other tables

• Tables within a style template

• Tables that have split cells

255. Select All will select...

Answers:

• ...All text in the document, including Header and Footer

• ...Most text, but not captions

• ...All text, but not pictures

• ...All text in the document, but not in Header and Footer

• ...All text in the current section only

256. Clicking "Ignore All" in Spell Check will...

Answers:

• Ignore the same problem throughout the document.

• Fix the problem anyway.

• Ignore all of your problems.

• End your spell check.

• Move to the next spelling error.

257. What happens when you hit the tab button at the start of a first line in pragaraph?

Answers:

• Indents entire paragraph

• Changes case of the first word

• Indents first line only

• Adds a paragraph

• Cursor goes to the end of the line

258. How can you highlight text without using the mouse?

Answers:

• It is impossible

• Use the F5 key

• Use the arrow keys while holding down a Shift key

• Use the arrow keys while holding down a Ctrl key

259. If you want to erase all revisions to a reviewed document, what command would you use?

Answers:

• Track Changes

• Review All

• Proofing

• Changes

• Reject All

260. Which option is not available for character spacing?

Answers:

• Normal

• Expanded

• Loose

• Condensed

261. What is the result when you click Next Page in Breaks under the Page Layout tab?

Answers:

• Inserts a section break and starts a new section on the even-numbered page

• Cursor goes to the bottom of the page

• Inserts a section break on the same page

• Inserts a section break and starts a new section at the top of a new page.

• Cursor goes to the middle of the page

262. When recording a new macro, what option allows it to be available in all new documents?

Answers:

• Global (normal) template

• Network

• Local Hard Drive

• Current Document

263. If you have a series of text items separated by a comma, what is the command to turn that text into a table?

Answers:

• Tools/Text to Columns/Comma

• Table/Convert Text to Table

• Review/Text/Table

• Copy/Paste Special/Value

264. Width of page margins in Narrow setting is

Answers:

• 3"

• 1"

• 2"

• 1.5"

• 0.5"

265. How can you insert a page break?

Answers:

• Ctrl+enter

• Insert / pages / page break

• Page layout / page setup / breaks

• All of these

266. To protect your document from being edited, you would select the which tab?

Answers:

• Review

• References

• Page Layout

• Mailings

• Insert

267. To get to the ???Symbol??? box, click on the ______ menu and choose ???Symbol???.

Answers:

• Tools, then Insert

• Format

• Table, then Insert

• Format, then Insert

• Insert

268. If collaborating with another person and she sends you a Word document and asks for a "red-line" version back, which MS Word feature is she asking you to use, and for what purpose?

Answers:

• She is asking you to "Track Changes" so that she can see and approve the modifications you will have made to her draft of the document.

• She is asking you to manually underline (in red) any changes that you make to the document so that she can easily find them when you give it back to her.

• She is asking you to use the "Insert Table" feature and she wants you to use the standard red borders typically reserved for text tables when editing a document with a partner.

• She is asking you not to correct any of the typos or misspellings using "Spelling and Grammar" because that step is best saved as the final step before the document is finalized. Red-lining refers to the wavy red lines that appear beneath missp

269. What is the function of the Document Map?

Answers:

• Lets you see all changes made to the document.

• Lets you view the document as it would look as a web page.

• Inserts ghosted text behind the content on the page.

• Lets you have a structural view of the document.

270. A document in portrait layout prints _____________.

Answers:

• Upside down

• Only pictures

• With the longer side vertical

• With the longer side horizontal

271. How do you insert a hyperlink under selected text?

Answers:

• All of these methods

• Ctrl+k

• Copy link from browser and paste; then select and type the needed text over

• Insert tab, Hyperlink

• Right click, drop down to hyperlink

272. Which statement about page columns is true?

Answers:

• Page columns cannot be added in Word 2010

• Page can have a custom number of columns

• Page can have left or right indented columns only

• Page can have max of 3 columns

• Page can have 1, 2, or 3 columns only and can be left or right indented

273. What is the simplest way to match the formatting of one section of text to another?

Answers:

• Select the source text, click on format painter, then highlight the text you want to change.

• Split window, keep changing the target text until it looks like the source text.

• Select the source text. Copy it to the clipboard. Paste it in the desired location. Retype the desired text

• Click on the source text. Record the formatting elements of that section of text. Adjust each formatting element in the target text.

274. Templates add extra content to your document rather than structure and layout.

Answers:

• True

• False

275. What bibliography references are offered on Word?

Answers:

• MLA, Chicago, and APA

• APA

• MLA

• Chicago

• Only MLA and APA

276. When recording a new macro, how do you make it available in all new documents?

Answers:

• Save code, recreate in every document

• There is no way to re-use the same macro in another document

• Save online

• Save within the Normal template

277. Which of the following is true about the word wrap commands?

Answers:

• They appear at the bottom of the document.

• None of these

• You can automatically move text to the next line when an object would intersect the text.

• They are the short horizontal line indicating the end of document

• They allow you to type over text.

278. What is the best definition of a gutter margin?

Answers:

• Margins that are too narrow for your default printer

• Margins that have a border embedded on the inside edge

• Extra margin space on side or top of each page to allow for binding

• Margins that are equal on all sides

279. To have an automatic table of contents, you will have to set and apply:

Answers:

• Heading styles

• Page numbers

• Font styles

• Font sizes

280. How do you undo all revisions to a reviewed document?

Answers:

• Proofing

• Reject All

• Track changes

• Undo

• Review All

281. What is the best way to set up a document for feedback from multiple users?

Answers:

• Edit>Replace

• References>Mark Entry

• Insert>Comment

• Review>Track Changes

282. Under what menu is the word count function located?

Answers:

• File

• Review

• View

• References

283. Which keyboard shortcut will open the Help menu?

Answers:

• Ctrl + Shift + H

• F5

• Alt + H

• F11

• F1

284. What is the keyboard shortcut to add a page break?

Answers:

• SHIFT+Enter

• CTRL+Enter

• ALT+Enter

• ALT+I, PB, Return

• CNTR+I, Return

285. Which one is not found in the View tab?

Answers:

• Web Layout

• Print Layout

• Page Break

• Zoom

286. Which function creates a line around selected text?

Answers:

• Text Box

• Drawing

• Taskbar

• Border

• Toolbar

287. In your Mail Merge recipients list, you've used different column headers than the fields in Mail Merge.  What's the most efficient way to fix this?

