Do you know that? If a client is angry with you, do not respond immediately to them; give yourself a few minutes to cool-off. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for English Language 2016

(252, CL) Last updated: January 23
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

252 Answered Test Questions:

1. What is an adjective?

Answers:

• A word used to describe an action, state, or occurrence.

• A part of speech that modifies a noun or a pronoun.

• A part of speech that derives from a verb but functions as a noun.

• A person, place, thing, or idea.

2. Choose the sentence that is grammatically correct.

Answers:

• The cupboards contains of 3 shelves and 2 drawers.

• The cupboard is comprised of 3 shelves and 2 drawers.

• The cupboard contains of 3 shelves and 2 drawers.

• The cupboards comprises of 3 shelves and 2 drawers.

3. This shop is ___ on Sundays.

Answers:

• opened

• opening

• opens

• open

4. Mom said she wants only one ____, but I would like four _____ with my dinner.

Answers:

• potato, potatos

• potatos, potato

• potato, potatoes

• potato, potato

• potatoes, potato

5. He went to the station ______.

Answers:

• in taxi

• with taxi

• by taxi

• on taxi

6. Ingrid and ___ know the answer.

Answers:

• us

• me

• we

• I'm

• I

7. What's the opposite of 'optimistic'?

Answers:

• opportunistic

• artistic

• pessimistic

• fantastic

• enthusiastic

8. Irritated means the same as ________ .

Answers:

• excited

• happy

• annoyed

• joyful

9. Which is correct?

Answers:

• Six oh clock

• Six o-clock

• Six oh-clock

• Six o'clock

• Six oclock

10. Which of the following is not a word?

Answers:

• suppressiveness

• suppressant

• suppressional

• suppressor

• suppression

11. Jenny, Tommy and ___ are in the car.

Answers:

• myself

• me

• I

12. Which of the following phrases is correct?

Answers:

• own its on right

• in its own right

• on it's own right

13. What is an example of a homophone?

Answers:

• land line, cellular

• were, was

• tiny, small

• Good, bad

• wear, where, ware

14. My life experiences _____ been, for me, an amazing journey

Answers:

• are

• has

• have

15. What is the opposite of poor?

Answers:

• poorness

• riches

• poverty

• healthy

• wealthy

16. You ___ come.

Answers:

• shouldn't have

• shouldnt have

• shouldn't of

• cant

17. The reporter kept ________ me, so I decided ________ the interview.

Answers:

• interrupt; leaving

• interrupt; to leave

• interrupting; to leave

• interrupting; leaving

• interrupt; going to leave

18. Which word is the adjective in this sentence? "Laura is a pretty woman."

Answers:

• Laura

• woman

• is

• pretty

19. The flowers need to be

Answers:

• waters.

• watering.

• water it.

• weather.

• watered.

20. What is a noun?

Answers:

• the opposite of a yesun

• a descriptive modifier

• an adverb

• a person, place, thing or idea

• an action

21. Which is the proper spelling?

Answers:

• a lot

• alot

22. "It's raining cats and dogs." means:

Answers:

• The rain is scaring cats and dogs.

• The rain is luring cats and dogs.

• The rain is falling very hard.

• The rain is very light.

• The rain is falling with cats and dogs.

23. ___ quite far from ___ home.

Answers:

• Time's Up!

• Your, you're

• your, You're

• Your, You're

• You're, your

• you're, Your

24. What ___ they ___ to you?

Answers:

• does, do

• did, does

• do, does

• did, do

25. Varying punctuation in a sentence can change its meaning.

Answers:

• False

• True

26. Which is the correct usage of the word "too"?

Answers:

• There are pears. There are apples, too.

• There is one pear and a bunch of oranges. There are too apples.

27. Which is the correct usage of the word "too"?

Answers:

• There are pears. There are apples, too.

• There is one pear and a bunch of oranges. There are too apples.

28. Which word is NOT correct?

Answers:

• funner

• cooler

• smarter

29. Which is the correct usage of English Grammar?

Answers:

• She was full of grit and determination.

• She was full've grit and determination.

• She was fulla grit and determination.

• She was full have grit and determination.

30. Which one of these sentences is correct:

Answers:

• She were in the house yesterday.

• She was in the house yesterday.

• She is in the house yesterday.

• She are in the house yesterday.

31. It is time to do ____ homework.

Answers:

• you're

• yours

• your

32. Past tense of "run"?

Answers:

• runs

• ron

• ran

• runned

33. In _______ opinion, do you think _______ the best at this test?

Answers:

• your; yore

• you're; yore

• your; you're

• yore; you're

• you're; your

34. He went with ___ to visit my friend.

Answers:

• I

• I'm

• I'll

• me

35. How old are you?

Answers:

• I have 27 years old.

