Do you know that? 180+ countries that oDesk has freelancers from next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Writing & Trans. category

Test answers for Article Writing 2016

(94, CL) Last updated: January 22
Elance • Writing & Trans.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

94 Answered Test Questions:

1. Creating an outline is a good way to organize your ideas and research. True or false?

Answers:

• True

• False

2. When should you use an ellipse?

Answers:

• When you're quoting material and you want to omit some words.

• To substitute a period.

• When you mean "to be continued."

• As a substitute for "so" at the end of a sentence.

3. Where should the most important part of a news story be?

Answers:

• Wherever it chronologically comes in telling the story.

• At the end.

• At the beginning.

• It depends on the news story.

4. choose the correct meaning of the word censor

Answers:

• to make certain that something will happen

• an official body that bans parts of a book or film

• to criticize strongly

5. Which should you strictly limit?

Answers:

• Semi colons—most people don’t know how to use them

• Exclamation marks—it’s like laughing at your own jokes

• Italics—they're hard to read

6. Why is a newspaper more likely to be sued for libel than for slander?

Answers:

• Libel applies to the written word, while slander is spoken.

• Libel is better defined in US case law.

• Slander is no longer illegal in the US.

• A newspaper is equally likely to be sued for slander.

7. Which of the following is grammatically correct?

Answers:

• The school has less teachers than schools in surrounding districts.

• The school has lesser teachers than schools in surrounding districts.

• The school has fewer teachers than schools in surrounding districts.

• The school has more fewer teachers than schools in surrounding districts.

8. How can you bring life to your writing?

Answers:

• Paint pictures

• Tell stories

• Involve as many senses as possible

• All of these

9. How long should an article length be?

Answers:

• 500 characters

• 500 words

• It's dependent on the article's context and writer

10. How can you tighten your articles?

Answers:

• (All of these)

• Shorten long sentences

• Remove redundant words and phrases

• Remove qualifying words and phrases

11. True or false? You can never know who’s actually going to read your article, so you shouldn’t focus greatly on your audience when writing.

Answers:

• False

• True

12. If the publisher's guidelines limit you to 500 words, you should:

Answers:

• Stick precisely to that guideline

• Write around 350 words so the editor can add things you forgot

• Don't worry about the guideline. It's more of a suggestion.

• Write at least 750 words so the editor can pare it down

13. Which one is the long part of an article?

Answers:

• Description

• All of the above

• Conclusion

• Introduction

14. In journalism, a "source" is:

Answers:

• A specific person.

• A public figure.

• All of these

• An anonymous person.

15. What type of article focuses on people and their achievements?

Answers:

• Service

• Manuscript

• Profile

• Ghostwritten

16. If you’re considering adding humor to your article, always remember:

Answers:

• Don't be afraid to be offensive, controversy will stir up interest in your writing

• Humor can be culturally dependent, so be cautious when using it.

• Humor can hurt your credibility, so you should avoid it.

• Everyone loves to laugh, so add humor whenever possible.

17. True or False? You can quote “real people” as well as experts.

Answers:

• True

• False

18. Which of the following would be the biggest negative to have in an article?

Answers:

• using lots of big words

• over-use of adjectives

• spelling and grammar mistakes

• cliche words and phrases

19. Which of the following is true when it comes to writing articles on common topics?

Answers:

• You don’t need a unique viewpoint, you just need to be a better writer.

• You should find something new to say or look for a fresh angle.

• You can skip doing your own research and just learn from what’s already been written

• If the topic is too common, discard it and find another one.

20. How are most articles structured?

Answers:

• Introduction, argument, conclusion

• Introduction, anecdote, conclusion

• Introduction, body, argument

• Introduction, body, conclusion

21. Articles should be ____________.

Answers:

• grammatically correct

• unique

• both grammatically correct and unique

• any one

22. A news article is meant to convey facts, so  your writing should be:

Answers:

• Wordy

• Sophisticated

• Funny

• Objective

23. As the article writer, it's not really your job to edit or proofread. True or False?

Answers:

• True

• False

24. Which one is the format of MS word document?

Answers:

• .msd

• .doc

• .msdoc

• .xdoc

• .slx

25. Which is the correct use of "whom"?

Answers:

• Whom has the right answer?