Answers:

• Create a custom field list

• Use the Match Fields option

• Open your recipients list document and change the column headers manually

• Retype the whole document

288. How do you avoid showing formatting changes in Track Changes?

Answers:

• Alt+Shift+E

• Review tab, Show Markup, uncheck Formatting

• Turn off Mark Changes every time you are making a formatting change

• Ctrl+Shift+E

• Review tab, Original

289. What does Toggle Case do to a selected text?

Answers:

• Makes every other letter uppercase, LiKe ThIs

• Capitalizes every letter of each word.

• Changes the capitalization of every letter (lowercase becomes uppercase and vice versa)

• Makes every letter lowercase.

• Capitalizes the first letter of every word in that selected text.

290. Shrink To Fit is a feature that allows you to squeeze overflow text up into previous pages. This feature is available in which view?

Answers:

• Normal view

• Web layout view

• Print Preview

• Outline view

291. How do you count characters?

Answers:

• Review Tab, Word Count, characters are listed under words.

• Use right arrow, count hits

• Review Tab, Character Count

• Home tab, Paragraph, Count characters

• Only manually

292. Which of the following buttons allows you to add, delete, or change records in your Data Source?

Answers:

• ???Data Source??? button

• ???Edit Data Source??? button

• ???Data editing??? button

• ???Edit??? button

293. How can one insert a page break?

Answers:

• Page layout/Page setup/Breaks

• Insert/Pages/Page break

• All the answers are correct

• Ctrl+Enter

294. Using a template that is preloaded makes for nice documents, but when sent to another company or another server can cause error codes and strange symbols in your document.  To prevent this it is best to...

Answers:

• Rewrite your document in several templates to see which ones work and which ones change during the transfer.

• Send only documents to companies and servers that have Word.

• Save the templates to your computer.

• Skip the templates and use plain text with common fonts such as Times Roman and normal font size.

295. To add a shortcut for a symbol (e.g. check mark)

Answers:

• ALT+SHIFT+C, M

• Insert Tab, clip Art, Search for symbol,

• Insert Tab, Symbol, find symbol, Shortcut Key

• Home Tab, Bullets, find check mark bullet, select

• Developer, Macros, Record Macro, insert symbol, Stop

296. How do you change all your current and future Heading 2 style headings from blue to black?

Answers:

• Select All, Font, Change font color

• Select one of the headings, Select Text with Similar Formatting, Font, change font color

• Browse by headings, change color of every occurrence

• Select one of the headings, change font color, right click, Styles, Update Heading 2 to match selection

297. Translation only uses bilingual pairs for English.

Answers:

• False

• True

298. Where do you choose which style of reference citation you need for your document?

Answers:

• File/Options/Table/Template

• References/Citations & Bibliography/Style

• Word Options/Sections/References

• Tools/Option/Style/Citations

299. What is the main difference between linked objects and embedded objects?

Answers:

• How the data is stored and updated

• How it displays when printing

• None of these

• How the object is aligned within the document

300. What are the 3 option tabs that appear upon pressing F5 in Word?

Answers:

• Find/Replace/Format

• Find/Replace/Go To

• Find/Replace/Highlight

• Find/Replace/Edit

301. In what section of the Home toolbar can you find the Bullet menu?

Answers:

• Editing

• Styles

• Font

• Paragraph

• Clipboard

302. Does spell check mark incorrect usages of "there," "they're," and "their?"

Answers:

• No, but the Grammar Check may flag the usage

• No, the software will never correct this.

• Yes, but you have to manually customize it to do so

• Yes, automatically

303. Which is the term for a predefined set of formatting options that have been named and saved?

Answers:

• Toolbar

• View

• Format

• Style

304. How can you use Find and Replace to make all numerical digits bold, but not any of the other text in your document?

Answers:

• Replace "^d" with "^&", Format: Font: Bold

• Replace "^#" with "^&", Format: Font: Bold

• Replace "^???" with "^&", Format: Font: Bold

• Replace "^n" with "^&", Format: Font: Bold

• Replace "^*" with "^&", Format: Font: Bold

305. What is the purpose of a Mail Merge?

Answers:

• Convert your Outlook contact list into a Word document

• Consolidate archives from multiple email inboxes into one Word document

• Create documents that are mostly the same, but with swappable elements (e.g. addressing a form letter to different names)

• Allows you to send email from within Word's interface

306. How do you view a list of all the sources cited in a document?

Answers:

• Table of Contents

• Outline

• Cross-reference

• Manage Sources

307. To paste data from Excel  as a static picture:

Answers:

• Click Paste as Picture.

• Match Destination Table Style

• Paste Special/Format

• Choose the option "Keep Source Formatting"

308. How would you get to the Help Menu

Answers:

• Help Icon in the Right Side of the toolbar

• File Ribbon then highlight Help

• Use F1

• All of these are correct ways to get to the Help Menu

309. What does the Arrange All option do?

Answers:

• Minimizes all open programs

• Highlights the entire document

• Aligns all text in a document to the left side of the page

• Tiles all open document windows side-by-side on the screen

310. Which one is NOT an available option in Change Case?

Answers:

• Sentence case

• Upper case

• Minor case

• Title case

311. Which is NOT an indentation option?

Answers:

• Last line

• Hanging

• First line

312. In what tab can 'Web Layout' be found?

Answers:

• Page Layout Tab

• Review Tab

• View Tab

• Insert Tab

• Mailing Tab

313. How do you prevent an Excel Chart pasted into a Word document from updating when the original Excel document changes?

Answers:

• Cut the chart, Paste Special, Paste as picture

• It is impossible

• Right-click on chart, Do not update

• Delete the original file

• Chart tools, Refresh Data

314. What is a Translation ScreenTip?

Answers:

• It provides the definition of the word the cursor is paused over.

