Do you know that? 75% American freelancers who work from home make over $65k per year next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Google Web Toolkit 2016

(98) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

98 Answered Test Questions:

1. What code is the first to run in a GWT application

Answers:

• The class Extending EntryPoint registered in your gwt.xml file.

• The method public static void Main(String[] args)

2. Which library can be use for client-side dependency injection?

Answers:

• GWTIN

• GIN

• Guice

• Spring

3. A JSNI method has to be declared as what?

Answers:

• javascript

• jsni

• js

• native

4. JSNI stands for:

Answers:

• JavaScript Native Interface

• JavaScript National Interface

• JavaScript Natural Interface

• JavaScript Naming Interface

5. What is the default locale when not specified?

Answers:

• jp.

• en.

• uk.

• esp.

6. What does the acronym GWT stand for?

Answers:

• Google Webapp Tester

• Google Web ToolKit

• Google Wrapper Toolset

• GNU Web Toolkit

7. True or False? GWT can be used to develop commercial applications with free licensing?

Answers:

• True

• False

8. What must be inherited before using HTTP types in your application?

Answers:

• GHB HTTP module.

• PHP module.

• PDF module.

• GWT HTTP module.

9. True or False? GWT 2.0 supports Java generics?

Answers:

• False

• True

10. What type of processing is taking place within the web server?

Answers:

• Client-side processing.

• Server-side processing.

• External processing.

• Internal processing.

11. What two files must be edited before adding GWT logging?

Answers:

• The php file and .java file.

• The ftp.php file and the .java file.

• The .gwt.xml file and the .java file.

• The pdf file and the java file.

12. A GWT application can be configured through a file with the extension:

Answers:

• .xml

• .gwt

• .gwt.xml

• .html

13. GWT's logging framework uses the same syntax and behavior on the server side. What does this allow?

Answers:

• This allows you to combine the logs into a single log.

• This allows you to share logging code between the server-side and the client-side.

• This allows you to write short-hand logs.

• This allows you to write logs to any file type.

14. As of version 2.6 of GWT what is the newest version of Java syntax supported by GWT?

Answers:

• Java 7

• Java 4

• Java 5

• Java 6

15. What language is GWT client side code written in.

Answers:

• Python

• Ruby

• C++

• Java

16. Which of these is not a class for JSON manipulation:

Answers:

• JSONClass

• JSONString

• JSONObject

• JSONArray

17. What do you use to integrate GWT with a third-party Javascript library?

Answers:

• The JavaScript Console.

• JavaScript Overlays.

• AJAX Command Center.

• The JavaScript Native Interface.

18. Which of the following is a recommended Java GUI designer for GWT?

Answers:

• Java GUI

• GWT GUI

• GWT Designer

• Java GWT

19. Strictly speaking, GWT is a:

Answers:

• JVM

• Browser plug-in

• Compiler

• Interpreter

20. If a single class cannot be serialized, will its object types be serialized as well?

Answers:

• No.

• Only if its root is serialized.

• Yes.

• Only if its sub-class is serialized.

21. An AJAX call in GWT can be implemented with:

Answers:

• AsyncCallback()

• XmlHttpRequest()

• SyncCallback()

• AJAXCallback()

22. The top level panel in GWT is?

Answers:

• HTMLPanel

• TopPanel

• RootPanel

• DOMPanel

23. When you want to test JavaScript, what test case wrapper would you use to launch a web browser to test it?

Answers:

• GWTTestCase

• GcaseTest

• GcaseTest

• Gtest

24. The path for translatable code from Java to JS is:

Answers:

• defined in gwt.xml

• client

• shared

• client and shared

25. What class is used to unit test GWT code?

Answers:

• Gtest

• HTTPtest

• GWTTestCase

• GTWtest

26. Code splitting to minimize JS downloads can be achieved with:

Answers:

• GWT.runJS()

• GWT.runAsync()

• GWT.runSync()

• GWT.split()

27. History events in GWT are implemented as a:

Answers:

• Stack

• List

• Array

• Queue

28. The server-side of a AsyncCallback is a:

Answers:

• RemoteServiceServlet

• HttpServlet

• AsyncServiceServlet

• RemoteServlet

29. What argument would you use to run a manual test within a solo browser?

Answers:

• Browser.1

• Single-solo.

• -runStyle Manual:1

• -runSoloSingle

30. What servlet container is used for testing during development time?

Answers:

• Jetson.

• Jetlet.

• Jetty.

• Devlet.

31. The EntryPoint interface has which method?

Answers:

• onStart()

• onLoad()

• onInit()

• onModuleLoad()

32. Which Java package is NOT emulated by GWT?

Answers:

• java.io

• java.lang.reflect

• java.math

• java.lang.annotation

33. History management and view transition logic is the responsibility of a:

Answers:

• AppController

• ViewPresenter

• ViewController

• Presenter

34. How are loggers organized?

Answers:

• In a box and whisker plot.

• In a tree structure.

• In a chart.

• In a map structure.

