Do you know that? 13.5% of freelancers get the bulk of their training on the job next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for HTML 5 2016

(262, CL) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

262 Answered Test Questions:

1. Blockquote tags are:

Answers:

• no longer valid in HTML5.

• have a limit of 256 characters.

• valid HTML5 mark-up

• used only for XML.

2. The canvas element:

Answers:

• replaces JavaScript

• only works with cold fusion

• does not work if the page is written in php

• works in conjunction with JavaScript

3. The <canvas> element is new to HTML5 and allows you to...

Answers:

• draw graphics on a web page using Adobe Flash.

• draw graphics on a web page using a Java plug-in.

• draw graphics on a web page using JavaScript APIs.

4. Do all web browsers support all HTML5 features equally?

Answers:

• Yes

• Yes, except for Safari

• No

• Yes, except for Firefox

• Yes, except for Google Chrome

5. What does the following code do:  <input type="text" name="user_name"  autofocus="autofocus" />?

Answers:

• Creates a text field on the form being loaded.

• none of these

• Loads a form called text.

• The browser will automatically give the user_name field focus when the page loads.

6. Which of the following is correct?

Answers:

• If an HTML5 document finds no stylesheet, it becomes invalid.

• It is best to style a webpage using the new HTML5 style properties.

• HTML5 describes the content of a page while CSS defines style rules.

7. Which browser does NOT support SSE (Server sent events)

Answers:

• Opera

• Firefox

• Safari

• Internet Explorer

• Google Chrome

8. HTML5 was partially created by WHATWG and:

Answers:

• W3C

• XHTML 2.0

• XML

• Netscape

9. What does the <nav> element represent?

Answers:

• The <nav> element is not part of the HTML5 specification.

• a section of a page that links to other pages or to parts within the page.

• the HTML5 replacement for the deprecated <a> element.

• the base URL specified with the location attribute.

10. To limit the length of input in a form field use:

Answers:

• limit_value

• value="medium"

• medium

• maxlength

11. What is the minimal way to define the character set with meta tag?

Answers:

• <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

• <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charcterset=utf-8" >

• <meta http-equiv="content-type" name="copyright" content="text/html; charset=UTF-8">

• <meta charset="UTF-8">

12. Which tag is able to render a graphic image?

Answers:

• <video>

• <embed>

• <img>

• <table>

13. What is the standard code to create a table row with "1" in first cell and "2" in second cell?

Answers:

• <table><tr><td>1</td><td>2</td></tr></table>

• <table><tr><td>1</td><td>2</to></tr></table>

• <table><tr><td>1</td><ld>2</td></tr></table>

14. The Web workers API allows you to...

Answers:

• enable background processing of JavaScript to improve performance of your web pages.

• all of these

• remove the bottleneck of JavaScript UI processing by spawing a background thread for more CPU intensive tasks.

15. True or False: <svg> is more suited to draw vector graphics and <canvas> is better with bitmaps.

Answers:

• False

• True

16. What is the purpose of <em> tags?

Answers:

• To define a body element

• To define bold text

• To define external interactive content

• To define emphasized text

• To define a table caption

17. The <progress> element is capable of an indeterminate progress.

Answers:

• True

• False

18. True or False: The <canvas> tag is only a container for graphics, you must use a script to actually draw the graphics.

Answers:

• True

• False

19. The meter element are measurements that are part of a scale with minimum and maximum values.

Answers:

• False

• True

20. Geolocation is much more accurate for devices with GPS, like iPhone

Answers:

• False

• True

21. id stands for:

Answers:

• unbuntu identity

• unique identifier

• unspecified identifier

• unspecified integer

22. HTML5 comments look like this:

Answers:

• '

• <!-- -->

• //

• /* */

23. What does SVG stand for?

Answers:

• Size Vector Graphics

• Size Visable Graphics

• Size Vested Graphic

• Scalable Vector Graphics

24. The HTML5 Geolocation API is used to get the geographical position of a user. Since this can compromise user privacy, the position is not available unless the user approves

Answers:

• False

• True

25. What does the <header> tag define?

Answers:

• date/time

• the head of a css sheet

• a header for a document or section

• additional details that the user can view or hide

• Represents the progress of a task

26. The <section> tag is allowed to define:

Answers:

• chapters

• all of these

• footers

• headers

27. What attributes do you assign to <audio> tags?

Answers:

• Loop

• Autoplay, preload

• All of these

• Controls, src

28. When do you use an <a> tag?

Answers:

• To define a section

• To define a hyperlink

• To define an article

• To define an area inside an image map

• Not supported by HTML5

29. Which of the following are native date pickers that are defined in HTML5?

Answers:

• week

• month

• all of these

• date

30. Which HTML5 element should be used to group navigation links?

Answers:

• <header>

• <nav>

• <div>

• <section>

31. What is required to run the Geolocation API on your device?

Answers:

• A browser which supports HTML5

• Nothing, it will work on all devices.