• It suggests words that are similar to the word the cursor is paused over.

• It translates words the cursor is paused over into another language.

• It translates the entire document into another language.

315. Where are many other templates available?

Answers:

• Office Template Gallery

• All of these

• Server Administrator Path

• Add-Ins

316. What tab will show you different page views of your document?

Answers:

• Reference

• View

• Page layout

• Review

317. What is Auto Text?

Answers:

• It corrects spelling and grammar while you are typing.

• It is a tool to improve the quality of the fonts used in the document.

• A way to store and quickly insert text and objects that you use frequently.

• The Auto Correct option from the Data menu.

318. How do you hide the Office Assistant?

Answers:

• Neither "help / hide" nor "right click / hide"

• Right click / hide

• Help / hide

• Both "help / hide" and "right click / hide"

319. Which of the following is NOT a 'Permissions' feature for protecting a Word document?

Answers:

• Mark as Final

• Restrict Editing

• Inspect Document

• Encrypt with password

320. Which of the following will not be changed when changing the 'style' of the text box?

Answers:

• Size of the box

• Text Color

• Shadow density

• Background Color

321. What is a drop cap?

Answers:

• A type of WordArt

• None of these

• A font style

• Use of no capital letters

• A large capital letter at the beginning of a paragraph

322. Which tab on the ribbon lets you insert a citation?

Answers:

• Insert

• Add-ins

• Page Layout

• References

• Review

323. What does Word search for in order to create or update the Table of Contents?

Answers:

• Styles assigned to heading paragraphs

• Items in the index which have the most citations

• Inserted topic flags

• Bookmarked text

324. What is the shortcut key for right alignment?

Answers:

• Alt + R

• Shift + R

• CTRL + R

• CTRL + Shift + R

325. Which tab do you go to when trying to start a bullet list?

Answers:

• Layout

• Tables

• Home

• Charts

326. Which keyboard shortcut will insert a page break and start a new page?

Answers:

• Ctrl + Shift + Enter

• Alt + PageDown

• Ctrl + PageDown

• Ctrl + Enter

• Alt + Shift + Enter(x2)

327. If you have only a single word selected, the entire paragraph will be affected if the paragraph commands are used.

Answers:

• False

• True

328. To control the positioning of pictures within the document, you must use:

Answers:

• The Format/Position menu that is visible once a picture is inserted/highlighted

• Insert/Picture/Align with Text

• Page Layout/Insert/Picture/Text Align

• View/Picture/Align with Text

329. Which of the following statements about Autocorrect is true?

Answers:

• It can't be disabled

• It comes with one set dictionary that can't be modified

• It's required before saving

• It has some permanent features and some customizable ones

• It can replace text with custom text as you type

330. Which is NOT a line spacing option?

Answers:

• Exact

• Justified

• Double

• Single

331. Which is not a way to insert a hyperlink?

Answers:

• Hit Ctrl/K

• Click Format/Hyperlink

• Click Insert/Hyperlink

332. Which feature copies an Excel spreadsheet to word and will update the spreadsheet in word with any subsequent changes to the original Excel spreadsheet?

Answers:

• Copy

• Cannot be done in Word

• Mirror

• Object Linking

• Embed

333. How do you increase the font size using Keyboard shortcuts?

Answers:

• Ctrl+[

• Ctrl+f

• Ctrl+i

• Ctrl+]

334. How do you make headings stick to the section that follows them?

Answers:

• Insert paragraph marks (Enter) multiple times, until the heading moves to the next page

• Select heading, Page Layout, Breaks, Continuous section break

• Insert page break before each heading (CTRL+Enter)

• Select heading, Paragraph, Line and Page Breaks, Keep with the Next

• Alt+Shift+Ctrl+N

335. What is the shortcut to decrease the Font size 1pt?

Answers:

• CTRL+[

• CTRL+>

• CTRL+D

• CTRL+^

• CTRL+P

336. What is one approach to find text that is formatted as hidden text?

Answers:

• View blackline markup

• View code

• Document Inspector

• Copy/Paste Special/Value to a new document

337. Which is NOT a data source component?

Answers:

• Data Records

• Header Row

• Mail Merge Toolbar

• Data Fields

338. How do you add a label to a picture, e.g. Figure 1, or Illustration 1?

Answers:

• Right click on picture, Insert Caption

• Add a text box, group text box with the picture

• Right click, Add Label

• Picture Tools, Format, Insert Label

• Type the label right before or right after the picture

339. To create a table that is more complex than a standard grid:

Answers:

• Create the table in Excel and copy and paste it in

• Insert/Custom/Table

• Not possible, only standard grids are available in Word

• Use the Insert/Insert Table/Draw table command

340. Can a Word table add numbers from two or more different columns?

Answers:

• Yes

• Only by inserting an Excel spreadsheet

• Yes, but only if the numbers are in the same row

• No

341. How do you represent a paragraph  mark ?? (pilcrow) in Find and Replace dialog boxes?

Answers:

• ^pm

• ~p

• ^p

• *p

• {pm}

342. Which command allows you to access macros?

Answers:

• Word Options menu

• Review Code command

• Developer command

• System command screen

343. When you delete a section break, you also delete the section formatting for the text before the break.

Answers:

• True

• False

344. How do you insert the file name path?

Answers:

• Insert > Quick Parts > Field

• Insert > Header > Field

• Insert > Text Box

• Review >Field

345. When inserting a rectangle how can you ensure it will be a perfect square?

Answers:

• Hold Alt

• Eye-ball it

• Hold CTRL

• Hold Delete

• Hold SHIFT

346. In which tab is the "Find" option located?

Answers:

• Review Tab

• View Tab

• Home Tab

• Mailings Tab

• Insert Tab

347. What command does the F12 key open?

Answers:

• New Dialog Box

• Save Dialog Box

• Save As Dialog Box

• Close Dialog Box

• Open Dialog Box

348. Which option is not part of the Mailing tab or menu for Word?

Answers:

• Mail Merge

• Attach to Email

• Envelopes

• Labels

349. Using the American version of Microsoft Word, the default result when using the Increase Indent tool will be an increase of

Answers:

• 1/2 inch

• 1/3 inch

• 1/4 inch

• 1 inch

• 1/8 inch

350. How do you go to a specific page indicated on the Table of Contents?

Answers:

• Right click

• Select, F5

• CTRL+click

• Click

351. What is the function of Split View?

Answers:

• Shows two different documents side by side.