35. Human readable strings matched with tags at compile time are considered what?

Answers:

• Static tags.

• Elastic strings.

• Elastic tags.

• Static strings.

36. What is the extension of a GWT bootstrap script?

Answers:

• .cache.js

• .nocache.js

• .gwt.js

• .js

37. Presenters and Views should be binded by:

Answers:

• Encapsulation

• Inheritance

• Class

• Interface

38. A CSS can be applied to a Widget with which method?

Answers:

• setStyleName()

• setStyle()

• setCSSStyleName()

• setCSS()

39. What does GWT use to stylize the visuals of their user interface?

Answers:

• DOM

• CSS

• HTML

• PHP

40. If an exception is launched in a AsyncCallback, which method is invoked?

Answers:

• onError()

• onFailure()

• onException()

• onCallbackException()

41. GWT supports the following browsers:

Answers:

• Safari 5, 6

• Firefox (all)

• Internet Explorer 6, 7, 8, 9

• Google Chrome

42. When does GWT perform its locale-related work?

Answers:

• At startup time.

• At sandbox time.

• At compile time.

• At bind time.

43. Which of the of the following does GWT not include

Answers:

• DOM Api

• Java applet plugin

• Browser plugin

• Compiler

44. The core GWT defined in gwt.xml should inherit which module?

Answers:

• com.google.gwt.user.Core

• com.google.gwt.core.Core

• com.google.gwt.User

• com.google.gwt.user.User

45. The P in MVP stands for:

Answers:

• Programming

• Presenter

• Presentation

• Process

46. Is it necessary to use GWT's history mechanism with MVP development?

Answers:

• Yes, and it must be used in conjunction with MVP framework.

• Yes.

• Yes, because MVP framework is built upon it.

• No.

47. Which is NOT a Panel widget in GWT:

Answers:

• CanvasPanel

• DecoratorPanel

• VerticalPanel

• HorizontalPanel

48. A custom widget in GWT should extend which class?

Answers:

• Widget

• Div

• Composite

• Panel

49. How does one correctly invoke the clear() method to clear their HTML5 data?

Answers:

• myStorage.clear();

• clear()HTML5

• HTML5clear()

• clearme()

50. Which of the following is one of the three classes used when programming delayed logic?

Answers:

• TimerCommand

• DeferredCommand

• Time

• IncrementalTime

51. A ClickHandler extends:

Answers:

• EventHandler

• MouseHandler

• MouseButtonsHandler

• MouseEventHandler

52. To use RequestBuilder, which module do we need to inherit:

Answers:

• com.google.gwt.request.Builder

• com.google.gwt.http.RequestBuilder

• com.google.gwt.http.HTTPRequesBuilder

• com.google.gwt.http.HTTP

53. What type of binding is a feature of the GWT compiler?

Answers:

• Static binding.

• Deferred binding.

• Dynamic binding.

• Inferred binding.

54. The biggest difference between MVP Part1 and Part2 is:

Answers:

• View

• Presenter

• UiViewer

• UiBinder

55. To listen to DOM events a Widget must invoke:

Answers:

• retreiveEvents()

• sinkEvents()

• listenToEvents()

• getEvents()

56. JSON objects can be handled as Overlay Types by subclassing which?

Answers:

• JavaScriptOverlayObject

• JSObject

• JSONObject

• JavaScriptObject

57. How do you access javascript in GWT?

Answers:

• You cannot access Javascript

• HTML Javascript injection

• Javascript Eval method

• JSNI

58. What does ActivityMapper do?

Answers:

• It maps Places to corresponding Activities.

• It tells you what activity is taking place.

• It lists activities.

• It maps activities.

59. When there is a dot between two loggers, what does this indicate?

Answers:

• The loggers are siblings.

• The loggers are not related.

• The loggers are in error.

• The loggers are in conflict.

60. When does gwtTearDown() run?

Answers:

• When the test method has failed.

• At the beginning of every test method.

• In the middle of every test method.

• At the completion of every test method.

61. A EventHandler is a:

Answers:

• Inner class

• Data type

• Class

• Interface

62. A deferred binding implementation can be generated in GWT with:

Answers:

• GWT.createAndBind()

• GWT.bindAndCreate()

• GWT.bind()

• GWT.create()

63. HTTP requests can be handled easily by:

Answers:

• HttpBuilder

• RequestBuilder

• HttpRequestBuilder

• HttpInvoker

64. Which of the following is not a HTML5 feature supported by GWT?

Answers:

• PDF

• Audio

• Client-side storage

• Canvas

65. Which of the following is a correct JSNI method delaration?

Answers:

• public native String helloWorld() /*-{ return "Hello World"; }-*/;

• public native String helloWorld() { return "Hello World"; };

• def helloWorld={return "Hello World";}

• function helloWorld(){return "Hello World";}

66. Which of the following is not a security weakness in GWT?

Answers:

• SafeHTML guidelines.

• Leaking Data

• Cross-site scripting.

• Forging requests

67. How do you use XSRF protection when using RequestBuilder and RequestCallback classes?

Answers:

• Change cookies to a custom cookie.