32. What is an <i> element most often used for?

Answers:

• To define an input field

• To define italic text

• To define a list item

• To define bold text

• To define inserted text

33. The canvas element is used to:

Answers:

• place gif images

• place jpg images

• draw images on a web page

• replace the hexicode

34. Can you drag and drop in HTML5?

Answers:

• Yes

• No

35. True or False: You can now set an input field as "required" without the use of Javascript.

Answers:

• False

• True

36. HTML5 was created to be:

Answers:

• all of these.

• semantically correct.

• forward thinking.

• backwards compatible.

37. <!doctype html> replaces which doctypes?

Answers:

• Transitional

• All of these

• Strict

• Frameset

38. <button> is a:

Answers:

• invalid HTML5 tag

• valid HTML5 tag

39. What does the <mark> tag define?

Answers:

• user can invoke

• marked/highlighted text

• date/time

• navigation links

40. What attributes do you assign to <form> tags?

Answers:

• action=""

• id=""

• method=""

• All of these

41. Some of the benefits of HTML5 directly effect...

Answers:

• all of these

• mobile platforms

• mid-sized devices such as iPads

• the internet on TV

42. How many <nav> tags  can you have in a html5 document?

Answers:

• 2

• 1

• any number

• 3

43. What is the correct tag for command?

Answers:

• <nav>

• <article>

• <command>

• <header>

44. Examples of usage for the <article> element are

Answers:

• all of these

• news item

• blog post

45. What is the correct doctype in html 5?

Answers:

• <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN""http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">

• <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN""http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

• <!DOCTYPE HTML>

• <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

46. Click on the element below that is displayed as a list item?

Answers:

• <textarea>

• <li>

• <label>

• <mark>

• <strong>

47. <section> tags are used to improve the semantic quality of the document, and better differentiate between sections of the page.

Answers:

• True

• False

48. Which tag is used to display graphics?

Answers:

• <section>

• <details>

• <hgroup>

• <canvas>

49. How many footers can you have in a html 5 document?

Answers:

• 3

• any number

• 2

• 20

50. Which HTML5 tag would most semantically group a page title (in an H1 tag) and tagline (in an H2 tag)?

Answers:

• <aside>

• <nav>

• <section>

• <hgroup>

51. Max specifies...

Answers:

• None of these

• legal number intervals

• the maximum value allowed

• the most elements involved

52. Which tag defines a command button that a user can invoke?

Answers:

• <details>

• .command

• Figure

• id tag command

• <command>

53. True of false: older browsers ignore HTML5 constructs?

Answers:

• True

• False

54. The Geolocation API guarantees that the returned location coordinates will be accurate to within:

Answers:

• 30 meters

• 18000 meters

• No guarantee is given that the API returns the device's actual location.

• 18000 feet

• 100 feet

55. Which of these is not a valid HTML5 tag?

Answers:

• audio

• baseline

• aside

• article

56. Adding height and width to img elements can...

Answers:

• all of these.

• stretch an image.

• prevent change in page layout when the image finishes loading.

57. When you format images with <img> tags, which attribute do you not use?

Answers:

• Type

• All of these

• Enctype

• Bold

• Action

58. SVG graphics do NOT lose any quality if they are zoomed or resized

Answers:

• False

• True

59. Which of the following are valid element types for input fields?

Answers:

• datetime

• datetime-local

• Tel

• range

• All of them

60. Which of the next tags is new in HTML5?

Answers:

• <header>

• <canvas>

• <nav>

• <aside>

• All of them

61. What is the purpose of <svg> tags?

Answers:

• <svg> tags are not supported by HTML5

• To draw pictures or text using Scalable Vector Graphics

• To preformat pictures or text using Cascading Style Sheets

• To insert JavaScript content

• To structure web pages

62. The <frame> element is an obsolete element in HTML5.

Answers:

• False

• True

63. What is the tag used to define attribute values for one or more columns in a table?

Answers:

• <details>

• <caption>

• <canvas>

• <col>

64. <meta charset="utf-8" /> should be placed...

Answers:

• right after the opening <head> tag.

• anywhere on the page

• at the very beginning of the file.

• at the very end of the file.

65. What is the use of <kbd>?

Answers:

• Defines Important Text

• Defines keyboard input

• Defines a Definition Term

• Defines a sample output from a computer program

• Defines broader container area

66. Which tag is considered an HTML5 tag?

Answers:

• <heading>

• <header>

• <headgroup>

• <headline>

67. What does the <hgroup> tag do?

Answers:

• Groups a set of <h1> to <h6> elements when a heading has multiple levels

• Defines navigation links

• Defines a date/time

• Specifies self-contained content, like illustrations, diagrams, photos, code listings, etc.