• Makes Word fill only half the screen

• Displays different sections of the same document at the same time.

• Tiles all open Windows programs side by side.

352. Where is the command for shading a portion of a document?

Answers:

• Tools/Edit/Fill

• Home/Paragraph/Shading

• Format/Font/Fill

• Insert/Illustrations/Shading

353. Click and Type isn't available in the:

Answers:

• All of these

• Outline View

• Normal View

• Print View

354. How do you include all pages where "Zoomba" is mentioned in your Index?

Answers:

• Replace Zoomba with {Zoomba}; Insert Index

• Find "Zoomba," record all page numbers

• References, Mark Entry, Zoomba, Mark All

• Pay an indexer to do this

• Insert Index, Automark, Zoomba

355. What task will the shortcut "Shift + F10" perform?

Answers:

• Get Help from office.microsoft.com

• Exit Word

• Display a shortcut menu (simulate right mouse button)

• Close current document

• Switch between multiple Word documents

356. What is the short cut key for "save as?"

Answers:

• 4. F5

• 1. F12

• 2. Ctrl+S

• 3. F10

• 5. Shift+5

357. How would a user run an embedded PowerPoint slide show?

Answers:

• Split Window

• Click F9 from the first slide

• Menu command: Run/Slideshow

• Double-click the presentation object

358. If we want to disable extended selection mode, you can:

Answers:

• Press F10

• Press Delete

• Press Enter

• Press ESC

• Press F8

359. In a paragraph, how do you move backwards (towards the left)?

Answers:

• Ctrl-Shift-Tab

• Ctrl-Tab

• Alt-Tab

• Tab

• Shift-Tab

360. Which of the following is not available on the ruler?

Answers:

• Left Indent

• Tab Stop

• Center Indent

• Right Indent

361. What is the command line switch to prevent execution of any AutoExec Macros?

Answers:

• /pxslt

• /m

• /safe

• /u

• /r

362. Select a sentence in the text by:

Answers:

• There is no way to select a sentence

• Triple-click the sentence

• Press and hold <Ctrl> and click anywhere in the sentence.

• Double click the sentence

363. What is the default reference citation for Word documents?

Answers:

• Chicago

• BST

• MLA

• APA

364. How do you replace all manual line breaks with paragraph marks?

Answers:

• Replace all, replace ^l with ^p

• Replace all, replace ^m with ^p

• Replace all, replace <br> with </p>

• Replace all, replace {ml} with {pm}

• Replace all, replace ^p with ^l

365. Which shortcut will open the Font dialog window?

Answers:

• Ctrl + F

• Alt + Shift + F

• Ctrl + F5

• F11

• Ctrl + Shift + F

366. What is the keyboard shortcut to display all the non-printing characters?

Answers:

• CTRL + F9

• CTRL + SHIFT + S

• CTRL + F8

• CTRL + F7

• CTRL + SHIFT + 8

367. The keyboard shortcut Ctrl+F4 is used to:

Answers:

• Close Program

• Close File

• Paste Special

• Save As

• Save File

368. Where are the tab stops on the ruler in a new blank document?

Answers:

• Every 1.5"

• 1" and 12"

• At the mid page mark

• There are none

369. Which one is a background shading style option?

Answers:

• Inside out

• Diagonal up

• Side to side

• Middle

370. Which tab allows to insert watermark?

Answers:

• Insert

• Page Layout

• Home

• View

371. What is a requirement in order to add a bullet style to the bullet library?

Answers:

• The bullet style must exist in an open Word document

• The bullet style must not be in excess of .12 ppt

• The bullet style must be in a .Docm file version

• The bullet style must be in the gallery.

372. Which of the following cannot be selected as a 'browse by' element using the 'browse by' button?

Answers:

• Table

• Comment

• Equation

• Graphic

373. The following sites are offered under the Research tool except

Answers:

• Thomson Gale Company Profiles

• Wikipedia

• Bing

• Factiva iWorks

• HighBeam Research

374. While in a bulleted list, what action will move the cursor back to the left and then move out of the bulleted list completetly?

Answers:

• CTRL-B

• Continuing to press Enter

• Shift-Enter

• Backspace-Enter

375. To ensure that data in a Word document is updated when you change the original data in the Excel workbook, you want to:

Answers:

• Link to Excel

• Match Destination Table Style

• Choose the option "Keep Source Formatting"

• Paste Special/Format

376. To paste the data as text, with each row in a separate line and with tab spaces separating the cell values:

Answers:

• Choose Match Destination Table Style

• Choose Keep Text Only.

• Choose Keep Source Formatting

• Choose Link to Excel

377. What is the shortcut to break the connections between a linked object and its source?

Answers:

• CTRL+ALT+F7

• CTRL+SHIFT+F7

• CTRL+SHIFT+F9.

• ALT+SHIFT+F7

378. The Hide/Show button found in the Standard Toolbar:

Answers:

• Displays or hides the Standard Toolbar.

• Displays or hides non-printing characters like spaces and tabs.

• Creates a new paragraph

• Displays or hides the text just typed.

379. If a reviewer changes the word 'paper' to 'papers', what will the revision show?

Answers:

• The entire word paper crossed out, the new word papers displayed

• Just the "s" underlined

• The word "papers" highlighted in yellow

• "Paper/Papers"

380. What is the View Macros shortcut?

Answers:

• Alt + F5

• Alt + F8

• Alt + F9

• Alt + F3

• Alt + F2

381. You can use different page formatting within the same document by separating the differently formatted areas with a

Answers:

• Document break

• Format break

• Line break

• Section break

382. What is the first step in drawing a table manually?

Answers:

• Draw the outline of the table

• Set the margins of the sections to contain the size of table you are creating

• Right click and choose format

• Right click and fill in the menu choices on how many rows and columns you will need

383. How do you Select All using the mouse?

Answers:

• Click while typing the "A" key.

