Do you know that? 40% of freelancers delegate or outsource work to others next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Facebook (Development) 2016

(73, CL) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

73 Answered Test Questions:

1. A Facebook app should have:

Answers:

• All of these

• Importance in idea

• Convenience

• Usefulness

2. FBML stands for:

Answers:

• Facebook Markup Link

• Facebook Markup Language

• Facebook Maintenance Language

• Facebook Makeup Language

• Facebook Mass Locator

3. Common Dialog Parameters are:

Answers:

• fb_id, display, redirect_url

• app_id, redirect_uri, display

• e_id, app_id, redirect_url

• display_id, redirect_uri, error_message

4. In Graph API 2.0, what is the current way to get tag friends in stories (e.g. status update or actions)?

Answers:

• Including [@[USERID]] in the message or caption when posting the story

• Getting friends' ID from /me/invitable_friends, and posting the ID using "tags" parameter

• Getting friends' ID from /me/friends, and posting the ID using "tags" parameter

• Getting friends' ID from /me/taggable_friends, and posting the ID using "tags" parameter

• Including {@[USERID]} in the message or caption when posting the story

5. Your instant messaging client connects to Facebook Chat via the ____ service.

Answers:

• MPPS

• EIM/CIM

• Jabber/XMPP

• SMS

6. What is the data format to refund a completed payment?

Answers:

• JSON

• FBML

• FQL

• XML

7. What does the Share Dialog do?

Answers:

• Enables you to use a SQL-style interface to query the data exposed by the Graph API. It provides for some advanced features not available in the Graph API such as using the results of one query in another

• Gives access to the Facebook social graph, uniformly representing objects in the graph and the connections between them. Most other APIs at Facebook are based on the Graph API.

• Supports status updates, link shares and publishing Open Graph actions

• Let's apps tell stories on Facebook through a structured, strongly typed API

8. The primary way to get data in and out of Facebook is by using a:

Answers:

• Graph API

• FQL

• Social API

• Developer's API

9. What query language do Facebook applications use?

Answers:

• FBQL

• FBSQL

• FQL

• SQL

10. Which fields are used to create an account in the Ad Account API?

Answers:

• access_token, currency_id, name, timezone_id

• requestID, usermatchID, userContext, pageContext

• bodylink, creativehash, imageURL, name

• name, IPAddressmasked, user_agent, country

11. Where is the App ID located?

Answers:

• App Dashboard - bottom of the advanced settings page

• App Dashboard - top of the basic settings page

• App Dashboard - top of the advanced settings page

• App Dashboard - bottom of the basic settings page

12. What APIs does Facebook offer

Answers:

• Graph API, Facebook Authentication, Ads API

• Graph API, Open Graph, Dialogs, Ads API

• Graph API, FQL, Open Graph, Dialogs, Chat, Ads API

• Graph API, Open Graph, Dialogs, Chat, Ads API

13. When is an access token only valid for 2 hours?

Answers:

• iOS

• Server-side login flow

• Client-side auth flow

• Android

14. When you run your ad or sponsored story you will be only charged for the number of:

Answers:

• Active days

• Impressions

• Views

• Clicks

15. Applications on Facebook are loaded on to a:

Answers:

• Canvas page

• White page

• Canvas board

• Blank page

16. Object properties in Open Graph are defined as:

Answers:

• op:

• o:

• p:

• og:

17. Running the query "SELECT uid2 FROM friend WHERE uid1=me()" will GET

Answers:

• /fql?q=SELECT+uid2+FROM+object+WHERE+uid1=me()&access_token=...

• /fql?q=SELECT+uid2+FROM+actor+WHERE+uid1=me()&access_token=...

• /fql?q=SELECT+uid2+FROM+action+WHERE+uid1=me()&access_token=...

• /fql?q=SELECT+uid2+FROM+friend+WHERE+uid1=me()&access_token=...

18. How is the registered return URL used in OpenID Connect?

Answers:

• The developer should pass the exact IPN during the authorize call.

• The developer should pass the exact reverse URL during the authorize call.

• The developer should pass the exact return URL during the authorize call.

• The developer should pass the exact notify URL during the authorize call.

19. What authentication does Facebook use?

Answers:

• OAuth4.1

• OAuth1.0

• OAuth2.0

• OAuth3.2

20. True or False? You can read recent page posts with the 'like box'.

Answers:

• True

• False

21. Facebook provides SDKs for ____

Answers:

• iOS, Android, Blackberry, SMS, Leaf Socket, and the web

• iOS, Android, and the web

• iOS, Android, Blackberry, SMS, and the web

• iOS and the web

22. True or False? One ad user may have multiple ad accounts.

Answers:

• False

• True

23. True or False? When a user logs into an app, the app automatically gets access to their public profile and friend list.