• Defines a header for a document or section

68. SVG is used to define what?

Answers:

• vector-based graphics for the Web

• sames vector graphics

• vector-based graphics for the World

69. What does WHATWG stand for?

Answers:

• Web hypertext application technology working group

• Western Hip art tech washing greatsWeb

• Web Hyp application tech was great

• Web hypotext application technolgy work group

70. Which tag would semantically separate a section of photos from a section of videos?

Answers:

• <article>

• <nav>

• <section>

• <hgroup>

71. Integration of what type of content allows you to specify graphics in an xml format?

Answers:

• JPEG

• SVG

• BMP

72. How do you make an input tag checked? You add:

Answers:

• input="checked"

• checked="checked"

• check="yes"

• this->check

73. The process of giving all elements in a page a margin of 0 and padding of 0 is called a:

Answers:

• reboot

• reprocess

• reset

• recall

74. <span> is no longer used in HTML5:

Answers:

• True

• False

75. Which of the below is not a html 5 element

Answers:

• <section>

• <frame>

• <header>

• <output>

76. Which is the correct DOCTYPE for HTML5?

Answers:

• All of these

• <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

• <!DOCTYPE html>

• <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

77. HTML5 form validation will validate all specified field types and...

Answers:

• time-date fields.

• required fields.

• url fields.

• email fields.

78. What is the proper syntax for adding placeholder text to a text input?

Answers:

• <input value=???Placeholder text??? />

• <input>Placeholder text</input>

• <input pre=???Placeholder text??? />

• <input placeholder=???Placeholder text??? />

79. What is Canvas?

Answers:

• It's a drawable region defined in HTML code with height and width attributes.

• It's used to draw graphics, on the fly, via scripting

• It has several methods for drawing paths, boxes, circles, characters, and adding images.

• All of these

• It's a container for graphics

80. What is the correct email input tag?

Answers:

• <input type="text" name="email" />

• <input type="email" name="user_email" />

• <input type="text" id="email" />

• <input type="Email" id="email" />

81. Which of the following defines a part of a document, that would still make sense out of the context of its webpage (like a news article)?

Answers:

• <rt>

• <section>

• <article>

• <details>

• <mark>

82. <nav> is an HTML5:

Answers:

• element.

• pattern.

• attribute.

• box type.

83. Which tag specifies the caption inside a figure element?

Answers:

• <figcaption>

• <command>

• <section>

• <figure>

84. What Is the correct html 5 doc type declaration ?

Answers:

• <!DOCTYPE HTML5>

• <!DOCTYPE = ???HTML5???>

• <HTML5>

• <!DOCTYPE html>

85. Which script is useful in rendering dynamic images in canvas?

Answers:

• <actionscript>

• <javascript>

• <html>

• <vbscript>

86. Which HTML tag should be used to contain each individual post on a page of blog posts?

Answers:

• <article>

• <aside>

• <footer>

• <div>

87. You should insert text content between the <video> and </video> tags for browsers that do not support the <video> element.

Answers:

• True

• False

88. Which tag is used for describing details about a document?

Answers:

• <details>

• <figure>

• <header>

• <section>

89. Which of the following should be used for entering urls?

Answers:

• <input type="text/url" id="url" />

• <input type="text" name="user_url" />

• <input type="url" name="user_url" />

• <input type="text" id="user_url"/>

90. The browser remembers data from a form and outputs it using:

Answers:

• autocomplete

• list

• autofocus

• form overrides

91. This tag is now deprecated:

Answers:

• all of these

• font

• frameset

• frame

92. What can HTML 5 forms NOT do?

Answers:

• completely replace server side form validation

• detect email addresses and phone numbers

• validate forms

93. What are/is the most important differences between XHTML and HTML?

Answers:

• All of them

• The XML namespace attribute in <html> is mandatory

• Attribute values must be quoted

• <html>, <head>, <title>, and <body> is mandatory

• XHTML DOCTYPE is mandatory

94. What attribute should you not assign to <img> tags?

Answers:

• src

• align

• width

• height

• alt

95. True or False: You can't put divs in HTML5 footer tags.

Answers:

• True

• False

96. Which of the following tags is not supported in HTML5?

Answers:

• <frame>

• <iframe>

• <nav>

• <header>

• <fieldset>

97. video/ogg, video/mp4 and video/webm are all examples of:

Answers:

• MIME types

• uStreams

• webisodes

98. Which is the correct tag used for input fields, that contain a numeric value?

Answers:

• <input type="text" name="points" />

• <input type="text/number" name="points" id="text" min="1" max="10" />

• <input type="text" min="1" max="10" />

• <input type="number" name="points" min="1" max="10" />

99. HTML5 offers two new objects which use JavaScript APIs for storing local data.  These new objects are...

Answers:

• localStorage and sessionStorage.

• cookies and locationObjects.

• cookies and sessionVariables.

100. A button that empties the form for the user to begin again is created with:

Answers:

• <reset/>

• <input type="reset"/>

• <submit>reset</submit>

• <submit for="clear"/>

• <input type="clear"/>

101. What does the <details> tag do?

Answers:

• Defines additional details that the user can view or hide

• Defines a command button that a user can invoke

• Defines a section in a document

• Defines additional data from other sites

• Represents the progress of a task

102. Using HTML5, what would be the most semantic way to group a section of ads?

Answers:

• <nav>

• <aside>

• <header>

• <mark>

103. An example of a new HTML5 element would be:

Answers:

• <comment>

• <object>

• <strong>

• <audio>

104. In chrome, setting autofocus in an input field will cause the field to _____ when the user clicks into it.

Answers:

• become hidden

• disappear

• become trackable

• light up

105. Which of the following are new elements in HTML5 which provide improved document structure?

Answers:

• <header>

• none of these

• <nav>

• both of these

106. Aside tags are useful for...

Answers:

• main content

• secondary content

• left side content

• right side content

107. Does HTML5 use new tags not supported by HTML4?

Answers:

• Yes

• No

• Only XML type

• Only for Internet Explorer

• No, but it will

108. When using an <input type="email"> field many modern browsers will display a tool-tip warning for easier client-side form validation.