• I am fine.

• I am 27 years old.

• I have 27 years.

36. Which sentence reads correctly?

Answers:

• We went to their house.

• We went to there house.

• We went to thems house.

• We went to they're house.

• We went to they house

37. "I'm going to the store," says Sally. Tim replies, "Oh, please get napkins while ____ out."

Answers:

• your

• yore

• ur

• you're

38. Which is correct?

Answers:

• Their buying a house.

• There buying a house.

• They're buying a house.

39. ___ one do you like best?

Answers:

• Which

• What

• Who

• That

40. I want to go with her ___.

Answers:

• too

• To

• from

• to

41. "Can't" is a contraction for:

Answers:

• Cannot

• Can it

• Both

42. Which sentence is correct?

Answers:

• Students get confused but sometimes theye to shy to ask questions.

• Students get confused, but sometimes your too shy to ask questions.

• Students get confused, but sometimes they're too shy to ask questions.

43. Which is the correct spelling?

Answers:

• Resterant

• Resteraunt

• Restaurant

• Restaraunt

44. I am ____ than you.

Answers:

• smartest

• more smart

• smarterer

• most smart

• smarter

45. Do you know _____ way they went?

Answers:

• which

• wich

• witch

46. ___ did this?

Answers:

• Whom

• Who

47. Which sentence is correct?

Answers:

• Will you marry me?

• Will you merry me?

48. ___ getting ___ numbers all wrong.

Answers:

• Your, you're

• You're, your

• Your, your

• You're, you're

49. Which sentence is correct?

Answers:

• She's walking down the street.

• Shes' walking down the street.

• Shes walking dawn the street.

• Shes walking down the street.

50. Mr. Miller _______ own a car.

Answers:

• don't

• doesnt

• doesn't

• do not

51. I will buy a bicycle instead of ___ the car.

Answers:

• to buying

• to buy

• buying

• buy

• having buy

52. Lou and I _____the house on Monday.

Answers:

• shall cleaning

• shall cleaned

• will clean

• will cleaned

53. "Could I ________ your pen?"

Answers:

• to lend

• lent

• borrowed

• borrow

54. What is the plural form of WOMAN?

Answers:

• ladies

• womens

• womyns

• womans

• women

55. Which of the following is a grammatically correct sentence?

Answers:

• We walked to far today.

• We walked two far today.

• We walked too far today.

• We walked tow far today.

56. Which example is grammatically correct?

Answers:

• You all invited to attend my party.

• Y'all invited to attend my party.

• You all is invited to attend my party.

• You are invited to attend my party.

• Y'all is invited to attend my party.

57. What is a verb?

Answers:

• A type of article

• A word that conveys action, occurrence, or state of being.

• A descriptive word

• A person, place, thing, or idea.

58. What is the proper format?

Answers:

• Mr. John Smith

• Mr John Smith

• Mr john smith

• mr john smith

• mr John Smith

59. He's smarter ___ Jane.

Answers:

• than

• then

60. They cannot decide. They cannot make up ____ minds.

Answers:

• Their

• there

• they're

• their

61. "...... I take your coat, Sir?" asked the porter.

Answers:

• May

• Can

62. Give this to him, ___ give that to her.

Answers:

• then

• than

63. Give this to him, ___ give that to her.

Answers:

• then

• than

64. Which phrase is grammatically correct?

Answers:

• If I were you

• If I was you

• If I where you

65. She was wearing a skirt.  She was _____-legged.

Answers:

• empty

• beer

• bare

• bear

66. ______ going to the fair. While they are ______, they will enter ______ pies in the contest.

Answers:

• They're; there; their

• Their; they're; there

• Their; there; they're

• There; they're; their

• They're; their; there

67. Manny Pacquiao _____ deserve to be the subject of booing.

Answers:

• dont

• doesn't

• don't

• doesnt

68. If I _______ about the test, I would have studied for it.

Answers:

• had known

• would know

• new

• will know

69. Since I started my new job, it seems like I have very ____ time to do the things I enjoy.

Answers:

• a few

• few

• little

• a little

70. Whose turn is it? It is the ____ turn.

Answers:

• boy

• his

• boyses

• boy's

71. Choose the correct sentence.

Answers:

• When John come they were already sitting at the table.

• When John came, they was already sitting at the table.

• When John came, they were already sitting at the table.

• When John comes they were already sitting at the table.

72. What is the past tense of "go"?

Answers:

• gone

• went

• goed

• got

73. Which answer is worded correctly?

Answers:

• If I was you, I would go to the library to pick up the book.

• If I were you, I would go to the library to pick up the book.

• If I am you, I would go to the library to pick up the book.

• If I'm you, I would go to the library to pick up the book.

74. Tom watches this TV show once in a blue moon. This means:

Answers:

• Tom watches this TV show when the moon is full.