• Right click and then click copy.

• Click left and right at the same time.

• Triple click in the left margin.

• Double click in the top margin.

384. Which shortcut key is used to move a paragraph from its current location?

Answers:

• Shift+ctrl+up/ down arrow

• Shift+up arrow / down arrow

• Shift+alt+up arrow / down arrow

• Ctrl+alt+up arrow / down arrow

385. What is the shortcut to unlock a link that has been locked?,

Answers:

• Click the linked object, and then CTRL+SHIFT+F11.

• Click the linked object, and then CTRL+SHIFT+F9.

• Click the linked object, and then CTRL+ALT+F11.

• Click the linked object, and then ALT+SHIFT+F11.

386. Which command center-aligns text?

Answers:

• Ctrl + Q

• Ctrl + C

• Ctrl + X

• Ctrl + E

387. To autofit the width of a column in a table, you would ...?

Answers:

• Double click the left border of the column

• Double click the column header

• Select the column and adjust the width manually

• Double click the right border of the column

388. What are the commands to find highlighted text?

Answers:

• Tools/Edit/Fill

• View/Format/Hightlight

• Editing group / Find / Format/ Highlight.

• Page Layout/Find/Format/Highlight

389. The permission dialog box does all except

Answers:

• allows Full Control permission to establish the user as the author.

• allows for setting an expiration date for a file.

• allow users with Full Control permission to open a file after the expiration date.

• prohibits Change permission from printing the document.

• prohibits Reader permission from editing, printing, or copying the document.

390. Page borders makes the following changes EXCEPT:

Answers:

• inserts a horizontal line.

• adds customized colors to the border.

• changes the page color.

• applies patterns with color to a paragraph.

• applies 3-D effect to selection except the first page.

391. How do you create a "Legal Blackline"

Answers:

• Track Changes

• View > Compare

• Reviewing Pane

• Review Tab > Compare

• Show Markup

392. The Table of Contents group is found under which ribbon tab?

Answers:

• Review

• Insert

• File

• View

• References

393. What is the shortcut keystroke that allows toggling of text case from UPPERCASE to lowercase to TitleCase?

Answers:

• shift + F1

• shift + F3

• none of these

• alt + F3

• ctrl + F3

394. By Default, the Quick Access Bar does not:

Answers:

• Undo

• All of these

• Open an existing file

• Redo

• Save

395. How can you remove a tab stop marker from the ruler?

Answers:

• Hide the ruler

• Double click the tab marker and choose Clear All

• None of these

• All of these

• By dragging the tab stop marker out of the ruler

396. What is the method to add to or rearrange the commands on the Word Ribbon?

Answers:

• Tools/Edit/Ribbon Preferences

• Edit/Cut/Move

• This is not possible in Word without XML and programming code

• Contact your system administrator

397. What indicates that a block of text has been tagged with a Bookmark?

Answers:

• The text will be surrounded with <<>>

• The text will be surrounded with {}

• The text will be surrounded with square brackets.

• The text will be surrounded with Parentheses.

398. A table has its own controls and its own contextual ribbon tabs.  The move handle and size handle appear in which layout view?

Answers:

• Print layout and web layout view.

• Print layout and outline view

• Web layout view

• Print preview and print layout view

• Print layout view

399. What is a way to delete tabs from the ruler?

Answers:

• Highlight the entire ruler and click Delete

• View/Tab/Delete

• Select a tab marker and click Delete

• Drag and drop the tab marker off the ruler

400. What is the shortcut for capitalizing an entire selection of text?

Answers:

• CTRL + SHIFT + UP ARROW

• CTRL + SHIFT + M

• CTRL + +

• CTRL + M

• CTRL + SHIFT + A

401. The Shrink to Fit or Shrink One Page helps to:

Answers:

• compress the size of the document to save hard drive space

• shrink a document to fit on one page by reducing margin size.

• shrink a document to fit on one page by reducing font size.

• reduce the length AND compress the size of the document.

• shrink a document to fit on one page by reducing font size AND margin size.

402. How many master documents can you have per document?

Answers:

• Ten

• Two

• Five

• One

• As many as you want

403. What is the fastest way (shortcut) to Replace text with other text throughout the document?

Answers:

• CTRL+H

• CTRL+G

• CTRL+F, ALT+P

• ALT+E+F

• CTRL+D

404. When inserting Page number in footer it appeared "1" but you wish to show "a". How can you do that?

Answers:

• All of these

• Click on the Page Number Format tool and specify the required setting.

• None of these

• From the Insert menu, choose Page Number and specify the necessary setting

• From the format menu, choose bullets and Numbering and configure the necessary setting

405. Which of the following is not a type of tab stop?

Answers:

• Decimal

• Left

• Bar

• Point

• Right

406. Which of the following Word features is located under the 'View' tab of the ribbon?

Answers:

• Mail Merge

• Table of Contents

• Macros

• Restrict Editing

• Orientation

407. How do you go back to the place you were recently working in a large document?

Answers:

• Shift+Ctrl+Backspace

• Insert bookmark

• Shift+F5

• Alt+Backspace

• Find words you remember

408. A table pasted from the web sometimes has double borders. How do you get rid of them?

Answers:

• Select Table, Alt+Ctrl+1

• Recreate the table in Word

• Select Table, Table Tools, Borders, chose single line

• Table Properties, Options, deselect Allow spacing between cells

409. Which option on the ribbon will allow you to create Macros?

Answers:

• Review

• Ad-ins

• View

• Insert

• References

410. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?

Answers:

• Page

• Page Setup

• Document

• Section

411. What does triple-click do?

Answers:

• Selects the current line of text

• Nothing

• Selects the current paragraph

• Selects the current character

• Selects the current word

412. Which one is not in the Word Count Dialogue Box?

Answers:

• Characters (with spaces)

• Characters (With Enters)

• Pages, Words

• Characters (no spaces)

• Paragraphs, Lines

413. What is the term for a numbered label that you can add to a figure, a table, an equation, or another object?

Answers:

• Title

• Caption

• Label

• Subtitle

414. What is the keyboard shortcut for adding an accent mark to a vowel in Word for Windows?

Answers:

• Alt + ' (apostrophe) + letter

• There is no keyboard shortcut for this action.