Answers:

• False, client-side form validation is only possible with the use of JavaScript.

• True, but this should not replace server-side validation.

• False, form validation is only possible on the server.

109. The <figure> and <figcaption> elements were primarily added to the specification for what purpose?

Answers:

• To allow developers to incorporate local storage of images

• To give users the ability to display block level images

• To deprecate the <img> and <span> tags

• To offer a semantically correct markup for displaying image captions

110. How would an older (non-HTML5) browser handle an <input type=???email??? /> element?

Answers:

• Display it as a textarea

• Display it as a text input

• Not display it at all

• Still display it as an email input

111. Which of the following tags is not supported by HTML5?

Answers:

• <i>

• <menu>

• <map>

• <img>

• <frame>

112. What does the autofocus attribute do in HTML5?

Answers:

• Specifies when switched between devices, to focus the text and images.

• Specifies when an <input> should automatically get when the page loads.

• Specifies when scrolling down a page, to focus on an image and not the text at first

113. A HTML5 SSE allow a web page to _________

Answers:

• use the location of a user's position

• automatically gets updates from a server

• define a possible line-break

114. Which of the following can be a potential section in an application cache manifest file?

Answers:

• cache and network, only

• All options can be sections

• network

• cache

• fallback

115. Which tag can be used inside the <details> tag?

Answers:

• <summary>

• <command>

• <version>

• <aside>

116. What is the correct tag for independent and self-contained content?

Answers:

• <article>

• <menu>

• <nav>

• <aside>

117. Search is a valid input type.

Answers:

• True

• False

118. What attribute(s) would you add to an <input type=???number??? /> to set the maximum and minimum value for that input?

Answers:

• min=???1??? max=???10???

• range=???1,10???

• value=???1??? maxvalue=???10???

• minimum=???1??? maximum=???10???

119. To make a form submit you can use:

Answers:

• <button type='submit'>

• <form action="submit">

• <submit>

• <run>

• <field for="data-submit"/>

120. A placeholder attribute in an input field...

Answers:

• creates even spacing between itself and other input fields.

• holds the input field in place.

• sets default gray helper text for the field.

• doesn't exist.

121. <object> defines an:

Answers:

• embedded object

• external object

• attribute object

• content object

122. Is this correct or not ? <video width="320" height="240" controls="controls">   <source src="movie.mp4" type="video/mp4">   <source src="movie.ogg" type="video/ogg">   <source src="movie.webm" type="video/webm"> Your browser does not support the video tag. </video>

Answers:

• No, the "controls" attribute can not be set to "controls".

• No, you can not use 3 <source> in a single <video> tag.

• No, the "controls" attribute does not exists.

• Yes, it seems correct.

• No, you can't directly add the text "Your browser does not support the video tag." in a <video> tag.

123. You can force a scroll bar onto a page by using:

Answers:

• an aside tag

• a right nav tag

• CSS overflow

• all of these

124. The element <basefont> is not a current element in HTML5

Answers:

• False

• True

125. The element <noframes> is a current element in HTML5.

Answers:

• False

• True

126. What is Application Cache?

Answers:

• Enables a web application to cache itself and make it readable without an internet connection.

• Enables a web application to copy the server logic to a local server, so it can be run without an internet connection.

• None of these

127. The code for text area is:

Answers:

• <textarea type="input">words</textarea>

• <textarea>words</textarea>

• <input type="textarea" />

128. True or False: The element <font> is a current element in HTML5.

Answers:

• False

• True

129. The _____ attribute specifies the elements text directionality.

Answers:

• ltr

• auto

• dir

• rtl

130. What attribute makes a radio button or checkbox input selected?

Answers:

• checked="checked"

• selected="true"

• selected="selected"

• checked="true"

131. The action attribute in a <form> element:

Answers:

• tells the browser what to do if an input field is invalid.

• specifies the URL of the service that will handle the submitted data.

• none of these.

• Specifies a javascript snippet to be executed when the form is submitted.

132. Sections encapsulate...

Answers:

• headers but not footers

• any valid mark-up or content

• divs only

• headers and footers only

133. A media element that allows for dynamic, scriptable rendering of images is:

Answers:

• SVG

• Bespin Application

• Canvas

• 2D API

134. What is the correct HTML element used for different types of output, like calculations or script output?

Answers:

• <output></output>

• <result></result>

• <display></display>

• <command></command>

135. To make radio buttons work as a group you give them the same_____.

Answers:

• fieldset

• label

• first element

• name

136. Which tag would you use in the <HEAD> to set the document character encoding to UTF-8?

Answers:

• <link rel=???content-type??? content=???utf-8???>

• <meta charset="utf-8" />

• <meta type=???charset??? content=???utf-8???>

• <link rel=???charset??? content=???utf-8???>

137. Which method is used to add a state to the browser's list of history states?

Answers:

• history.pushState

• navigator.pushState

• document.pushState

• window.pushState

138. The element <big> is a current element in HTML5.

Answers:

• True

• False

139. The <time> element:

Answers:

• Defines the document's published date.

