Do you know that? Always sketch out your ideas first before designing on the computer. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for English Grammar 2016

(178, CL) Last updated: January 23
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

178 Answered Test Questions:

1. The girls are going to get _____ hair and nails done; ______ so excited!

Answers:

• There/They're

• Thier/There

• They're/Their

• Their/They're

• There/Their

2. We were surprised ___ the certainty ___ which he spoke.

Answers:

• at / for

• with / at

• for / at

• for / with

• at / with

3. There are many kinds of pronouns in English. Which is an example of a First Person Plural pronoun?

Answers:

• We

• Them

• Me

• Him

4. Which of the following is an example of an Imperative Sentence?

Answers:

• None of these

• Will you please go away?

• Go away.

• Cake?

• Would you like some cake?

5. How would you fix the following sentence?  The boy and the girl go on a date.

Answers:

• The sentence is correct in its present state.

• Change GO to GOING.

• Change GO to GOES.

• Change ON to IN.

6. In which sentence is a semicolon used appropriately?

Answers:

• My family; avid readers, we love to read.

• I come from a family of avid readers; I love to read.

• In my family; we're avid readers thus I love to read.

• I come from a family of avid readers; not T.V. junkies.

7. Deciding whether to first take a shower, brush her teeth, or walking the dog is always hard for Jane.

Answers:

• Change DECIDING to DECIDE.

• Change WHETHER to WEATHER.

• The sentence is correct in its present state.

• Change SHOWER to SHOWERING.

• Change WALKING to WALK.

8. If you ___ that, then you must have an upset stomach.

Answers:

• eight

• eat

• ate

9. My uncle left his fortune to my brother and ___.

Answers:

• I

• I'll

• we

• me

10. Given the example, "Peter's dog jumped over the fence." What is "the dog" in this sentence?

Answers:

• the Verb

• the only Noun

• the Object

• the Subject

11. The sun ______ at 9 last night.

Answers:

• was setting

• was setting

• sat

• set

• setted

12. In formal writing (and correct speech), how would you correct the following sentence? There is 24 hours in a day.

Answers:

• Change IN to THROUGHOUT.

• Change IS to ARE.

• Change THERE to THEIR.

• Change HOURS to HOUR.

• Change 24 to ONE.

13. Identify the subject in the following sentence. Into the classroom ran the dog.

Answers:

• ran

• The dog

• the classrooom

• into

14. The dog ______ the boy yesterday.

Answers:

• bite

• beat

• bitten

• bit

15. Which of the options represents a Plural Possesive?

Answers:

• Peter is

• Peter's

• Peters'

• Peter

16. Fill in the blank: I'm not sure if ___ still blue or if they changed its color.

Answers:

• it's

• its

• your

17. Which of these sentences is grammatically correct?

Answers:

• Sharon and I drink tea.

• Me and Sharon drinks tea.

• Me and Sharon drink tea.

• Sharon and I drink tee.

18. Identify the Subject(s): You and I will be good friends forever

Answers:

• You and I

• I

• You

• friends

• forever

19. What is the past participle of drink?

Answers:

• drunken

• dranked

• drinked

• drunk

20. I'll ______________ their cat while they are away on vacation.

Answers:

• None are correct

• be looking over

• be looking after

• be looking at

• be looking into

21. Choose the option with correct spelling and grammar.

Answers:

• The whirling tornado raced through the town and uprooted many trees.

• The whirling tornado raced threw the town and it uprooted many trees.

• The whirling tornado raced though the town, It uprooted many trees.

• The whirling tornado raced thru the town and uprooted many trees.

22. How long have you been studying in London?

Answers:

• since 5 years

• at least 5 years ago

• for 5 years

• 5 years ago

23. I live my life _____ words

Answers:

• by these

• with them

• with this

• by this

24. Correct this sentence: "The mans yellow car rolled into the street."

Answers:

• The mans' yellow cars rolled into the street.

• The man's yellow car rolled into the street.

• The mans' yellow car rolled into the street.

• The man's yellow car's rolled into the street.

25. "Jane and ___ had so much fun at the party last night! I wish you had been there to dance with Jane and ___."

Answers:

• I/I

• I/me

• Me/I

• Me/me

26. ______ going to drive me to the airport?

Answers:

• Whose

• Both answers are correct, but "Whose" is more proper.

• Who's

27. Choose the correct sentence.

Answers:

• I should of gone to the movies yesterday.

• I should of went to the movies yesterday.

• I should have gone to the movies yesterday.

