Do you know that? $44-$49 average hourly rates for freelancers with less than five years of experience next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for Blogging Best Practices 2016

(58, CL) Last updated: January 22
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

58 Answered Test Questions:

1. The title of a blog post should

Answers:

• Be descriptive of the content of the post

• All of these

• Be attention-grabbing

• Include the focus keyword

2. Which of the following is a micro-blogging site?

Answers:

• HubSpot

• Twitter

• Blogger

• About.me

3. Which of the following is an example of an effective call to action?

Answers:

• Thanks for reading our blog

• We look forward to staying in touch with you

• We'll be back next week with a new post

• Click here to download a whitepaper

4. True or False? Video blogs are best posted WITHOUT a typed blurb above or below the player.

Answers:

• False

• True

5. A favicon (the graphic that appears in the address bar of a browser) should

Answers:

• show a picture of the author

• have bright colors

• include your blog's logo

• be larger than 30 pixels across

6. True or False? Blog comments contribute to SEO.

Answers:

• False

• True

7. True or False: It is NEVER a good idea to write a post with controversial content.

Answers:

• False

• True

8. What is a CTA?

Answers:

• Current Text Assessment

• Cohesive Text Algorithm

• Corporate Test Action

• Call To Action

9. Which of the following elements should utilize the focus keyword of the blog post?

Answers:

• Page title

• URL

• Header

• All of these

10. True or False? A professional blog should be hosted using its own domain name.

Answers:

• True

• False

11. True or False? Companies that blog have over 50% more website visitors

Answers:

• True

• False

12. What is the blogosphere?

Answers:

• A meetup group of bloggers

• The collective community of bloggers and blogs on the Internet

• A popular globe sold on ThinkGeek

• A fictional term invented by Douglas Adams

13. Which of the following topics is appropriate for a B2B blog?

Answers:

• Product sneak peaks

• All of these

• Industry leader profiles

• Customer testimonials

14. Blogging best practices include the following:

Answers:

• All of these

• Optimize your SEO by adding links and pictures

• Create quality content

• Promote your content across various platforms

15. What is a tag?

Answers:

• An image in the post

• The title of the post

• An HTML line break

• A word that helps define what the post is about

16. True or False? Blogs with photos are more likely to be shared socially.

Answers:

• True

• FALSE

17. Blog posts should contain which of the following?

Answers:

• In-text citations

• An image

• All of these

• Subheaders

18. Which of the following is an effective way to encourage readers to comment on posts?

Answers:

• Hold a contest to reward the reader who comments the most

• Include a call to action at the end of the post asking readers to comment

• Move the comment section to the top of the page

• Have a pop up notification telling a reader to comment display when they scroll to the end of the post

19. What is a widget?

Answers:

• The banner on the top page of a website

• A user acquisition tool

• A snippet of code that collects data about visitors

• A small application on a page that has a useful function

20. What is an SEO best practice for a post's permalink?

Answers:

• Permalinks are not taken into account for SEO purposes

• The permalink should only include the post number

• The permalink should include the focus keyword

• The permalink should only include the date of the post

21. True or false? Blogger is owned by Google.

Answers:

• True

• False

22. True or False?  You should NEVER link back to other posts from your blog to avoid taking the focus on your current post.

Answers:

• True

• False

23. True or False? Guest posting on other blogs compromise the credibility of your own blog.

Answers:

• False

• True

24. In order to inspire a reader to perform an act after reading, the post should include a:

Answers:

• Call to action

• Quotation

• An interesting title

• A comment section

25. ___ is programming code that can be read, viewed, modified, and distributed, by anyone who desires.