• Defines a time only.

• none of these.

• Defines a date/time.

140. How do you make an element draggable ?

Answers:

• <img draggable="allow" />

• <img drag="allow" />

• <img drag="true" />

• <img draggable="true" />

141. What type of tag is not supported by HTML5?

Answers:

• <form>

• <legend>

• <object>

• <figcaption>

• <font>

142. The placeholder attribute:

Answers:

• allows the developer to specify JavaScript that will run to populate the textbox control.

• allows the developer to define the text that will appear in a textbox control.

• allows the user to define the text that will appear in a textbox control.

143. <video> tags display video the same way in each browser.

Answers:

• False

• True

144. An input with a type hidden will be ignored by the browser.

Answers:

• False

• True

145. Minimizing HTML code gets rid of:

Answers:

• bugs

• whitespace

• unloaded JavaScript

• unclosed div tags

146. What is the new Audio Video file format sponsored by Google for use in across all HTML5 supported browsers

Answers:

• .MP4

• .MP3

• .AVG

• .WebM

• .FLV

147. Tables are now obsolete in HTML5.

Answers:

• True

• False

148. What do <video> and <audio> require (for users)?

Answers:

• an HTML 5 media plugin

• a modern web browser with good HTML 5 support, no matter the codec

• Adobe Flash

• a modern web browser with good HTML 5 support, and at least one codec offered by the video/audio

149. <video> tags are used for...

Answers:

• all of these

• embedded movies

• flash only

• mp3 files

150. Which of the following tags is supported by HTML5?

Answers:

• <frame>

• <acronym>

• <tt>

• <xmp>

• <time>

151. The tag to specify illustrations, diagrams, photos is?

Answers:

• <details>

• <figure>

• <aside>

• <mark>

152. The <!DOCTYPE> declaration in HTML5 is?

Answers:

• <!DOCTYPE html:>

• <!DOCTYPE html>

• <!DOCTYPE html;>

• <!DOCTYPE html!>

153. The HTML5 element used to draw graphics via scripting is?

Answers:

• <canvas>

• <mark>

• <figcaption>

• <header>

154. The tag used to define navigation links is?

Answers:

• <header>

• <meter>

• <dialog>

• <nav>

155. The method to draw a rectangle filled with current fill style is

Answers:

• fillRect(x,y)

• fillRect(x,y,z)

• fillRect(width,height)

• fillRect(x,y,width,height)

156. The element to specify a list of predefined options for input controls is?

Answers:

• <datalist>

• <embed>

• <track>

• <source>

157. The element <basefont> is a current element in HTML5

Answers:

• False

• True

158. Which of the following is a valid attribute in HTML5?

Answers:

• align="left"

• color="blue"

• bgcolor="white"

• data-count="4"

159. Which of the following is NOT a benefit offered by using application cache?

Answers:

• Security: data stored within the cache is protected from external access.

• Reduced server load: the browser only downloads resources that have changed from the server.

• Offline browsing: users can navigate a site even when they are offline.

• Speed: cached resources are local, and therefore faster.

160. The <strike> element is valid HTML5.

Answers:

• False. It's obsolete.

• True. It should be used to cross-out text.

161. Which is the correct <canvas> tag declaration?

Answers:

• <canvas id="myCanvas" width="800" height="600" src="/src/mycanvas.js> <p>Your browser is sooooo old! Download a modern one now! </p> </canvas>

• <canvas id="myCanvas" width="800" height="600" info="Your browser is sooooo old! Download a modern one now!" />

• <canvas id="myCanvas" width="800" height="600" > <p>Your browser is sooooo old! Download a modern one now! </p> </canvas>

• <canvas id="myCanvas" > <measure width="800" height="600" /> <p>Your browser is sooooo old! Download a modern one now! </p> </canvas>

162. Progress bars are supported natively using the...

Answers:

• none of these

• <input type="progress"> element

• <progress> element

• <bar> element

163. Which of the following is the starting point of the line to draw straight line on a canvas?

Answers:

• moveTo(x,y)

• moveFrom(x,y)

• startTo(x,y)

• startFrom(x,y)

164. The built-in HTML5 object to draw lines, circles, text, rectangles etc. is?

Answers:

• getWrite("2d")

• getContext("2d")

• getDraw("2d")

• setDraw("2d")

165. What is the minimum needed to create a HTML5 document?

Answers:

• <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>Title of the document</title> </head> </html>

• <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>Title of the document</title> <script>// Some scripts</script> <style>// Some styles</style> </head> <body> The content of the document...... </body&