• Ctrl + Alt + ' (apostrophe) + letter

• Shift + ' (apostrophe) + letter

• Ctrl + ' (apostrophe) + letter

415. What is one option for assigning a macro in order to start it?

Answers:

• Keyboard shortcut

• F2

• Alt-F12

• Home-Insert

416. What is the shortcut keystroke for indenting a paragraph?

Answers:

• None of these

• ALT + I

• CTRL + I

• CTRL + M

• ALT + M

417. How do you add columns to the document?

Answers:

• Use Paragraph tool for Columns options.

• Select Insert and select Columns.

• Go to View and select Outline.

• Select Page Layout and select Columns.

418. ___________ is not a Link option in the Insert Tab.

Answers:

• Reference

• Cross Reference

• Hyper Link

• Book Mark

419. When you paste text from PDF or email, it often comes with line breaks after each line.  What is the most efficient way to get rid of them?

Answers:

• Change margins and reduce font until lines fit

• Replace ^p with space

• Ctrl+End, Delete, then go to the next line, repeat.

• Ctrl+home, Backspace, Space bar

• Use mouse to select the blank space at the end of each line, Delete

420. What is the keyboard command for 'Format Painter'?

Answers:

• Ctrl+Shift+F

• Ctrl C

• Ctrl+Shift+C

• Ctrl F

• Ctrl P

421. How can you insert a pyramid chart into a Word document?

Answers:

• Insert > SmartArt

• File > New > Chart

• Insert > Chart

• Insert > Table

422. Which of the following is not stored in the Normal.dot?

Answers:

• Macros

• Auto Correct entries

• Style entries

• Auto Text entries

423. Which of the following is not a predefined delimiter for separating the columns when converting text into tables?

Answers:

• Comma

• Tab

• Dot or Full Stop ( . )

• Paragraph

424. What does Autosummarize do?

Answers:

• None of these.

• Creates a summary of the document for your file.

• Allows you to choose sentences from the document that are relevant to the main theme.

• Shortens the documents by eliminating sentences that seem unimportant.

• Examines the document to find the sentences most relevant to the main theme.

425. What is the method to change the font or font size of the Ribbon?

Answers:

• Highlight the icon and click the format bar on the ribbon

• Import settings from the style gallery.

• This is not possible in Word

• Developer/Properties/Expansion Packs

426. What does "Split" command in View tab do?

Answers:

• Displays another windows with the same document

• Splits the view within the current window vertically

• Splits the view within the current window horizontally

• Splits the content of the current document into two columns

427. Alt+click will:

Answers:

• Select text from the start to the place where you clicked

• Bring up a definition of the word

• Resume spell-checking

• Select the word

428. Which of these contain the most common word commands?

Answers:

• Files

• Tabs

• Ribbons

• Windows

429. What command do you use to indicate that text should be included as an index entry?

Answers:

• Mark Entry

• Insert Citation

• Cross-reference

• Insert Footnote

430. What shortcut is used to bring up the "Open" Window?

Answers:

• Control-F12

• All will bring up the Open Window

• Control-O

• File- Open

431. What is the shortcut key for Double Underline Text.

Answers:

• CTRL+SHIFT+U

• CTRL+SHIFT+D

• None of these

• CTRL+L

432. Where are building blocks stored?

Answers:

• Galleries

• Within templates

• A user's hard drive

• Within saved styles

433. What is the default save option for macros?

Answers:

• LAN

• Local Document

• C:/

• Global template

434. If a group of text has different formatting, what shortcut will change the entire selection back to the default?

Answers:

• ALT+SHIFT+F7

• CTRL-Space

• CTRL-F3

• CTRL-V

435. What is the right click menu command from a bulleted list that will change the spacing between a bullet and the text?

Answers:

• Change List Margin

• Change Bullet Margin

• Adjust List Indents

• Edit Bullet Text Spacing

436. How do we make text "hidden text" in a document?

Answers:

• Highlight the text and click Style/Hidden.

• You cannot create hidden text in Word.

• Highlight the text and click Format/Font/Hidden

• Highlight the text and click Format/Hidden.

437. Where is a floating object inserted?

Answers:

• The drawing layer

• Word Art

• Quick Art

• The surface layer

438. What is the Insert Endnote shortcut?

Answers:

• Alt + Ctrl + T

• Alt + Ctrl + D

• Alt + Ctrl + K

• Alt + Ctrl + E

• Alt + Ctrl + F

439. You can mark a table of contents entry by:

Answers:

• ALT+CTRL+I

• ALT+Shift+O

• ALT+CTRL+F

• ALT+INSERT

440. What is the keyboard shortcut for extending the selection to the end of the paragraph?

Answers:

• CTRL + DOWN ARROW

• CTRL + SHIFT + DOWN ARROW

• SHIFT + DOWN ARROW

• CTRL + SHIFT + RIGHT ARROW

• CTRL + RIGHT ARROW

441. Which of the following is NOT one of the possible 'quicktables' in Word?

Answers:

• Matrix

• Double Table

• Formal Table

• Tabular List

• Calendar

442. You can break the column by:

Answers:

• Pressing Alt + Enter

• Pressint Alt+Tab+Enter

• Pressing Ctrl + Shift + Enter

• Pressing Shift + Enter

• Pressing Ctrl + Enter

443. When recording a macro, what does the cursor turn into?

Answers:

• A cassette tape

• An hourglass

• A microphone

• A camera

444. How do you make a three-column table out of a list like this?  John Smith, jsmith@aol.com ??      Jane Doe, jdoe@gmail.com ?? Jill Smith, jillsmith@none.com ??

Answers:

• Replace commas with spaces. Select all, convert text to table; separate at space

• Select all, convert text to table; separate at space and commas.

• Copy and paste every first name, last name, and email into individual cells of a table.