• Whom will be the one to rescue the princess?

• Whom is going to the party with her?

• Whom are you referring to?

26. The words 'and' and 'but' are examples of what?

Answers:

• Verbs

• Nouns

• Adverbs

• Conjunctions

27. Before interviewing someone for an article, prepare a list of questions but don't be afraid to simply "go with the flow" of the conversation. True or False?

Answers:

• False

• True

28. Which uses the proper form of "you're" and "your"?

Answers:

• Your really pretty.

• Your the one who doesn't know the difference between "your" and "you're."

• You're the one who doesn't know the difference between "your" and "you're."

• You're fly is down.

29. How can you strengthen your writing?

Answers:

• Turn comma splices into separate sentences

• All of these

• Cut excessive use of "of"

• Shorten long clauses

30. Plagiarism occurs when you:

Answers:

• Use only government sources.

• Take a photograph without asking.

• Use another person's work as if it was yours.

• Quote someone incorrectly.

31. What’s the best long-term strategy to improve your writing?

Answers:

• Read more

• Take regular breaks

• Read more and write more

• Write more

32. Which sentence is correct?

Answers:

• Once Karen loses 10 pounds, her pants will be loose.

• Once Karen looses 10 pounds her pants will be lose.

33. Which of the following is a benefit of including a story in your article?

Answers:

• Stories keep readers interested if your subject matter is advanced or technical.

• Stories help you fill space if you're having trouble reaching the word limit.

• Stories engage the reader by giving them an example of how the topic applies in real life.

• Stories don't have to be true, so they're easy to come up with.

34. "I" is ___________ person

Answers:

• 3rd

• 1st

• 2nd

35. Before submitting an article for a particular publication, you should first check the publisher’s style guide. True or false?

Answers:

• False

• True

36. Which of the following is true about conducting online research for your article?

Answers:

• Anyone can post anything online, so you should only use printed sources.

• The availability of information online has made other forms of research unnecessary.

• Depending on the subject matter, you might be able to do all your research online.

• You must be extra attentive to the reliability of the source.

37. What is the most neutral way to end a quotation?

Answers:

• "...he insisted."

• "...he argued."

• "...he said."

• "...he noted."

38. I will be looking forward to--

Answers:

• hear from you.

• hearing from you.

• hearding you.

• heard that.

39. If after completing an article, you still haven't met the word count, what is the best thing to do?

Answers:

• Elaborate a few key points

• Add quotations

• Write a filler paragraph repeating what you've already written, in different words

• Add adjectives before every noun

40. What is an “anonoblog”?

Answers:

• A blog about people who used to be famous

• All of the above

• A general blog with multiple authors

• A blog written and maintained by an anonymous author, often under a pseudonym or pen name

41. choose the correct statement

Answers:

• my fathers mother is my grandmother.

• My father's mother is my grandmother.

• my father's mother is my grandmother.

• My farther's mother, is my grandmother

42. The classic "inverted pyramid" approach to writing a news article means what?

Answers:

• Drawing the reader in by teasing out details throughout the article.

• Including as many details as possible in the first three paragraphs.

• The most important information appears at the top of the story with additional details appearing in lower paragraphs.

• Balancing essential information with supporting details throughout the article.

43. Which of the following options is correct?

Answers:

• Peanut Butter tastes better on apples then bananas.

• Apples are healthier for you then bananas.

• I used to like bananas, than I decided I like apples better.

• I like apples better than bananas.

44. An article that's intended to convince a reader to believe in your conclusion can be called what?

Answers:

• An argument

• A definition

• An interview

• An explanation

45. What information is commonly included in an article's byline?

Answers:

• The author's name and position

• The location of the events in the article

• The date of publication

• The section editor

46. Which of the following is the proper use of the hyphen?

Answers:

• 20 year-sentence

• 20-year sentence

• 20-year-sentence

• well known-student

47. e.g. means ______ and i.e. means ________.

Answers:

• in other words; in other words

• in other words; for example

• for example; in other words

• for example; for example

48. The continuation of a story from one page to another is called a:

Answers:

• Bookmark

• Fold

• Jump

• Lead

49. Which is the proper use of "affect" and "effect"?

Answers:

• I didn't know how strongly my actions would effect others.