• Tom is obsessed with this TV show.

• Tom rarely watches this TV show.

• Tom watches this TV show when his friends put it on.

• Tom regularly watches this TV show.

75. Complete the following sentence: "What will happen ..."

Answers:

• ... if she had failed the exam?

• ... if she would fail the exam?

• ...if she failing the exam?

• ... if she fails the exam?

76. There is ___ coffee in your cup. Shall I give you some more?

Answers:

• few

• little

• a few

• fewer

77. Which punctuation mark indicates excitement and emphasis?

Answers:

• period

• semicolon

• quotation mark

• exclamation point

• colon

78. Jane _______ her special recipe for last night's dinner.

Answers:

• is cooking

• cooking

• cooks

• cooked

79. I live my life _____ words

Answers:

• with them

• with this

• by these

• by this

80. Three ___ sat in the tree.

Answers:

• monkeys

• monkees

• monkies

• monkey

81. We will meet ____ the afternoon. He arrived ____ Friday. Please don't call me ____ seven o'clock.

Answers:

• at; in; on

• in; in; on

• in; on; at

• in; at; during

• on; on; at

82. If you had advised me earlier...

Answers:

• ... I wouldn't be made this mistake.

• ... I wouldn't made this mistake.

• ... I wouldn't make this mistake.

• ... I wouldn't have made this mistake.

83. We weren't surprised by the ......... of traffic going to the coast, but we did notice the .......... of cars towing caravans.

Answers:

• amount, number

• number number

• amount amount

• number, amount

84. Swimming in heated pools ___ very common in this part of the country.

Answers:

• is

• are

• were

• would have

85. This book is ___. That book is ___.

Answers:

• your's, their's

• you're, theres

• yours, theirs

• your, their

• your's, there's

86. Despite _______________, he still couldn't convince them to invest.

Answers:

• he tried numerous attempts

• he tried to make numerous attempts

• numerous attempts

• try numerous attempts

87. How long have you been studying in London?

Answers:

• for 5 years

• at least 5 years ago

• since 5 years

• 5 years ago

88. Pattni owns a _________ of vehicles

Answers:

• flete

• fleet

• flight

• flit

• fleat

89. The special _____ in the show have greatly ______ my impression of its quality.

Answers:

• effects; affected

• affects; affected

• affects; effected

• effects; effected

90. Omar owns a large  _____ of cows.

Answers:

• had

• heard

• herd

• head

• hard

91. What form of speech is "and"?

Answers:

• Preposition

• Noun

• Conjunction

• Adjective

• Verb

92. The dog ______ the boy yesterday.

Answers:

• bitten

• bite

• bit

• bited

93. "Could you _________ me your stapler?"

Answers:

• gave

• lent

• lend

• borrow

94. His house is ___ the Downtown Area.

Answers:

• over

• in

• into

• on

95. Would you mind _______ that restaurant to make a reservation?

Answers:

• in calling

• to call

• call

• make call

• calling

96. I can't go right now because I still have ..... orders to fill by 5 o'clock.

Answers:

• a few

• few

• a little

• little

97. ______ going to drive me to the airport?

Answers:

• Who's

• Whose

• Both answers are correct, but "Whose" is more proper.

98. Which is correct?

Answers:

• Who's books is these?

• Who's books are these?

• Whose books is these?

• Whose books are these?

99. If you want to be the ______ of this school, you must stick to your ______.

Answers:

• Principle; principals

• principle; principals

• Principle; Principles

• principal; principles

100. Who is _____, Keshi or Lhiandra

Answers:

• prettier

• more pretty

• prettiest

101. Which of these is correct?

Answers:

• There over their by they're bikes

• Theyre over there near they're bikes.

• They're over there near their bikes.

• They're over there next to there bikes.

• They're over their by there bikes.

102. I ___ the ___ in ___ feet and I stepped on a rock.

Answers:

• mowwed / lawn / bare

• mowed / lawn / bear

• mowwed / lown / bare

• mowed / lawn / bare

• mowed / lown / bear

103. They're is a contraction of _______.

Answers:

• there

• their

• They are

• they really

104. The past perfect simple is often used when we report what people had said/thought/believed.

Answers:

• False

• Truth

105. If it ____ rained, we would have canceled the party.

Answers:

• had

• has

• was

• did

106. We have _____ money left. We can't afford this ring.

Answers:

• small

• plenty

• few

• little

107. _______ makes the heart grow fonder.

Answers:

• Time's Up!

