Do you know that? 66% - I began freelancing to be my own boss next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for ExtJs 2016

(103) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

103 Answered Test Questions:

1. What is the difference between Ext.get() and Ext.getDom()?

Answers:

• Ext.get() is faster than Ext.getDom().

• Ext.get() only allows xpath queries.

• Ext.get() will convert a DOM object to an Ext.element object, whereas Ext.getDom() will convert an Ext.element object to a DOM object.

• Ext.get() makes the CPU spin faster than Ext.getDom().

2. Which one of the following is not a valid layout type in Ext?

Answers:

• ResponsiveLayout

• BorderLayout

• VBoxLayout

• HBoxLayout

3. What of the following is the correct syntax for defining column?

Answers:

• columns: [ {text=Name, dataIndex=name, flex=1 } ]

• columns: [ {text='Name', dataIndex='name', flex=1 } ]

• columns: [ {text:'Name', dataIndex:'name', flex:1 } ]

• columns: [ {text:Name, dataIndex:name, flex:1 } ]

4. Extjs 4.x provide us a new concept when we work with MVC pattern, this is a class when we need to control the views in the Controller class and  is useful to provide us a searching of components within Ext.ComponentManager.

Answers:

• Ext.ComponentQuery

• Ext.create

• Ext.draw.Component

• Ext.chart.Chart

5. Which of the following is not an Ext layout type?

Answers:

• vBox

• border

• float

• fit

6. What is the name of the class that provides the developer with an area autosized to the browser viewport?

Answers:

• Ext.HTMLElement

• Ext.container.Viewport

• Ext.window

• Ext.fullSizeWindow

7. Which of the following is a required config option for grid column?

Answers:

• itemId

• data

• dataIndex

• id

8. Which of the following is not a valid way to add an event  listener?

Answers:

• use addListener() function

• use on() function

• use events config option

• use listeners config option

9. What object render itself to the document body?

Answers:

• Ext.container.Viewport

• Ext.panel.Panel

• Ext.form.Panel

• Ext.container.Container

10. How is Ext JS licensed?

Answers:

• Commercial Software and Open Source

• Proprietary Software

• Open Source

• Commercial Software

11. Which of the following is NOT a valid way to add an event listener to an Ext.Panel?

Answers:

• In the panel's config, define the listeners property.

• addListener( eventName, handler, [scope], [options] )

• provideListener(eventName,handler,scope, options)

• panelObject.on("eventName",handler)

12. The utility method "Ext.define" is used for which one of the following?

Answers:

• To define an enumeration.

• To create a user-defined control.

• To create a class in Ext that extends and optionally overrides the methods and properties of a parent class.

• To define a global variable.

13. One of the most common components used for layout in Ext is which one of the following?

Answers:

• ContentArea

• Combobox

• Grid

• Panel

14. What plugin is required for cell editing?

Answers:

• Ext.grid.plugin.Editing

• Ext.grid.plugin.RowEditing

• Ext.plugin.Editing

• Ext.grid.plugin.CellEditing

15. Which of the following parameter type(s) is a valid renderTo config option value?

Answers:

• All of the these

• DOM element

• extJS element

• id of element

16. The _______ is responsible for encapsulating the Model and can also configure a proxy to load or save the data.

Answers:

• JsonWriter

• XmlWriter

• Readers

• Writers

• Store

17. The ________ is a useful proxy when you need to make request to a different domain, on which your application is not deployed.

Answers:

• writers

• JsonWriter

• JsonP proxy

• readers

• stores

18. Extjs 4.x is Sencha's latest JavaScript framework for developing cross-platform web applications

Answers:

• False

• True

19. Why would a developer use Ext.fly() instead of Ext.get()?

Answers:

• To make a small, airborn insect appear in the DOM.

• To increase the number of controls allowed on a page.

• In a situation where a developer would be calling a repetitive,atomic function on many different elements and needs to reduce the memory footprint.

• To make Ext run in turbo-mode.

20. The _______ is a subclass of VBoxLayout. This already tells us that the components will be organized vertically in the container. We can collapse or expand the items.

Answers:

• Absolute layout

• HBox layout

• Accordion layout

• Anchor layout

21. True or False. There can only be one locked column.

Answers:

• False

• TRUE

22. Which config option is used to bound a component within the dimension of another container?

Answers:

• locked

• constrainTo

• constrain

• lock

23. How would a developer set a control to hidden in Ext?

Answers:

• setVisible(false)

• doVisible(false)

• becomeHidden(true)

• makeVisible(false)

24. The _____ organizes its children horizontally across the container.

Answers:

• Accordion layout

• Absolute layout

• HBox layout

• Anchor layout

25. In Ext, what is a proxy?

Answers:

• Proxies are dummy controls that handle the events such as a click event in lieu of the actual control.