• I should have went to the movies yesterday.

28. Which of the following is correct?

Answers:

• Their going to go over there to eat they're lunch.

• There going to go over their to eat there lunch.

• They're going to go over there to eat their lunch.

• They're going to go over their to eat their lunch.

29. There is ___ coffee in your cup. Shall I give you some more?

Answers:

• little

• fewer

• few

• a few

30. There are many kinds of pronouns in English. Which is an example of a Third Person Plural pronoun?

Answers:

• They

• Me

• Us

• You

31. Jane _______ her special recipe for last night's dinner.

Answers:

• cooked

• cooking

• cooks

• is cooking

32. Choose the option with correct spelling and grammar.

Answers:

• The girl was running too fast, tripped on the curb.

• The girl was running too fast and tripped on the curb.

• The girl was running two fast and tripped on the curb.

• The girl was runing to fast and tripped on the curb.

33. Identify the adverb of degree in the sentence below. "It is extremely cold today," said Mary.

Answers:

• extremely

• said

• cold

• It's

34. She was wearing a skirt.  She was _____-legged.

Answers:

• bear

• beer

• bare

• empty

35. Which of the following connotes an ongoing action?

Answers:

• played

• will play

• did play

• playing

36. What is the past form of hit?

Answers:

• hit

• hitting

• hitten

• hiter

• hited

37. In November of 1863, Atlanta _______ during Sherman's famous "March to the Sea."

Answers:

• was completely burned

• completely burned it

• it was burned completely

• were completely burned

• completely was burned

38. Supply the following statements with a suitable question tag. They went swimming,--------------

Answers:

• Swimmingn't they?

• did they?

• don't they?

• didn't they?

39. What is a proper noun?

Answers:

• A proper noun is a name applied to a whole kind.

• A proper noun is a particular person, place, or thing.

• A proper noun does not contain capital letters.

40. Which one is correct?

Answers:

• If I where you

• If I were you

• If I was you

41. In this sentence, "Peter's dog jumped over the fence.", what kind of word is "dog"?

Answers:

• Time's Up!

• a Noun

• an Adverb

• a Verb

• an Article

42. _____ going out to the movies, and it's _____ where they will meet up with _____ friends.

Answers:

• They're; their; there

• They're; there; their

• Their; there; they're

• There; their; they're

43. The Kilauea volcano......on the eastern slope of the larger Mauna Loa volcano

Answers:

• situating

• has situated

• to situate

• had situated

• is situated

44. How many members are there in your family?

Answers:

• There are six members in my family.

• There are six member in my family.

• Are there six members in my family.

• There is six members in my family.

45. What is the appropriate answer to the following question? How long have you been working for this company?

Answers:

• I have been working for this company for 15 years.

• I has for this company for 15 years worked.

• I had worked for this company for 15 years.

• I been working for this company for 15 years.

• I have been worked for this company for 15 years.

46. Which of the options represents a Possesive?

Answers:

• Pete'rs

• Peter's

• Peter is

• Peters

47. Which of these is correct?

Answers:

• Theyre over there near they're bikes.

• They're over there near their bikes.

• They're over their by there bikes.

• There over their by they're bikes

48. He went to the station ______.

Answers:

• with taxi

• in taxi

• on taxi

• by taxi

49. Which sentence is correct?

Answers:

• They're over their in there tent.

• Their over there in they're tent.

• They're over there in their tent.

• There over their in they're tent.

50. Which of the following is the Contraction for the phrase, "did not"?

Answers:

• Didn't

• Di'dnt

• Did'nt

• Won't

51. John and Sarah are happy because ______ spending the weekend in _______ favorite hotel in Paris.

Answers:

• their, a

• they're, their

• their, their

• their, they're

• they're, they're

52. Which of the options is an Adjective?

Answers:

• Dog

• Flower

• Loud

• Car

53. "They're" is a contraction of _______.

Answers:

• their

• there

• They are

• they really

54. Which of the options is an Article?

Answers:

• Dog

• The

• Peter

• Jump

55. Which question listed is a "yes or no" question?

Answers:

• What kind of cake do you like?

• Will you have cake?

• Peter can have cake.

• How do you eat your cake?

56. Which of the options is an example of a noun?

Answers:

• This

• Car

• Their

• Eat

57. Which of the following is a Negative Question?

Answers:

• Can Peter eat cake?

• Will you have cake?

• Can't the dog jump?

• Peter can jump?

