Do you know that? 29% freelancers are 3-5 years as a freeleancer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for Ghostwriting 2016

(56, CL) Last updated: January 23
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

56 Answered Test Questions:

1. Which of these are a recommended technique for opening lines for a blog post?

Answers:

• Identify a need

• Say something unexpected

• Ask a question with only one answer

• All of these

2. What is a motif?

Answers:

• A plot point which distracts the protagonist from their central goal

• The central commentary or takeaway from a work

• A recurring narrative element with symbolic significance

• Any element of the setting which reflects the mindset of the character(s) inhabiting it

3. What narrative person is the pronoun "you"?

Answers:

• Third

• First

• Second

• Third omniscient

4. True or False? A ghostwriter typically retains copyrights to his piece when it is sold.

Answers:

• True

• False

5. If your very first ghostwriting gig approaches you with a large contract payment that seems too good to be true, it is likely that they are:

Answers:

• Scammers

• Professional editors

• A publishing house

• Wealthy

6. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• I did my part. It's up to you too do the rest.

• I did my part. Its up to you to do the rest.

• I did my part. It's up too you to do the rest.

• I did my part. It's up to you to do the rest.

7. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• Though he thought that they were through playing, he threw the ball back to them anyway.

• Though he thought that they were thru playing, he threw the ball back to them anyway.

• Though he thought that they were threw playing, he threw the ball back to them anyway.

• Though he thought that they were threw playing, he through the ball back to them anyway.

8. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• The espressoh coffee was almost hot enough, but not quite.

• The xpresso coffee was all most hot enough, but not quite.

• The espresso coffee was almost hot enough, but not quite.

• The expressoh coffee was almost hot enough, not quite.

9. A successful ghostwriter must:

Answers:

• Be very well connected in the publishing business

• Capture the client’s voice and write with the rhythms and style of their personality

• Charge by the hour and not by the word

• Have a writing degree from an accredited university

10. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• There is all ways a way to brake into the Major Leagues.

• There is always a way to brake into the Major Leagues.

• There is always a way to break into the Major Leagues.

• There is all ways a way to break into the Major Leagues.

11. Which of these is a common reason for someone to hire a ghostwriter?

Answers:

• All of these are common reasons to hire a ghostwriter.

• They don’t have the talent to write

• They don’t have the time to write

• They don’t have the know-how to properly structure the project

12. Which sentence is correct?

Answers:

• Your going to do your homework, aren't you?

• You're going to do you're homework, aren't you?

• You're going to do your homework, aren't you?

• Your going to do you're homework, aren't you?

13. Choose the proper spelling.

Answers:

• sophistication

• saphistication

• sofistacation

• sofistication

14. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• They're coming over after your game.

• There coming over after your game.

• Their coming over after your game.

• They're coming over after you're game.

15. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• She sold their seashells buy the seashore.

• She sold there seashells buy the seashore.

• She sold there seashells by the seashore.

• She sold their seashells by the seashore.

16. The title of a blog post should:

Answers:

• All of these

• Be attention-grabbing

• Include the focus keyword

• Be descriptive of the content of the post

17. Choose the proper spelling.

Answers:

• anatomy

• anatamy

• anotamy

• anatimy

18. When writing content for a blog, which of the following is an effective way to encourage readers to comment on posts?

Answers:

• Include a call to action at the end of the post asking readers to comment

• Write about a topic that is not controversial

• Leave a note at the bottom of the piece, identifying yourself as the true author of the piece

• Use the passive voice as often as possible

19. If you are preparing to ghostwrite website content or articles for a business, it is recommended that you:

Answers:

• Read as much literature as you can regarding that company and their industry

• Submit your first draft and rely on your instincts

• Rely on your current knowledge of the industry

• Wait until the employer sends you reading material

20. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• He should have taken your car to the mechanic to get its brakes fixed.

• He should have taken you're car to the mechanic to get its brakes fixed.

• He should of taken your car to the mechanic to get its brakes fixed.

• He should of taken your car to the mechanic to get it's brakes fixed.

21. Select the most grammatically correct choice: "I inferred ______ her letter that she hadn't enjoyed her holiday."

Answers:

• for

• of

• on

• from

22. True or False? There must be a written agreement of transfer of ownership between a writer and client because copyrights cannot be transferred verbally.

Answers:

• True

• False

23. What type of article focuses on people and their achievements?

Answers:

• Service

• Profile

• Opinion

• Ghostwritten

24. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• The cop contended that he had exceeded a reasonable speed given the prevailing weather conditions.

• The cop contended that he had acceded a reasonable speed given the prevailing weather conditions.

• The cop contended that he had acceded a reasonable speed given the prevailing whether conditions.

• The cop contended that he had exceeded a reasonable speed given the prevailing whether conditions.

25. True or False? Rewriting and editing refer to the same process.

Answers:

• True

• False

26. True or False? Ghostwriters only write stories from scratch, they do not edit or rewrite existing work.

Answers:

• False

• True

27. True or False? It is recommended to focus on one ghostwriting project at a time instead of working on multiple contracts at the same time.

Answers:

• True

• False

28. True or False? You have a better chance of an editor accepting your article when your style is dramatically different from that of the publication.

Answers:

• False

• True

29. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• He was assured that the bank account was ensured, and that he could check his balance online.