• Abscense

• Abcens

• Absense

• Absens

• Absence

108. This is my ___ dress.

Answers:

• mother-in-law's

• mother's-in-law

• mothers-in-law

• mother-in-laws

109. Does this sentence use active or passive voice? "The pumps were destroyed by a surge of power."

Answers:

• Active

• Passive

110. I __ my key before I __home.

Answers:

• have lost, return

• lose, returned

• has lost, returned

• had lost, returned

111. My dog loves to chase ___ tail.

Answers:

• its

• it's

112. Fill in the blank: I'm not sure if ___ still blue or if they changed its color.

Answers:

• your

• its

• it's

113. Kim ____ milk with her cookies.

Answers:

• drunk

• dranked

• drank

• drinked

114. Which of the following is correct?

Answers:

• I, John Walter, am a student of engineering.

• I, John Walter, are a student of engineering.

• I, John Walter, is a student of engineering.

115. Which of these best describes writing in the "first person"?

Answers:

• A story from the perspective of a specific character, using the word "I"

• A real life story, with characters based or inspired by true events

• A story written about characters, but with no insight into their internal thoughts or motives

• A story written for children and aimed at beginner readers

• A story where the narrator "knows all" with regard to every character and their motives

116. My friend traveled _____ to _____ America

Answers:

• South; south

• south; South

• south, south

• South, South

117. Have you ever been guilty ___ a driving offense?

Answers:

• for

• from

• with

• of

• about

118. Identify the verb in this sentence: He is here.

Answers:

• He

• Is

• None

• Here

119. Which is the correct usage of English grammar?

Answers:

• Your are going to regret crossing me.

• You're are going to regret crossing me.

• Your going to regret crossing me.

• You're going to regret crossing me.

120. Which of the following is not a possible definition of the word 'destroy'?

Answers:

• rove

• annihilate

• ruin

• wreck

121. Which sentence is correct?

Answers:

• The families dogs are not housebroken; the puppy's are constantly peeing on all of the three kids's toys.

• The family's dogs are not housebroken; the puppies are constantly peeing on all of the three kids' toys.

• The families dogs are not housebroken; the puppies are constantly peeing on all of the three kids toys.

• The family's dogs are not housebroken; the puppy's constantly peeing on all of the three kids's toys.

122. Carla is ______ focus on what she is good at.

Answers:

• loosing

• lost

• losing

• lose

123. If you ___ that, then you must have an upset stomach.

Answers:

• eat

• eight

• ate

124. Which part of speech are I, he, you, she, and it?

Answers:

• pronouns

• verbs

• adjectives

• nouns

125. That's Jeremy's and ____ favorite movie.

Answers:

• my's

• mine

• I's

• my

126. The books are ___ and ___ here to claim ___.

Answers:

• their, their, them

• theirs, their, them

• they're, their, it

• theirs, they're, them

• theirs, they're, it

127. Fill in the blank: I'm going to wring ___ neck!

Answers:

• you're

• its

• it's

• it is

128. Select the correct sentence:

Answers:

• Which sandwich would the witch want?

• Witch sandwich would the which want?

• Which sandwitch would the witch want?

• Witch sandwitch would the wich want?

• Which sandwitch would the which want?

129. Which one is an article

Answers:

• to

• no

• not

• the

• they

130. What is the correct way to edit this sentence without changing its meaning?  "Who'd you get those directions from?"

Answers:

• Did you get those directions from someone?

• Where did you get those directions from?

• How did you get those directions?

• From whom did you get those directions?

• From who did you get those directions?

131. "Phenomenon" and "Phenomena" - which is the plural form?

Answers:

• Phenomena

• Phenomenon

132. When the clock _____ twelve, Cinderella's carriage ____ back into a pumpkin.

Answers:

• strikes; turned

• struck; turns

• striked; went

• struck; turned

133. The monster's ire was ___  ___ the dwarf's accusation.

Answers:

• aroused by

• visited upon

• occupied by

• risen with

134. What is the plural of SHEEP?

Answers:

• sheep's

• sheeps

• sheep

• sheeps'

• sheeze

135. Which of the following is NOT a preposition?

Answers:

• From

• Of

• In

• Where

• To

136. Which is grammatically correct?

Answers:

• People continue to worry about the future, our failure to conserve resources has put the world at risk.

• People continue to worry about the future; our failure to conserve resources has put the world at risk.

• People continue to worry about the future our failure to conserve resources has put the world at risk.

137. Which sentence properly uses semicolons?

Answers:

• The first part of this sentence could stand alone; this related second part justifies the semicolon.

• A wiser man once said; "Use a semicolon before quotations."

• Use semicolons when listing things; places; ideas; and moustache styles.

• A semicolon; sets apart the subject of the sentence for emphasis.

138. Which is first person plural past tense?

Answers:

• I am wrong.

• We were wrong.

• We was wrong.

• I were wrong.

• They were wrong.