58. Which is the proper spelling?

Answers:

• alot

• a lot

59. In this sentence, "Peter's dog jumped over the fence.", what kind of word is "jump"?

Answers:

• a Preposition

• a Verb

• a Noun

• an Article

60. Lou and I _____the house on Monday.

Answers:

• will cleaned

• will clean

• shall cleaned

• shall cleaning

61. Answer the question: What will you do this weekend?

Answers:

• I go shopping.

• I do shopping.

• I will go shopping.

• I went shopping.

• I shop.

62. Which punctuation mark indicates excitement and emphasis?

Answers:

• exclamation point

• period

• quotation mark

• semicolon

63. The javelin used in competition must be between 260 and 270 centimeters ________.

Answers:

• in length

• it is long

• lengthily

• whose length

64. Among all the people in this class, John is.......

Answers:

• the tall

• the taller

• the tallest

• tall

• taller

65. She is ___ new teacher.

Answers:

• our

• they're

• mine

66. They cannot decide. They cannot make up ____ minds.

Answers:

• their

• there

• they're

67. I saw him __ school.

Answers:

• from

• at

• on

• but

• by

68. Omar owns a large  _____ of cows.

Answers:

• had

• herd

• hard

• heard

69. Which of the options is an adverb?

Answers:

• Soft

• Peter

• Loud

• Loudly

70. Which of the options is a Compound Word?

Answers:

• Car

• Dog

• Armchair

• Couch

71. What is the opposite of poor?

Answers:

• healthy

• wealthy

• poorness

• poverty

72. Which one of these sentences is correct:

Answers:

• She is in the house yesterday.

• She are in the house yesterday.

• She was in the house yesterday.

• She were in the house yesterday.

73. Irritated means the same as ________ .

Answers:

• excited

• happy

• annoyed

• joyful

74. Which is an example of a Comparison?

Answers:

• Peter's fence is white.

• Peter's dog is tall.

• Peter's fence is low.

• Peter is taller than the dog.

75. Which of the options is a Verb?

Answers:

• This

• Run

• Car

• Peter

76. What is a noun?

Answers:

• an action

• an adverb

• a person, place, thing or idea

• a descriptive modifier

77. Which is the correct sentence?

Answers:

• We walked to far today.

• We walked two far today.

• We walked too far today.

• We walked tow far today.

78. Which sentence is correct?

Answers:

• Shes' walking down the street.

• Shes walking down the street.

• Shes walking dawn the street.

• She's walking down the street.

79. I'm going to the market, would you like to come ____?

Answers:

• too

• to

• two

80. "I'm going to the store," says Sally. Tim replies, "Oh, please get napkins while ____ out."

Answers:

• you're

• ur

• yore

• your

81. Can't is a contraction for:

Answers:

• Cannot

• Can it

• Both

82. Which of the following is the root word for the Superlative "Happiest"?

Answers:

• Happier

• Happy

• Happi

• was Happy

83. I want to go with her ___.

Answers:

• To

• too

• from

• to

84. It is time to do ____ homework.

Answers:

• yours

• you're

• your

85. Which of the following is the Contraction for the phrase, "can not"?

Answers:

• Can't

• Cant

• Ca'nt

• C'ant

86. Which of the following is a complete sentence?

Answers:

• Peter's dog jumped over the fence.

• Peter's dog over the fence.

• Jumped fence dog.

• Peter's dog fence the.

87. The sport of hang gliding......by the Federal Aviation Administration.

Answers:

• that was regulated

• regulated it

• is regulated

• that it was regulated

88. Which is an example of an interrogative statement?

Answers:

• Did Peter's dog jump over the fence?

• Peter's dog did jump over the fence.

• The fence cannot jump.

• The dog jumps higher than Peter.

89. Since I started my new job, it seems like I have very ____ time to do the things I enjoy.

Answers:

• few

• a little

• little

• a few

90. How old are you?

Answers:

• I have 27 years old.

• I have 27 years.

• I am fine.

• I am 27 years old.

91. Which of the following demonstrates the imperative?

Answers:

• He was opening his book to page twenty-five.

• You opened your book to page twenty-five.

• Open your book and turn to page twenty-five.