• How will this affect me?

• Your effection for me is overwheming.

• The affects of the pill are very strong.

50. What voice is commonly used in general-interest articles?

Answers:

• Active

• Terse

• Passive

51. Which is the correct use of "whose"?

Answers:

• Whose mitt is this?

• Whose Who? I can't tell.

• Whose on first?

• Whose ready to go to the baseball game?

52. Which of the following are advantages of the "inverted pyramid" style?

Answers:

• (all of these)

• Presents the most important facts quickly to busy readers.

• Allows the story to be easily edited for length by trimming the bottom.

• Lets the headline writer understand the story quickly.

53. How does a quote differ from an attribution?

Answers:

• Quotes and attributions are the same.

• An attribution is only used for photographs.

• A quote reproduces the precise words of a subject; an attribution tells a reader where information came from.

• A quote can be anonymous; an attribution is always from a named source.

54. What's the best way to handle verb tense within a paragraph?

Answers:

• Never change tenses

• Same tense unless there's a reason to change tenses

• You can switch tenses at will

55. What is the difference between "further" and "farther"?

Answers:

• Farther is incorrect grammar. Further is always correct.

• Further is an extension of time or degree. Farther refers to physical distance.

• Further refers to physical distance. Farther is an extension of time or degree.

• Further is incorrect grammer. Farther is always correct.

56. Which of the following does NOT make for a good lead?

Answers:

• Specificity

• Passive voice

• Conflict

• Brevity

57. What is a "pull quote"?

Answers:

• A quote pulled from a source during an interview

• A quote pulled from government statistics

• A prominently displayed quote that is pulled from the article

58. How can you use an inarticulate quote that contains good information?

Answers:

• Use it exactly as quoted

• There’s no way to use it

• Clean it up and use it as a quote

• Paraphrase it as an indirect quote

59. Which of the following sources would be considered the LEAST credible by current academic standards?

Answers:

• Scholarly articles

• Research results

• Sites like JSTOR

• Wikipedia

60. What is "the gutter"?

Answers:

• The space off the page to the right.

• The space off the page to the left.

• The top drawer of the editor's desk.

• The space between margins across facing pages.

61. Select the correct sentence.

Answers:

• I use my left hand most frequently, so I refer to myself as left handed.

• I use my left-hand most frequently, so I refer to myself as left handed.

• I use my left-hand most frequently, so I refer to myself as left-handed.

• I use my left hand most frequently, so I refer to myself as left-handed.

62. After the first use, how do you refer to a source?

Answers:

• Last name

• First and last name

• First name

63. What person is "you"?

Answers:

• Second

• Third

• First

64. Once you've selected a topic for your article, it's important that you:

Answers:

• Stay on topic and don't let your writing stray

• Find a way to include a personal anecdote related to the topic

• Explore as many avenues as possible within that topic

• Feel free to to expand the topic if it seems more interesting

65. Which statement is in passive voice?

Answers:

• He would not stand up for himself.

• No good seats were available.

• The last good seat was taken by the friend.

• She would not save a seat.

66. When writing an article, what must you NEVER do?

Answers:

• (All of these)

• Miss a deadline

• Proofread

• Copy with attribution

• Rewrite your article

67. The particular way in which a writer has approached a topic is known as what?

Answers:

• Style

• Angle

• Opinion

• Structure

68. Which word is spelled incorrectly?

Answers:

• forfit

• accommodate

• embarrass

• chauffeur

69. Which of the following is grammatically correct?

Answers:

• The pouring rain didn't faze the marathon runners.

• The pouring rain didn't phase the marathon runners.

• The pouring rain didn't phrase the marathon runners.

• The pouring rain didn't fays the marathon runners

70. What is a “nut graph”?

Answers:

• Part of an article that's meant to be funny or "nutty"

• A paragraph in which the main points of a story are summarized.

• An illustration used to convey facts in the form of a graph

71. If a paper is "put to bed," it means:

Answers:

• Every copy of a particular issue was sold.

• The pages are all complete and headed to the printer.