• Proxies are used by Stores to handle the loading and saving of Model data. Usually developers will not need to create or interact with proxies directly.

• Proxies are dummy controls that hold the values for the real controls.

• Proxies are members of the Ext support staff will write your code for you.

26. What is the name of the event that fires when all the DOM objects have been loaded but before all images are loaded and before the onLoad event?

Answers:

• onBeforePageLoaded

• onReadyToGo

• onBeforeLoaded

• onDocumentReady

27. Why would a developer use a JsonPStore instead of a JsonStore?

Answers:

• A JsonP store can hold more data than a JsonStore.

• To facilitate the creation of a store in Ext that would allow for cross-site requests of JSON data.

• JsonPStores work better with server side JSON.

• To create a store that has data with no flaws in it.

28. With Sandbox mode you can run Extjs 4 alongside with previous versions of Extjs on the same page.

Answers:

• True

• False

29. What is a RESTful store in Ext?

Answers:

• A store that allows for cross-site scripting.

• A stores that supports a convenient way to interface with a RESTful web service.

• A store that slows when the demand is too much on the server's hardware.

• A store that allows the user to slowly browser a website.

30. Which function would a developer use to select only certain child elements of an Ext.element?

Answers:

• Ext.select()

• Ext.filter()

• Ext.scrape()

• Ext.trimDown()

31. What is the difference between theming and styling in Ext?

Answers:

• Themes are more visually appealing.

• Theming is differentiated from "styling" by the ability to flip a switch and change the theme.

• Themes are only one file, styles require many files.

• Themes are cheaper than styles.

32. In a form layout, what is the name of the property that will automatically create a label above a control if set?

Answers:

• showLabel

• LabelTitle

• fieldLabel

• componentLabel

33. What is the name of the object a developer would use to create a group of radiobuttons in which only one radio button can be selected at a time?

Answers:

• Ext.form.RadioTeam

• Ext.form.RadioGroup

• Ext.form.CheckBox

• Ext.form.Radio

34. Why would a developer use a Pager?

Answers:

• To make ComboBoxes display faster.

• To simulate an e-Reader.

• To alert users of problems with their data.

• To more quickly display and load large amounts of data in a GridPanel.

35. Extjs 4 introduces a new package organization and that is why some classes names are not the same as they were in Extjs 3.

Answers:

• False

• True

36. True or false? Ext Js supports all major web browsers including: IE 6+,Firefox 1.5+(Pc,Mac),Safari 3+,Opera9+(Pc,Mac).

Answers:

• True

• False

37. What is theme inheritance?

Answers:

• Creating themes that are passed from one developer to another.

• Creating themes that have similar colors.

• Making your themes object oriented.

• Setting up your theme to extend or inherit from a base theme so as to include all the necessary classes to work properly.

38. What region type is required for border layout?

Answers:

• Center

• North

• East

• No region type is required

• South

39. What are the 4 folders that a developer should create to employ the recommended MVC architecture in Ext?

Answers:

• Clicks,Selects,Changes,Checks

• Models,Views,Animations,HTML

• Models,Views,Controllers,Stores

• Controls,Views,UIs,Events

40. is it possible to migrate from Extjs 3 to Extjs 4?

Answers:

• True

• False

41. Which one of the following is true about the Ext viewport?

Answers:

• The viewport can only have 4 items in it.

• The viewport automatically re-sizes itself to the size of the browser viewport.

• The viewport does not allow a different layout type to be specified.

• The viewport has a 4px black border by default.

42. The LocalStorageProxy uses the new HTLM5 localStorage API to load and save data into the client brwoser

Answers:

• True

• False

43. Ext JS is a JavaScript library for developing interactive web applications using technologies such as AJAX, DHTML and DOM. It was developed by Sencha.

Answers:

• False

• True

44. Which one of the following is the correct syntax in Ext.js to make an ajax request?

Answers:

• ext.ajax.request(options)

• Ext.ajax.Request(options)

• Ext.Request.Ajax(options)

• Ext.Ajax.request(options)

45. What is the name of the method on an Ext.data.store that synchronizes the records in the store with a remote data source?

Answers:

• upload

• download

• load

• sync

46. What data proxy does Ext support?

Answers:

• AJAX

• JSON-P

• All of the above

• REST

47. What is the difference between an Ext.element and an Ext.component?

Answers:

• Elements are heavier objects in memory and components are more lightweight

• Elements are the parent class of Components.

• An Ext.element encapsulates a DOM element, adding simple DOM manipulation facilities, normalizing for browser differences, whereas an Ext.component is the base class for all objects in Ext, such as controls, panels and stores.

• Elements are visible and components are invisible.