• He was ensured that the bank account was ensured, and that he could check his balance online.

• He was assured that the bank account was insured, and that he could check his balance online.

• He was assured that the bank account was insured, and that he could check his balance on line.

30. For major works, a ghostwriter should plan on giving an update to the client:

Answers:

• Twice a day

• Every three months

• Only when the project is completed

• Every week

31. Adding an analogy, story or metaphor to a blog post often:

Answers:

• Adds depth

• Inspires readers to take a specific action

• Confuses readers

• Detracts from the main message

32. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• It's weird that he didn't lose weight after so much exercise.

• It's weird that he didn't loose weight after so much exercise.

• Its weird that he didn't lose weight after so much exercise.

• Its wierd that he didn't loose weight after so much exercise.

33. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• He should of known that the agile rabbit would prove elusive.

• He should have known that the agile rabbit would prove illusive.

• He should of known that the agile rabbit would prove allusive.

• He should have known that the agile rabbit would prove elusive.

34. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• Every one knew that this press release was just a feint.

• Everyone new that this press release was just a feint.

• Everyone knew that this press release was just a faint.

• Everyone knew that this press release was just a feint.

35. It's recommended that ghostwriters write with their _____ not their _____

Answers:

• typewriter, computer

• head, heart

• heart, head

• gut, brain

36. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• There is definately no affect of the treatment in this patient.

• There is definitely no effect of the treatment in this patient.

• There is definately no effect of the treatment in this patient.

• There is definitely no affect of the treatment in this patient.

37. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• The strategy was to very the colors used in their new store, to avoid being characterized as staid or trite.

• The strategy was to vary the colors used in their new store, to avoid being characterized as stayed or trite.

• The strategy was to vary the colors used in their new store, to avoid being characterized as staid or trite.

• The strategy was to very the colors used in their new store, to avoid being characterized as stayed or trite.

38. How can you use an inarticulate quote that contains good information?

Answers:

• Clean it up and use it as a quote

• There’s no way to use it

• Paraphrase it as an indirect quote

• Use it exactly as quoted

39. True or False? Medical ghostwriting is considered unethical and could result in a finding of research misconduct by the federal government.

Answers:

• True

• False

40. Disclosing that you are a ghostwriter on a project is largely considered:

Answers:

• Mandatory by state law

• Required to receive your full fee

• Unethical

• A good career booster

41. Employing informative blogs for the purpose of marketing is known as:

Answers:

• Digital advertising

• Content marketing

• Outbound marketing

• Ghost marketing

42. A _______ word article generally fills nearly two trade publication pages.

Answers:

• 150

• 1,400

• 8,500

• 11,000

43. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• He could hear better and throw farther than anyone else.

• He could hear better and through farther than anyone else.

• He could here better and throw farther than anyone else.

• He could hear better and throw further than any one else.

44. True or False? Asking your client leading questions in an interview assumes too much by letting them just agree or disagree with you.

Answers:

• False

• True

45. Which is NOT an example of figurative language?

Answers:

• Metaphor

• Alliteration

• Simile

• Personification

46. What do you NOT normally do when querying an editor?

Answers:

• Conduct preliminary research

• Familiarize yourself with the publication

• Submit your article on spec

• Pick the angle of your topic

47. The definition of what the writing project is supposed to accomplish is called the:

Answers:

• Project scope

• Writing manifest

• Project manual

• Syllabus

48. On most ghostwriting brokerage sites, if a client rejects a finished piece, but still pays a discounted fee for the piece, they typically:

Answers:

• Publish the piece under the writer's name, not the client's

• Have the writer permanently banned from the site

• Add the ghostwriter to a blacklist to distribute to other clients

• Assume the copyright of the work anyway

49. A piece that focuses on a specific period or several periods in a person’s life and contains personal knowledge is referred to as a:

Answers:

• Autobiography

• Biography

• Memoir

• Manual

50. What is a deck?

Answers:

• Biographical information at the end of the article

• Text pulled from the article that appears in a large font

• A short, one to two line summary that expounds on the headline

• Another term for a conclusion

51. Select the most grammatically correct choice: "The man recently _______ from Germany to his new home in Belgium."

Answers:

• migrated

• emigrated

• immigrated

• imigrated

52. Why might a writer use assonance in a work?

Answers:

• To summarize background plot details in an effort to control the pacing of a work

• To create powerful contrast between two normally unrelated images

• To craft smooth-flowing sentences that reflect a smooth, confident character

• To provide a visual description of the main character

53. The industry standard for a manuscript page, according to the Editorial Freelancers Association, is ______ per page.

Answers:

• 750 words

• 500 lines

• 250 words

• 9 paragraphs

54. Choose the sentence with correct spelling and grammar.

Answers:

• Do you agree with the Saiyan "All's fair in love and war"?

• Do you agree with the saying: "All's fair in love and war?"

• Do you agree with the saying, "All's fair in love and war"?

• Do you agree with the saying, "All's fair in love and war?".

55. When writing for SEO, the keyword density is typically:

Answers:

• 10-15%

• 7-10%

• 20-30%

• 1-1.5%

56. True or False? Anyone who writes without a byline can be considered a ghostwriter.

Answers:

• True

• False