139. They ___ his passport carefully.

Answers:

• were checking

• had to check

• (All are correct)

• had checked

• checked

140. Correct the fault in the following sentence: "During his childhood, his mother had died."

Answers:

• Remove comma after the word "childhood"

• Add "when" after the comma

• Change "had" to "has"

• Delete "had"

141. Which of the following sentences is an example of simile?

Answers:

• Bill is as powerful as an ox.

• Erin is a tiger on the tennis court.

• Penny is a pretty powerful ping-pong player.

• Don is the smartest person in the history of the world.

• George put his John Hancock on the contract.

142. Which of the following sentences is an example of simile?

Answers:

• Bill is as powerful as an ox.

• Erin is a tiger on the tennis court.

• Penny is a pretty powerful ping-pong player.

• Don is the smartest person in the history of the world.

• George put his John Hancock on the contract.

143. That ___ purse was stolen, and those ___ passports went missing.

Answers:

• woman, men

• woman's, men's

• womans', mens'

• men's, woman's

144. Which sentence is correct?

Answers:

• It isn't fair that she gets to go to the fare.

• It isn't fair that she gets to go to the fair.

• It isn't fare that she gets to go to the fair.

145. My uncle left his fortune to my brother and ___.

Answers:

• me

• mine

• we

• I'll

• I

146. Which is correct?

Answers:

• It's been a while since I've seen it.

• Its been a while since I've seen it.

• It's been awhile since I've seen it.

• It's been a while since I seen it.

147. Which sentence has the correct use of a semicolon?

Answers:

• While searching for a good place to get a unicorn burger; I traveled to Seattle; Tokyo; and London.

• My aunt's knuckles are hairy indeed; but I have no desire to stroke them.

• Using a semicolon isn't hard; I once saw a party gorilla do it.

• When dinosaurs agree on something; they'll often high five one another, dinosaurs are all about high fives.

148. What is the subject of the following sentence: Go to the park!

Answers:

• park

• go

• the

• to

• you (implied)

149. 'The kitten's paw prints were all over the floor.'  How many kittens were there?

Answers:

• One

• we cannot tell from this statement

• more than one

150. Past Tense of sentence "The barber cuts the hair".

Answers:

• The barber had cut the hair.

• The barber has cut the hair.

• The barber would have cut the hair.

• The barber cut the hair.

• The barber used to cut the hair.

151. Words that sound the same are called:

Answers:

• palindromes

• similes

• homophones

• synonyms

152. Which of the following sentences is grammatically correct?

Answers:

• That car over their is for sale. It's only $1,000.

• The jeans are on sale. They're 25% off the original price.

• There's a bigger discount on the first item then on the second one.

• After we finished shopping, than we went out for some food.

• It's price has been reduced from $25 to $20.

153. 'The kittens' paw prints were all over the floor.'  How many kittens were leaving paw prints?

Answers:

• Either answer is correct

• One

• More than one

154. The judges considered his opinion to be myopic.  What other word could replace the word "myopic"?

Answers:

• Shortsighted

• Ludicrous

• Longsighted

• Expert

155. I ___ call him tomorrow.

Answers:

• could

• will

• shall

• should

• all are correct

156. "Running" and "swimming" are examples of what?

Answers:

• Nominals

• Interlocutors

• Prepositions

• Gerunds

157. Did you find out if you can come to the movies with __________?

Answers:

• Sam and I

• I and Sam

• Sam and me

• All answers are correct.

158. Ted had three sisters, so by marrying him, Susan gained three ___.

Answers:

• sisters-in-law

• sister's-in-law

• sisters-in-laws

• sister-in-laws

159. Which of these is an example of an oxymoron?

Answers:

• Soft steps

• A small tip

• A tall tale

• Civilized warfare

• A big elephant

160. ___ should I help?

Answers:

• Whom

• Who

161. Identify the adverb: Broken baskets nearly ruptured my internal organs.

Answers:

• Nearly

• Internal

• Broken

• Baskets

• Rupture

162. Which of the following sentences uses the passive voice?

Answers:

• I tried to prevent a pack of velociraptors from eating my best friend, but I wasn't fast enough.

• Velociraptors quietly stalk their prey.

• "Please don't disembowel me, velociraptors," I cried.

• Did you see where that last velociraptor went?

• The hunter was mauled by a velociraptor.

163. Juniper brought me a cheese croissant instead of a chocolate one. What is the direct object?

Answers:

• Juniper

• a chocolate croissant

• a cheese croissant

• me

164. The _____ man spoke _____ in his _____ 101 class.

Answers:

• English; english; english

• English; English; english

• english; english; English

• English; english; English

• English; English; English

165. The combination of three periods (. . .) is known as a(n)____ ?

Answers:

• Parentheses

• Ellipsis

• Silence

• None of these

• Pause

166. What is the difference between a simile and a metaphor?

Answers:

• A simile uses 'as' or 'like' while a metaphor does not.