• <!DOCTYPE html> <html> <head> </head> <body> The content of the document...... </body> </html>

• <!DOCTYPE html> <title>Title of the document</title>

• <html> <head> <title>Title of the document</title> </head> <body> The content of the document...... </body> </html>

166. Which is not an example of media types?

Answers:

• media="mobile"

• media="screen"

• media="handheld"

• media="print"

167. What is a <b> tag used for?

Answers:

• To define bold text

• To define a (single) break

• To define text with strong importance

• To define a push button

• To define italic text

168. What will happen if you exceed the allotted local storage space for your origin?

Answers:

• The assignment statement will return null

• The value will still be assigned

• A ???QUOTA_EXCEEDED_ERR??? will be thrown

• The user will be prompted to increase local storage space for your origin

169. What is the <wbr> tag used for?

Answers:

• Looks for the working browser

• Defines a possible break in code

• Represents the progress of a task

• Defines a possible line-break

• Defines a section in a document

170. Which is not a valid tag?

Answers:

• <track>

• <mark>

• <aside>

• <summary>

• <location>

171. What is the amount of local storage space per origin recommended by the W3C?

Answers:

• 1 megabyte

• 10 megabytes

• 5 megabytes

• 500 kilobytes

172. In which order would these cache manifest events be fired?

Answers:

• checking, downloading, progress, cached

• progress, downloading, checking, cached

• downloading, checking, progress, cached

• checking, progress, downloading, cached

173. Select tags encapsulate:

Answers:

• option tags

• output tags

• rollbacks

• sections

174. Using HTML5, syntax errors will be treated uniformly by all conforming browsers and other user agents.

Answers:

• False

• True

175. When is the popstate event on a window dispatched?

Answers:

• Only when the user clicks on the history buttons.

• Only when the user browses to another link.

• Everytime the active history entry changes.

176. According to the W3C HTML5 specification, which one of these may the <time> element NOT represent?

Answers:

• A length of time in milliseconds

• A precise date in the proleptic Gregorian calendar

• A precise date in the proleptic Gregorian calendar, with a time and a time-zone offset

• A time on a 24-hour clock

177. Which of the following defines a visible heading for a <details> element?

Answers:

• <summary>

• <figure>

• <section>

• <progress>

• <details>

178. Which three properties are guaranteed to be provided as part of a geolocation position object?

Answers:

• accuracy, heading, speed

• latitude, longitude, altitude

• altitude, accuracy, altitude_accuracy

• latitude, longitude, accuracy

179. What is the mime type for a manifest file?

Answers:

• text/cache

• text/appcache

• text/manifest

• text/cache-manifest

180. Files listed under this header will be cached after they are downloaded.

Answers:

• All of the answers are correct

• None of these are correct

• NETWORK

• CACHE MANIFEST

• FALLBACK -

181. The <canvas> element is a:

Answers:

• Resolution-dependent bitmap canvas

• Resolution-independent bitmap canvas

182. Auto buffering in HTML5 has been replaced with?

Answers:

• Autoload

• Autobuff

• Buff

• Preload

183. The <tt> element:

Answers:

• has been marked obsolete in HTML5 but continues to be valid

• has been removed from the spec in HTML5 and will no longer work in newer browsers.

• is a non-standard element that most browsers support but was never in a spec and isn't in HTML5 either.

184. Cross document messaging allows two document windows to communicate with each other.  Which property do you check to verify the source requesting the message is a trusted source?

Answers:

• source

• event

• origin

185. Which tag is not officially supported in HTML5?

Answers:

• <basefont>

• <center>

• All of these tags

• <frame>

• <acronym>

186. The <frameset> element is part of HTML5.

Answers:

• True

• False

187. True of false? The canvas tag is the only one available to draw images.

Answers:

• True

• False

188. In an input field, a telephone number should have which type?

Answers:

• telephone

• tel

• text

• number

189. What would be a valid input for this field:  <input type="number" min="0" max="10" step="2" default="6"> ?

Answers:

• 2

• none of these

• 12

• 1

190. Which attributes are supported on the canvas element (among others)?

Answers:

• None of these is correct

• color, width and height

• depth, width and height,

• id, width and height

191. True or False: There can be only 1 <footer> element on any given page.

Answers:

• False

• True

192. What is a valid manifest file extension?

Answers:

• example.mf

• example.manifest

• All of these

• example.appcache

• example.cache

193. Which tag is used for an introduction of a document or a section?

Answers:

• <footer>

• <hgroup>

• <summary>

• <header>

194. What HTML5 tag is described as:  A section of a page that consists of a composition that forms an independent part of a document, page or site.

Answers:

• <article>

• <adress>

• <caption>

• <aside>

• <area>

195. Is it possible to use the camera with the javascript html5 api?

Answers:

• Yes, using certain browser configuration and the use of media handling code in JS

• No

• Yes, using Flash

• Yes, using Canvas

196. Which can stand alone in terms of content?

Answers:

• <head>

• <aside>

• <blockquote>

• <article>

197. <applet> is an element of HTML5?