Answers:

• Open Source

• FFA

• CSS

• Freemium

26. What metric refers to the number of times a reader clicks your CTA?

Answers:

• Actions Taken

• Converts

• Impressions

• Click Through Rate

27. True or False: Alt Text describes an image to search engines.

Answers:

• False

• True

28. Which of the following RSS tools is the standard among bloggers to become indexed?

Answers:

• Feedblitz

• Subscribe2

• FeedBurner

• Aweber

29. When blogging for business purposes, it is important to do what?

Answers:

• Include your CEO's name in blog posts

• Include your company description at the end of each blog post

• Include a call-to-action that allows you to capture lead information

30. What is anchor text used for?

Answers:

• To emphasize a certain section of a post

• Bloggers don't use anchor text

• To anchor a URL to some text on a web page

• To segregate sections of a post

31. What Internet coding language is used to style a layout of a blog

Answers:

• Javascript

• Objective-C

• PHP

• CSS

32. What term describes a list of links to various blogs or news sites?

Answers:

• Share Buttons

• Blogroll

• Blogchain

• LongTail Blogging

33. What is most telling metric of a blog's success on social media?

Answers:

• Shares

• Favorites

• Likes

• Comments

34. What is the term for a globally recognized avatar?

Answers:

• Avatar X

• Visatar

• Global Avatar

• Gravatar

35. Sub-headers can be created using which of the following HTML tags?

Answers:

• <subheader>

• <header2>

• <p>

• <h2>

36. How are blog posts shared on Tumblr?

Answers:

• Reshares

• Reblogs

• Relays

• Retweets

37. Which blogging platform has especially great integration with Google AdWords?

Answers:

• Movable Type

• WordPress

• Blogger

• TypePad

38. What is the HTML tag to denote header text?

Answers:

• <header>

• <title>

• <header1>

• <h1>

39. How does the page title of a post differ from the meta title?

Answers:

• The page title includes the name of the author

• The page title should not include the post title

• The page title MUST utilize the focus keyword in order to be indexed properly

• The page title is visible to readers

40. Which of the following is a proper format for a company's blog URL ?

Answers:

• http://www.company.com/content/blog

• http://www.company.com/posts

• http://www.blog.company.com

41. Which of the following displays a blog as a sub-domain?

Answers:

• smartererblog.com

• tumblr.com/smarterer

• smarterer.com/blog

• blog.smarterer.com

42. Which of the following social networks will generate the highest ranking SEO for a blog post:

Answers:

• Tumblr

• Twitter

• GooglePlus

• Facebook

43. What is an SEO best practice for including images in a post?

Answers:

• Defining the alt text

• (none of these)

• Linking an image to another site

• Giving the image a title

44. Which of the following is a tool commonly used for scheduling out and assigning blog content for writers?

Answers:

• Email Posting

• Editorial Calendar

• RSS Reader

• Task Management Software

45. Typically, what is the primary goal of a business blog?

Answers:

• Creating a sharable branch of your web effort

• Lead Generation

• Gaining landing page visits

• Gaining Social Visibility

46. How long should the title of your blog post be?

Answers:

• No longer than 70 characters

• No longer than 50 characters

• Doesn't matter

• No longer than 100 characters

47. What is the most important item to have in a post for SEO?

Answers:

• link

• byline

• text

• photo

• video

48. Of the following, which is the best way to analyze the 'visits' metric?

Answers:

• Traffic on individual blog posts

• Total website traffic

• Total blog traffic

49. What term refers to quoting thought leaders in attempt that they share your blog with their own networks?

Answers:

• Conversion

• Social Symbiosis

• Stickiness

• Ego Trapping

50. Specific keywords with small search volume are called:

Answers:

• Search Specific Keywords

• Long-Tail Keywords

• Needle-In-The-Haystack Keywords

• Low Key Keywords

51. According to Matt Cutts of Google, the optimal keyword density for blog posts is:

Answers:

• Below the point where the language ceases to make sense

• 0.5%

• 1.5-2%

• 2.5-3.5%

52. How many different blogs can you create under one Blogger account?

Answers:

• 50

• 150

• 1

• 100

53. What is the peak time for link sharing among blog readers?

Answers:

• 7pm EST

• 11pm EST

• 2pm EST

• 7am EST

54. What is the peak time for blog commenting?

Answers:

• 9am

• 12pm

• 8am

• 4pm

55. True or False? A blog with poor visit numbers will also have poor lead numbers.

Answers:

• False

• True

56. True or False: Meta keywords are one of the most effective elements to boost the SEO of a post.

Answers:

• True

• False

57. According to Hubspot, how much more inbound links do companies who blog typically have?

Answers:

• 97%

• 15%

• 81%

• 35%

58. True or False: Hubspot recommends that businesses primarily use branded keywords in blog content.

Answers:

• False

• True