• A metaphor uses 'as' or 'like', while a simile does not.

• A simile is spoken, a metaphor is written.

• A metaphor uses 'as', while a simile uses 'like'.

• There isn't a difference.

167. Which is NOT a synonym pair?

Answers:

• belittle : disparage

• diligent : hard-working

• gullible : ingenious

• secret : clandestine

• indigent : poor

168. Which of the following is NOT an adverb?

Answers:

• Savagely

• Well

• Not

• Red

169. Which of these is the strongest example of alliteration?

Answers:

• A sharp crack rang through the air as the bat hit the baseball.

• A bumbling bunch of big baboons.

• The quick brown fox jumped over the lazy dog.

• Carrie chewed celery.

170. Which is an example of onomatopoeia?

Answers:

• zooming

• packing

• dolt

• zone

• inane

171. Which of the following demonstrates INCORRECT syllabication?

Answers:

• at-mos-phere

• knowl-edge

• Shake-speare

• de-scribe

172. Which of the following words is not like the others?

Answers:

• voluble

• reticent

• garrulous

• talkative

• loquacious

173. The word "Cognate" refers to

Answers:

• words in different languages that derive from the same original root

• a foreign phrase commonly used in local dialect (e.g. 'hors d'oeuvres' in English)

• a term for a mechanical component in a gear

• a complex word with much simpler synonyms (e.g. 'diminuitive' is a cognate of 'small')

174. The word "whom" is:

Answers:

• A more proper way of saying "who".

• Not a real word.

• Only used when it is the object of a sentence.

• An outdated pronoun similar to "thou" or "thine"

• Only used when it is the subject of a sentence.

175. Which part of the following sentence is the predicate?  "The fluffy cat jumped on the chair with graceful agility."

Answers:

• on the chair

• The fluffy cat

• jumped on the chair with graceful agility

• cat jumped on the chair

176. That was intense; I need to ___ down for a second.

Answers:

• lie

• lain

• lay

• laid

• Both "lie" and "lay" are correct.

177. What is an example of a palindrome?

Answers:

• happy, sad

• Hannah

• to, two, too

• happy, glad

178. When asked "____ did you see?" the reply is "I saw Nicolas Cage yesterday."

Answers:

• Whom

• Who

179. Which of the following is not a phrasal verb?

Answers:

• Break in

• Cut in

• Butt in

• Gut in

• Come up

180. In stories written in the second person, which of these words would be used to reference the main character?

Answers:

• I or Me

• He or She

• We

• You

• Us

181. The punctuation is correct in which of these sentences? (American English)

Answers:

• "Kiss me, Kate"! said Job, sadly.

• "Kiss me Kate!," said Job, sadly.

• "Kiss me, Kate!" said Job sadly.

• "Kiss me, Kate!", said Job sadly.

182. Which of these is an irregular verb?

Answers:

• cut

• None of these verbs are irregular.

• All of these verbs are irregular.

• go

• swim

183. "Everything is permitted in our secret club." In this sentence, "everything" is an example of a[n] _________.

Answers:

• indefinite article

• intensive pronoun

• noun

• indefinite pronoun

• indefinite noun

184. She was so exhausted that she _____ down for a nap.

Answers:

• lay

• lie

• lied

• laid

185. Which of the following is a split infinitive?

Answers:

• All are split infinitives.

• to be profitably run

• quick to climb

• to sing gleefully

• to accurately be drawn

186. Which is correct?

Answers:

• Six oh-clock

• Six oh clock

• Six oclock

• Six o'clock

• Six o-clock

187. Which of the following sentences uses the passive voice?

Answers:

• Velociraptors quietly stalk their prey.

• I tried to prevent a pack of velociraptors from eating my best friend, but I wasn't fast enough.

• Did you see where that last velociraptor went?

• The hunter was mauled by a velociraptor.

• "Please don't disembowel me, velociraptors," I cried.

188. Fill in the blank: I'm going to wring ___ neck!

Answers:

• you're

• it is

• it's

• its

189. My dog loves to chase ___ tail.

Answers:

• its

• it's

190. Which answer is worded correctly?

Answers:

• If I am you, I would go to the library to pick up the book.

• If I'm you, I would go to the library to pick up the book.

• If I was you, I would go to the library to pick up the book.

• If I were you, I would go to the library to pick up the book.

191. Which example is grammatically correct?

Answers:

• You all invited to attend my party.

• You all is invited to attend my party.

• Y'all is invited to attend my party.

• Y'all invited to attend my party.

• You are invited to attend my party.

192. In _______ opinion, do you think _______ the best at this test?

Answers:

• your; you're

• you're; yore

• you're; your

• yore; you're

• your; yore

193. Which sentence is correct?

Answers:

• Will you merry me?