Answers:

• False

• True

24. True or False? Access tokens do not expire.

Answers:

• False

• True

25. What should you NOT do when customizing user experiences

Answers:

• Requiring all user's to log in immediately when using your app

• Send users where they want to go in the app

• Show content right away

• Customize the experience according to their user profile

26. How can you get current sessions user's profile via the Graph API in PHP?

Answers:

• $facebook->api('/user');

• $facebook->api('/me');

• $facebook->api('/profile');

• $facebook->api('/getProfile');

27. True or False? Facebook uses Etags

Answers:

• True

• False

28. What type of requests can be sent from a Facebook App?

Answers:

• User-generated requests and app-generated requests

• Only user-generated requests

• Only app-generated requests

• Group-generated requests and app-generated requests

29. FBJS stands for:

Answers:

• Facebook Java Server

• Facebook Javascript

• Facebook Java Standard

• Facebook Jquery Script

30. Which of these generate access tokens?

Answers:

• App Secret and App ID

• Only App Secret

• User ID

• Only App ID

31. In the Ads API, which targeting option is not available

Answers:

• Likes and Interests

• Demographics and events

• Children

• Education and workplace

32. What does an access token identify?

Answers:

• Only the app

• Only the user

• App or page

• User, App or Page

33. FQL stands for:

Answers:

• FAST Query Language

• Facebook Query Language

• Facebook Query Link

• Front Query Language

34. True or False? Other Facebook users can translate your application into other languages.

Answers:

• False

• True

35. What does the 'Registration plugin' do?

Answers:

• Let developers easily sign up for an application

• Let users easily sign up for your website with their Facebook account

• Let developers register users on to their application

• Let developers search for their targeted audience

36. Facebook Chat supports Facebook Platform authentication using the ___________ authentication mechanism

Answers:

• DIGEST-MD5

• XEP-0022

• X-FACEBOOK-PLATFORM SASL

• XEP-0085

37. A user must have a Facebook username to use DIGEST-MD5

Answers:

• FALSE

• True

38. What is the correct API endpoint to retrieve Facebook Posts for the logged in user

Answers:

• /me/stream

• /user/feed

• /user/posts

• /me/feed

• /4/feed

39. What is an 'access token' ?

Answers:

• String that provides temporary, secure access to Facebook

• String that provides temporary, unsecure access to Facebook APIs

• String that provides permanent, secure access to Facebook APIs

• String that provides temporary, secure access to Facebook APIs

40. What is the current way to retrieve posts from an open Facebook Group?

Answers:

• It's not possible to retrieve posts from a group

• GET /{group_id}/stream

• GET /groups/{group_id}/stream

• GET /{group_id}/feed

• GET /groups/{group_id}/feed

41. How does Facebook chat differ from what you would expect from a traditional XMPP service

Answers:

• The user's own Jabber ID (JID) is different from the Jabber ID that their contacts will see because the translation is done internally.

• Your client cannot send or receive HTML messages

• Because roster items and presence subscriptions are based on the user's Facebook friends, they cannot be created or deleted using the standard XMPP mechanisms.

• All of these

42. You can issue a HTTP GET request to /fql?q=query where query can be a single fql query or a JSON-encoded dictionary of queries.

Answers:

• FALSE

• True

43. True or False? You may publish a photo on a user's timeline with an access token.

Answers:

• True

• False

44. How can you get user_id of current session user using graph api in PHP (consider $facebook as the Facebook object)?

Answers:

• $facebook->getCurrentUser();

• $facebook->getUser();

• $facebook->getMe();

• $facebook->getuser();

45. How do you get a User id in PHP API?

Answers:

• $user_id = $facebook->getProfile();

• $user_id = $facebook->getUser_Profile_ID();

• $user_id = $facebook->getUser_ID();

• $user_id = $facebook->getUser();

• $user_id = $facebook->getUserID();

46. Which of these is unacceptable for an app detail page submission?

Answers:

• Banners that have a black background

• Banners that have a yellow background

• Banners that have a white background

• Images with not enough text

47. The most efficient way to manage ads on the Ads API is via:

Answers:

• Hashed queries

• Bundled campaigns

• Salted data

• Batched requests

48. When mentioning users in notifications, which syntax should you use?

Answers:

• (@[USER_ID])

• ({USER_ID})

• (@USER_ID)

• ([USER_ID])

49. What are the four elements of a story on Open Graph?

Answers:

• None of these

• Subject, Conflict, Climaz, and Resolution

• Application, Authentication, Action, and Object

• Actor, App, Action, and Object

50. Which of these is not an option for targeting ads?

Answers:

• Relationship status

• Workplace

• Photos

• Interests

51. hCalendar and hCard are examples of:

Answers:

• Formats

• Applications

• Megaformats

• Microformats

52. What are the three elements of Facebook's social design?

Answers:

• Community, Interaction, Development

• Conversation, Interaction, Development

• Community, Conversation, Identity

• Conversation, Community, Development

53. How many tables can the FQL FROM clause contain?

Answers:

• 1024

• Unlimited

• One

• 4096

54. Which of these statements is true?

Answers:

• The Facebook JavaScript SDK is available in all locales supported by Facebook.