92. There are many kinds of pronouns in English. Which is an example of a First Person Singular pronoun?

Answers:

• You

• Me

• Them

• Us

93. Select the list of singular personal pronouns.

Answers:

• this, that, these, those

• I, you, they

• who, which, that, what

• we, you, they

• I, you, he, she, it

94. Keynes argued that to avoid an economic depression, the government _________ spending.

Answers:

• higher

• should increase

• increased

95. Pattni owns a _________ of vehicles

Answers:

• flit

• fleet

• fleat

• flete

96. Which of the following are articles?

Answers:

• is, am, are

• a, an, the

• of, from, with

• to, at, by

97. If you want to be the ______ of this school, you must stick to your ______.

Answers:

• principle; principals

• Principle; principals

• principal; principles

• Principle; Principles

98. I can't go right now because I still have ..... orders to fill by 5 o'clock.

Answers:

• little

• a few

• a little

• few

99. There are many kinds of pronouns in English. Which is an example of a Second Person Singular pronoun?

Answers:

• Us

• Them

• You

• Me

100. Which of the options is a Proper Noun?

Answers:

• Before

• Jump

• Dog

• Peter

101. My life experiences _____ been, for me, an amazing journey

Answers:

• have

• are

• has

102. In this sentence, "Peter's dog jumped over the fence.", what kind of word is "the"?

Answers:

• an Article

• a Verb

• a Preposition

• a Noun

103. Which sentence is grammatically correct?

Answers:

• Sophie has never written any novel's and dont think she ever will.

• Sophie has ever written any novels' and don't think she ever will.

• Sophie has never written any novels; and doesn???t think she never will.

• Sophie has never written any novels and doesn???t think she ever will.

104. Does this sentence use active or passive voice? "The pumps were destroyed by a surge of power."

Answers:

• Passive

• Active

105. Which of the following words contains a Prefix?

Answers:

• Jump

• Undo

• Run

• Fence

106. Which of the following sentences is an example of simile?

Answers:

• Penny is a pretty powerful ping-pong player.

• Bill is as powerful as an ox.

• Erin is a tiger on the tennis court.

• Don is the smartest person in the history of the world.

107. Who is _____, Keshi or Lhiandra

Answers:

• prettier

• prettiest

• more pretty

108. Complete the question tag: They worked for Kaufman's, ________

Answers:

• didn't they?

• haven't they?

• don't they?

109. He found she was particularly good ___ attending ___ the correspondence.

Answers:

• for / for

• to / at

• at / at

• to / to

• at / to

110. Which sentence uses whom correctly?

Answers:

• Garry, with whom I went to the dance, asked me on another date.

• Garry, whom went to the dance with me, asked me on another date.

• Garry, with who I went to the dance, asked me on another date.

• Garry, who I went to the dance with, asked me on another date.

111. Which of the options is a preposition?

Answers:

• Car

• Before

• Their

• This

112. My friend traveled _____ to _____ America

Answers:

• South, South

• south, south

• south, South

• South, south

113. Which of the options represents a Singular Possesive?

Answers:

• was Peter

• Peters'

• is Peter

• Peter's

114. Fill in the blank: I'm going to wring ___ neck!

Answers:

• you're

• it's

• its

• it is

115. Identify the adverb: I must finish the test as quickly as I can.

Answers:

• quickly

• finish

• must

• can

• as

116. Which sentence is punctuated properly?

Answers:

• When I'm busy (like now, I) don't answer the phone.

• When I'm busy, (like now) I don't answer the phone.

• When I'm busy (like now), I don't answer the phone.

• When I'm busy (like now,) I don't answer the phone.

117. Carla is ______ focus on what she is good at.

Answers:

• lost

• lose

• loosing

• losing

118. He is stronger than she is.

Answers:

• Change THAN to THEN.

• The sentence is correct in its present state.

• Change SHE to HER

• Change IS to ARE.

119. Which is grammatically correct?

Answers:

• People continue to worry about the future; our failure to conserve resources has put the world at risk.

• People continue to worry about the future, our failure to conserve resources has put the world at risk.

• People continue to worry about the future our failure to conserve resources has put the world at risk.

120. Select the verb in the past participle of "pass":

Answers:

• passed

• past

• passing

• pass

121. Which of the following is the plural of CD?

Answers:

• CD's

• CDS

• CDs

• CD

122. Choose the option with correct spelling and grammar.

Answers:

• My classroom became very quiet when the Soldier begun to tell his stories.

• My classroom became very quiet when the soldier began to tell his stories.

• My classroom became very queit when the soldier begun to tell his stories.

• My classroom become very quiet, when the soldier began to tell his stories.

• My classroom became very quit when the soldier began to tell his stories.