• Will you marry me?

194. ___ getting ___ numbers all wrong.

Answers:

• Your, you're

• You're, your

• Your, your

• You're, you're

195. "I'm going to the store," says Sally. Tim replies, "Oh, please get napkins while ____ out."

Answers:

• yore

• you're

• ur

• your

196. It is time to do ____ homework.

Answers:

• yours

• your

• you're

197. Which sentence reads correctly?

Answers:

• We went to thems house.

• We went to they house

• We went to there house.

• We went to their house.

• We went to they're house.

198. Which is correct?

Answers:

• There buying a house.

• They're buying a house.

• Their buying a house.

199. He went with ___ to visit my friend.

Answers:

• Time's Up!

• I'll

• I'm

• I

• me

200. You should ___ turned left.

Answers:

• of

• have

201. Which is the correct usage of English Grammar?

Answers:

• She was full of grit and determination.

• She was fulla grit and determination.

• She was full have grit and determination.

• She was full've grit and determination.

202. Which sentence is correct?

Answers:

• Shes' walking down the street.

• She's walking down the street.

• Shes walking down the street.

• Shes walking dawn the street.

203. Which sentence is correct?

Answers:

• Students get confused but sometimes theye to shy to ask questions.

• Students get confused, but sometimes your too shy to ask questions.

• Students get confused, but sometimes they're too shy to ask questions.

204. Mr. Miller _______ own a car.

Answers:

• doesn't

• doesnt

• don't

• do not

205. They cannot decide. They cannot make up ____ minds.

Answers:

• their

• Their

• they're

• there

206. Can this camera ___ good photos?

Answers:

• do

• take

• make

• perform

207. Andina is ___ girl in her college.

Answers:

• the most beautiful

• prettier

• beautifuller

• the more beautiful

• the beautifullest

208. ___ quite far from ___ home.

Answers:

• your, You're

• Your, you're

• you're, Your

• Your, You're

• You're, your

209. ______ going to the fair. While they are ______, they will enter ______ pies in the contest.

Answers:

• There; they're; their

• Their; they're; there

• They're; their; there

• They're; there; their

• Their; there; they're

210. Manny Pacquiao _____ deserve to be the subject of booing.

Answers:

• dont

• doesn't

• don't

• doesnt

211. Please insert missing verb in a sentence "We ___ very glad that you joined us"

Answers:

• is

• will be

• were

• can

212. I'm not speaking with ________ in the class.

Answers:

• no one

• any body

• anybody

• nobody

213. I ___ of money, that is why I will not go to the cinema.

Answers:

• lost

• ran out

• went

• caught

• got

214. You ___ come.

Answers:

• shouldn't of

• shouldnt have

• shouldn't have

• cant

215. Whose turn is it? It is the ____ turn.

Answers:

• boyses

• his

• boy

• boy's

216. If you had advised me earlier...

Answers:

• ... I wouldn't be made this mistake.

• ... I wouldn't have made this mistake.

• ... I wouldn't made this mistake.

• ... I wouldn't make this mistake.

217. This book is surely worth ___ .

Answers:

• read

• to read

• reading

• to be reading

218. This book is ___. That book is ___.

Answers:

• you're, theres

• your, their

• your's, their's

• your's, there's

• yours, theirs

219. ______ parents don't think ______ ready to move _______.

Answers:

• There, they're, their

• their, they're, there

• Their, they're, there

• The, their, there

• they're, their, there

220. ______ going to drive me to the airport?

Answers:

• Who's

• Whose

• Both answers are correct, but "Whose" is more proper.

221. Which is correct?

Answers:

• Who's books is these?

• Whose books is these?

• Whose books are these?

• Who's books are these?

222. This is my ___ dress.

Answers:

• mother's-in-law

• mother-in-law's

• mother-in-laws

• mothers-in-law

223. Which of these best describes writing in the "first person"?

Answers:

• A story from the perspective of a specific character, using the word "I"

• A story written for children and aimed at beginner readers

• A story written about characters, but with no insight into their internal thoughts or motives

• A story where the narrator "knows all" with regard to every character and their motives

• A real life story, with characters based or inspired by true events

224. What is the correct spelling of the word

Answers:

• adventuruos

• adventurous

• adventorous

• adventarous

225. Which of these is correct?

Answers:

• There over their by they're bikes

• Theyre over there near they're bikes.

• They're over their by there bikes.

• They're over there next to there bikes.

• They're over there near their bikes.

226. Fill in the blank: I'm not sure if ___ still blue or if they changed its color.

Answers:

• your

• it's

• its

227. I will ______ each of you fifty dollars.

Answers:

• allot

• a lot

• alot

228. Which is the correct usage of English grammar?

Answers:

• You're going to regret crossing me.