Answers:

• False

• True

198. True or False: Using semantically correct HTML5 tags will cause all browsers to display a page layout the same.

Answers:

• True

• False

199. Which of the following tags is used to define multiple media resources for <video> or <audio>?

Answers:

• <video>

• <embed>

• <track>

• <source>

• <audio>

200. Which of the following is NOT a valid value for the ???type??? attribute of an <input> element?

Answers:

• email

• url

• number

• name

201. The <header> element should not be used within which element?

Answers:

• Body

• Footer

• Aside

• Section

202. To increase or decrease the integer value in a number type input field use:

Answers:

• step

• value

• decrease

• increase

203. Forms have been greatly improved because...

Answers:

• Javascript does all of the validation

• quicker round trips to the server makes the page lighter

• more work is being done on the server side

• more can be handled by the browser

204. In HTML5 you may use the "align" attribute to align <input> elements

Answers:

• false

• true

205. In a cache manifest, which header is used to specify a backup URL if the URL is inaccessible?

Answers:

• fallback:

• network:

• cache manifest:

206. When combined with the <figcaption> element, we can now semantically associate captions with their image counterparts with what element?

Answers:

• <Figure>

• <Relation>

• <Associate>

• <Counterpart>

• <Caption>

207. The title attribute is used in:

Answers:

• <section> tags.

• <div> tags.

• all of these.

• <header> tags.

208. What does the meter tag define?

Answers:

• Measurement of known and unknown ranges

• None of these answers

• A scalar measurement within a unknown range

• A scalar measurement within a known range

209. The onhashchange event only dispatches when

Answers:

• the entire URL changes.

• the hash portion of the current URL changes.

• both of these

• neither of these

210. Which function is used to obtain geolocation information?

Answers:

• window.getCurrentPosition

• navigator.geolocation.getCurrentPosition

• document.geolocation.getCurrentPosition

• navigator.getCurrentPosition

211. On which object does the browser fire cache manifest events?

Answers:

• window.document

• window.applicationCache

• window.localStorage

• window

212. The element <dir> is not a current element in HTML5.

Answers:

• False

• True

213. What are the two new objects for storing data on the client in HTML 5?

Answers:

• localStorage and clientStorage

• localStorage and sessionStorage

• sessionStorage and cookie

• clientStorage and cookie

214. Which tag's positioning is independent of the main flow of the document?

Answers:

• <figure>

• <summary>

• <article>

• <details>

215. Within a fieldset, you can give a name to a group of input fields with:

Answers:

• <legend>

• <hgroup>

• <name>

• <group>

216. After checking all files in the cache manifest for updates, and finding NO updates, which event will the browser fire?

Answers:

• noupdate

• cached

• checking

• downloading

217. Using HTML5, what would be the most semantic tag for highlighting a few words inside a <p> element?

Answers:

• <span>

• <mark>

• <highlight>

• <aside>

218. What is a new attribute for both <form> and <input>?

Answers:

• autocomplete

• placeholder

• novalidate

• list

219. True or false: <u> is deprecated in HTML5.

Answers:

• True

• False

220. Click on the element below that does NOT exist in HTML5.

Answers:

• <ld>

• <rp>

• <dt>

• <rt>

• <dl>

221. Which of the following mouse events are used when handling a drag/drop event?

Answers:

• onclick

• ondragblur

• onmousedown

• ondragenter

222. Which of the next attributes was added to the anchor tag in HTML5?

Answers:

• media

• rel

• type

• href

223. <rt> is used to define:

Answers:

• an article

• a visible heading for a <details> element

• a command button that a user can invoke

• an explanation/pronunciation of characters

• Specifies self-contained content, like illustrations, diagrams, photos, code listings, etc.

224. What MIME-type must a cache manifest be served with?

Answers:

• application/cache-manifest

• application/xml

• text/plain

• text/cache-manifest

225. What is the proper syntax to make a text input autofocus?

Answers:

• <input focus>

• <input onload=???autofocus???>

• <input autofocus>

• <input tabindex=???1???>

226. Which HTML5 tag would be best for wrapping the date of a blog post?

Answers:

• <date>

• <time>

• <mark>

• <span>

227. What is a Web Worker?

Answers:

• No correct answer

• JavaScript script running in the background of the page

• Hundreds or thousands of these can be allocated in clusters to distribute work amongst common tasks on a web platform

• JavaScript script embedded in the page, triggered by the user

228. Which of the following is a current element in HTML5?

Answers:

• <applet>

• <basefont>

• <big>

• <output>

• <acronym>

229. Which tag has semantic significance?

Answers:

• !important

• <div>

• <i>

• <strong>

• <b>

230. Which function is used to swap out old cached resources for updated cache resources?

Answers:

• document.applicationCacheSwap

• window.swapApplicationCache

• window.applicationCache.swapCache

• window.applicationCache.refresh

231. What is the URL of W3C Markup Validation Service?

Answers:

• http://validator.w3.org

• http://validator.w3.com

• http://validator.w3c.com

• http://w3c.validator.com

• http://validator.w3c.org

232. Which of the following is NOT a valid way to store a value in local storage?

Answers:

• document.localStorage[???key???] = ???value???;

• window.localStorage.key = ???value???;

• window.localStorage[???key???] = ???value???;

• localStorage[???key???] = ???value???;

233. Which method lets you access the canvas to start drawing on it?

Answers:

• setContext();

• getContext();

• getCanvas();

• setCanvas() ;

234. What type of <input> doesn't support the attribute maxlength?

Answers:

• Email

• Text

• Number

• Search

• URL

235. Which is true about the placeholder attribute of <input> elements?

Answers:

• It cannot contain HTML or CSS

• It may contain HTML but not CSS

• It may contain CSS but not HTML

• It may contain both HTML and CSS

236. Which of the elements below is displayed inline by default?

Answers:

• <textarea>

• <aside>

• <section>

• <blockquote>

• <pre>

237. What tag isolates a part of text that might be formatted in a different direction from other text outside it

Answers:

• <aside>

• <bdi>

• <command>

• all of these answers

• <figure>

238. Which event will be fired when the user presses the back button?

Answers:

• popstate

• pushstate

• reverse

• back

239. True or False: Clickable inputs, by default, have a pointer cursor applied to it in all browsers.

Answers:

• False

• True

240. Which section of a cache manifest file specifies files which should not be cached?

Answers:

• FALLBACK

• NOCACHE

• NETWORK

• DYNAMIC

241. Files listed under this header require a connection to the server, and will never be cached.

Answers:

• Cache Manifest

• Network

• Fallback

242. <rp> is used to:

Answers:

• Define a scalar measurement within a known range

• Define a caption for a <figure> element

• Define a possible line-break

• Define what to show in browsers that do not support ruby annotations

• Define a ruby annotation (for East Asian typography)

243. After the browser fires an `updateready` event, which of the following is true?

Answers:

• The new cache resources are ready, but old cache resources are still being used

• New cache resources have been fetched and the page has been reloaded

• The browser is ready to begin fetching updated cache resources

• The new cache resources are ready, and the browser is about to reload

244. Which attribute should be used to indicate that a <time> element represents the date of a blog post?

Answers:

• datetime

• pubdate

• date

• postdate

245. Which of the following is incorrect value provided to "rel" attribute of Anchor Tag ?

Answers:

• bookmark

• previous

• license

• help

246. If IE8 doesn't recognize an element (such as <article>), what will it do with that element?

Answers:

• Display it the same way it would display a <div>

• Not display it at all

• Display it as an empty inline element with no children

• Display it as you would expect

247. What is the proper syntax for specifying a cache manifest?

Answers:

• <meta type=???manifest??? content=???/cache.manifest??? />

• <body manifest=???/cache.manifest???>

• <link rel=???manifest??? type=???cache??? href=???/cache.manifest??? />

• <html manifest=???/cache.manifest???>

248. A wrapper around the html5lib library for sanitizing HTML is called a:

Answers:

• html sanitizer

• html-whitelist

• html wrapper

• 5lib

249. What does the stroke() method of the canvas context API do?

Answers:

• Assigns a color to the line being drawn and makes it visible on the canvas

• Creates a new context point from which the line is drawn on the canvas.

• Draws a line to the two specified points on the canvas.

250. Which of these is NOT one of the five different element types?

Answers:

• Raw text elements

• Foreign elements

• RCDATA elements

• Raw data elements

• Void elements

251. Which of the next video formats is not entirely available for Firefox Browsers?

Answers:

• WebM

• Ogg

• MP4

252. After checking all files in the cache manifest for updates, and finding several files that need to be updated, which event will the browser fire?

Answers:

• noupdate

• update

• downloading

• checking

253. Which of the following html tag isn't supported in HTML5?

Answers:

• all are NOT supported in HTML5

• <abbr>

• <base>

• all are supported in HTML5

• <acronym>

254. True or False: You can place a footer tag inside of a footer tag.

Answers:

• True

• False

255. True or False: Any element drawn in a <canvas> is part of the DOM.

Answers:

• True

• False

256. Which of the following is not a valid attribute for the <script> element?

Answers:

• async

• scope

• src

• These are all valid

• defer

257. What attributes do you assign to <map> tags?

Answers:

• Name

• Action

• All of these

• Max

• Method

258. Is this the preferred method of using the cite tag in HTML5? <cite>John Doe</cite>

Answers:

• No

• Yes

259. On which object will the browser fire history events (such as when the back button is pressed)?

Answers:

• history

• navigator

• window

• document

260. What are the valid properties of the options object that may be passed to navigator.geolocation.getCurrentPosition?

Answers:

• enableHighAccuracy, timeout, maximumAge

• enableHighAccuracy, timeout, onError

• enableHighAccuracy, timeout, onError, onSuccess

• enableHighAccuracy, timeout, maximumAge, onError, onSuccess

261. What should be the value of the 'rel' attribute for a <LINK> element that specifies an RSS feed?

Answers:

• alternate

• external

• feed

• stylesheet

262. Which of the following is NOT a valid attribute of the <time> element?

Answers:

• dateTime

• date

• pubDate

• valueAsDate