• Set a custom value for a cookie.

• Set a custom header to include the value of your cookie.

• Set a custom number of cookies.

68. Which JAR has to be included in the WEB-INF/lib for deployment?

Answers:

• gwt-user.jar

• (All of these)

• gwt-servlet.jar

69. Which JRE feature is not supported in GWT client side code?

Answers:

• Java AutoBoxing

• Collections

• Reflection

• Java Math

70. Do activities contain widgets or UI code?

Answers:

• No.

• Yes, but only two at a time.

• Yes, only one or the other.

• They can contain widgets, but not UI.

71. What is one way to prevent XSRF attacks in GWT?

Answers:

• Virus scanning.

• Cross-site scripting.

• Firewalls.

• Session cookie duplication.

72. What feature is built into GWT 2.3 to prevent web attacks?

Answers:

• Web protection.

• Web secure 2.0

• Secure Node 3.0

• XSRF protection.

73. To reduce compilation time, permutations can be used by configuring which property?

Answers:

• user.gwt

• user.browser

• user.agent

• user.permutation

74. Although JavaScript is single-threaded, GWT can use multi-threading because it supports Java synchronized.

Answers:

• True

• False

75. Generating many different version of JavaScript on a per browser basis is known as what?

Answers:

• JSNI Binding

• UserAgent Binding

• Deferred Binding

• JS Binding

76. What is a benefit of using HTML5 with GWT?

Answers:

• Better performance and larger data storage.

• Data is compressed and encrypted.

• More secure data transfer.

• There is no benefit.

77. How are parent/child relationships determined?

Answers:

• They are determined by the name of the child.

• They are determined by the name of the logger.

• They are determined by the name of the parent.

• They are determined randomly.

78. If a logger does not contain a dot, what does this mean?

Answers:

• It has the Root Logger as its parent.

• It is a child logger.

• It means nothing.

• It has flawed syntax.

79. What W3C specification is used in creating accessible programs with standardized DOM properties?

Answers:

• Aria.

• Area.

• PBX

• DOM

80. A Label widget in GWT translates to which HTML asset?

Answers:

• div

• Depends on the version

• Depends on inline

• span

81. What feature us used to build XSRF protection?

Answers:

• The XToken feature.

• The RpcToken feature.

• The Token feature.

• The XSRF build feature.

82. Which of these is NOT a method in AsyncCallback?

Answers:

• onsuccess()

• onerror()

• (All of these)

• onfailure()

83. To use ClientBundle, which module do we need to inherit?

Answers:

• com.google.gwt.resources.Resources

• com.google.gwt.resources.ClientBundle

• com.google.gwt.core.ClientBundle

• com.google.gwt.client.Resources

84. For Internationalization, to create a collection of formatted strings that accept parameters, which should be extended?

Answers:

• ResourceBundle

• Properties

• Messages

• MessageFormat

85. When the client is invoking the code, how is it referred to?

Answers:

• A reference.

• A command.

• A service.

• A call.

86. An Event can be fired on the Event Bus by invoking:

Answers:

• HandlerManager.sendEvent()

• HandlerManager.fireEvent()

• GWT.sendEvent()

• EventBus.fireEvent()

87. Which class is responsible for publishing click events?

Answers:

• Button class.

• Click class.

• Tick class.

• Mouse class.

88. A RemoteService is:

Answers:

• A service interface

• A marker interface

• A service class

• A remote interface

89. XMLHTTPRequests Same-Origin policy can be overcome with:

Answers:

• JSON-SO

• JSONP

• JSON

• JSON-XSR

90. The GWT Event Bus is built on top of:

Answers:

• EventHandlerManager

• HandlerManager

• EventManager

• GWTEventManager

91. What attribute depicts the behavior of a widget?

Answers:

• Role.

• Trim.

• wAction.

• Action.

92. Which of the following is an example of an Aria or keyboard accessibility property?

Answers:

• TabMenu

• TreeItem

• TreeBar

• MenuTree

93. A RemoteService path can be annotated as:

Answers:

• @RemoteServiceAsyncPath

• @RemoteServicePath

• @RemoteServiceRelativePath

• @RemotePath

94. Which of these is NOT a default CSS theme in GWT?

Answers:

• Chrome

• Standard

• Default

• Clean

95. Where are XSRF tokens configured?

Answers:

• They are not configured.

• In the web.conf file.

• In the conf.xml file.

• In the web.xml file.

96. When using an asynchronous interface, what must be created before making a remote call from the client?

Answers:

• A synchronous interface.

• Another asynchronous interface.

• A static interface.

• A dynamic interface.

97. To handle history events, we should implement:

Answers:

• ValueChangeHandler<Event>

• ValueChangeHandler<String>

• HistoryChangeHandler<Event>

• HistoryChangeHandler<String>

98. A native DOM Event can be captured using which handler?

Answers:

• NativeEventHandler()

• NativePreviewHandler()

• NativeHandler()

• NativePreviewEvent()