123. If she ___________ about his financial situation, she would have helped him out.

Answers:

• had known

• had been knowing

• have known

• knew

124. In this sentence, "Peter's dog jumped over the fence.", what part of speech is the word "over"?

Answers:

• an Adjective

• a Preposition

• a Noun

• an Article

125. Jenny, Tommy and ___ are in the car.

Answers:

• me

• I

• myself

126. We have _____ money left. We can't afford this ring.

Answers:

• little

• some

• few

• plenty

127. Which of these is correct?

Answers:

• The school has lesser teachers than schools in surrounding districts.

• The school has fewer teachers than schools in surrounding districts.

• The school has less teachers than schools in surrounding districts.

128. That's Jeremy's and ____ favorite movie.

Answers:

• my's

• my

• mine

• I's

129. What is the subject of the following sentence: Go to the park!

Answers:

• park

• go

• to

• you (implied)

130. I inferred ______ her letter that she hadn't enjoyed her holiday

Answers:

• for

• of

• from

• in

• on

131. Which of the following words contains a Suffix?

Answers:

• Peter

• Me

• Jump

• Fences

132. True or False: The following sentence is grammatically correct: "What time are you going to be there at?"

Answers:

• True

• False

133. Select the irregular comparatives and superlatives.

Answers:

• white, whiter, whitest

• big, bigger, biggest

• small, smaller, smallest

• Bad, worse, worst

134. Running and swimming are what?

Answers:

• Prepositions

• Interlocutors

• Nominals

• Gerunds

135. Which of the following sentences is grammatically correct?

Answers:

• The woman who got the job is highly qualified.

• The woman, who got the job, is highly qualified.

• The woman which got the job is highly qualified.

• The woman is highly qualified who got the job.

136. Which of the following phrases is correct?

Answers:

• on it's own right

• in its own right

• own its on right

137. Now he is no longer as indifferent ___ criticism as he used to be.

Answers:

• to

• on

• for

• at

• in

138. Which sentence is grammatically correct?

Answers:

• The captain had no alternative; smugglers must face judgment.

• The captain had no alternative, smugglers must face judgement?

• The Captain had no alternative or smugglers must face judgment!

• The Captain had no alternative however smugglers must face judgment.

139. The combination of three periods (. . .) is known as a(n)____ ?

Answers:

• Silence

• Ellipsis

• Parentheses

• Pause

140. The car went slower and slower until it stopped........

Answers:

• the same time

• altogether

• together

• all together

141. What is an adjective?

Answers:

• A person, place, thing, or idea.

• A part of speech that derives from a verb but functions as a noun.

• A part of speech that modifies a verb, adverb, or another adjective.

• A part of speech that modifies a noun or a pronoun.

142. Which of the following is an irregular verb?

Answers:

• walk

• go

• sprint

• gallop

143. Which of the following sentences is correct?

Answers:

• There's a bigger discount on the first item then on the second one.

• That car over their is for sale. It's only $1,000.

• The jeans are on sale. They're 25% off the original price.

• It's price has been reduced from $25 to $20.

144. Identify the adverb:  Broken baskets nearly ruptured my internal organs.

Answers:

• Rupture

• Broken

• Baskets

• Nearly

145. Which of the following sentences uses the passive voice?

Answers:

• The hunter was mauled by a velociraptor.

• Please don't disembowel me, velociraptors, I cried.

• I tried to prevent a pack of velociraptors from eating my best friend, but I wasn't fast enough.

• Velociraptors quietly stalk their prey.

146. Which is correct?

Answers:

• It's been a while since I've seen it.

• Its been a while since I've seen it.

• It's been a while since I seen it.

• It's been awhile since I've seen it.

147. The _____ man spoke _____ in his _____ 101 class.

Answers:

• English; English; english

• English; english; english

• English; English; English

• English; english; English

148. _____ peaches are classified as freestone or clingstone depends on how difficult it is to remove the pit.

Answers:

• Because

• When

• Whether

• The

• Depending

149. I ___ call him tomorrow.

Answers:

• could

• shall

• should

• all are correct

150. What is the difference between a simile and a metaphor?

Answers:

• There isn't a difference.

• A metaphor uses 'as' or 'like', while a simile does not.

• A metaphor uses 'as', while a simile uses 'like'.

• A simile uses 'as' or 'like' while a metaphor does not.

151. "Juniper brought me a cheese croissant instead of a chocolate one." What is the direct object?

Answers:

• a chocolate croissant

• Juniper

• a cheese croissant

• me

152. Did you find out if you can come to the movies with __________?

Answers:

• Sam and me

• I and Sam

• Sam and I

• All answers are correct.