• You're are going to regret crossing me.

• Your going to regret crossing me.

• Your are going to regret crossing me.

229. They divorced because of his ________.

Answers:

• adultry

• adultery

• audultery

• adultory

230. He _________ forgot to call her at 7 ________.

Answers:

• accidentally, oclock

• accidently, o'clock

• accidentally, o'clock

• accidently, oclock

231. She put ____ leaving till Sunday.

Answers:

• away

• down

• off

• over

232. _______ makes the heart grow fonder.

Answers:

• Abcens

• Absens

• Abscense

• Absense

• Absence

233. What is the plural of SHEEP?

Answers:

• sheeze

• sheeps

• sheep

• sheep's

• sheeps'

234. That's Jeremy's and ____ favorite movie.

Answers:

• my

• I's

• my's

• mine

235. Which sentence is correct?

Answers:

• The families dogs are not housebroken; the puppies are constantly peeing on all of the three kids toys.

• The families dogs are not housebroken; the puppy's are constantly peeing on all of the three kids's toys.

• The family's dogs are not housebroken; the puppies are constantly peeing on all of the three kids' toys.

• The family's dogs are not housebroken; the puppy's constantly peeing on all of the three kids's toys.

236. The books are ___ and ___ here to claim ___.

Answers:

• their, their, them

• theirs, they're, it

• theirs, their, them

• they're, their, it

• theirs, they're, them

237. What is the meaning of  a saying "every dog has his day"?

Answers:

• We are sad.

• Every day is a hard day for a dog.

• Every day a dog feels good.

• We will be happy too.

238. I should have ______ to the party last weekend.

Answers:

• been

• went

• attended

• gone

239. Which sentence properly uses semicolons?

Answers:

• A semicolon; sets apart the subject of the sentence for emphasis.

• A wiser man once said; "Use a semicolon before quotations."

• Use semicolons when listing things; places; ideas; and moustache styles.

• The first part of this sentence could stand alone; this related second part justifies the semicolon.

240. My uncle left his fortune to my brother and ___.

Answers:

• mine

• me

• we

• I'll

• I

241. Which of the following phrases is correct?

Answers:

• in its own right

• on it's own right

• own its on right

242. Correct the fault in the following sentence: "During his childhood, his mother had died."

Answers:

• Change "had" to "has"

• Remove comma after the word "childhood"

• Add "when" after the comma

• Delete "had"

243. Which sentence has the correct use of a semicolon?

Answers:

• When dinosaurs agree on something; they'll often high five one another, dinosaurs are all about high fives.

• Using a semicolon isn't hard; I once saw a party gorilla do it.

• While searching for a good place to get a unicorn burger; I traveled to Seattle; Tokyo; and London.

• My aunt's knuckles are hairy indeed; but I have no desire to stroke them.

244. Which sentence is correct?

Answers:

• It isn't fare that she gets to go to the fair.

• It isn't fair that she gets to go to the fair.

• It isn't fair that she gets to go to the fare.

245. Fill in the blanks with the correct prepositions: I have ____ to visit a city ___ historical ___ Sicily.

Answers:

• still, as, as

• still, more, than

• yet, more, as

• yet, as, as

• still, as, like

246. What is the difference between a simile and a metaphor?

Answers:

• A simile is spoken, a metaphor is written.

• A metaphor uses 'as' or 'like', while a simile does not.

• A metaphor uses 'as', while a simile uses 'like'.

• A simile uses 'as' or 'like' while a metaphor does not.

• There isn't a difference.

247. Which is an example of onomatopoeia?

Answers:

• dolt

• zap

• inane

• zone

• packing

248. The word "whom" is:

Answers:

• Only used when it is the object of a sentence.

• A more proper way of saying "who".

• Only used when it is the subject of a sentence.

• Not a real word.

• An outdated pronoun similar to "thou" or "thine"

249. The word "Cognate" refers to

Answers:

• a foreign phrase commonly used in local dialect (e.g. 'hors d'oeuvres' in English)

• words in different languages that derive from the same original root

• a complex word with much simpler synonyms (e.g. 'diminuitive' is a cognate of 'small')

• a term for a mechanical component in a gear

250. We were supposed to fly to Germany_ ________ _ the flight was canceled!

Answers:

• We were supposed to fly to Germany: however, the flight was canceled!

• We were supposed to fly to Germany; however, the flight was canceled!

• We were supposed to fly to Germany, however, the flight was canceled!

• We were supposed to fly to Germany, however: the flight was canceled!

251. She promised she would lend me the book after she ___ it.

Answers:

• had finished

• finished

• finishes

• will finish

252. The baffling question was quite ________.

Answers:

• obtuse

• abtruse

• obtruce

• abstruse