• The newspaper's edition has been canceled by the editor.

• The paper has been bought out by another company.

72. When a story "jumps," that means it:

Answers:

• Captures the reader's attention.

• Continues on another page.

• Continues in a different edition.

• Is picked up by the wire services.

73. When would you use Roman numerals?

Answers:

• All of these

• Sequence for people

• Wars

• Sequence for animals

74. A sidebar story:

Answers:

• Runs as opposition to an opinion piece.

• Wraps around a feature photograph.

• Is only printed in a narrow column.

• Supports or makes more clear a larger story.

75. What is a deck?

Answers:

• Text pulled from the article that appears in a large font

• Biographical information at the end of the article

• A short, one or two line summary that expounds on the headline

• The same thing as a conclusion

76. What do you NOT normally do when querying an editor?

Answers:

• Submit your article on spec

• Familiarize yourself with the publication

• Pick the angle of your topic

• Conduct preliminary research

77. What's a lead?

Answers:

• An exclusive interview

• The first paragraph of your article or news story.

• The concluding paragraph of your article

• Lead is another name for source.

78. Which of the following is an example of a features article?

Answers:

• A fact-based accounting of a recent crime

• A fictional short story

• A profile of a local musician

• An editorial on changes to a county ordinance

79. Which of the following is the defining characteristic of a "feature" story?

Answers:

• Will be placed prominently on the front page.

• Is broken up into several sections.

• Has news value, but is also meant to entertain a reader.

• Is presented in several newspapers at once.

80. What's a byline?

Answers:

• The date and city from which the story originates

• The name of the writer

• A blank line left between the title and the first paragraph of the article

• Byline is another word for headline.

81. When would you spell out the name of a nation's state or province?

Answers:

• When it's a state that can not be abbreviated

• When it's in a dateline

• When it stands alone

• When it follows a city name

82. A features article differs from a news article in what way?

Answers:

• Because it's written in the first person using "I" and "me"

• By giving a more in depth look at a subject

• By including opinions

• By relying more on interviews and stories than facts

83. Which is the correct use of a semicolon?

Answers:

• She is survived by a daughter, Ariel, of New Jersey; a son, Eric, of North Carolina; and a cousin, Sebastian, of Florida.

• Why are you never on time; can't you do it just once?

• Redwoods, oaks, and pine trees all grow in the forest; along with tulips.

• "Hey;" she called,"Why won't you talk to me?"

84. Using the SVO (subject, verb, object) format in article does what?

Answers:

• Tends to bore readers and should be avoided.

• Ensures that your writing is grammatically sound

• Ensures that your sentences are constructed in passive voice.

• Keeps your writing tight and concise

85. Where do you place additional information in a general interest article?

Answers:

• Sidebars

• Endnotes

• Pull quotes

• Secondary articles

86. What's a query?

Answers:

• A letter to an editor or publisher proposing an article you want to write.

• A word that describes the process of researching an article.

• A more formal term for the questions asked during an interview.

• The process of having your article reviewed by fellow writers.

87. A newspaper's physical archive is sometimes called a:

Answers:

• Plate

• Morgue

• Proof

• Backup

88. A publication's circulation is measured by:

Answers:

• The number of cities where it is available.

• The number of copies distributed to subscribers.

• The number of people who have access to it.

• The number of copies sold.

89. What is a "service piece"?

Answers:

• An article about caring for vehicles and electronic devices

• A review of the service of a company

• A self-help article

• An article explaining services of a company

90. A lead that uses a quote, anecdote or other literary device to attract the reader is called a(n):

Answers:

• Impact lead

• Ramp lead

• Soft Lead

• Hard Lead

91. What is a "lede"?

Answers:

• The author’s bio

• The first paragraph

• Everything before the first subhead

• The first sentence

92. What are the explanations under photos called in an article?

Answers:

• trimlines

• Taglines

• photo explanations

• Piclines

• Cutlines

93. A magazine-length article that paints a picture of a particular place and the people who work or live there is called what?

Answers:

• Live-In

• News Feature

• Trend Story

• Profile

94. True or False: When referring to other magazine and newspaper article, you should place their titles in quotation marks.

Answers:

• False

• True