• All of these

• The Facebook JavaScript SDK is available in English, Spanish, French, German, Portuguese, ad Chinese only.

• The Facebook JavaScript SDK is available in English only.

55. Which of the following describes the action type that is associated with the creation of the object?

Answers:

• Word action

• Object action

• Creation action

• Creative action

56. Which of these statements is true?

Answers:

• If you create your app using the English (U.S.) locale, the App Center will display its details (its tagline, description, detailed description and explanations about requested permissions) in the language set by the user.

• None of these

• If you create your app using the English (U.S.) locale, the App Center will display its details (its tagline, description, detailed description and explanations about requested permissions) about it only in English, no matter who is using the App Center

• If you create your app using the English (U.S.) locale, you must set the primary language you want the App Center to use when displaying its details (its tagline, description, detailed description and explanations about requested permissions).

57. How is Click-To-Impressions (CTI) calculated?

Answers:

• Total clicks over the last seven days / total impressions over the last seven days

• Total impressions over the last 10 days/ Total clicks over the last 10 days

• Total impressions over the last seven days/ Total clicks over the last seven days

• Total clicks in one day / total impressions in one day

58. To how many countries can you set a Facebook ad to target?

Answers:

• Unlimited

• 25

• 5

• 30

59. Applications that send over 500,000 notifications are required to maintain a weekly Click-To-Impression percentage of:

Answers:

• 12%

• 15%

• 10%

• 17%

60. Your application should not send notifications to users who have not visited your application in the last:

Answers:

• 25 days

• 28 days

• 15 days

• 30 days

61. adaccount, adaccountgroup, adcampaign, adcreative, adgroup, adimage, and aduser are examples of what?

Answers:

• Ad Account Query Results

• Graph API Queries

• Ad Statistics Query Results

• Graph API Objects

62. What does this query do? SELECT uid, name, pic_square FROM user WHERE uid = me() OR uid IN (SELECT uid2 FROM friend WHERE uid1 = me())

Answers:

• Returns user profile information from the active user and friends

• Fetches timeline information from the active user and friends

• Fetches all user information for the active user and friends

• Fetches pictures and tags from the active user and friends

63. What are the three different ways of implementing the 'Like' button?

Answers:

• HTML5, XFBML and iframe

• HTML5, XFBML and FQL

• HTML5, FBML, iframe

• HTML5, FBML and JavaScript

64. Is Facebook Markup Language used to create applications?

Answers:

• Sometimes, depending on the Facebook application

• Not anymore, but it did at one point

• Never

• Yes, applications must use Facebook Markup Language

65. What is the function of "Open Graph"?

Answers:

• Display Facebook stories

• Count Click-To-Impressions

• Graph user's activity on a specific application

• Create graphs on applications

66. Which of these statements is not true of queries in the FQL API?

Answers:

• Your query must be indexable, meaning that it queries properties that are marked as indexable in the documentation below.

• You can use the IN keyword in SELECT or WHERE clauses to do subqueries, but the subqueries cannot reference variables in the outer query's scope

• FQL can handle simple math, basic boolean operators, AND or NOT logical operators, and ORDER BY and LIMIT clauses. ORDER BY can contain only a single table.

• You can use the IN keyword in SELECT or WHERE clauses to do subqueries, and can reference variables in the outer query's scope

67. In the Ads API, which Graph API Queries are available?

Answers:

• Connection Objects, Ad Statistics, Keyword Stats, Reach Estimate, Autocomplete Data

• Broad Target Categories, Connection Objects, Ad Statistics, Keyword Stats, Reach Estimate, Mobile, Facebook Connections

• Broad Target Categories, Connection Objects, Ad Statistics, Keyword Stats, Reach Estimate, Autocomplete Data

• Broad Target Categories, Connection Objects, Reach Estimate, Autocomplete Data

68. Instead of calling one of the static openActiveSession* methods, your app can achieve the same flow by:

Answers:

• Calling one of the FBSession instance init functions.

• Calling one of the FBSession instance open functions if the state value is FBSessionStateCreated.

• Checking if the state value has transitioned to FBSessionStateCreated.

• All of these

69. True or False? Every application needs an application details page.

Answers:

• False

• True

70. What does en_US mean

Answers:

• Places = US

• Language will be English

• Events = US

• Maps = US

71. Which one of these are publicly available when a user accesses your app?

Answers:

• id

• last_name

• first_name

• All of these

72. If your application does this, you must use Facebook Platform authentication instead of Facebook Chat

Answers:

• Reports messages or any other information about user activity to a third party (including the client developer).

• All of these

• Proxies the XMPP connection (the connection must be directly from the user's computer to Facebook).

• Integrates with Facebook, or has a Facebook Application ID.

73. True or False? The time stamp on Facebook pages are in UNIX format.

Answers:

• False

• True