• There is no way to do this in Word.

445. If multiple paragraphs are highlighted in a document, what tab stops appear on the ruler?

Answers:

• All tabs in the highlighted range

• Only those from the first paragraph

• Tabs from the last paragrahph

• None

446. What command will allow you to see what template you are using as part of your current document?

Answers:

• F7

• Templates and Add-ins

• Review/File Type

• File/Save As

447. If you make changes to captions within your document and want to update the table of figures, Press:

Answers:

• F6

• F3

• F9

• F5

448. How can you make parts of your text in a document not editable?

Answers:

• Right-click, Lock text

• Cut, Paste Special, Picture

• Font, Effects, Engrave

• Alt+Ctrl+0

449. What ribbon is Header and Footer located on?

Answers:

• Layout

• Format

• Insert

• View

450. What is the short cut key for Create a hanging indent

Answers:

• Ctrl + Space

• Ctrl + T

• There is no short cut for this.

• Ctrl + Tab

• Ctrl + Shift + H

451. What is the maximum number of columns you can insert into a Word Document?

Answers:

• 3

• 13

• 10

• Unlimited

• 5

452. Which is NOT available among the Insert Table Autofit options?

Answers:

• Autofit to Window

• Autofit to Contents

• Fixed Column Width

• Autofit to Column

• None of these are acceptable answers.

453. Line Numbers can be:

Answers:

• Suppressed from current paragraph only

• Removed from the page

• Continuous and restart at each page and each section but not suppressed from current paragraph

• Continuous but do not restart at each page

• Continuous but do not restart at each section

454. What table consists of 3 duplicated columns?

Answers:

• Matrix

• Table

• Triple Table

• Chart

• Calendar

455. When you click where you want to insert a new page, where will the inserted page appear?

Answers:

• After the cursor location

• None of these

• Before the cursor location.

• On the next page

456. What reference mark appears at the end of the page?

Answers:

• Footnote

• Footer

• Endnote

• Citation

• Caption

457. How do you paste a table from Excel to Word document and maintain the document theme?

Answers:

• Paste Special, Format

• Paste, Match Destination, Table Style

• Paste Special, Paste as Picture

• Paste, Keep Source Formatting

458. What are the short cut keys for closing a document window?

Answers:

• ALT+F4 only

• Both CTRL+W and CTRL+F4

• None of these

• CTRL+W only

• CTRL+F4 only

459. Ctrl+click

Answers:

• Selects the entire document

• Selects a letter

• Selects a word

• Selects a paragraph

• Selects a sentence

460. Where are the macro security settings maintained?

Answers:

• Insert/Password

• Tools/Options/Security

• File/Save/Password Protect

• Word Options/Trust Center

461. What happens if you press Ctrl + Shift + F8?

Answers:

• It activates the rectangular selection

• It selects the paragraph on which the insertion line is.

• It activates extended selection

• None of above

462. What is the shortcut key for increasing indentation?

Answers:

• ctrl + ;

• ctrl + >

• ctrl + m

• ctrl + i

• ctrl + '

463. How do you control the format of lines in a table?

Answers:

• Insert/Line

• Home/Object/Table/Format Lines

• Line Style and Line Weight

• Right click in the Table/Format/Line

464. What is the shortcut to delete an entire word without having to delete each letter or select the entire word?

Answers:

• ctrl + alt + delete

• hold ctrl, then press delete

• Cannot be done in Word

• hold shift, then press delete

• hold alt, then press delete

465. What is the keyboard shortcut for Subscript?

Answers:

• CTRL + S

• CTRL + =

• CTRL + SHIFT + +

• CTRL + SHIFT + =

• CTRL + +

466. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?

Answers:

• All of them are available on ruler

• Tab stop box

• Left Indent

• Right Indent

• Center Indent

467. What will you do to make the selection be underlined without the spaces in between getting underlined?

Answers:

• Ctrl + Shift + U

• Ctrl + Shift + K

• Ctrl + Shift + H

• Ctrl + Shift + Q

• Ctrl + Shift + W

468. How do you change the color scheme in words?

Answers:

• Click the Office Button> Word Options> Add Ins

• Click the Office Button> Word Options> Display

• This is not a possible feature

• Click the Office Button> Word Options> Customize

• Click the Office Button>Word Options> Popular

469. Into how many panes can a document be split?

Answers:

• 3

• 2

• 6

• 4

• 1

470. When recording a macro, what type of operation is not supported with the mouse?

Answers:

• Selecting text

• Setting font size

• Setting font type

• Moving in the document

471. What tool is used to copy formatting from one source to another?

Answers:

• Insert -> Format

• Format -> Font

• Format -> Copy format

• Format Painter

• Ctrl-C, Ctrl-V

472. How do you select a template?

Answers:

• File>Open>Templates

• File>Insert>New Document

• File> New>Choose from available

• Insert>New Document>Choose Template

473. What settings will block Word from wrapping text in a table cell automatically and expanding the size of the cell?

Answers:

• If the file is protected

• If rows are set to an exact height

• If the expansion of the cells would expand beyond the set margins

• If the portion of the document containing the table is locked

474. Paragraphs can be sorted by

Answers:

• text and character

• Date and number but not text

• Date and number

• Text and number but not date

• character, date, text, and number

475. The Reviewing Pane:

Answers:

• Tracks header and footer changes, but not text box changes

• Tracks only spelling and grammar

• Does not track Comments

• Provides only a detailed summary

• Can be positioned either horizontally or vertically

476. Which is a keyboard shortcut for increasing the font size?

Answers:

• CTRL + <

• CTRL + SHIFT + >

• CTRL + Alt + >

• CTRL + SHIFT + <

• CTRL + >

477. If you insert a table in Word, what is maximum amount of columns allowed?

Answers:

• 100

• 25

• 63

• 50

• 59

478. What is the keyboard shortcut for reducing the indentation of a bullet point?

Answers:

• Alt + Tab

• Shift + Tab

• Tab

• Tab + End

• Ctrl + Tab

479. Under which tab will you be able to change the display of grid lines in a table?

Answers:

• Review

• Layout

• View

• Drawing

• Design

480. If you have not yet created a header and you double click in the header area, what actions are available?

Answers:

• Open the Page Layout/Header & Footer dialog box

• Full editing capability as if created by menu commands

• None of these

• Dialog box asking if you want to create a header

481. How many documents from different reviewers can be combined at one time in order to compare and merge?

Answers:

• Four

• Two

• Three

• Unlimited

482. Background color or effects applied on a document are not visible in:

Answers:

• Web Layout view

• Reading view

• Print Layout view

• Document View

• Print Preview

483. What is the shortcut for a copyright symbol?

Answers:

• alt+ctrl+CR

• alt+shift+C

• alt+ctrl+C

• alt+ctrl+copyright

• alt+C

484. Which of the following is not under the Insert tab?

Answers:

• Shapes

• Table

• Table of Contents

• Cross reference

• Footer

485. Where do you enter the URL in the Insert Hyperlink dialog box?

Answers:

• The "URL" field

• The "Web site:" field

• The "Text to display:" field

• None of these

• The "Address:" field

486. Under what tab will you find the Cover Page option?

Answers:

• The Page Layout tab.

• The View tab.

• The Insert tab.

• The Home tab.

487. Text converted to a table can be separated into columns with

Answers:

• Any character, including space

• Paragraphs only

• Tabs only

• Commas only

• Tabs, Paragraphs, and Commas only

488. In Print Layout view, what happens when you double-click in the background space between pages?

Answers:

• Word spell checks the text on the page above.

• A page break is inserted before the next page.

• All of the text on the pages is selected.

• You can interactively change the height of the page.

• The top and bottom margins are hidden.

489. Which option is NOT a selection for Header and Footer?

Answers:

• Different odd and even pages

• Different first page

• Different last page

490. What is Click And Type?

Answers:

• Double-click anywhere on a page and start typing

• Click anywhere on a page and start typing

• None of these

• Both of these

491. Which one is NOT a valid tab alignment?

Answers:

• Right

• Top

• Center

• Decimal

• Bar

492. How does one protect document with a password?

Answers:

• File/Edit/Password

• File/Info/Protect document

• Options/Security/Tools/Password

• File/Security/Password

493. What are the two tabs that become visible once you begin to edit a table?

Answers:

• Developer and Review tabs

• Table and Layout tabs

• Design and Layout tabs

• Format and Layout tabs

494. A custom watermark can be inserted but will be displayed in black and white.

Answers:

• True

• False

495. When formatting a document with a photo, what Text Wrapping option do you want to allow text to wrap around a picture?

Answers:

• Top and bottom

• Tight

• In front of text

• In line with text

496. Word will repeat a table heading if you insert a manual page break within a table.

Answers:

• True

• False

497. Once all mail merge set ups are complete, what command provides a review of the document before completing the merge?

Answers:

• Review Screen

• Preview Document

• Print Preview

• Preview results

498. What does EXT indicate when on the status bar of Word? It indicates

Answers:

• whether extended add-ons are installed on MS Word or not

• none of these things

• whether the external text is pasted on document or not

• all of these things

• whether Extended Selection mode is turned on or off

499. What is the keyboard shortcut for switching in and out of print preview?

Answers:

• Alt + CTRL + L

• Alt + CTRL + I

• There is no keyboard shortcut for this.

• Alt + CTRL + P

• CTRL + I

500. When sorting text or a spreadsheet in a Word document, what is the maximum number of sorts that can be applied?

Answers:

• 5

• 3

• 2

• 1

• The "Sort" function is not available.

501. You saved a password-protected Word file as a PDF. Will the PDF document also be password protected?

Answers:

• Yes, only if the Office suite has been activated.

• Yes, only for the Professional edition of Office suite.

• No

• Yes

502. What character is not permitted in a Bookmark name?

Answers:

• <

• Space

• Number 0

• Tab

503. Can color changes be made to an imported item in Word?

Answers:

• No

• Yes

• Sometimes

504. To create a large first letter for a paragraph complete the following steps- Click in the paragraph and :

Answers:

• Highlight the first letter and increase the font size to 24

• Select the Drop Cap template

• Text group/Insert/Drop Cap

• Highlight the first letter and press CTRL-D

505. If you are missing some reference source information and create a placeholder citation, the placeholder will appear in the bibliography.

Answers:

• FALSE

• TRUE

506. The text highlight command has more colors available beyond the standard options, similar to the font and fill choices.

Answers:

• False

• True

507. In the merge and compare process, Word can store multiple sets of formatting changes at a time.

Answers:

• TRUE

• FALSE

508. How do you teach Word to insert a picture with your signature with a shortcut?

Answers:

• ALT+I, P, Enter

• Shift+CTRL+S

• ALT+CTRL+S

• Developer tab, record macro: Insert picture, assign a shortcut

• Options, Customize, Keyboard shortcuts, find "Insert Signature," assign a shortcut

509. Using the ruler is a recommended approach to adjust list indents.

Answers:

• True

• False

510. Document Themes include background style customization options in Word.

Answers:

• True

• False

511. To change the line spacing to 1.5, you can press:

Answers:

• CTRL+1,5

• CTRL+5

• CTRL+3

• None of these

• CTRL+F5

512. How do you link a separate file to your Word document but not refer to the original file?

Answers:

• Drag the icon of the external file on top of the icon for the word file

• All of these are correct

• Create an Embedded Object

• This is impossible

• Right Click and select Insert External References

513. Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen?

Answers:

• On the top of vertical scroll bar

• On the right of horizontal scroll bar

• On the left of horizontal scroll bar

• On the bottom of vertical scroll bar

514. What is a watermark in Word?

Answers:

• Word doesn't have watermarks. It is only on the paper that is purchased.

• It is visible on the computer, but does not print on the page.

• It prints across the background on each page of your document.

• It prints on the first and last page of your document.

515. As you are typing, numbers appear as you make your list.  How to   you change them to bullet points?

Answers:

• Can only use numbers for marking lists.

• Use a Macro

• Retype the section and manually type in the bullet points you want.

• Select any number, right click and select the style you want.