153. There are many kinds of pronouns in English. Which is an example of a Third Person Singular pronoun?

Answers:

• He

• You

• Us

• Them

154. Everything is permitted in our secret club. In this sentence, "everything" is an example of a[n] _________.

Answers:

• intensive pronoun

• intensive article

• indefinite pronoun

• indefinite article

155. It is unreasonable to regard any language ___ the possession of a particular nation.

Answers:

• of

• for

• in

• as

• to

156. Select the infinitive.

Answers:

• to jump

• jumping

• jumped

• may jump

157. Which is the predicate in the sentence, "Peter's dog jumps over the fence."

Answers:

• Peter's dog

• The fence

• Jumps over the fence

• Dog jumps

158. Which of the following phrases is written CORRECTLY?

Answers:

• "For all intensive purposes."

• "It peaks my curiosity!"

• "Irregardlessly, the point is mute."

• "We're one and the same."

• "Make due and mend"

159. The word "whom" is:

Answers:

• An outdated pronoun similar to "thou" or "thine"

• A more proper way of saying "who".

• Only used when it is the subject of a sentence.

• Only used when it is the object of a sentence.

160. Which sentence is correct?

Answers:

• When he was assassinated, Abraham Lincoln was in office for a full term.

• When he was assassinated, Abraham Lincoln had been in office for a full term.

• Both of these

161. Which of these is correct?

Answers:

• The pouring rain didn't faze the marathon runners.

• The pouring rain didn't fays the marathon runners

• The pouring rain didn't phrase the marathon runners.

• The pouring rain didn't phase the marathon runners.

162. Which is an example of a Split Infinitive?

Answers:

• to boldly go

• to go wrong

• to go boldly

• to go further

163. Adjectives have three degrees of comparison.  List them.

Answers:

• positive, multiplicative, superlative

• diminutive, comparative, superlative

• positive, comparative, negative

• positive, comparative, superlative

164. Which part of the following sentence is the predicate?    "The fluffy cat jumped on the chair with graceful agility."

Answers:

• The fluffy cat

• on the chair

• cat jumped on the chair

• jumped on the chair

165. Which of the following is a split infinitive?

Answers:

• to sing gleefully

• quick to climb

• to accurately be drawn

• to run profitably

166. Identify the gerund in the sentence below. "Driving to the store without my glasses is always a bad idea."

Answers:

• Driving

• is

• always

• without

167. Identify the subordinate conjunction in the sentence "Nobody even questioned it when a baboon was seen in the garden."

Answers:

• when

• Nobody

• even

• was

168. Some stores reserve a checkout lane for people with 10 or _______ items.

Answers:

• fewer

• less

169. Select the sentence containing a transitive verb.

Answers:

• She plays the flute.

• She practices.

• She is training.

• She was thinking.

• She is listening.

170. Select the sentence containing a transitive verb.

Answers:

• She will train.

• She has trained.

• She trains.

• She trains dogs.

• She is transfixed.

171. The man recently _______ from New Zealand to his new home in France.

Answers:

• emigrated

• immigrated

• imigrated

• migrated

172. Select the sentence containing an intransitive verb.

Answers:

• He will train dogs.

• He trains.

• He trained dogs.

• He trains dogs.

• He is training dogs.

173. Nouns are not inflected by the following:

Answers:

• prosody (manner of speaking)

• number (singular or plural)

• gender (masculine or feminine)

• case (nominative, objective, possessive)

174. Correct the following sentence: Dirt roads cost twice as much as maintaining paved roads

Answers:

• Dirt roads cost twice as much to maintain as paved roads do.

• To maintain dirt roads cost twice as much as for paved roads.

• Maintaining dirt roads cost twice as much as paved roads do.

• Dirt roads cost twice as much as maintaining paved roads.

175. Which sentence is correct?

Answers:

• The only people left in the room were my father and me.

• Me and my father were the only people left in the room.

• The only people left in the room were me and my father.

• The only people left in the room were my father and I.

176. Select the relative pronoun in this sentence: He has done well for her, which gives me pleasure.

Answers:

• me

• her

• which

• He

177. In the following sentence, what term properly describes the phrase "an English Terrier with white fur"?" The dog, an English Terrier with white fur, chased after the cat."

Answers:

• Adjective

• Article

• Appositive

• Adverb

• Compound Modifier

178. Verbs are typically classified into three moods. What are they?

Answers:

• Declarative, Associative, Transitive

• Infinitive, Indicative, Subjunctive

• Indicative, Imperative, Associative

• Infinitive, Declarative, Imperative

• Indicative, Imperative, Subjunctive