48. What is the shorthand function for addListener()?

Answers:

• add()

• trigger()

• live()

• on()

49. Extjs 4.x includes a new pattern concept  named MVC.

Answers:

• False

• True

50. Why would a developer use buffered scrolling?

Answers:

• Buffered scrolling makes the interface much shinier.

• Buffered scrolling makes all the UI interactions run at 120 fps.

• Buffered scrolling enables a developer to load any number of records into a grid without paging.

• This allows a developer to submit changes without validation.

51. What is the name of the Ext utility function to convert a JSON string into an object?

Answers:

• Ext.JSON.convert(json)

• Ext.JSON.string.translate(json)

• Ext.JSON.decode(json)

• Ext.JSON.toObject(json)

52. Which of the following is a required config option for grid panel?

Answers:

• data

• id

• xtype

• store

53. Linking Models: There are two types of Associations between Models: belongsTo and hasMany. But one  represents a one to many ralationship between two models.

Answers:

• belongsTo

• hasMany

• anything

54. What is the difference between Ext.addClass() and Ext.removeClass()?

Answers:

• Ext.addClass() will add the class to a DOM object whereas Ext.removeClass() will remove a class from a DOM object.

• Ext.addClass() has better performance.

• Ext.removeClass() has better performance.

• Ext.addClass() is deprecated.

55. is Extjs a cross-browser RIA framework?

Answers:

• True

• False

56. The ______ validation verifies if the given value matches the given regular expression.

Answers:

• presence

• exclusion

• inclusion

• format

• length

57. What is that config option for changing CSS class on a column cell?

Answers:

• CSS

• CLS

• Style

• tdCls

58. What is the difference between a GridPanel and an EditorGridPanel?

Answers:

• The EditorGridPanel is slower to start up.

• The GridPanel is smaller.

• The EditorGridPanel extends the GridPanel Class to provide cell editing on selected columns.

• The EditorGridPanel can have more columns in it.

59. What does the remove() function return?

Answers:

• true when removal is successful, false when removal fails

• the component that was removed

• the calling component

• the function does not return value

60. Why would a developer use an ArrayStore?

Answers:

• To facilitate the creation of stores from arrays of data.

• To create a store that can't use JSON.

• To create multiple stores chained together into one store.

• To create multi-dimensional stores.

61. What is the root class for all Ext classes?

Answers:

• Ext.Base

• Ext.Class

• Ext.Component

• Ext.Root

62. What is the method to instantiate a class in ExtJS 4.*?

Answers:

• Ext.create()

• Ext.extend()

• Ext.define()

• Ext.load()

63. What is the name of the property on a grid that controls the number of clicks required to edit a cell on a GridPanel?

Answers:

• numClicksEdit

• clickingEditCount

• clicksToEdit

• editingClicks

64. What is the name of the control in Ext, that will create a control similar to an html <select>?

Answers:

• DropDownList

• multiSelectBox

• comboBox

• combinationBox

65. Which of the following is not a grid panel feature?

Answers:

• Count

• GroupingSummary

• Grouping

• Summary

66. What is the correct option to completely fill the width of a container?

Answers:

• width: 100%

• width: ???max???

• flex: 1

• maxWidth: true

67. Which of the following is not  a config option of Ext.util.Sorter?

Answers:

• direction

• sorterFn

• dataIndex

• property

68. The ____ classes are resonsible for decoding the raw data from a server that is to be loaded into a Model instance or Store.

Answers:

• Store

• Writers

• Readers

• Jsonp Proxy

• Proxy

69. What is the name of the method that allows a developer to remove an event listener from an object or control?

Answers:

• disableEvent

• destroyEvent

• removeEvent

• un

70. What is one advantage of using xtype to create objects in Ext?

Answers:

• Increase cpu parallelization

• more concise syntax

• Utilizes the MVC design pattern

• Reduces number of for loops

71. Which types of objects in Ext fire an initComponent event?

Answers:

• objects

• grids

• panels

• components

72. How do you create a new class?

Answers:

• MyApp.NewClass=Ext.extend(Object,{// class functionalities here });

• Ext.define ('MyApp.NewClass',{ // class functionalities here });

• Ext.define = new ('MyApp.NewClass',{ // class functionalities here });

• MyApp.Class=New Ext.extend(Object,{// class functionalities here });

• All these

73. Which of the following is not an Ext.form.field object?

Answers:

• Hidden

• Button

• ComboBox

• Text

74. Which of the following xtype(s) defines a grid panel?

Answers:

• grid and gridpanel

• gridpanel

• grid

• panel

75. Which of the following technique will not help improve Ext JS performance?

Answers:

• Reduce DOM reads and writes

• Reduce container nesting

• Remove doLayout and doComponentLayout calls

• Replace Containers with Panels

76. To enable grid buffering,

Answers:

• set caching: true on Ext.data.Store

• caching: true on Ext.grid.Panel

• set buffered: true on Ext.data.Store

• set buffered: true on Ext.grid.Panel

77. What is the correct syntax to enable gridpanel text selection?

Answers:

• textSelection: true

• fields: { enableTextSelection: true }

• columns: { enableTextSelection: true }

• viewConfig: { enableTextSelection: true }

78. The correct syntax to change a theme programmatically is:

Answers:

• application.Themify(theme-name)

• app.theme=theme-name

• app.switchTheme(theme-name)

• app.ChangeTheme(theme-name)

79. Which of the following is not a subclass of Ext.grid.column.Column?

Answers:

• Ext.grid.column.String

• Ext.grid.column.Number

• Ext.grid.column.Date

• Ext.grid.column.Boolean

80. What is the method to create a class in ExtJS 4.*?

Answers:

• Ext.load()

• Ext.create()

• Ext.define()

• Ext.extend()

81. Which one of the following is a valid way to get DOM elements using Ext?

Answers:

• Ext.findElement(id)

• Ext.getElementById(id)

• Ext.getCmp(id)

• Ext.loadElement(id)

82. What action does the remove() function perform?

Answers:

• removes a component from this container

• removes all components from this container

• removes itself from a parent container

83. True or False. The constrainTo option is only applicable to 'floating' components.

Answers:

• True

• FALSE

84. Which one of the following events on an Ext.data.store object fires AFTER the store is loaded?

Answers:

• postLoad

• loadComplete

• load

• afterLoad

85. Ext.util.Sorter can only be applied to which object?

Answers:

• none of the above

• Ext.grid.column.Column

• Ext.data.Store

• Ext.grid.Panel

86. The ________ is a helper. Usually, it is used to load some inline data into a store. Its contents are lost in every page refresh, it can be useful to load temporary data.

Answers:

• MemoryProxy

• LocalStorageProxy

• SessionStorageProxy

87. What is the proper syntax to set up global theme variables in Ext?

Answers:

• $variable-name: value !default;

• ##variableName = value

• &variable = value

• $global = value

88. What is the default value of the hideMode option for Ext.grid.column.Column?

Answers:

• null

• visibility

• display

• offsets

89. The ____ validation verifies if the length of the given value is between the min and the max values. The min and the max configuration are optional.

Answers:

• exclusion

• inclusion

• presence

• length

• format

90. Which one of the following layout types is used for forms that have controls with labels above them laid out vertically?

Answers:

• column

• form

• hbox

• vbox

91. Which of the following statements about the collapseMode option is incorrect?

Answers:

• true' is one of the supported config value

• The collapsible option must be true for this option to take effect

• This feature is only effective when the panel is a child item of border layout

• mini' is one of the supported config value

92. Which of the following statement is false?

Answers:

• there can only be 1 viewport per page

• a child container can be added to a parent container

• a child component cane be added to a parent container

• a child container can be added to a parent component

93. What is the name of the event that fires when the user activates a combobox by clicking on it?

Answers:

• click

• focus

• load

• select

94. What is the event name that fires when a user checks a checkbox in Ext 4.0?

Answers:

• click

• select

• check

• change

95. Which statement about the emptyCellText is false?

Answers:

• default to &nbsp;

• defaults to &#160;

• triggers when cell has a value of undefined or null

• triggers when cell has a value of undefined, null, or ''

96. What method can be use to retrieve a DOM element?

Answers:

• Ext.getDom()

• Ext.getElementById()

• Ext.getCmp()

• Ext.get()

97. The ____________ validation verifies if the given value does not match with one of the given values of the list

Answers:

• format

• length

• inclusion

• presence

• exclusion

98. What is the base class for grid panel?

Answers:

• Ext.panel.Panel

• Ext.container.Container

• Ext.grid.Panel

• Ext.panel.Table

99. If the value of the raw data is 123456.789, what pattern for Ext.util.Format.numberRenderer() will return 123,456.78?

Answers:

• 0,0.0:2

• 0

• #,###.00

• 0,0.00

100. The ________ validation varifies is the value is present (0(zero) is a valid value,but an empty string is not).

Answers:

• format

• exclusion

• length

• inclusion

• presence

101. Linking Models: There are two types of Associations between Models: belongsTo and hasMany. But one  represents a many to one association with another model.

Answers:

• belongsTo

• hasMany

102. Which of the follow is not a supported data store?

Answers:

• AbstractStore

• XmlStore

• MemoryStore

• ArrayStore

103. Which of the following xtype(s) defines a grid column?

Answers:

• gridcolumn

• column

• column and gridcolumn